Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαδοχικές συναντήσεις πρωθυπουργού με υπουργούς
  • [02] «Μεσάνυχτα στο Παρίσι»

  • [01] Διαδοχικές συναντήσεις πρωθυπουργού με υπουργούς

    Σειρά συναντήσεων με μέλη της κυβέρνησης θα έχει σήμερα, Τρίτη, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι.

    Κατά σειρά, ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τους υπουργούς Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Σκανδαλίδη Εσωτερικών, Χάρη Καστανίδη και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση.

    Κατά τις συναντήσεις θα συζητηθούν θέματα των υπουργείων, στο πλαίσιο της παρακολούθησης και υλοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος.

    [02] «Μεσάνυχτα στο Παρίσι»

    Η δυναμική της ταινίας είχε φανεί από την Πέμπτη, πρώτη μέρα που έκανε την εμφάνισή της στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες. Ο λόγος για τη νέα ταινία του Γούντι Άλεν «Μεσάνυχτα στο Παρίσι». Η πολυαναμενόμενη ταινία πλησίασε τα 7.000 εισιτήρια, ξεπερνώντας σαν άνοιγμα την πρώτη μέρα του «Vicky Christina Barcelona», της μεγαλύτερης έως σήμερα επιτυχίας του Αμερικανού σκηνοθέτη στην Ελλάδα (246.548 εισιτήρια).

    Εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η συνέχεια, με αρκετούς κινηματογράφους να διώχνουν κόσμο, λόγω γεμάτων αιθουσών και κάποιους άλλους να βάζουν επιπλέον καθίσματα ακόμα και έξτρα προβολές. Αποτέλεσμα; Το «Μεσάνυχτα Στο Παρίσι» έφτασε σε τέσσερις μόλις μέρες προβολής (6- 9/10/2011) τα 57.143 εισιτήρια σε 45 ελληνικές αίθουσες. Πρόκειται για το καλύτερο άνοιγμα ταινίας του Γούντι Άλεν στη χώρα.

    Ειδικότερα, η ταινία ξεπέρασε τα 56.969 εισιτήρια του πρώτου τετραημέρου του «Vicky Christina Barcelona» και τα 31.466 εισιτήρια του «Match Point», που ακολουθούν πλέον ως το δεύτερο και τρίτο καλύτερο άνοιγμα ταινίας του σκηνοθέτη στην Ελλάδα.

    Με το «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» ο Γούντι Αλεν συνεχίζει την ευρωπαϊκή του «ανίχνευση», αυτή τη φορά στην πρωτεύουσα της Γαλλίας μετά τις στάσεις του στο Λονδίνο και τη Βαρκελώνη, σε προηγούμενες ταινίες του όπως το «Match Point», το «Θα συναντήσεις έναν ψηλό, μελαχρινό άντρα», το «Vicky Kristina Barcelona» και το «Scoop».

    Πρόκειται για μία ρομαντική κομεντί που εκτυλίσσεται στην Πόλη του Φωτός. Πρωταγωνιστής, ο Ζιλ (Όουεν Ουίλσον) ένας σεναριογράφος του Χόλιγουντ που όταν ήταν νέος φιλοδοξούσε να γίνει ένας σοβαρός συγγραφέας. Κάπου στην πορεία, όμως, βγήκε από αυτό το μονοπάτι, ανακάλυψε ότι είχε ταλέντο στο να γράφει σενάρια, και έτσι συνήθισε σε μία καλά αμειβόμενη ρουτίνα, στην οποία, ωστόσο, δεν αισθανόταν και πολύ άνετα.

    Καθώς η ιστορία ξεκινά, ο Ζιλ και η μνηστή του Ινέζ ετοιμάζονται για ένα ταξίδι στο Παρίσι με τους γονείς της. Η πόλη του φωτός, ενεργοποιεί τις πάλαι ποτέ λογοτεχνικές φιλοδοξίες του Ζιλ, ενώ συναντά και την Αντριάνα, μία εξαιρετικά όμορφη και επίδοξη σχεδιάστρια μόδας, ερωμένη και μούσα μίας σειράς γνωστών καλλιτεχνών. Παράλληλα, η Ινέζ περνά χρόνο με τον Πολ, έναν «γοητευτικό» διανοούμενο που βρίσκεται στο Παρίσι με τη σύζυγό του Κάρολ... Και όλα έρχονται τα πάνω κάτω στη ζωή του νεαρού ζευγαριού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 October 2011 - 22:29:35 UTC