Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θανάσιμος τραυματισμός 46χρονου για μια "δόση" στην Ομόνοια
  • [02] Ανακόπηκε ο καθοδικός ρυθμός του πληθωρισμού
  • [03] Η Ενωση Γερμανικών Τραπεζών υπέρ της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου
  • [04] Η ευρωζώνη έχει την πολιτική βούληση να ξεπεράσει την κρίση, δήλωσε η Μέρκελ
  • [05] Απαραίτητη η λήψη ξεκάθαρων αποφάσεων, τονίζει ο Ζ.Κ. Τρισέ
  • [06] Aυξήθηκε 61% η παραγωγή οπίου στο Αφγανιστάν το 2011
  • [07] Λόγο για "κατασκευασμένη απόφαση" του δικαστηρίου κάνει η Τιμόσενκο
  • [08] Διαχρονικά τραγούδια και αναφορές στην οικονομική κρίση, από τη Ν. Μούσχουρη
  • [09] Η επιτροπή εφέσεων δικαίωσε τον Αστέρα Τρίπολης - παραμένει στη Σούπερ Λίγκα
  • [10] "Γλυκοκοιτάζει" Άσλεϊ Κόουλ η Μπαρτσελόνα

  • [01] Θανάσιμος τραυματισμός 46χρονου για μια "δόση" στην Ομόνοια

    Σε φονικό κατέληξε η συμπλοκή δύο ανδρών 46 και 26 ετών, με πιθανό κίνητρο τα ναρκωτικά, στις 8.30 το πρωί στην οδό Χαλκοκονδύλη 29 στην Αθήνα.

    Οι δύο άνδρες ήρθαν στα χέρια και κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ο 26χρονος χτύπησε με μαχαίρι τον 46χρονο στο λαιμό, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

    Ο δράστης δεν απομακρύνθηκε από το σημείο και συνελήφθη από αστυνομικούς που έσπευσαν εκεί, ενώ το θύμα διακομίστηκε σε νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Σύμφωνα με την αστυνομία, δράστης και θύμα είναι χρήστες ναρκωτικών και εκτιμάται ότι το έγκλημα έγινε για τη «δόση». Ο 26χρονος κρατείται στην Ασφάλεια Αθηνών και σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

    [02] Ανακόπηκε ο καθοδικός ρυθμός του πληθωρισμού

    Ανακόπηκε τον Σεπτέμβριο ο καθοδικός ρυθμός στον πληθωρισμό και ο γενικός δείκτης αυξήθηκε στο 3,1% από 1,7% τον Αύγουστο. Αιτία, είναι οι ανατιμήσεις στη συντριπτική πλειονότητα των προϊόντων και υπηρεσιών ευρείας κατανάλωσης, που κατέγραψε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), με τις μεγαλύτερες να παρατηρούνται στη στέγαση (τιμολόγια ΔΕΗ, φυσικό αέριο) και στις μεταφορές (βενζίνη).

    Ειδικότερα, από την ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώθηκαν τα εξής:

    Από τη σύγκριση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του Σεπτεμβρίου 2011, προς τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2010, προκύπτει αύξηση 3,1% έναντι αύξησης 5,6% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του 2010 προς το 2009.

    Παράλληλα, ο γενικός δείκτης τον Σεπτέμβριο 2011, σε σύγκριση με τον Αύγουστο 2011, παρουσίασε αύξηση 3,3% έναντι αύξησης 1,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

    Εξάλλου, ο Εναρμονισμένoς Δείκτης Τιμών Καταναλωτή αυξήθηκε 2,9% τον Σεπτέμβριο, από 1,4% τον Αύγουστο εφέτος και 5,7% τον Σεπτέμβριο 2010. Σε μηνιαία βάση, ο εναρμονισμένος πληθωρισμός σημείωσε αύξηση 3,4% έναντι αύξησης 1,9% πέρυσι.

    [03] Η Ενωση Γερμανικών Τραπεζών υπέρ της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου

    Ο σύνδεσμος γερμανικών τραπεζών (BDB) διαφωνεί με την αλλαγή της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου αναφορικά με τη συμβολή των ιδιωτών στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας καθώς και με την καθολική ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών.

    Μιλώντας στο γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ARD, ο Διευθύνων Σύμβουλος του BDB Μίκαελ Κέμερ δήλωσε ότι οι πολιτικοί πρέπει να επιμείνουν στη συμφωνία του Ιουλίου, η οποία προβλέπει ένα "κούρεμα" 21% των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν οι τράπεζες (σε εθελοντική βάση), πριν εξετάσουν πρόσθετα μέτρα.

    Όσον αφορά στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών, ο κ. Κέμερ δήλωσε ότι "δεν έχει νόημα μία γενική προσέγγιση για όλες τις τράπεζες", προσθέτοντας ότι αν χρειασθούν ανακεφαλαιοποιήσεις, είναι σημαντικό να γίνουν με τη σωστή σειρά. Χθες, ο Γερμανός υποψήφιος επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ Γιεργκ 'Ασμουσεν δήλωσε ότι όλες οι συστημικά σημαντικές τράπεζες των 27 χωρών της ΕΕ πρέπει να αποκτήσουν ταυτόχρονα νέα κεφάλαια, ώστε να αποφευχθεί ο στιγματισμός μεμονωμένων τραπεζών. "Το καλύτερο είναι να μη γίνει η αύξηση των κεφαλαίων ξεχωριστά κατά τράπεζα", δήλωσε ο κ. 'Ασμουσεν, ο οποίος πρόκειται να αντικαταστήσει ως μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ τον συμπατριώτη του Γιούργκεν Σταρκ, μετά την υποβολή της παραίτησής του.

    [04] Η ευρωζώνη έχει την πολιτική βούληση να ξεπεράσει την κρίση, δήλωσε η Μέρκελ

    Η ευρωζώνη, η οποία δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να επιλύσει την κρίση χρέους, έχει "την πολιτική βούληση να την ξεπεράσει", διαβεβαίωσε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ στη διάρκεια επίσκεψής της στο Βιετνάμ.

    "Τα μέλη της ευρωζώνης έχουν την πολιτική βούληση να ξεπεράσουν την κρίση του δημοσιονομικού χρέους", τόνισε η Μέρκελ στο Ανόι.

    Η Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, οι οποίοι συναντήθηκαν την Κυριακή στο Βερολίνο υποσχέθηκαν "μόνιμες, συνολικές και γρήγορες απαντήσεις πριν από τα τέλη του μήνα", χωρίς ωστόσο να προσδιορίσουν το πλαίσιό τους.

    [05] Απαραίτητη η λήψη ξεκάθαρων αποφάσεων, τονίζει ο Ζ.Κ. Τρισέ

    Βρυξέλλες, Βέλγιο 11/10/2011 11:30 (ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ.Πρακτ.)

    ΕΕ: Τρισέ: Απαραίτητη η λήψη ξεκάθαρων αποφάσεων υπό το φως της κρισιμότητας της κατάστασης στην ευρωζώνη

    Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πρέπει να λάβουν "ξεκάθαρες αποφάσεις" απέναντι στην κρισιμότητα της κατάστασης στην ευρωζώνη, κατέστησε σαφές σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ, ομιλών και ως πρόεδρος της ευρωπαϊκής Επιτροπής Συστημικού Κινδύνου.

    Στο βαθμό που η αναβολή της συνόδου Κορυφής για τις 23 Οκτωβρίου θα "επιτρέψει τη λήψη ξεκάθαρων αποφάσεων", στο ζήτημα της επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και της κρίσης χρέους, "αυτό είναι σημαντικό", καθώς είμαστε "στο επίκεντρο μιας παγκόσμιας κρίσης", εκτίμησε ο κ.Τρισέ, απαντώντας σε ερωτήματα της επιτροπής οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες

    [06] Aυξήθηκε 61% η παραγωγή οπίου στο Αφγανιστάν το 2011

    Η παραγωγή του οπίου στο Αφγανιστάν αυξήθηκε σημαντικά (+61%) το 2011 σε σχέση με το 2010 όπου είχε μειωθεί εξαιτίας ενός παράσιτου, ωστόσο έμεινε κατώτερη αυτής του 2009, τονίζει σήμερα η εξειδικευμένη υπηρεσία του ΟΗΕ κατά των ναρκωτικών, η UNODC, στην ετήσια έκθεσή της.

    "Το 2010, η παραγωγή είχε μειωθεί σημαντικά λόγω μιας αρρώστιας της παπαρούνας. Το 2011 η παραγωγή ήταν γύρω στα 45 κιλά ανά 10 στρέμματα, αριθμός που φέρει την πιθανή παραγωγή στους 5.800 τόνους, δηλαδή 61% περισσότερο σε σχέση με τους 3.600 τόνους που παρήχθησαν το 2010", γράφει η Υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών κατά των ναρκωτικών και του εγκλήματος στην ετήσια έκθεση του για τη χώρα.

    Το Αφγανιστάν είχε παράγει 6.900 τόνους οπίου το 2009, υπενθυμίζει η UNODC.

    Οι καλλιεργήσιμες περιοχές αυξήθηκαν ελαφρά (+7%) σε σχέση με το 2010 και αριθμούν φέτος 1.310.000 στρέμματα.

    Η υπηρεσία του ΟΗΕ υπογραμμίζει ότι τα έσοδα από την καλλιέργεια της παπαρούνας έφθασαν τα 10.700 δολάρια ανά 10 στρέμματα το 2011, στο υψηλότερο επίπεδο από το 2003.

    Ο νότος της χώρας παραμένει μακράν η μεγαλύτερη περιοχή παραγωγής οπίου. Το μερίδιό της στην εθνική παραγωγή (78%) μειώθηκε ελαφρά λόγω της εκρηκτικής αύξησης των καλλιεργήσιμων επιφανειών στις ανατολικές επαρχίες (+269%), ακόμη κι αν η παραγωγή παραμένει μικρή σε απόλυτη αξία: 1% του εθνικού συνόλου -- και μιας ισχυρής αύξησης στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν (+55%), σημειώνει ο ΟΗΕ.

    Η παπαρούνα επανεμφανίστηκε φέτος (σε σχεδόν 3.000 στρέμματα) στη βόρεια χώρα, που ο ΟΗΕ είχε κρίνει το 2010 ότι το φυτό είχε εξαλειφθεί.

    Το υψηλό επίπεδο των τιμών της παπαρούνας, που "εξερράγησαν" λόγω της μικρής παραγωγής το 2010, παραμένει ο κύριος λόγος που οι αγρότες την καλλιεργούν, σημειώνει ο ΟΗΕ. Οι τιμές αγοράς στον παραγωγό αυξήθηκαν κατά 43% το 2011 και η παραγωγή φέτος αναμένεται να αυξηθεί συνολικά σε 1,4 δισεκατομμύριο δολάρια στους αγρότες.

    [07] Λόγο για "κατασκευασμένη απόφαση" του δικαστηρίου κάνει η Τιμόσενκο

    Η Γιούλια Τιμόσενκο κατήγγειλε την "κατασκευασμένη απόφαση" από το καθεστώς του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, μετά την ετυμηγορία δικαστηρίου του Κιέβου ότι η πρώην πρωθυπουργός της χώρας είναι ένοχη για υπέρβαση εξουσίας το 2009 "με εγκληματικούς σκοπούς".

    "Αυτή η εγκληματική υπόθεση είναι κατασκευασμένη, η ετυμηγορία είναι κατασκευασμένη. Ο Γιανουκόβιτς επιστρέφει στο 1937", δήλωσε στους δημοσιογράφους, αναφερόμενη στους διωγμούς του σταλινικού καθεστώτος.

    "Η δίκη και η ετυμηγορία έγιναν υπό τις οδηγίες του Γιανουκόβιτς και δείχνουν την αδυναμία της εξουσίας", πρόσθεσε η ίδια.

    Λίγο νωρίτερα, ο δικαστής Ρόντιον Κιρέγεφ ανακοίνωσε πως η Τιμόσενκο υπερέβη τις εξουσίες της όταν προχώρησε παράνομα και χωρίς την εξουσιοδότηση της κυβέρνησής της στην υπογραφή της συμφωνίας με τη Ρωσία για το φυσικό αέρίο. Ο εισαγγελέας έχει ζητήσει την καταδίκη της Τιμόσενκο σε κάθειρξη επτά ετών.

    [08] Διαχρονικά τραγούδια και αναφορές στην οικονομική κρίση, από τη Ν. Μούσχουρη

    "Τραγουδάω για την Ελλάδα. Την Ελλάδα που δεν χάνει ποτέ την αισιοδοξία της, το κουράγιο της , την γενναιοδωρία, το φιλότιμο, την Ελλάδα, που σέβεται τους κατοίκους της, που ποτέ δεν πεθαίνει". Με αυτά τα λόγια, η Νάνα Μούσχουρη, όπως πάντα απλή, προσιτή και χαμογελαστή παρουσίασε το βράδυ της Δευτέρας,τη νέα της μουσική δουλειά στην Αίγλη Ζαππείου.

    Μετά από πέντε χρόνια δισκογραφικής απουσίας, η μεγάλη Ελληνίδα ερμηνεύτρια επιστρέφει με ένα ολοκαίνουριο άλμπουμ, αφιερωμένο στην ελληνική παραδοσιακή μουσική με "Τραγούδια από τα ελληνικά νησιά" .

    Σε αυτό το νέο εγχείρημα η Νάνα Μούσχουρη έχει στο πλευρό της γνωστούς και καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως τη Χαρούλα Αλεξίου και τον Μανώλη Μητσιά αλλά και τραγουδιστές της νεότερης γενιάς όπως τη Νατάσα Θεοδωρίδου και την Έλενα Παπαρίζου, ενώ στις συμμετοχές του δίσκου περιλαμβάνεται και το όνομα του Νίκου Αλιάγα.

    "Η μουσική ήταν η πρώτη μου αγάπη και παραμένει μέχρι σήμερα το πιο σημαντικό μέσο έκφρασής μου. Ξαναγυρίζοντας στις ρίζες και τη μουσική παράδοση της χώρας μας, αναζητούσα μία νέα έμπνευση. Στην διαδρομή που ο καθένας μας κάνει την ζωή του, πολλές φορές ξαναγυρνά στην παράδοση και ανακαλύπτει αυτήν την μαγική πηγή, γεμάτη ήχους, ευαισθησία και σοφία, από όπου μπορεί να αντλήσει δημιουργικότητα, ελπίδα και ανανέωση", έλεγε χθες η Νάνα Μούσχουρη, μιλώντας για το νέο της άλμπουμ, που θα κυκλοφορήσει στις 13 Οκτωβρίου, ανήμερα των γενεθλίων της από την Universal.

    Άλλωστε, όπως ανέφερε η ίδια, αποφάσισε να κάνει αυτόν τον δίσκο, "για να μελετήσει πιο βαθιά τη μουσική παράδοση της χώρας μας και να προσφέρει έτσι και στο κοινό του εξωτερικού".

    [09] Η επιτροπή εφέσεων δικαίωσε τον Αστέρα Τρίπολης - παραμένει στη Σούπερ Λίγκα

    Στη Σούπερ Λίγκα θα συνεχίσει να αγωνίζεται ο Αστέρας Τρίπολης, αφού η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ έκανε δεκτή την προσφυγή της αρκαδικής ΠΑΕ κατά της απόφασης της πρωτοβάθμιας πειθαρχικής επιτροπής της Σούπερ Λίγκας, με την οποία η ομάδα της Πελοποννήσου είχε τιμωρηθεί με υποβιβασμό στη Β΄ εθνική για εμπλοκή στο σκάνδαλο των «στημένων» αγώνων. Κατ΄αντιστοιχία έγινε δεκτή και η έφεση του προέδρου της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, Γιώργου Μποροβήλου, που πρωτοδίκως είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό από κάθε δραστηριότητα σχετική με το ποδόσφαιρο για τρία χρόνια.

    Παράλληλα, η επιτροπή εφέσεων επιβεβαίωσε την απαλλαγή για την ίδια υπόθεση των ΠΑΕ ΟΦΗ και Θρασύβουλος, οι οποίες είχαν αθωωθεί πρωτοδίκως από τις αρμόδιες πειθαρχικές επιτροπές (Σούπερ Λίγκας και Φούτμπλ Λιγκ αντίστοιχα), αλλά εναντίον των αποφάσεων αυτών είχαν καταθέσει έφεση οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς. Απαλλάγησαν επίσης ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ, Νίκος Μαχλάς, ο φερόμενος ως μεγαλομέτοχός της, Ηρακλής Νυκτάρης, και ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Θρασύβουλος, Ιωάννης Ρόδης.

    Τέλος, σε ό,τι αφορά τους διαιτητές Αλέξανδρο Δημητρόπουλο, Δημήτριο Βερρή και Παναγιώτα Κουτσουμπού, που πρωτόδικα είχαν απαλλαγεί από την πειθαρχική επιτροπή της Φούτμπολ Λιγκ, η επιτροπή εφέσεων αποφάσισε να παραπέμψει την υπόθεση στην αρμόδια πειθαρχική επιτροπή της ΚΕΔ.

    [10] "Γλυκοκοιτάζει" Άσλεϊ Κόουλ η Μπαρτσελόνα

    Η Μπαρτσελόνα κινείται για την απόκτηση του Ασλεϊ Κόουλ από την Τσέλσι. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας «Daily Mirror», η πρωταθλήτρια Ευρώπης είναι έτοιμη να κάνει πρόταση στους «μπλε», ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ για να πάρει τα δικαιώματα του αριστερού μπακ της εθνικής Αγγλίας.

    Ο 31χρονος άσος έχει συμβόλαιο με την Τσέλσι έως το 2014, αλλά η ομάδα της Βαρκελόνης πιστεύει ότι θα μπορέσει να αποκτήσει τα δικαιώματα του στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 October 2011 - 10:29:40 UTC