Read the Latest International Press Articles on the Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποχωρούν τα αμερικανικά στρατεύματα από το Ιράκ
  • [02] Ελληνίδα υπερ-μαραθωνοδρόμος στο Νεπάλ
  • [03] Τελικά 16 και όχι 18 οι ομάδες στη Σούπερ Λίγκα

  • [01] Αποχωρούν τα αμερικανικά στρατεύματα από το Ιράκ

    Την αποχώρηση των περίπου 39.000 Αμερικανών στρατιωτών που ακόμη βρίσκονται στο Ιράκ, έως το τέλος του έτους, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

    "Σήμερα, είμαι σε θέση να ανακοινώσω, όπως είχα υποσχεθεί, ότι τα υπόλοιπα στρατεύματα μας στο Ιράκ θα επιστρέψουν μέχρι το τέλος του έτους. Μετά από σχεδόν εννέα χρόνια, ο πόλεμος που διεξάγεται από τις ΗΠΑ στο Ιράκ θα τελειώσει", δήλωσε ο Ομπάμα σε ομιλία του στο Λευκό Οίκο.

    Η ανακοίνωση του Ομπάμα ήρθε μετά από μια τηλεδιάσκεψη ανάμεσα σε αυτόν και τον Ιρακινό πρωθυπουργό Νούρι Αλ-Μάλικι και την αποτυχία των διαπραγματεύσεων, που είχαν ως στόχο τη διατήρηση των αμερικανικών στρατευμάτων στη χώρα αυτή.

    Η ημερομηνία αποχώρησης των στρατευμάτων στο τέλος του έτους ήταν ήδη μέρος της συμφωνίας, που επιτεύχθηκε το 2008 μεταξύ των δύο χωρών. Όμως, Ουάσιγκτον και Βαγδάτη διαπραγματεύονταν, προκειμένου να διατηρηθεί ένα εκστρατευτικό σώμα μερικών χιλιάδων ανδρών για την εκπαίδευση των Ιρακινών στρατιωτών.

    Οι διαπραγματεύσεις "σκόνταφταν" κυρίως στο νομικό καθεστώς των αμερικανικών στρατευμάτων μετά το 2011. Η Ουάσιγκτον απαιτούσε πλήρη ασυλία για τους στρατιωτικούς της, που θα τους προστάτευε από κάθε ποινική δίωξη στο Ιράκ, κάτι που η Βαγδάτη αρνιόταν.

    Αυτό είναι ένα "σημαντικό εμπόδιο" στις διαπραγματεύσεις με τη Βαγδάτη παραδέχτηκε σήμερα ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος του τομέα της Άμυνας.

    [02] Ελληνίδα υπερ-μαραθωνοδρόμος στο Νεπάλ

    Θα είναι η πρώτη Ελληνίδα που θα συμμετάσχει σ' έναν «αγώνα ζωής», που ονειρεύονται πολλοί αθλητές και μη, τον διεθνή υπερ-μαραθώνιο ορεινού τρεξίματος (trail running) 300 χιλιομέτρων στο Νεπάλ, Solokhumbu trail, σε υψόμετρο που φτάνει τα 5500 μέτρα.

    Είναι μια σχετικά νέα και με πολλές απαιτήσεις αθλητική διοργάνωση, από τις πολλές που διεξάγονται στη χώρα για αθλητές trail running βουνού και ορειβάτες, χαρακτηριστικό της οποίας είναι οι αντίξοες συνθήκες και οι δυσκολίες διαβίωσης.

    Πρόκειται για την 46χρονη Ναταλία Παπουνίδου, Ελληνίδα από τον Καύκασο, μητέρα ενός 19χρονου αγοριού, αγιογράφο στο επάγγελμα και πρώην αεροσυνοδό της ρωσικής εταιρείας Aeroflot, που από τα 18 της χρόνια πορεύεται στη ζωή όπως ακριβώς και στο βουνό: σχεδόν μοναχικά, αλλά με ενθουσιασμό και πραότητα, αναζητώντας πάντα τις δύσκολες κορυφές, την θεϊκή ισορροπία.

    Τη δοκιμασία της θα ακολουθήσει, σιωπηρά, ο επαγγελματίας φωτογράφος Μπάμπης Γκιριτζιώτης, ο οποίος θα βρεθεί στις ίδιες αντίξοες συνθήκες με την Ελληνίδα αθλήτρια, με έναν και μοναδικό στόχο: να «παγιδεύσει» στον φακό του μερικές μόνο στιγμές του αγώνα.

    Για τον σκοπό αυτό θα διανύει πεζός, καθημερινά και επί 13 μέρες, τις ίδιες αποστάσεις των αθλητών για να πετύχει λίγες μόνο λήψεις, κάθε φορά που θα τους συναντά σε ένα σημείο της διαδρομής.

    Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, που παρακολουθεί τον αγώνα. Πέρυσι, συνόδευσε τον αθλητή ορεινών αγώνων τρεξίματος Νίκο Καλοφύρη, ο οποίος τελικά κατέκτησε την τρίτη θέση στην γενική κατάταξη του Solokhumbu trail.

    [03] Τελικά 16 και όχι 18 οι ομάδες στη Σούπερ Λίγκα

    Κατά τη σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση της Σούπερ Λίγκα, απορρίφθηκε το αίτημα που είχε γίνει για αύξηση των ομάδων σε 18 κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

    Οι ομάδες θα παραμείνουν 16 και θα αποφασιστεί στο διοικητικό συμβούλιο, που θα συνεδριάσει την προσεχή Δευτέρα, ποιες ομάδες θα συμπληρώσουν στο πρόγραμμα την ομάδα Α και την ομάδα Β.

    Οι ομάδες που μειοψήφισαν ήταν ο Παναιτωλικός, ο Πανιώνιος και ο ΟΦΗ, ενώ η Ξάνθη είχε αποχωρήσει από τη διαδικασία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 21 October 2011 - 18:29:34 UTC