Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σεισμός 7,6 βαθμών στην πόλη Βαν της Τουρκίας
  • [02] Τραγικό φινάλε στο GP της Μαλαισίας
  • [03] Προβλήματα στα νησιά απο την απεργία των ναυτεργατών
  • [04] Ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι θα είναι ο νέος πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρωζώνης

  • [01] Σεισμός 7,6 βαθμών στην πόλη Βαν της Τουρκίας

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 7,6 βαθμών σημειώθηκε σήμερα σε περιοχή η οποία βρίσκεται σε απόσταση 35 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της πόλης Βαν, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

    Ο σεισμός σημειώθηκε στις 1041 (GMT) και είχε εστιακό βάθος 94,5 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η πόλη Βαν βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ιράν.

    Σύμφωνα με τοτουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για τραυματίες.

    [02] Τραγικό φινάλε στο GP της Μαλαισίας

    Τραγική εξέλιξη είχε το γκραν πρι για το παγκόσμιο πρωτάθλημα μοτοσικλέτας, που διεξάγετο στην Μαλαισία, καθώς στον δεύτερο γύρο του αγώνα, ο Ιταλός αναβάτης, Μάρκο Σιμοντσέλι, βγήκε από την πίστα και τραυματίσθηκε θανάσιμα.

    Συγκεκριμένα, σε μία στροφή, η μοτοσικλέτα του Σιμοντσέλι συγκρούσθηκε με αυτήν του Αμερικανού, Κόλιν Εντουαρντς, με αποτέλεσμα ο άτυχος Ιταλός να χάσει το κράνος του και να πέσει με μεγάλη δύναμη στο έδαφος.

    Αμέσως του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και διακομίσθηκε στο ιατρικό κέντρο της διοργάνωσης, όπου υπέκυψε στα τραύματα του.

    Οι διοργανωτές αποφάσισαν την ακύρωση του αγώνα.

    [03] Προβλήματα στα νησιά απο την απεργία των ναυτεργατών

    Σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και καύσιμα έχουν αρχίσει να παρατηρούνται ήδη σε πολλά νησιά, λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των ναυτεργατών για τέταρτο συνεχόμενο 48ωρο.

    Την ίδια ώρα δεκάδες φορτηγά με ευπαθή και άλλα προϊόντα για διάφορους προορισμούς της χώρας, παραμένουν εγκλωβισμένα σε πολλά νησιά.

    Στο Ηράκλειο της Κρήτης, το πλοίο >>Κνωσός Παλλάς<< των Μινωικών που φόρτωσε χθες 40 περίπου νταλίκες με ευπαθή προϊόντα παραμένει δεμένο στο λιμάνι. Σύμφωνα με το κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, το πλοίο δεν μπορεί να αποπλεύσει από Ηράκλειο για Πειραιά, καθώς δεν υπάρχει χώρος στο λιμάνι να δέσει όπου βρίσκονται ακινητοποιημένα δεκάδες πλοία, λόγω της απεργίας της ΠΝΟ.

    Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε χθες τη συνέχιση της απεργίας έως στις 6 το πρωί της Τρίτης και σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι παρά τη συνάντηση που είχαν τα μέλη της συνομοσπονδίας με τον υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μ.Χρυσοχοϊδη, δεν επιλύονται τα συνολικά βασικά αιτήματα του κλάδου των ναυτικών.

    Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας σε ανακοίνωσή του σχολιάζοντας τη συνέχιση της απεργίας των ναυτεργατών, κάνει λόγο για σημαντική επιβάρυνση των ακτοπλοϊκών εταιρειών και ότι έρχεται η χρονική στιγμή που οι περισσότερες εταιρείες θα δηλώσουν αδυναμία επιβίωσης.

    Αναφέρει ότι >>εάν πτωχεύσει η επιβατηγός ναυτιλία η ναυτική ανεργία θα ανέλθει στα ύψη με τραγικά όμως αποτελέσματα για όλους ναυτικούς νησιώτες και πλοιοκτησία<<.

    Χθες το πρωί οι ναυτεργάτες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι του Πειραιά. Στο πλευρό τους ήταν και ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΝΑΤ, που και αυτός βρίσκεται εδώ και ημέρες σε κινητοποιήσεις.

    Στην συγκέντρωση μίλησε ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς ενώ χαιρέτησε ο πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων ΝΑΤ Γιώργος Δαούσης, που τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στο ΝΑΤ θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους σε συνεργασία με τους Ναυτεργάτες και τους Συνταξιούχους, ώστε να ανατραπούν τα σχέδια της Κυβέρνησης για την κατάργηση του ΝΑΤ.

    Η ΠΝΟ ζητεί από την κυβέρνηση τη διατήρηση του ΝΑΤ με συνέχιση της χρηματοδότησής του από τον τακτικό προϋπολογισμό, καθώς και διατήρηση των εφάπαξ παροχών, όπως αυτά χορηγούνται σήμερα.

    Συνδικαλιστές ανέφεραν χθες ότι ουσιαστικά με το άρθρο 27 διαλύεται το ΝΑΤ από 01/01/2013 και μπαίνει υπό την ομπρέλα του ΙΚΑ.

    Επίσης οι Έλληνες ναυτικοί, αξιώνουν διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους, αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης και καταπολέμηση της ανεργίας.

    [04] Ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι θα είναι ο νέος πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρωζώνης

    Οι ευρωπαίοι ηγέτες πρόκειται να ανακοινώσουν σήμερα ότι ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι θα είναι ο νέος πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρωζώνης, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο το οποίο περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

    "Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρωζώνης θα διοριστεί από τους επικεφαλής κρατών ή κυβερνήσεων της ευρωζώνης όταν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα ορίσει τον πρόεδρό του και για την ίδια χρονική θητεία", αναφέρεται στο ίδιο έγγραφο.

    Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι το όργανο μέσω του οποίου τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ λαμβάνουν αποφάσεις, ενώ η ευρωζώνη μέχρι στιγμής αριθμεί 17 από τις χώρες μέλη της ΕΕ.

    "Εκρεμούσης της εκλογικής αυτής διαδικασίας, ο σημερινός πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα προεδρεύει και του Συμβουλίου της Ευρωζώνης", αναφέρεται στο έγγραφο και προστίθεται ότι "ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρωζώνης θα ενημερώνει και τις χώρες μέλη της ΕΕ που δεν ανήκουν στη ζώνη του ευρώ για την προετοιμασία και το αποτέλεσμα των συνόδων".

    Στο μεταξύ, ο σουηδός πρωθυπουργός Φρέντρικ Ράινφελντ δήλωσε κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής ότι η Στοκχόλμη είναι "επί του παρόντος...πολύ μακριά από την ένταξή της στο ευρώ". Ο ίδιος είπε ότι ο σουηδικός λαός ψήφισε κατά της ένταξης στην ευρωζώνη σε δημοψήφισμα το 2003 και πρόσθεσε: "Εχουμε πει ότι θα σεβαστούμε αυτό το αποτέλεσμα μέχρι να δούμε μία ξεκάθαρη αλλαγή στάσης. Αυτή τη στιγμή στη Σουηδία, η στήριξη προς το σουηδικό νόμισμα δεν υπήρξε ποτέ μεγαλύτερη," πρόσθεσε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 23 October 2011 - 12:29:35 UTC