Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έλληνες επενδύουν σε ακριβά ακίνητα στο κεντρικό Λονδίνο
  • [02] Ο TGI στο επίκεντρο των επαφών της ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ στο Αζερμπαϊτζάν
  • [03] Με 3-0 επικράτησε ο Ολυμπιακός του Πανιώνιου στη Νέα Σμύρνη

  • [01] Έλληνες επενδύουν σε ακριβά ακίνητα στο κεντρικό Λονδίνο

    Υπό τον τίτλο "Η οδύσσεια των Ελλήνων με τα σπίτια στο Ηνωμένο Βασίλειο", σημερινό δημοσίευμα στους "Κυριακάτικους Τάιμς", αναφέρει ότι η ισχυρή παρουσία των Ελλήνων στην αγορά ακινήτων του Λονδίνου, έχει, σύμφωνα με τις δηλώσεις μεγάλων κτηματομεσιτικών γραφείων στην αγγλική πρωτεύουσα, συντελέσει στο να αυξάνονται οι τιμές των ακινήτων, ιδιαίτερα στα ακίνητα άξιας πάνω από τρία εκατομμύρια λίρες το καθένα.

    Ο εκπρόσωπος μεγάλου μεσιτικού γραφείου του Λονδίνου δήλωσε στην εφημερίδα ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς στον τελευταίο χρόνο, Έλληνες αγόρασαν ακίνητα στο Λονδίνο συνολικής αξίας 250 εκατομμυρίων λιρών. "Πέρυσι Έλληνες είχαν αγοράσει τριάντα ακριβά ακίνητα στις ακριβές περιοχές του Λονδίνου, φέτος, μέχρι στιγμής, έχουν αγοράσει πενήντα τέτοια ακίνητα", δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα εκπρόσωπος μεσιτικού γραφείου.

    "Οι Έλληνες άρχισαν να αγοράζουν από τότε που ξέσπασε η οικονομική κρίση. Πιστεύουν ότι τα χρήματα τους στις ελληνικές τράπεζες είναι ευάλωτα, ενώ θεωρούν το Λονδίνο ασφαλή τόπο να επενδύσουν τα χρήματα τους. Για πολλούς Έλληνες επίσης ένα σπίτι στο Λονδίνο είναι και θέμα κοινωνικού κύρους", δήλωσε στους "Τάιμς" ο Νικ Κάντυ, γνωστός σχεδιαστής διαμερισμάτων, ο οποίος είπε επίσης ότι αρκετοί Έλληνες έχουν αγοράσει διαμερίσματα στην πλέον ακριβή διεύθυνση του Λονδίνου, αριθμός 1 Χάυντ Παρκ, όπου η τιμή του διαμερίσματος του ενός υπνοδωματίου αρχίζει από επτά εκατομμύρια λίρες.

    [02] Ο TGI στο επίκεντρο των επαφών της ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ στο Αζερμπαϊτζάν

    Επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν πραγματοποιούν αύριο ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, και ο υφυπουργός, Γιάννης Μανιάτης, οι οποίοι, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, θα έχουν συζητήσεις για το θέμα των διεθνών αγωγών ενέργειας.

    Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ, τον υπουργό Βιομηχανίας και Ενέργειας, Νατίγκ Αλίγιεφ, και τον πρόεδρο της Επιτροπής Ενέργειας της αζέρικης εθνοσυνέλευσης.

    Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να τεθεί ο αγωγός Τουρκίας - Ελλάδας - Ιταλίας (ITGI), στον οποίο συμμετέχουν η ΔΕΠΑ και η ιταλική Edison και για τον οποίο η ελληνική πλευρά επιδιώκει να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες ποσότητες φυσικού αερίου από το κοίτασμα Σαχ Ντενίζ του Αζερμπαϊτζάν.

    Η ΔΕΠΑ, όπως και οι κοινοπραξίες που ανταγωνίζονται για να εξασφαλίσουν τροφοδοσία από το ίδιο κοίτασμα για άλλα σχέδια αγωγών (Nabucco, TAP), υπέβαλαν στις αρχές του μήνα τις προσφορές τους προκειμένου να προχωρήσει η αξιολόγηση και η τελική επιλογή από την ομάδα των εταιριών που διαχειρίζεται το κοίτασμα.

    Οι ελληνικές θέσεις βασίζονται στο ότι ο ITGI είναι το πιο ώριμο από τα εναλλακτικά σχέδια και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά ταιριάζουν με την παραγωγική δυνατότητα του κοιτάσματος, ενώ εναλλακτικά σχέδια μπορούν να υλοποιηθούν αργότερα εφόσον εξασφαλισθούν πρόσθετες ποσότητες φυσικού αερίου από άλλες πηγές της περιοχής.

    [03] Με 3-0 επικράτησε ο Ολυμπιακός του Πανιώνιου στη Νέα Σμύρνη

    Εύκολα πέρασε ο Ολυμπιακός από τη Νέα Σμύρνη, επικρατώντας 3-0 του γηπεδούχου Πανιωνίου, στο πλαίσιο της 7ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Με δύο γκολ του Τζιμπούρ, στο 33΄ και στο 68΄, κι ένα του Μιραλάς στο 43΄, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν άνετα στη νίκη και παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας, μαζί με Παναθηναϊκό και Ατρόμητο.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 23 October 2011 - 18:29:35 UTC