Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελληνο-κινεζικές επιχειρηματικές συμφωνίες
  • [02] Πέρασε νικηφόρα από την Πυλαία ο Ολυμπιακός

  • [01] Ελληνο-κινεζικές επιχειρηματικές συμφωνίες

    Μνημόνιο Οικονομικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας που αφορά στους τομείς των υποδομών της βιομηχανίας και των κατασκευών υπεγράφη απόψε μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του υφυπουργού Εμπορίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Zhong Shan. Η συμφωνία υπεγράφη στο πλαίσιο επιχειρηματικού δείπνου που διοργάνωσε το Ελληνο-Κινεζικό Επιμελητήριο, υπό την αιγίδα του ΣΕΒ και του ΙΟΒΕ και στη συνέχεια υπεγράφησαν και 4 επιχειρηματικές συμφωνίες συνολικού ύψους 537 εκατ. ευρώ.

    Υπενθυμίζεται ότι από το απόγευμα της Κυριακής βρίσκεται στην Αθήνα, πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη, ο κ. Jia Qinglin, πρόεδρος της Κινεζικής Γερουσίας και τέταρτος στην πολιτική ιεραρχία, επικεφαλής πολυπληθούς επιχειρηματικής αποστολής.

    Οι επιχειρηματικές συμφωνίες μεταξύ ελληνικών και κινεζικών εταιρειών που υπεγράφησαν είναι οι ακόλουθες: Ανάμεσα στην εταιρεία μαρμάρων Aghia Marina Marble και την Xibang Builiding Stone Development Ltd, ύψους 500 εκατ. ευρώ, ανάμεσα στη Sky Solar και τη Mesogeos S.A. για την κατασκευή φωτοβολταϊκών ισχύος 100 MW, ύψους 33 εκατ. ευρώ, ανάμεσα στη Forthnet και τη Huawei Technologies Ltd, ύψους 3 εκατ. ευρώ, και ανάμεσα στη Zhejiang International Trade Group Wenzhou Ltd και την Τσελεπός Οινοποιητική Α.Ε. ύψους 840.000 ευρώ.

    Το ενδιαφέρον της Κίνας για εισαγωγές από τη χώρα μας στους τομείς των μαρμάρων, του ελαιολάδου και του κρασιού, αλλά και της προώθησης κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα στους τομείς της ενέργειας, των λιμανιών και γενικότερα σε έργα υποδομών σημείωσε ο υφυπουργός Εμπορίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Zhong Shan.

    Ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος ανέφερε σε σύντομο χαιρετισμό του ότι οι σχέσεις των δυο χωρών έχουν περάσει προ πολλού την παιδική ηλικία και μάλιστα μέσα από αυτές τις συναντήσεις έχουν προκύψει και νέες συνεργασίες όπως οι εξαγωγές στην Κίνα σε κρασί και λάδι.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μ. Χρυσοχοϊδης ανέφερε: «Η βιωσιμότητα του χρέους αποτελεί την κύρια και ζωτικής σημασίας προτεραιότητα της χώρας» και συμπλήρωσε ότι «η χώρα μας δίνει αυτές τις μέρες τη μητέρα των μαχών για την οριστική διευθέτηση και λύση ενός προβλήματος που αποτελεί μια ωρολογιακή βόμβα ικανή να ανατινάξει κόπους, περιουσίες και κατακτήσεις μιας ολόκληρης ζωής».

    [02] Πέρασε νικηφόρα από την Πυλαία ο Ολυμπιακός

    Με νίκη στο άδειο κλειστό της Πυλαίας (κεκλεισμένων των θυρών) ξεκίνησε τη σεζόν στην Α1 ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 65-52 του ΠΑΟΚ, για την 1η αγωνιστική με κορυφαίους τους Σπανούλη (18π.) και Χάινς (16π.). Από 11 πόντους πέτυχαν για τον ΠΑΟΚ οι Γκόρι, Στίγκερς και Ντικούδης.

    Τα δεκάλεπτα: 22-16, 30-36, 43-50, 52-65


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 24 October 2011 - 20:29:34 UTC