Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διασφαλισμένες οι καταθέσεις
  • [02] Μουσική συνάντηση του "μύθου" της τζαζ με τη Μαρία Φαραντούρη
  • [03] ΝΔ: Όσοι ζητούν αυξημένη πλειοψηφία προσπαθούν να δραπετεύσουν

  • [01] Διασφαλισμένες οι καταθέσεις

    Απόλυτα διασφαλισμένες είναι οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις τραπεζικών στελεχών.

    Όπως υπογραμμίζουν ανώτατα τραπεζικά στελέχη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανεξάρτητα από το ύψος του "κουρέματος" που θα υποστούν τα ελληνικά ομόλογα οι τραπεζικές καταθέσεις είναι απόλυτα διασφαλισμένες και δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο.

    Όταν οριστικοποιηθεί το ύψος του "κουρέματος", η Τράπεζα της Ελλάδος θα ζητήσει από τις τράπεζες και τους μετόχους τους να προχωρήσουν σε αυξήσεις κεφαλαίου προκειμένου να διασφαλίσουν τους ελάχιστους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας.

    Στην περίπτωση που δεν μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) θα εισφέρει τα αναγκαία κεφάλαια ώστε να επιτευχθεί η πολυπόθητη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που θα υποστούν συνέπειες από το "κούρεμα" των ομολόγων του δημοσίου.

    Επίσης θα δίνεται και μια τρίτη δυνατότητα στις τράπεζες να προσφεύγουν στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (EFSF), για το θέμα όμως αυτό δεν υπάρχουν οριστικές αποφάσεις και οι λεπτομέρειες εκτιμάται ότι θα δοθούν στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής.

    [02] Μουσική συνάντηση του "μύθου" της τζαζ με τη Μαρία Φαραντούρη

    «Είναι τόσο πλούσιος ο ελληνικός πολιτισμός, που έχει δώσει έμπνευση σε όλον τον κόσμο. Είμαστε ένας τόσο μικρός πλανήτης σε ένα τεράστιο σύστημα και αν δεν μπορούμε να "χορέψουμε" όλοι μαζί σε αυτήν την κρίσιμη ώρα, σε ένα βαθμό δεν θα υπάρξει καθόλου χορός. Έρχομαι στην Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια και έχω τεράστια αγάπη και σεβασμό για τη χώρα σας. Ακούω για την κρίση και για το πόσο υποφέρει ο κόσμος με τα οικονομικά μέτρα. Δεν πρέπει να πετάμε πέτρες σε ένα γυάλινο σπίτι. Όλοι μας πρέπει να σκεφτόμαστε και να ενδιαφερόμαστε για τα αδέρφια μας και να μην σηκώνουμε το δάχτυλο στην Ελλάδα και να την απομονώνουμε», είπε χαρακτηριστικά το μεσημέρι κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Μέγαρο Μουσικής, ο ζωντανός θρύλος της τζαζ, Τσαρλς Λόιντ μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.

    Ο κορυφαίος σαξοφωνίστας επισκέφτηκε την χώρα μας, με αφορμή τη συναυλία που θα δώσει μαζί με την μεγάλη Ελληνίδα ερμηνεύτρια, Μαρία Φαραντούρη στο Μέγαρο Μουσικής την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, (ώρα έναρξης 8.30μ.μ.) στην αίθουσα "Χρήστος Λαμπράκης".

    «Από τις πρώτες κιόλας νότες, αναγνώρισα στη φωνή της Μαρίας τη δύναμη και το βάθος του ανθρωπισμού που εκπέμπει. Την αγάπησα από την πρώτη στιγμή που την άκουσα. Όσο για τη μουσική που ονομάζεται τζαζ και την οποία υπηρετώ όλη μου τη ζωή, είναι πρωτίστως η μουσική της ελευθερίας και της αναζήτησης. Πίστευα πάντα πως όταν κάτι αναζητάς, σε αναζητά κι εκείνο. Προφανώς τη φωνή της Μαρίας την αναζητούσα πάντοτε. Κι αφού η φωνή της έφερε δάκρυα στα μάτια μου, ήξερα πως βρήκα αυτό που έψαχνα».

    Με αυτά τα λόγια ο Τσαρλς Λόυντ, περιέγραψε το συναισθηματικό αντίκρισμα της φωνής της Μαρίας Φαραντούρη σε εκείνον. Ειδικότερα, ο "πατέρας της λεγόμενης World Music Scene", ξανασυναντά την μεγάλη Ελληνίδα ερμηνεύτρια για μια συναυλία-αποκορύφωμα της οχτάχρονης γνωριμίας τους, που το περασμένο καλοκαίρι στο Ηρώδειο οδήγησε στην πρώτη παρουσίαση του "Athens Concert".

    [03] ΝΔ: Όσοι ζητούν αυξημένη πλειοψηφία προσπαθούν να δραπετεύσουν

    Επίθεση κατά των κυβερνητικών στελεχών που έχουν θέσει θέμα αυξημένης πλειοψηφίας κατά την ψηφοφορία για την νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδος, εξαπέλυσε η ΝΔ, κατηγορώντας τους Ευ. Βενιζέλο και Αν. Λοβέρδο ότι αποφάσισαν να αποδράσουν και ψάχνουν προφάσεις και προσχήματα.

    Ο εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε χαρακτηριστικά ότι " δεν τα κατάφεραν ούτε στο θέατρο, που προσπαθούν να στήσουν", καθώς, σύμφωνα με το Γιάννη Μιχελάκη, το Σύνταγμα ορίζει ξεκάθαρα το πότε απαιτούνται 180 ψήφοι.

    "Ομολογούν ότι η ευρεία πλειοψηφία δεν είναι νομικά επιβεβλημένη, αλλά τη θέλουν για πολιτικούς λόγους" σημείωσε ο κ. Μιχελάκης, επισημαίνοντας πως εδώ και καιρό στη Βουλή, ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να πει ναι στο λάθος.

    Όσον αφορά στο ενδεχόμενο εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας - στο πλαίσιο των συμφωνιών για την αντιμετώπιση του χρέους - στην ΝΔ είναι σαφείς, τονίζοντας πως δεν το συζητούν και δεν το αποδέχονται.

    "Άλλο τεχνική βοήθεια κι άλλο εκχώρηση αποφασιστικών αρμοδιοτήτων σε οποιουσδήποτε ξένους", επεσήμανε ο κ. Μιχελάκης, αποσαφηνίζοντας ότι " αποφάσεις που βάζουν πάνω από την όποια εκλεγμένη κυβέρνηση, οποιουσδήποτε άλλους, είναι αντισυνταγματικές, αντιδημοκρατικές και απαράδεκτες και δεν ταιριάζουν ούτε στις αρχές, ούτε στις Συνθήκες , ούτε και στις δημοκρατικές παραδόσεις της Ευρώπης ".

    Ο εκπρόσωπος της ΝΔ υπενθύμισε τις χθεσινές δηλώσεις του Α. Αλταφάζ, εκπροσώπου του Επιτρόπου Ολι Ρεν, σύμφωνα με τις οποίες η κηδεμονία μιας χώρας - μέλους δεν είναι θεσμικά, ούτε νομικά αποδεκτή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 October 2011 - 16:29:34 UTC