Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος
  • [02] Συνάντηση Μ. Χρυσοχοΐδη με Χ. Ράιχενμπαχ
  • [03] «Όποια απόφαση και αν ληφθεί, θα είναι οδυνηρή για την Ελλάδα»
  • [04] Οι τετράποδοι φίλοι μας ως ταξιδιώτες...
  • [05] Διακοπές και κατοικίδια
  • [06] Ο "Παπουτσωμένος Γάτος" στη Λυρική Σκηνή
  • [07] Για ενδεχόμενη κατάργηση μπόνους-μερισμάτων τραπεζών μιλά ο Μπαρουέν
  • [08] Ισχυρό μήνυμα για τους δικτάτορες ο θάνατος του Καντάφι, τόνισε ο Ομπάμα
  • [09] Αρχισαν διαπραγματεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης στην Τυνησία

  • [01] Κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος

    Κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος μεταξύ τραπεζιτών και κυβερνήσεων, ενόψει της διπλής Συνόδου Κορυφής, αρχικά των ηγετών των 27 χωρών της ΕΕ και κατόπιν των 17 ηγετών της ευρωζώνης σήμερα στις Βρυξέλλες.

    Την ανάγκη μίας μεγαλύτερης δυνατής συνεργασίας και αλληλεγγύης στην Ευρώπη, ως απάντηση στις προκαταλήψεις που ορθώνονται, καθώς και την ανάγκη μιας άλλης προοπτικής για την Ευρώπη, επεσήμανε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε χθες το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Τη συμπαράστασή τους στις προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα εξέφρασαν οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές ηγέτες.

    Η ασφαλής λύση και η μείωση του χρέους είναι άμεση προτεραιότητά μας, δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια για την πορεία των διαπραγματεύσεων αναφορικά με το ελληνικό χρέος. Ο κ.Παπανδρέου κάλεσε τους πάντες να συμβάλουν στην επίτευξη των εθνικών στόχων και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις τράπεζες, κάνοντας λόγο για τράπεζες που θα εξυγιανθούν και θα πρέπει να συμβάλουν στις επενδύσεις στην πραγματική οικονομία.

    Ο Ηλίας Μόσιαλος εμφανίσθηκε καθησυχαστικός για τις επιπτώσεις του "κουρέματος" στα ασφαλιστικά ταμεία και διαβεβαίωσε, οτι οι συντάξεις δεν επηρεάζονται από τα ομόλογα των ταμείων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε, επίσης, ότι ο ελληνικός λαός δεν θέλει πρόωρες εκλογές και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη Βουλή με τα 153 μέλη της κοινοβουλευτικής της ομάδας. Συμπλήρωσε δε, ότι το θέμα της σύμπραξης είναι πολιτικό και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι αντί της συνεννόησης παίρνει θέση χωρίς να ξέρει τι θα περιλαμβάνει η νέα δανειακή συμφωνία.

    [02] Συνάντηση Μ. Χρυσοχοΐδη με Χ. Ράιχενμπαχ

    H χρηματοδότηση επενδυτικών δράσεων στη χώρα μας μέσω της δημιουργίας πιστωτικών γραμμών κατά τα πρότυπα της πιστωτικής γραμμής με το όνομα "Griechenland" που υλοποιεί η γερμανική επενδυτική τράπεζα - KfW (είναι υπό διερεύνηση παρόμοια πρωτοβουλία για τις δανέζικες και αυστριακές επιχειρήσεις) συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε ο επικεφαλής της task force Χορστ Ράιχενμπαχ με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

    Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις δυνατότητες που δημιουργούνται από τη στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προκειμένου να βρεθούν πόροι για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, ενώ ο υπουργός παρουσίασε τις δράσεις που προωθεί το υπουργείο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

    [03] «Όποια απόφαση και αν ληφθεί, θα είναι οδυνηρή για την Ελλάδα»

    «Όποια απόφαση κι αν ληφθεί από τους ευρωπαίους εταίρους μας θα είναι οδυνηρή για την Ελλάδα. Θα απαιτηθούν ακόμα μεγαλύτερες θυσίες και ακόμα μεγαλύτερος κόπος, θα χρειαστεί να καταβάλουμε ακόμα μεγαλύτερο κόστος, για να ξαναγίνουμε κύριοι της τύχης μας. Τώρα θα συνειδητοποιήσουμε πού βρισκόμαστε πραγματικά, και τί μας περιμένει, πρακτικά».

    Τις επισημάνσεις αυτές έκανε ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δ. Δασκαλόπουλος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου, σε εκδήλωση για τη βράβευση εταιριών «2010 true leaders». Πρόσθεσε όμως πως «ό,τι κι αν επακολουθήσει, όσο σκληρές κι αν είναι οι συνθήκες που θα αντιμετωπίσουμε, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να αγωνιστούμε για να αναγεννηθεί ο τόπος».

    Ο πρόεδρος του ΣΕΒ εκτίμησε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν για εμάς, χωρίς εμάς και λαμβάνοντας υπόψη όχι τα ελληνικά συμφέροντα, αλλά τις ευρύτερες ευρωπαϊκές σκοπιμότητες.

    «Ζούμε, σημείωσε, την τελική πράξη του εθνικού μας δράματος -την κορύφωση της διαδικασίας αποσύνθεσης του κομματικού, πελατειακού κράτους, που κατέρρευσε υπό το βάρος της άσωτης υπερχρέωσής του. Είναι ταυτόχρονα η τελική πράξη του δράματος των τελευταίων δύο ετών, που χαρακτηρίσθηκε από την αβουλία και αδυναμία της κυβέρνησης -αλλά και του πολιτικού συστήματος συνολικά- να ξηλώσει το κράτος των κατεστημένων συντεχνιών και των βολεμένων της κομματοκρατίας. Δύο χρόνια τώρα, νομίζαμε ότι κοροϊδεύουμε τους εταίρους μας -αποδεικνύεται όμως ότι κοροϊδεύαμε τους εαυτούς μας. Τρέφαμε την ψευδαίσθηση ότι μπορούσαμε να επιβιώσουμε χωρίς ν' αλλάξουμε. Πιστέψαμε ότι θα μας έσωζαν κι ας μη θέλαμε εμείς να σωθούμε».

    Ο κ. Δασκαλόπουλος τόνισε τέλος ότι μόνο η ιδιωτική οικονομία μπορεί να προσφέρει τις νέες θέσεις εργασίας, τις καινοτόμες επενδύσεις, το νέο εξωστρεφές και ανταγωνιστικό μοντέλο ανάπτυξης και ότι πραγματικά εθνική πολιτική μπορούν να ασκήσουν μόνο όσοι είναι σε θέση να καταστήσουν τη χώρα διεθνώς ανταγωνιστική.

    [04] Οι τετράποδοι φίλοι μας ως ταξιδιώτες...

    Πώς μεταφέρεται ένα κατοικίδιο με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς; Ποιοι νόμοι ορίζουν κανόνες συμπεριφοράς και περιορισμούς; Τι είναι εφικτό και τι ανέφικτο; Το ΑΠΕ-ΜΠΕ διερευνά το θέμα, που εντέλει δεν είναι τόσο απλό, όσο ίσως φαντάζονται πολλοί.

    Κατοικίδια και Μαζικά Μέσα Μεταφοράς (ΜΜΜ) ίσον πρόβλημα και μάλιστα ανάλογο με το μέγεθος του ζώου. Μικρό για τις γάτες και τα μικρόσωμα σκυλιά, που μπορούν να μεταφέρονται μέσα σε ειδικά καλάθια, μεγάλο έως και ανυπέρβλητο για τη μετακίνηση μεσαίων και μεγάλων σκύλων, όταν δεν συντρέχουν ειδικοί λόγοι. Η ευθύνη, όπως λένε τα φιλοζωικά σωματεία, ανήκει στη σχετική νομοθεσία που είναι πολύ αυστηρή, αλλά και στη νοοτροπία της ελληνικής κοινωνίας, που δεν έχει εξοικειωθεί με τα ζώα και τα φοβάται χωρίς λόγο.

    Η σχετική νομοθεσία, που τροποποιήθηκε πρόσφατα, θέτει σαφείς περιορισμούς. Η μεταφορά κατοικίδιων σε αστικά λεωφορεία, ΚΤΕΛ, τραμ, ηλεκτρικό, προαστιακό, μετρό και τρόλεϊ επιτρέπεται μόνο σε μικρόσωμα ζώα εφόσον αυτά είναι μέσα σε ειδικά καλάθια διαστάσεων μέχρι 70x40x50. Από τα μεγαλόσωμα, μόνον οι σκύλοι-οδηγοί τυφλών μπορούν να επιβιβάζονται με τους ιδιοκτήτες τους, αλλά εφόσον φέρουν λουρί και φίμωτρο. Κάθε κάτοχος κατοικίδιου, ή αλλιώς ζώου συντροφιάς, υποχρεούται να φέρει μαζί του το βιβλιάριο υγείας του ζώου, ενώ η μετακίνηση πέντε ζώων μαζί και πλέον θεωρείται εμπορική και διώκεται.

    Στα τρένα, τα μικρόσωμα σκυλιά έχουν πάλι την τιμητική τους, καθώς μπορούν να ταξιδεύουν παρέα με τον κάτοχό τους, αρκεί να έχουν πληρώσει το μειωμένο εισιτήριο, που προβλέπεται γι αυτά. Τα μεγάλα, όμως, πρέπει να παραμένουν σε ειδικό κλουβί στη σκευοφόρο, διαφορετικά σε ειδικό βαγόνι, που διαθέτει μόνο η νυχτερινή αμαξοστοιχία.

    Η πολιτική στις μετακινήσεις ζώων αλλάζει στα αεροπλάνα, ανάλογα με τον προορισμό και την αεροπορική εταιρεία. Στην Ελλάδα, μπορεί κανείς να έχει ένα ζωάκι ως 5 ή 8 κιλά στο ειδικό καλάθι μαζί του στην καμπίνα των επιβατών, αλλιώς η θέση του είναι στον χώρο αποθήκευσης αποσκευών. Πριν ταξιδέψει κανείς με το ζώο του στο εξωτερικό (Γερμανία, Βέλγιο, Γαλλία, Ολλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Βουλγαρία) πρέπει να προετοιμαστεί για 3-4 μήνες, καθώς το βιβλιάριο υγείας του ζώου, που εκτελεί χρέη διαβατηρίου, πρέπει να περιλαμβάνει σχετικά πρόσφατες εξετάσεις αίματος, εμβόλια λύσσας και αποπαρασίτωση (είναι υποχρεωτικό και το μικροτσίπ ταυτότητας) διαφορετικά το ζώο κινδυνεύει να μπει σε καραντίνα στη χώρα υποδοχής.

    Τα πλοία υποχρεούνται να διαθέτουν ειδικά κλουβιά για τα ζώα συντροφιάς. Κάποιες εταιρείες επιτρέπουν στους κατόχους να τα έχουν μαζί τους με λουρί στο κατάστρωμα, αλλά όχι, συνήθως, στους εσωτερικούς χώρους, με αποτέλεσμα σε αυτή την περίπτωση μικρά και μεγάλα ζώα να χαίρουν των ιδίων... προνομίων.

    [05] Διακοπές και κατοικίδια

    Κρέμονται από τα μάτια του «ιδιοκτήτη» τους, δεν ζητούν τίποτα άλλο από την προσοχή, την αγάπη και τη φροντίδα τους. Τα κατοικίδια είναι τα μικρότερα παιδιά, τα πιο χαϊδεμένα, γεμίζουν με την τρυφερότητά τους την κάθε μέρα.

    Τι γίνεται όμως με τις διακοπές, όπου ξεγνοιασιά και χαλαρότητα κάνουν τους ανθρώπους να θέλουν να ξεφεύγουν από τις υποχρεώσεις της καθημερινής ρουτίνας;

    Τι κάνουν τότε όλοι όσοι έχουν ένα ζωάκι; Πολλοί δεν μπορούν να τα αποχωριστούν.

    Οι διακοπές δεν συνιστούν ανυπέρβλητο εμπόδιο ούτε για τη μεταφορά, ούτε για τη διαμονή, μολονότι οι συνθήκες δεν είναι πάντα τόσο απλές. Για άλλους, κυρίως τους πρωτάρηδες «γονείς», ο συνδυασμός διακοπές και κατοικίδιο φαντάζει δύσκολος, ίσως και ασυμβίβαστος.

    Η αγάπη όμως γι αυτό μπορεί να νικήσει φόβους και αναστολές και να διαπιστώσουν όλοι ότι μπορούν να περάσουν και τις διακοπές μαζί, ίσως διασκεδάζοντας περισσότερο από ό,τι συνήθως.

    Τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν είναι απαγορευτικά για τα ζώα αν ακολουθήσει κανείς κάποιους απλούς κανόνες συμπεριφοράς. Ακόμη και το αεροπλάνο για πτήσεις στο εσωτερικό ή το εξωτερικό. Όσο για το κατάλυμα υπάρχουν, όλο και περισσότερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα που δέχονται ζώα.

    Στα αεροπορικά ταξίδια τα μικρά ζώα που ζυγίζουν έως 8 κιλά μπορούν να ταξιδέψουν στην καμπίνα του αεροσκάφους. Αρκεί να είναι ενημερωμένη η αεροπορική εταιρεία και ο ιδιοκτήτης να διαθέτει ειδικό κλουβί μεταφοράς του κατοικίδιου. Εάν το βάρος του ζώου είναι μεγαλύτερο τότε ταξιδεύει με τις αποσκευές.

    Στα πλοία τα πράγματα είναι πιο απλά αφού όσο κι αν ζυγίζει το ζώο μπορεί να ταξιδέψει μαζί με τον ιδιοκτήτη του. Θεωρητικά οι σκύλοι πρέπει να ταξιδεύουν σε ειδικά κλουβιά στα καταστρώματα των πλοίων, αλλά στην Ελλάδα κανείς δεν επιβάλλει επί της ουσίας τον συγκεκριμένο κανονισμό.

    Σε τρένα και λεωφορεία, η μεταφορά επιτρέπεται μόνο μέσα στα ειδικά κλουβιά. Για να ταξιδέψει κάποιος με το κατοικίδιό του σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει πρώτα να του βγάλει διαβατήριο.

    «Το ζώο θα πρέπει να έχει την ειδική ηλεκτρονική ταυτότητα, τσιπ εντοπισμού και να είναι πλήρως εμβολιασμένο», επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κτηνίατρος Σωτήρης Πούλος.

    Επίσης μία εβδομάδα πριν ταξιδέψει «θα πρέπει να έχει υποβληθεί σε αποπαρασίτωση, τόσο για ενδοπαράσιτα όσο και για εξωπαράσιτα, αλλά και σε κλινική εξέταση και μάλιστα σε αιματολογικό έλεγχο τόσο για λεισμανίαση (καλαζάρ) όσο και για ερλιχίωση (ασθένεια των τσιμπουριών). Όλα αυτά αναφέρονται στο διαβατήριο του ζώου μαζί με την υπογραφή και την σφραγίδα του κτηνίατρου».

    [06] Ο "Παπουτσωμένος Γάτος" στη Λυρική Σκηνή

    Σε μια "μαγική" παράσταση με ήρωες πάνω από το ανθρώπινο μέτρο, όπου οι υπερφυσικές δυνάμεις βρίσκονται στην υπηρεσία των αδύναμων, των ευάλωτων και των τρυφερών, μετατρέπεται "O Παπουτσωμένος Γάτος", αγαπημένο παραμύθι των παιδιών, που κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 29 Οκτωβρίου, στην Εθνική Λυρική Σκηνή.

    Ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες του θεάτρου με μεγάλη εμπειρία στο παιδικό θέατρο, αλλά και στην όπερα, ο Θωμάς Μοσχόπουλος, κλήθηκε από την Λυρική Σκηνή να σκηνοθετήσει την υπέροχη παιδική όπερα του Τσέζαρ Κουί, στο Θέατρο Ολύμπια.

    Οι μελωδίες του κορυφαίου Ρώσου συνθέτη Τσέζαρ Κουί σε συνδυασμό με την μαγική ιστορία του παραμυθιού του Σαρλ Περρώ, θα μεταφέρουν τους μικρούς και μεγάλους θεατές στον κόσμο της φαντασίας.

    "Ο Παπουτσωμένος Γάτος" θα παιχτεί για 40 παραστάσεις έως τις 8 Απριλίου 2012.

    [07] Για ενδεχόμενη κατάργηση μπόνους-μερισμάτων τραπεζών μιλά ο Μπαρουέν

    Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας, Φρανσουά Μπαρουέν, εκτίμησε σε ομιλία του στην Κάτω Βουλή ότι η ανακεφαλαιοποίηση των γαλλικών τραπεζών μπορεί να συνοδευτεί ανά πάσα στιγμή στο μέλλον με την απαγόρευση να διανέμονται μερίσματα από τις τράπεζες στους χρηματιστηριακούς επενδυτές αλλά και της παροχής μπόνους στα στελέχη τους.

    Το μέτρο αυτό ενδέχεται να επιβληθεί κατόπιν απαίτησης των εποπτικών αρχών του τραπεζικού τομέα, που θα σχετίζεται με την ανάγκη οι τράπεζες, σε εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου Βασιλεία ΙΙΙ, να έχουν αυξημένα "ίδια κεφάλαια" (Tier 1).

    "Κάτι τέτοιο (η ανακεφαλαιοποίηση) θα συνδυαστεί με την απαγόρευση διανομής μερισμάτων και μπόνους", τόνισε σήμερα ο κ. Μπαρουέν.

    Ο Μπαρουέν διαβεβαίωσε παράλληλα ότι η ανακεφαλαιοποίηση, που θα γίνει βάσει των τραπεζικών ισολογισμών, δε θα επηρεάσει την ανάγκη οι γαλλικές επιχειρήσεις να απολαμβάνουν μιας άνετης τραπεζικής δανειοδότησης.

    [08] Ισχυρό μήνυμα για τους δικτάτορες ο θάνατος του Καντάφι, τόνισε ο Ομπάμα

    Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τόνισε πως ο θάνατος του Μουάμαρ Καντάφι, μετά την σύλληψή του την περασμένη εβδομάδα είναι ένα "ισχυρό μήνυμα προς τους δικτάτορες".

    Σε συνέντευξή του στο NBC ο Ομπάμα τόνισε πως ο Καντάφι "ήταν κάποιος που επί 40 χρόνια τρομοκρατούσε τη χώρα και στήριζε την τρομοκρατία. Είχε την ευκαιρία, στη διάρκεια της Αραβικής Άνοιξης να παραδώσει την εξουσία και να αρχίσει την ειρηνική μετάβαση προς την δημοκρατία".

    "Του δώσαμε αυτήν την ευκαιρία και δεν την εκμεταλλεύτηκε. Προφανώς και δεν θέλουμε να βλέπουμε κάποιον να τελειώνει έτσι, αλλά πιστεύω πως αυτό είναι ένα ισχυρό μήνυμα στους δικτάτορες σε όλον τον κόσμο για το ό,τι οι άνθρωποι θέλουν να ζουν ελεύθεροι και οι ηγέτες πρέπει να σέβονται τις επιθυμίες τους", υπογράμμισε ο Μπαράκ Ομπάμα.

    [09] Αρχισαν διαπραγματεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης στην Τυνησία

    Άρχισαν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης στην Τυνησία ανάμεσα στο κόμμα Ενάχντα, που προηγείται σύμφωνα με τα μερικά αποτελέσματα των εκλογών της 23ης Οκτωβρίου, και τα άλλα κόμματα, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του αριστερού κόμματος Ετακατόλ.

    "Άρχισαν οι διαπραγματεύσεις με όλους τους πολιτικούς εταίρους και θα συνεχιστούν εν αναμονή των τελικών αποτελεσμάτων", δήλωσε ο Μουστάφα Μπεν Τζαφάαρ και πρόσθεσε ότι είναι "έτοιμος να αναλάβει τις μεγαλύτερες ευθύνες αν υπάρξει ομοφωνία".

    Ο Μπεν Τζαφάαρ τόνισε σε συνέντευξή του στην βελγική εφημερίδα Le Soir ότι θα είναι υποψήφιος για την προσωρινή προεδρία της χώρας.

    Ο διάλογος ανάμεσα στα κόμματα "είναι ανοικτός, κανείς δεν εξαιρείται", υπογράμμισε ο ίδιος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 26 October 2011 - 6:29:39 UTC