Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Άγαλμα της Ελευθερίας γίνεται 125 ετών
  • [02] Στις τράπεζες στα ΕΛΤΑ ή στις ΔΟΥ η δεύτερη δόση της έκτακτης εισφοράς
  • [03] "Πειθαρχική" δίωξη κατά των γιατρών στο "Αγία Σοφία"
  • [04] Ανησυχία για τους εργαζόμενους στην εταιρεία Alapis

  • [01] Το Άγαλμα της Ελευθερίας γίνεται 125 ετών

    Το Άγαλμα της Ελευθερίας, ένα δώρο σε ένδειξη φιλίας που προσφέρθηκε από τη Γαλλία στους Αμερικανούς και έγινε ένα από τα πιο γνωστά σύμβολα της Νέας Υόρκης και των Ηνωμένων Πολιτειών, γιορτάζει την εβδομάδα αυτή τα 125 χρόνια του, προτού κλείσει για ένα χρόνο για εργασίες συντήρησης.

    Η "γηραιά κυρία" θα απολαύσει την Παρασκευή όλες τις τιμές, σε μια τελετή στα πρότυπα εκείνης που πραγματοποιήθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1886, όταν εγκαινιάστηκε, παρουσία του Αμερικανού Προέδρου Γκρόβερ Κλίβελαντ.

    Παγκόσμιο σύμβολο της ελευθερίας, το άγαλμα του Αλσατού γλύπτη Φρεντερίκ Ογκίστ Μπαρτόλντι αγαπήθηκε πολύ από εκατομμύρια μετανάστες. Ήταν για πολλά χρόνια η πρώτη εικόνα των Ηνωμένων Πολιτειών μετά από ένα μακρύ ταξίδι στον Ατλαντικό.

    Την Παρασκευή, 125 από αυτούς, από περισσότερες από 40 χώρες θα πολιτογραφηθούν στο Λίμπερτι Άιλαντ (Liberty Island), το νησί όπου είναι στημένο το άγαλμα στις εκβολές του ποταμού Χάντσον, στο νότιο τμήμα του Μανχάταν.

    Κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής των "γενεθλίων", που θα αρχίσει με τον αμερικανικό εθνικό ύμνο και τη "Μασσαλιώτιδα", η ηθοποιός Σιγκουίρνι Γουίβερ θα διαβάσει "Το Νέο Κολοσσό", ένα ποίημα της Έμμα Λάζαρους που είναι χαραγμένο εν μέρει στο βάθρο του αγάλματος πριν ο Υπουργός Εσωτερικών Κεν Σαλασάρ παραδώσει ένα δώρο στον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στη Νέα Υόρκη Φιλίπ Λαλιό σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για αυτό που έλαβαν πριν από 125 χρόνια.

    [02] Στις τράπεζες στα ΕΛΤΑ ή στις ΔΟΥ η δεύτερη δόση της έκτακτης εισφοράς

    Tο απόκομμα του εκκαθαριστικού σημειώματος της έκτακτης εισφοράς ή το αποδεικτικό καταβολής της 1ης δόσης, εφόσον το ποσό πληρωμής 1ης και 2ης δόσης είναι το ίδιο θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι φορολογούμενοι για την καταβολη της δεύτερης δόσης της έκτακτης εισφοράς στις τράπεζεςκαι στα ΕΛΤΑ.

    Αυτό ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τους φορολογούμενους που έχουν ήδη καταβάλει την πρώτη δόση της εισφοράς και δεν έχουν παραλάβει το απόκομμα για την δεύτερη δόση λόγω της απεργίας των εφοριακών υπαλλήλων.

    Στην περίπτωση που οι φορολογούμενοι δεν επιθυμούν να πληρώσουν τη δεύτερη δόση στις τράπεζες ή στα ΕΛΤΑ, μπορούν, όπως διευκρινίζει το υπουργείο να το κάνουν στη ΔΟΥ.

    [03] "Πειθαρχική" δίωξη κατά των γιατρών στο "Αγία Σοφία"

    Πειθαρχικά θα επιληφθεί το υπουργείο Υγείας, της υπόθεσης με τους γιατρούς της παιδοκαρδιοχειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων, όπως ανέφερε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ο αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος.

    Χαρακτηρίζοντας "απαράδεκτη" τη συμπεριφορά τους, αποκάλυψε ότι η διαμάχη μεταξύ τους είχε αποτέλεσμα "να ξυπνούν παιδιά από νάρκωση χωρίς να έχουν χειρουργηθεί".

    "Εμείς θα επιληφθούμε πειθαρχικά γιατί δεν είναι δυνατό η διαμάχη ολίγων γιατρών μεταξύ τους να αφήνει παιδιά που τα βάζουν σε νάρκωση να ξυπνούν και να μην έχουν επέμβαση επειδή τσακώνονται μεταξύ τους", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

    Το θέμα της παιδοκαρδιοχειρουργικής κλινικής Παίδων έθεσε νωρίτερα η βουλευτής του ΛΑΟΣ Ουράνία Παπανδρέου, ζητώντας την παρέμβαση του υπουργείου καθώς, όπως είπε, το νοσοκομείο δεν χειρουργεί εδώ και ένα μήνα.

    [04] Ανησυχία για τους εργαζόμενους στην εταιρεία Alapis

    Να βάλει τέρμα στην κοροϊδία με τις... πτωχευμένες επιχειρήσεις που έχουν ζάμπλουτους ιδιοκτήτες ή μετόχους ζητά από την κυβέρνηση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών - Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων-Κλάδων.

    Ειδικότερα, η Ομοσπονδία αναφέρεται στην εταιρεία Alapis η οποία έκανε πρόσφατα αίτηση για την υπαγωγή της στο στο άρθρο 99 (περί προστασίας από πιστωτές), καθώς χρωστά σε δάνεια 830 εκατ. ευρώ. Η πλειοψηφία των μετοχών της Alapis ανήκει στον επιχειρηματία Λ. Λαυρεντιάδη, ο οποίος πρόσφατα κατέθεσε 51 εκ. ευρώ προκειμένου να σταματήσει η έρευνα για την Proton Bank.

    Η εταιρεία Alapis εδώ και ένα χρόνο έχει προχωρήσει σε απολύσεις άνω των 400 ατόμων και αναμένεται να συνεχιστούν οι απολύσεις εργαζομένων, ενώ η μετοχή της εταιρείας έχει χάσει το τελευταίο έτος πάνω από το 78% της χρηματιστηριακής της αξίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 26 October 2011 - 18:29:34 UTC