Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαδηλώσεις "αγανακτισμένων πολιτών" και στη Γερμανία
  • [02] Πρόταση για "πιο εύκολες απολύσεις", υιοθετεί η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι
  • [03] Συνομιλίες στις ΗΠΑ για την "επόμενη μέρα" στο Ιράκ
  • [04] Συνεχίζουν οι "αγανακτισμένοι" και στο Ισραήλ

  • [01] Διαδηλώσεις "αγανακτισμένων πολιτών" και στη Γερμανία

    Οι "αγανακτισμένοι" με το χρηματοπιστωτικό σύστημα Γερμανοί συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν στη Φρανκφούρτη και στο Βερολίνο, λίγες ημέρες μετά την έκτακτη σύνοδο των Βρυξελλών που αποφάσισε μια σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

    Στο Βερολίνο περίπου 3000 άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των οργανωτών και πραγματοποίησαν πορεία από το δημαρχείο προς την πρώην πρεσβεία των ΗΠΑ. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως "Καταλάβετε το Βερολίνο" και "Αγανακτείστε".

    Στη Φρανκφούρτη οι 2000 διαδηλωτές ακολούθησαν μια πορεία που περνούσε από την έδρα της Deutsche Bank και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

    Διαδήλωση πραγματοποιήθηκε και στο Αμβούργο, από περίπου 4.500 άτομα που διαμαρτύρονταν για τις υψηλές τιμές των ενοικίων και την έλλειψη αξιοπρεπούς στέγασης. Σύμφωνα με την αστυνομία, σημειώθηκαν μικροεπεισόδια όταν διαδηλωτές εκτόξευσαν δοχεία με μπογιά εναντίον των τοπικών γραφείων του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος.

    Το κίνημα "Καταλάβετε τη Φρανκφούρτη" και άλλες οργανώσεις σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν νέες κινητοποιήσεις σε διάφορες πόλεις στις 12 Νοεμβρίου.

    [02] Πρόταση για "πιο εύκολες απολύσεις", υιοθετεί η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι

    Ενώ τα συνδικάτα ανακοινώνουν ότι πρόκειται να κατέβουν σε πανιταλική απεργία, κατά των μεταρρυθμίσεων στον εργασιακό τομέα, ο ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ανακοινώνει ότι το σημείο αναφοράς του, για τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις, θα είναι πρόταση που έχει κατατεθεί από την κεντροαριστερά.

    Ειδικότερα, η κυβέρνηση του >>Καβαλιέρε<<, επιθυμεί να ξεκινήσει την διαπραγμάτευση με τους κοινωνικούς εταίρους, βασιζόμενη στην πρόταση νόμου του γερουσιαστή Πιέτρο Ικίνο, του >>Δημοκρατικού Κόμματος<<.

    Ο Ικίνο (που έχει δεχθεί και απειλές από της Νέες Ερυθρές Ταξιαρχίες), προωθεί την ιδέα της "της ευελιξίας", δηλαδή, που αλληλοσυμπληρώνεται με ένα ισχυρό δίχτυ προστασίας.

    Κύριος στόχος, η επέκταση των συμβάσεων αορίστου χρόνου, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα πρόκειται για >>θέση εργασίας δια βίου<<. Παράλληλα, ο προοδευτικός γερουσιαστής, ζητά την ενίσχυση των εγγυήσεων που θα πρέπει να παρέχονται στους εργαζόμενους, όπως μεγαλύτερες αποζημιώσεις (μέχρι και τρία χρόνια μισθοδοσιών) και επαρκές χρονικό διάστημα προειδοποίησης πριν την διακοπή της σχέσης εργασίας.

    Η μεταρρύθμιση αυτή, που ο μεγιστάνας-πρωθυπουργός εννοεί να χρησιμοποιήσει ως βάση για τις διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα, ξεπερνά, ουσιαστικά, τον μέχρι τώρα νόμο.

    Υπενθυμίζεται ότι η Ιταλία είναι μια από τις χώρες που παρέχει τις ισχυρότερες εγγυήσεις στους μόνιμους εργαζόμενους οι οποίοι απασχολούνται σε επιχειρήσεις με πάνω από 15 υπαλλήλους: η απόλυση μπορεί να υπογραφεί μόνον για >>βάσιμη αιτία<<, που σημαίνει σοβαρά λάθη των εργαζομένων ή συνολική αναδιάρθρωση της επιχείρησης, με απάλειψη συγκεκριμένων επαγγελματικών >>προφίλ<<.

    Η πρόταση Ικίνο, έχει ήδη υπογραφεί από πενήντα τρεις γερουσιαστές του >Δημοκρατικού Κόμματος<< και ο >>μίστερ τιβί<<, με την κίνησή του αυτή, στοχεύει, ξεκάθαρα, στο να βάλει σε δύσκολη θέση της αντιπολίτευση, που, για να την απορρίψει, θα έπρεπε, κατά κάποιο τρόπο, να >>διαψεύσει<< τον ίδιο της τον εαυτό.

    Τα μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας πάντως, Cgil, Cisl και Uil εμμένουν στην θέση τους ότι >> με την κυβέρνηση, δεν πρόκειται να συζητηθεί καμία παρέμβαση και αλλαγή στους νόμους που διέπουν τις εργασιακές σχέσεις.<<

    [03] Συνομιλίες στις ΗΠΑ για την "επόμενη μέρα" στο Ιράκ

    Οι σύμβουλοι εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ και του Ιράκ συναντήθηκαν στον Λευκό Οίκο αργά χθες Σάββατο υπογραμμίζοντας τη στενή συνεργασία των δύο χωρών, κι ενώ οι αμερικανικές δυνάμεις ετοιμάζονται να αναχωρήσουν από τη χώρα έως το τέλος του έτους.

    Οι Φάλα αλ-Φάγιαντ και Τομ Ντόνιλον "επανέλαβαν το κοινό τους όραμα για μια ευρεία στρατηγική συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράκ, όπως προβλέπει η στρατηγική συμφωνία πλαίσιο", ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

    "Οι δύο πλευρές πραγματοποίησαν εκτενή συνομιλία για την πλήρη εξομάλυνση της σχέσης μεταξύ Ιράκ και ΗΠΑ, με έμφαση στην εκπαίδευση, τις επενδύσεις και την ασφάλεια", σύμφωνα με την ανακοίνωση. "Δεσμεύτηκαν επίσης να αναπτύξουν περισσότερους μηχανισμούς για να καθιερώσουν ένα συνεχή στρατηγικό διάλογο μεταξύ των δύο χωρών".

    Η συνάντηση των δύο αξιωματούχων, που αποτελεί συνέχεια της πρόσφατης τηλεδιάσκεψης μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και του πρωθυπουργού Νούρι αλ-Μάλικι, διεξήχθη μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του προέδρου Ομπάμα για αποχώρηση όλων των αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ έως την 31η Δεκεμβρίου 2011.

    Οι δύο χώρες είχαν υπογράψει τη σχετική συμφωνία το 2008. Ωστόσο Ουάσινγκτον και Βαγδάτη διαπραγματεύονταν μέχρι πρότινος την παραμονή δύναμης μερικών χιλιάδων αμερικανών στρατιωτών για να εκπαιδεύσουν ιρακινούς στρατιώτες. Οι διαβουλεύσεις προσέκρουσαν σε θέματα νομικού καθεστώτος των αμερικανικών δυνάμεων μετά το 2011. Η Ουάσινγκτον ζητούσε πλήρη ασυλία για τους στρατιώτες της, ώστε να τούς προστατεύσει από κάθε δικαστική δίωξη στο Ιράκ, κάτι που η Βαγδάτη αρνείτο.

    Οι ανησυχίες για την κατάσταση ασφαλείας εντάθηκαν, καθώς οι επιθέσεις που συχνά έχουν στόχο μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο.

    Χθες Σάββατο τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε χωριστές επιθέσεις στη νότια πόλη Κουτ και στο Τικρίτ. Από την Τετάρτη συνολικά 38 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επιθέσεις.

    [04] Συνεχίζουν οι "αγανακτισμένοι" και στο Ισραήλ

    Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες βράδυ στο Ισραήλ, συνεχίζοντας το κύμα των διαμαρτυριών που άρχισε το καλοκαίρι με αφορμή το ιδιαίτερα υψηλό κόστος ζωής στη χώρα.

    Πάνω από 20.000 ισραηλινοί "αγανακτισμένοι" συμμετείχαν στην διαδήλωση στο Τελ Αβίβ, σύμφωνα με την αστυνομία. Το τηλεοπτικό δίκτυο Channel 10 υπολόγισε όμως ότι οι διαδηλωτές ήταν 45.000. Οι οργανωτές έκαναν λόγο για 70.000.

    Στην Ιερουσαλήμ στις διαδηλώσεις συμμετείχαν 5.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ. Κινητοποιήσεις αναφέρθηκαν επίσης στην Μοντιίν, στην Κιριάτ Σμόνα, στην Εϊλάτ και στη Χοντ Χασαρόν. Στο νότο, στην πόλη Μπιρ Σέβα, οι διαδηλώσεις ανεστάλησαν την τελευταία στιγμή λόγω των επιθέσεων με ρουκέτες από τη Γάζα.

    Το κίνημα αμφισβήτησης, που ζητεί "κοινωνική δικαιοσύνη" είχε βρεθεί στο αποκορύφωμά του τον Αύγουστο, όταν διαδηλωτές συγκεντρώνονταν κάθε Σάββατο. Την 4η Σεπτεμβρίου είχαν συγκεντρωθεί 450.000 διαδηλωτές, στην μεγαλύτερη κινητοποίηση στην ιστορία του Ισραήλ.

    "Ο λαός απαιτεί την αύξηση του προϋπολογισμού" και "κοινωνική δικαιοσύνη", ήταν μερικά από τα συνθήματα σε πανό και αφίσες, που καλούσαν επίσης να υπάρξει φθηνότερη στέγη.

    Οι προτάσεις που υπέβαλε μια επιτροπή που σχημάτισε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που θίγουν οι διαδηλωτές χαρακτηρίστηκαν "ανεπαρκείς" στις χθεσινές διαδηλώσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 30 October 2011 - 10:29:36 UTC