Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανάπτυξη σε 2 ή 3 χρόνια βλέπει ο Ράιχενμπαχ
  • [02] Φορολόγηση καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία
  • [03] «Προελαύνει» ο Φέτελ και στην Ινδία
  • [04] Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αύριο ο Α. Τσίπρας
  • [05] Νεκρός σε τροχαίο ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Ι.Αντωνόπουλος

  • [01] Ανάπτυξη σε 2 ή 3 χρόνια βλέπει ο Ράιχενμπαχ

    Την εκτιμηση πως θα χρειαστούν δύο ή τρία χρόνια για να μπει η Ελλάδα και πάλι στο δρόμο της ανάπτυξης κάνει ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ.

    Ο κ. Ράιχενμπαχ σε συνέντευξή του στο Εθνος της Κυριακής παραδέχεται ότι τα αποτελέσματα των διαρθρωτικών αλλαγών δεν θα φανούν μέσα σε μια μέρα, αναγνωρίζει πως πολλές από τις απαιτούμενες αλλαγές δεν θα είναι αρεστές από την κοινωνία, τις χαρακτηριζει, όμως, ευεργετικές για την οικονομία και κατά συνέπεια για τους πολίτες.

    Ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης θέτει ως προτεραιότητα τη δημιουργία ενός ευνοικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος με ταχυτατη διευκόλυνση της πρόσβασης σε χρηματοδότηση για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, έτσι ώστε να αρχίσουν αν υπάρχουν άμεσα και ορατά αποτελέσματα.

    Ο κ. Ράιχενμπαχ εμφανίζεται αισιόδοξος και για το γεγονός ότι ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων, χωρών και οργανισμών είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν την Ελλάδα για να εφαρμοστούν πολιτικές που θα οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση.

    [02] Φορολόγηση καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία

    Στην τελική ευθεία εμφανίζεται να είναι η συμφωνία για τη φορολόγηση καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία.

    Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών,πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου συνάντηση στη Βέρνη μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ελλάδας και της Ελβετίας, με επικεφαλής τους Γενικούς Γραμματείς των Υπουργείων Οικονομικών των δύο χωρών, κ.κ. Η. Πλασκοβίτη και M. Ambuhl, με στόχο την προώθηση διμερούς συμφωνίας για τη φορολογική αντιμετώπιση των καταθέσεων Ελλήνων φορολογούμενων στις ελβετικές τράπεζες.

    Η υπό κατάρτιση συμφωνία θα βασίζεται στο πλαίσιο συμφωνιών που ήδη υπεγράφησαν μεταξύ Ελβετίας-Ηνωμένου Βασιλείου και Ελβετίας-Ο.Δ. Γερμανίας, με στόχο να περιοριστεί σημαντικά το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την ολοκλήρωση της (οι διαπραγματεύσεις με Η.Β. και Ο.Δ.Γ. ξεκίνησαν την άνοιξη του 2010 και η υπογραφή έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο του 2011), λαμβανομένων υπόψη των ειδικών χαρακτηριστικών της ελληνικής φορολογικής νομοθεσίας.

    Σύμφωνα με αυτό το πλαίσιο, η βασική επιλογή όσων διατηρούν καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες θα είναι είτε να αποκαλύψουν τα στοιχεία τους στις ελληνικές Αρχές, είτε να καταβάλουν ένα φόρο που θα επιβληθεί επί του συνόλου του κατατεθειμένου (ή επενδεδυμένου) κεφαλαίου που θα αντιστοιχεί στο ύψος του φόρου που θα είχε καταβληθεί αν το ποσό της κατάθεσης είχε δηλωθεί ως εισόδημα στην ελληνική φορολογική αρχή.

    Στις εν λόγω συμφωνίες, ο φόρος που επιβάλλεται επί του συνόλου του κατατεθειμένου κεφαλαίου, υπολογίζεται βάσει ενός τύπου που λαμβάνει υπόψη την κίνηση του λογαριασμού για το χρονικό διάστημα των τελευταίων δέκα ετών, την κίνηση του λογαριασμού μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας και άλλες παραμέτρους.

    Η συμφωνία θα περιλαμβάνει και όρους για τις μελλοντικές καταθέσεις, καθώς και το πλαίσιο παροχής πληροφοριών και στοιχείων από τις ελβετικές αρχές, κατόπιν αιτήματός των ελληνικών αρχών, εφόσον τίθεται ζήτημα παράνομων κεφαλαίων. Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία αυτή δεν καλύπτει ποινικά αδικήματα και δεν αναιρεί συμφωνίες αποφυγής διπλής φορολογίας.

    Κατά τις πρόσφατες συνομιλίες, συμφωνήθηκε ότι σε πρώτη φάση τα κύρια στοιχεία της συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και της Ελβετίας, που σε σημαντικό βαθμό διευκρινίστηκαν στην συνάντηση της 27ης Οκτωβρίου, θα πάρουν τη μορφή προσυμφώνου (cornerstone agreement) που θα εγκριθεί από τις δύο πλευρές και θα δημοσιοποιηθεί έως τα τέλη του έτους.

    [03] «Προελαύνει» ο Φέτελ και στην Ινδία

    Ο Σεμπάστιαν Φέτελ τερμάτισε πρώτος και στο «παρθενικό» γκραν πρι της Ινδίας στο Νέο Δελχί. Ο Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής της Red Bull άφησε στις δύο επόμενες θέσεις τον Βρετανό Τζένσον Μπάτον (ΜακΛάρεν) και τον Ισπανό Φερνάντο Αλόνσο (Φεράρι).

    [04] Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αύριο ο Α. Τσίπρας

    Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία της χώρας, μετά και τις πρόσφατες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, θα εκθέσει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Αλέξης Τσίπρας κατά την αυριανή συνάντησή του στις 13.30 μ.μ. με τον κ.Κ. Παπούλια.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση είχε συμφωνηθεί από την περασμένη Πέμπτη.

    Πηγές του ΣΥΝ τονίζουν ότι εκ των πραγμάτων θα συζητηθούν και τα γεγονότα που σημάδεψαν την επέτειο του ΟΧΙ στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας.

    Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο κ. Τσίπρας θα αναφερθεί και στις πολιτικές εξελίξεις, ενώ προτίθεται να θέσει υπόψη του κ. Παπούλια και ζητήματα λειτουργίας της δημοκρατίας και τις ευθύνες της κυβέρνησης στο ζήτημα αυτό, θέμα που όπως ανέφεραν πηγές του κόμματος, αναδεικνύει σχεδόν σε κάθε ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα.

    [05] Νεκρός σε τροχαίο ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Ι.Αντωνόπουλος

    Στην άσφαλτο άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα το πρωί ο πρώην πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ομότιμος καθηγητής φυσικής, Ιωάννης Αντωνόπουλος ο οποίος παρασύρθηκε από ΙΧ αυτοκίνητο.

    Το δυστύχημα έγινε στη διασταύρωση της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου με την οδό Γ΄Σεπτεμβρίου, όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε 24χρονος, εξετράπη της πορείας του και παρέσυρε τον πρώην πρύτανη ο οποίος εκείνη την ώρα έκανε τζόκινγκ στο πλακόστρωτο της παραλίας.

    Ο 24χρονος οδηγός συνελήφθη ενώ προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Α΄Τμήμα Τροχαίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 30 October 2011 - 12:29:35 UTC