Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το Νομικό Συμβούλιο δεν δέχεται την πληρωμή της ΔΕΗ στο Παρακαταθηκών χωρίς το τέλος ακινήτων
  • [02] Τετ - α - τετ Ομπάμα με Σαρκοζί και Μέρκελ
  • [03] Το Πεκίνο έτοιμο να βοηθήσει την Ευρώπη στην αντιμετώπιση της κρίσης

  • [01] Το Νομικό Συμβούλιο δεν δέχεται την πληρωμή της ΔΕΗ στο Παρακαταθηκών χωρίς το τέλος ακινήτων

    Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων δεν μπορεί να δέχεται καταθέσεις για οφειλές προς τη ΔΕΗ χωρίς το ειδικό τέλος ακινήτων, έκρινε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ύστερα από σχετικό ερώτημα που απηύθυνε το Ταμείο.

    Το ζήτημα έχει απασχολήσει τόσο τη ΔΕΗ όσο και τους εναλλακτικούς παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς ένας από τους τρόπους αποφυγής της πληρωμής του τέλους που έχει συζητηθεί το τελευταίο διάστημα, χωρίς ταυτόχρονα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση, ήταν η κατάθεση στο Ταμείο Παρακαταθηκών της αξίας του λογαριασμού ρεύματος, χωρίς το ειδικό τέλος ακινήτων.

    Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Δ΄ Τμήματος του ΝΣΚ (435/ 18 -10-2011), οι καταθέσεις στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση ιδιωτικών διαφορών ενώ το τέλος ακινήτων «ανεξαρτήτως του οργάνου στο οποίο έχει ανατεθεί η είσπραξή του, αποτελεί αναμφισβήτητα ένα δημόσιο έσοδο, ώστε η οποιαδήποτε διαφορά ως προς την οφειλή και την καταβολή του να αποτελεί φορολογική - διοικητική διαφορά».

    «Όταν είναι προδήλως φανερό ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι της δημόσιας παρακατάθεσης ή ότι αυτή, ως μέσο εξόφλησης, αντίκειται σε διατάξεις νόμου, τότε το ΤΠΔ όχι μόνο έχει το δικαίωμα αλλά και οφείλει να αρνηθεί την αποδοχή της», προσθέτει το ΝΣΚ. Αναφέρει ακόμη ότι το κρίσιμο ζήτημα, δηλαδή το κατά πόσο η οφειλή είναι νόμιμη θα κριθεί από τα αρμόδια δικαστήρια.

    [02] Τετ - α - τετ Ομπάμα με Σαρκοζί και Μέρκελ

    Κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζίκαι την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ θα έχει, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της G20, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

    Αυτό ανέφερε σήμερα στην Ουάσινγκτον ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας, Μπεν Ρόουντ.

    Η κρίση χρέους στην περιφέρεια της ευρωζώνης θα δεσπόσει στα υψηλόβαθμα τετ - α - τεττου Ομπάμα με την Μέρκελ και τον Σαρκοζί, "που θα πραγματοποιηθούν πριν ξεκινήσουν οι εργασίες της ανωτέρω συνόδου, την Πέμπτη το πρωί", όπως πρόσθεσε η ίδια πηγή.

    Παράλληλα,οπρόεδρος Ομπάμα πρόκειται να συναντήσει την επανεκλεγείσα άνετα, πριν από λίγες ημέρες, πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ, σύμφωνα πάντοτε με τον σύμβουλο Ρόουντ.

    Από την πλευρά της η Λέιλ Μπρέινερντ, υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ με αρμοδιότητα στις διεθνείς υποθέσεις, αποκάλυψε σήμερα ότι, στο πλαίσιο του G20, "η Ουάσινγκτον προτίθεται να ζητήσει 'τις λεπτομέρειες', για τον τρόπο της εφαρμογής της συμφωνίας (που αφορά την κρίση χρέους στη 17μελή ευρωζώνη) που επετεύχθη στο τελευταίο Ευρωπαϊκό συμβούλιο".

    [03] Το Πεκίνο έτοιμο να βοηθήσει την Ευρώπη στην αντιμετώπιση της κρίσης

    Η Κίνα είναι διατεθειμένη να βοηθήσει την Ευρώπη στην οικονομική και δημοσιονομική κρίση και ιδιαίτερα στην κρίση του χρέους, δήλωσε, από τη Βιένη,ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου Σεν Ντεμίνγκ .

    Όπως ανέφερε ο Κινέζος υπουργός, "επειδή όλες οι χώρες βρίσκονται στο ίδιο σκάφος πρέπει να αλληλοβοηθούνται ώστε η Ευρώπη να ξαναβρεί την υγεία της".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 31 October 2011 - 16:29:34 UTC