Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-11-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μετροπόντικας για Κορυδαλλό και Πειραιά
  • [02] Με έκτακτη σύνοδο απαντούν οι πρυτάνεις στις επιστολές Διαμαντοπούλου
  • [03] Σπίγκελ: Ο Παπανδρέου πήρε τη σωστή απόφαση
  • [04] Απεργούν αύριο και μεθαύριο οι δικηγόροι

  • [01] Μετροπόντικας για Κορυδαλλό και Πειραιά

    Στις αρχές του 2012 αναμένεται να ξεκινήσει η επέκταση της γραμμής 3 του Μετρό, προς τον Κορυδαλλό και τον Πειραιά, μετά την ανάδειξη και προσωρινού μειοδότη του έργου, δήλωσε ο πρόεδρος της "Αττικό Μετρό", Χρήστος Τσίτουρας, ο οποίος σήμερα είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Κορυδαλλού, Σταύρο Κασιμάτη.

    Εντός του Δεκεμβρίου αναμένεται να υπογραφεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και η σύμβαση του έργου.

    Ο δήμαρχος Κορυδαλλού έθεσε, για μία ακόμα φορά, θέμα κατασκευής συνοδευτικών κυκλοφοριακών έργων με την ανάπλαση των οδών Αθηνάς, Διαμαντίδη και Ξενοφώντος, την κατασκευή υπόγειου σταθμού στάθμευσης στην λεωφόρο Γρ. Λαμπράκη, καθώς και την ενίσχυση της δημοτικής συγκοινωνίας με την αγορά από την εταιρεία δύο επιπλέον λεωφορείων για τις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού από και προς το μετρό.

    [02] Με έκτακτη σύνοδο απαντούν οι πρυτάνεις στις επιστολές Διαμαντοπούλου

    Σε έκτακτη σύνοδο, στις αρχές Δεκεμβρίου, προσανατολίζονται οι πρυτάνεις, μετά τις επιστολές της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου για συγχωνεύσεις και συνενώσεις πανεπιστημιακών τμημάτων, με δεδομένο ότι πολλοί πρυτάνεις δεν είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν, με στόχο να δημιουργήσουν "εύρωστα τμήματα", όπως ζητεί η υπουργός.

    Πάντως, σε πρώτη φάση, το υπουργείο ζητεί τη συγχώνευση περί των 15 τμημάτων ΤΕΙ, τα οποία, όμως, μέχρι τώρα,στην πλειοψηφία τους δεν προσελκύουν σπουδαστές. Τα ΤΕΙ αυτά αφορούν βιολογικές καλλιέργειες, ιχθυοκαλλιέργειες και τουριστικά επαγγέλματα.

    Να σημειωθεί ότι πάνω από 40 είναι τα τμήματα των ΤΕΙ που δεν συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των υποψηφίων και ως εκ τούτου αντιμετωπίζουν ή θα αντιμετωπίσουν προβλήματα βιωσιμότητας.

    Στα Πανεπιστήμια τα μεγαλύτερα ανάλογα προβλήματα έχουν, κυρίως, τμήματα ξένων γλωσσών.

    [03] Σπίγκελ: Ο Παπανδρέου πήρε τη σωστή απόφαση

    "Η Ευρώπη είναι έκπληκτη. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλει να επιτρέψει στο λαό να ψηφίσει για το ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης για τη χώρα του. Ο Γιώργος Παπανδρέου βάζει όλα τα αυγά του σε ένα καλάθι, αλλά έχει πάρει τη σωστή απόφαση" αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της έκδοσης του γερμανικού περιοδικού Spiegel στο Διαδίκτυο που υπογράφει ο αρθρογράφος του Σβεν Μπελ.

    Κατά τον αρθρογράφο, ο ελληνικός λαός δεν είχε μία πραγματική ευκαιρία να αποφασίσει ο ίδιος για το πως η χώρα του θα προχωρήσει μπροστά, καθώς εδώ και περίπου ενάμισι χρόνο αυτή η κάποτε περήφανη χώρα βρίσκεται υπό ξένη διοίκηση.

    Σίγουρα, προσθέτει, υπάρχει ο κίνδυνος οι Έλληνες να βγουν από το ευρώ, μετά να πέσουν η Πορτογαλία και η Ισπανία και μετά η Ιταλία να σπρώξει το νόμισμα από το γκρεμό. Αν είναι τυχεροί θα μείνει μόνο μία βόρεια ευρωπαϊκή μινι-ζώνη του ευρώ, συνεχίζει ο Σβεν Μπελ, τονίζοντας ωστόσο ότι η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου είναι σωστή για τρεις λόγους:

    Πρώτον, "ο πρωθυπουργός χρειάζεται άμεση νομιμοποίηση για τις ενέργειές του. Εξελέγη πριν από την κλιμάκωση της κρίσης χρέους".

    Δεύτερον, "η αντιπολίτευση στην Ελλάδα είναι ένα εμπόδιο. Μετά από ενάμιση χρόνo έχουν αποτύχει να καταλάβουν ότι η χώρα δεν μπορεί να αντέξει τα μικροπολιτικά παιχνίδια οποιουδήποτε κόμματος. Με την ψηφοφορία τουλάχιστον υπάρχει ελπίδα ότι η αντιπολίτευση θα λογικευτεί".

    Τρίτον, "σχεδόν όλοι οι πολίτες είναι θύματα των μέτρων λιτότητας: πολλοί αισθάνονται απόγνωση και κατεβαίνουν σε απεργία. Αλλά όταν όσοι έχουν ακόμη δουλειά δεν θα εργάζονται πια, η οικονομία θα πληγεί ακόμη περισσότερο. Νέα, πιο σκληρά μέτρα θα χρειαστούν. Αν η πλειοψηφία του πληθυσμού τασσόταν σε έναν δρόμο για την έξοδο από την κρίση τότε είναι πιθανόν ότι αυτή η απαίσια κατάσταση θα τελείωνε. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις πιθανότατα θα έχαναν τη νομιμοποίησή τους".

    [04] Απεργούν αύριο και μεθαύριο οι δικηγόροι

    Πανελλαδική απεργία, αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή πραγματοποιούν οι δικηγόροι, με συνέπεια το σύνολο σχεδόν των δικών να αναβληθούν.

    Η απόφαση για αποχή είχε ληφθεί κατά την Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων του Κράτους που συνήλθαν στις 22 Οκτωβρίου 2011 στην Αθήνα.

    Παράλληλα, την ερχόμενη Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου, θα συνέλθει η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για να αποφασίσει εάν θα συνεχιστούν ή όχι οι απεργιακές κινητοποιήσεις της δικηγορικής κοινότητας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 2 November 2011 - 18:29:42 UTC