Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-11-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προσφορές και κουπόνια "κυνηγούν" οι καταναλωτές
  • [02] Υπέγραψαν το προσύμφωνο Βαρδινογιάννης και πρίγκιπας
  • [03] Σε εκκρεμότητα η καταβολή της έκτης δόσης

  • [01] Προσφορές και κουπόνια "κυνηγούν" οι καταναλωτές

    Σε έναν ανελέητο πόλεμο προσφορών επιδίδονται οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ το τελευταίο διάστημα, για να αναζωπυρώσουν το αγοραστικό ενδιαφέρον των καταναλωτών και να τονώσουν τις πωλήσεις τους, εν μέσω της έντονης οικονομικής ύφεσης και της σημαντικής συρρίκνωσης των εισοδημάτων των Ελλήνων καταναλωτών.

    Παρόλο που ο κλάδος των τροφίμων εξακολουθεί να αντιστέκεται στην κρίση και να εμφανίζει τις λιγότερες απώλειες σε σχέση με άλλους, παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η επιθετική τιμολογιακή πολιτική που υιοθετούν οι μεγάλες λιανεμπορικές αλυσίδες, είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία, την εποχή που διανύουμε, για να αναστραφεί η κάμψη της κατανάλωσης ακόμα και σε βασικά είδη ευρείας κατανάλωσης και διατροφής.

    Άλλωστε, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων άνω του 70% δηλώνει πως, όταν φτάνει η ώρα να επιλέξει το κατάστημα, που θα κάνει τα ψώνια του νοικοκυριού, επηρεάζεται πολύ από τις εκπτώσεις και τις χαμηλές τιμές, σε συνδυασμό με την ποιότητα, σύμφωνα με τα στοιχεία παγκόσμιας έρευνας της Nielsen.

    Ανταποκρινόμενες, λοιπόν, στις νέες απαιτήσεις των καιρών, οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ "τρέχουν" ανά τακτά χρονικά διαστήματα προσφορές, οι οποίες δεν περιορίζονται σε συγκεκριμένα είδη, αλλά σε ολοένα και περισσότερες κατηγορίες προϊόντων και αφορούν είτε μείωση της τιμής είτε δωρεάν διάθεση ενός ακόμη προϊόντος.

    Όπως προκύπτει από την έρευνα της Nielsen, ως μέθοδο εξοικονόμησης χρημάτων, έξι στους δέκα Έλληνες δηλώνουν πως αγοράζουν προϊόντα σε προσφορά, ενώ πέντε στους δέκα χρησιμοποιούν κουπόνια και αγοράζουν μεγαλύτερες και πιο συμφέρουσες συσκευασίες. Καθώς το κόστος παραγωγής και διακίνησης των προϊόντων συνεχίζει να ανεβαίνει, οι καταναλωτές τόσο στην Ευρώπη (33%) όσο και στην Ελλάδα (47%) προτιμούν οι εταιρείες να προσφέρουν μεγαλύτερες, οικονομικές συσκευασίες, που θα αντιστοιχούν σε χαμηλότερο κόστος ανά τεμάχιο.

    Αποκαλυπτικά είναι και τα στοχεία της τελευταίας έρευνας καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Nielsen, που δείχνουν ότι σχεδόν το σύνολο των Ελλήνων (88%) αναγκάστηκε να αλλάξει τις αγοραστικές του συνήθειες, εξαιτίας της συνεχιζόμενης κρίσης. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι ένα αρκετά υψηλό ποσοστό (63%) στρέφεται σε φθηνότερα καταναλωτικά προϊόντα, ώστε να ανταπεξέλθει στο δυσοίωνο οικονομικό περιβάλλον.

    Παράλληλα, ολοένα και μεγαλύτερο ποσοστό καταναλωτών προτιμά τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, που αποτελούν μία εναλλακτική φθηνή λύση για το πορτοφόλι του καταναλωτή. Προσαρμοζόμενες, λοιπόν, στη νέα καταναλωτική συμπεριφορά και βλέποντας την αυξανόμενη ζήτηση για τα προϊόντα αυτά, τα σούπερ μάρκετ έσπευσαν να εμπλουτίσουν τη γκάμα αυτή των προϊόντων με νέους κωδικούς.

    [02] Υπέγραψαν το προσύμφωνο Βαρδινογιάννης και πρίγκιπας

    Η νέα εποχή στον Παναθηναϊκό ξεκίνησε σήμερα με την υπογραφή του προσύμφωνου ανάμεσα στην οικογένεια Βαρδινογιάννη και τον πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ. Ο δρόμος για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην ΠΑΕ είναι, πλέον, ορθάνοικτος, με το Σαουδάραβα επενδυτή να είναι ουσιαστικά το νέο αφεντικό της ΠΑΕ.

    Οι υπογραφές στο... περίφημο MoU έπεσαν το απόγευμα και το πρώτο βήμα, ίσως και το πιο σημαντικό, για την αλλαγή στα διοικητικά δρώμενα της ΠΑΕ μετά από 31 χρόνια είναι γεγονός.

    Το επόμενο βήμα ποιο θα είναι; Η καταβολή από την πλευρά του Αλ Σαούντ του ποσού των 15 εκ. ευρώ σε ειδικό λογαριασμό, τα οποία θα μπουν στα ταμεία της ομάδας μετά τη σύγκληση γενικής συνέλευσης που θα διεξαχθεί λίγο πριν το τέλος του μήνα. Τα χρήματα αυτά θα είναι δεσμευμένα από τον σύλλογο με την δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν από την ημέρα που θα συσταθεί το νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

    [03] Σε εκκρεμότητα η καταβολή της έκτης δόσης

    Η καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα είναι σε εκκρεμότητα μετά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να υποβάλει το ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης σε δημοψήφισμα, όπως δήλωσαν σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ευρωπαϊκές πηγές.

    "Στην παρούσα κατάσταση είναι δύσκολο να δούμε την καταβολή με βάση τους όρους για την έκτη δόση", δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

    "Χωρίς ένα ξεκάθαρο σημάδι από τους Έλληνες για την κατεύθυνση την οποία σκοπεύουν να ακολουθήσουν, είναι δύσκολο να δούμε την καταβολή (της έκτης δόσης)", πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

    Ένας άλλος ευρωπαίος αξιωματούχος εξήγησε ότι η σχετική απόφαση ενδέχεται να ληφθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, οι οποίοι συναντώνται τη Δευτέρα.

    Εξάλλου, όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο, το ΔΝΤ ενδέχεται να εκτιμήσει ότι πλέον δεν πληρούνται οι όροι για την εκταμίευση του δικού του μέρους του δανείου από τη στιγμή που ένα "όχι" στο δημοψήφισμα θα θέσει υπό αμφισβήτηση το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 2 November 2011 - 20:29:41 UTC