Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-11-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ψήφο εμπιστοσύνης για τα μέτρα θα ζητήσει ο Μπερλουσκόνι
  • [02] Κυβέρνηση με πολιτικά πρόσωπα ζήτησε ο Απ. Κακλαμάνης
  • [03] Στο ΣτΕ ο νόμος για καταβολή προστίμων σε όσους δεν πληρώνουν διόδια
  • [04] Άμεση διάλυση της Βουλής, ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα

  • [01] Ψήφο εμπιστοσύνης για τα μέτρα θα ζητήσει ο Μπερλουσκόνι

    Να εφαρμόσει άμεσα τη δέσμη μέτρων για την οικονομική ανάπτυξη που συμφωνήθηκαν στην τελευταία σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κλήθηκε η Ιταλία, στη διάρκεια της συνόδου της Ομάδας των Είκοσι (G20) που βρίσκεται σε εξέλιξη στις Κάννες, μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με συνεργάτες του, δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Ρώμης, πρόκειται να συνδέσει με ψήφο εμπιστοσύνης την έγκριση της συνολικής δέσμης μέτρων για την ανάπτυξη.

    Ο Μπερλουσκόνι, προσθέτουν κυβερνητικές πηγές, εξήγησε ότι μέσα στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες θα έχουν καθοριστεί λεπτομερώς τα συγκεκριμένα μέτρα, υπό την μορφή νομοθετικού διατάγματος και τροπολογιών. Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι εννοεί να αρχίσει διάλογο με τα συνδικάτα για τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας (διευκόλυνση απολύσεων) και την αύξηση της συντάξιμης ηλικίας.

    Όπως αναφέρει η εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα, ο Μπερλουσκόνι τόνισε ότι "με τον τρόπο αυτό, η Ιταλία σέβεται τις δεσμεύεις της και συμβάλλει στο κοινό σχέδιο για την διαχείριση της χρηματοοικονομικής κρίσης".

    [02] Κυβέρνηση με πολιτικά πρόσωπα ζήτησε ο Απ. Κακλαμάνης

    Κυβέρνηση με πολιτικά πρόσωπα πρότεινε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης στην παρέμβασή του στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, συγχαίροντας παράλληλα τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη συναίνεση.

    Ειδικότερα, ο κ. Κακλαμάνης είπε: «Το ΠΑΣΟΚ δεν τελειώνει εδώ σήμερα. Το δημοψήφισμα θα ήταν δυστύχημα και το είχα πει εγκαίρως. Κάτω από αυτές τις συνθήκες σας συγχαίρω κ. πρόεδρε, εσένα και τον Σαμαρά και για το Momus vivendi που βρήκατε. Είναι έντιμη η απάντηση Σαμαρά και λυτρωτική. Αύριο όλοι θα ψηφίσουμε για να κάνετε τις συζητήσεις για τη συναίνεση που χρειάζεται. Ο Γεώργιος Παπανδρέου το 1936 είχε πει ότι η μεταβατική κυβέρνηση που έφτιαχναν τότε υπό τον Ιωάννη Μεταξά ανοίγει τον δρόμο για την ανωμαλία. Δεν θα παραιτηθεί ο πολιτικός κόσμος της εντολής που του έχει δώσει ο ελληνικός λαός. Αν ακολουθήσετε αυτή την κατεύθυνση εγώ δεν θα σας ακολουθήσω».

    [03] Στο ΣτΕ ο νόμος για καταβολή προστίμων σε όσους δεν πληρώνουν διόδια

    Με διαδικασίες «εξπρές» εισήχθη στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση του δήμου και του δημάρχου Ωρωπού Ιωάννη Οικονομάκου που ζητάει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικός ο «νόμος Ρέππα», που προβλέπει ότι αποτελεί παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) η μη καταβολή των διοδίων και προβλέπει παράλληλα την επιβολή προστίμου.

    Ειδικότερα, στις 14 Μαρτίου 2011 το Β' Τμήμα Αυτοκινητοδρόμων Αττικής «έκοψε» πρόστιμο 200 ευρώ στον δήμαρχο Ωρωπού, καθώς οδηγώντας αυτοκίνητο του δήμου δεν κατέβαλε διόδια στις Αφίδνες.

    Ο Δήμος προσέφυγε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών ζητώντας να ακυρωθεί το επίμαχο πρόστιμο, ενώ κατέθεσε και αίτημα στο Συμβούλιο της Επικρατείας (σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3900/2010) προκειμένου η αίτησή του να δικαστεί με τη διαδικασία της πρότυπης δίκης («εξπρές δίκη») από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

    Όντως από την αρμόδια επιτροπή του ΣτΕ, με πρόεδρο τον Παναγιώτη Πικραμμένο και μέλη τους αντιπροέδρους Κωνσταντίνο Μενουδάκο και Σωτήρη Ρίζο, το αίτημα έγινε δεκτό και αναμένεται να προσδιοριστεί η ημερομηνία εκδίκασής του.

    [04] Άμεση διάλυση της Βουλής, ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα

    "Να διαλυθεί άμεσα η Βουλή, εκλογές εδώ και τώρα από υπηρεσιακή κυβέρνηση", δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

    Η Αλέκα Παπαρήγατόνισε ταυτόχρονα την ανάγκη να παρέμβει ο ελληνικός λαός "διότι αυτό που ψήνεται ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για να δημιουργηθεί μια μεταβατική κυβέρνηση ένα πράγμα σημαίνει: ότι αυτή η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή για να ψηφιστεί η σύμβαση πτώχευσης της Ελλάδας -δεν είναι η δανειακή σύμβαση- η οποία συνεπάγεται αλλεπάλληλα νέα άγρια μέτρα".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 November 2011 - 18:29:37 UTC