Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-11-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τρεις προϋποθέσεις από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ για να στηρίξει τη νέα κυβέρνηση
  • [02] Τον άμεσο διορισμό εκπαιδευτικών ζητά η ΠΟΣΔΕΠ
  • [03] Θα στηρίξει τη νέα κυβέρνηση, ανακοίνωσε η Ντόρα Μπακογιάννη
  • [04] Αλταφάζ:Η ΕΕ αναμένει περαιτέρω διευκρινίσεις για να ξεπαγώσει η 6η δόση
  • [05] Λίστα 14.700 φοροφυγάδων που οφείλουν περίπου 37 δισ. ευρώ στο Δημόσιο, πήρε ο εισαγγελέας

  • [01] Τρεις προϋποθέσεις από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ για να στηρίξει τη νέα κυβέρνηση

    Τρεις βασικές προϋποθέσεις έθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης για να στηρίξει το εγχείρημα του νέου κυβερνητικού σχήματος.

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια με αντικείμενο τις τρέχουσες εξελίξεις, και μετά την συνάντηση, σε δηλώσεις του ανέφερε τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα στηρίξει τη νέα κυβέρνηση, η οποία, κατά τον κ. Καρατζαφέρη, δεν είναι κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας την οποία ζητά ο ίδιος εδώ και 18 μήνες -όπως είπε- αλλά "συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας".

    Πάντως "από ολότελα, καλή είναι κι αυτή", πρόσθεσε ο κ. Καρατζαφέρης.

    Οι προϋποθέσεις που έθεσε είναι "όχι πλέον μειώσεις μισθών και συντάξεων, όχι παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας, και όχι στο πλιάτσικο το οποίο θα επιχειρηθεί".

    Τέλος εμμέσως πλην σαφώς ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κάλεσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να ζητήσει την άρση του νόμου περί ιθαγένειας των μεταναστών. "Είμαι σίγουρος ότι ο ομογάλακτος εταίρος θα ζητήσει άρση του νόμου περί ιθαγένειας των μεταναστών", δήλωσε.

    Σε ό,τι αφορά πιθανή συμμετοχή του ΛΑΟΣ στη νέα κυβέρνηση, ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι ο ίδιος είχε ένα ρόλο, να τους φέρει κοντά. "από εδώ και πέρα θα είμαστε θεατές, ακροατές, και παρόντες στις εξελίξεις".

    Eρωτώμενος, τέλος, για το εάν θα είναι ο Λουκάς Παπαδήμος ο νέος πρωθυπουργός, όπως υπενόησε ο ίδιος με το λογοπαίγνιο "Habemus Papademum", που χρησιμοποίησε ο ίδιος ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, αρκέστηκε να απαντήσει: "Ίδωμεν".

    [02] Τον άμεσο διορισμό εκπαιδευτικών ζητά η ΠΟΣΔΕΠ

    Toν διορισμό, άμεσα, 400 εκπαιδευτικών καθώς και όλων των νεοεκλεγέντων καθηγητών, μέχρι τους πρώτους μήνες του 2012, ζητά σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καθηγητών ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ).

    Σε σχετική ανακοίνωσή της, καλεί τις «όποιες νέες ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας, να ασχοληθούν με την ουσία του θέματος, να υπερβούν τα όποια εμπόδια γραφειοκρατικής και νομικής μορφής και να προχωρήσουν άμεσα στους διορισμούς στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας».

    Ιδιαίτερα, οι καθηγητές τονίζουν ότι «η Ανώτατη Εκπαίδευση πρέπει να αποτελεί έναν από τους κεντρικούς στυλοβάτες της εξόδου από τη δομικού χαρακτήρα κρίση, που διέρχεται η χώρα. Είναι σαφές ότι η ενίσχυση του Πανεπιστημιακού Συστήματος με νέο ανθρώπινο δυναμικό υψηλών προδιαγραφών, αποτελεί θέμα πρώτης προτεραιότητας».

    [03] Θα στηρίξει τη νέα κυβέρνηση, ανακοίνωσε η Ντόρα Μπακογιάννη

    Την πρόθεση της Δημοκρατικής Συμμαχίας να στηρίξει την κυβέρνηση συνεργασίας και να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης ανακοίνωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο ραδιοσταθμό BHMA. "Έχω ξεκαθαρίσει ότι το θέμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας δεν είναι η συμμετοχή. Η Δημοκρατική Συμμαχία θα στηρίξει", είπε χαρακτηριστικά.

    Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας ζήτησε οι όποιες αποφάσεις για τη νέα κυβέρνηση να ληφθούν γρήγορα και να υπερισχύσουν οι σώφρονες μέσα στα κόμματα "και όχι οι ακραίες φωνές".

    Η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι ελπίζει πως "δεν θα είναι προσχηματική αυτή η κυβέρνηση -δεν θα έχουν προσχηματικές λογικές τα κόμματα, όπως είπε- δεν θα είναι δηλαδή ένα φύλλο συκής για τους Ευρωπαίους, διότι έτσι δεν πρόκειται να λειτουργήσει".

    [04] Αλταφάζ:Η ΕΕ αναμένει περαιτέρω διευκρινίσεις για να ξεπαγώσει η 6η δόση

    Εν αναμονή περαιτέρω διευκρινίσεων από την Ελλάδα τελεί η Ευρωζώνη, προκειμένου να ξεπαγώσει η 6η δόση, ανακοίνωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου οικονομικών Όλι Ρεν.

    «Αναμένουμε από την Ελλάδα διευκρινίσεις σε πολιτικό επίπεδο, αλλά και από πλευράς εφαρμογής της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου», ανέφερε ο Α. Αλταφάζ, ερωτηθείς τί χρειάζεται να πράξει η Ελλάδα για να ξεπαγώσει η εκταμίευση της 6ης δόσης.

    Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής πρόσθεσε ότι ο Έλληνας υπουργός οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, στο σημερινό Συμβούλιο Eurogroup, καλείται να παρουσιάσει τις πολιτικές και τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα. «Πρέπει να δούμε τί αποφάσεις θα λάβει η Αθήνα», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

    Εξ άλλου, ο Α. Αλταφάζ τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ουδέποτε έκανε υποδείξεις σε κράτος - μέλος της ευρωζώνης για σχηματισμό συγκεκριμένης κυβέρνησης, πρόσθεσε, ωστόσο, ότι, στην περίπτωση της Ελλάδας, η Επιτροπή, πολλές φορές, έκανε έκκληση για εθνική ενότητα και ευρεία πολιτική συναίνεση στην εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής.

    «Η ανάγκη πολιτικής συναίνεσης για την εφαρμογή των μέτρων, έγινε κατανοητή από την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, όμως η Ελλάδα πολλές φορές μας απογοήτευσε», ανέφερε ο Α. Αλταφάζ και κατέληξε λέγοντας ότι τα γεγονότα της τελευταίας εβδομάδας απέδειξαν ότι η πολιτική συναίνεση είναι αναγκαία και για την Ελλάδα.

    [05] Λίστα 14.700 φοροφυγάδων που οφείλουν περίπου 37 δισ. ευρώ στο Δημόσιο, πήρε ο εισαγγελέας

    Στα χέρια των Οικονομικών Εισαγγελέων βρίσκεται η λίστα φοροφυγάδων που έχει καταρτιστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, για περιπτώσεις που τα βεβαιωμένα χρέη υπερβαίνουν τις 150 χιλιάδες ευρώ.

    Μετά από μία εντολή και δύο υπομνήσεις του Οικονομικού ΕισαγγελέαΓρ.Πεπόνη προς τους αρμοδίους του υπουργείου, με την τελευταία υπόμνηση,την περασμένη εβδομάδα, να επισημαίνει την ενεργοποίηση κυρώσεων για την περίπτωση περαιτέρω αργοπορίας, η λίστα έφθασε τελικώς στο Εφετείο το απόγευμα της Παρασκευής.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατάλογος περιλαμβάνει 14.700 οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη που υπερβαίνουν τις 150 χιλιάδες ευρώ, ανά περίπτωση. Η λίστα, όπως έχει δημοσιοποιηθεί, περιλαμβάνει 6.500 φυσικά πρόσωπα και 8.200 νομικά πρόσωπα.

    Ο κ. Πεπόνης τις αμέσως επόμενες ημέρες και αφού μελετήσει τα στοιχεία της λίστας, θα προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις που προβλέπονται από το νόμο για την φοροδιαφυγή και ορίζονται στην σχετική εγκύκλιο του προϊσταμένου του, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκου Παντελή. Ο κ.Παντελής υπογραμμίζει την αναγκαιότητα τήρησης της αυτόφωρης διαδικασίας για τις "προκλητικές περιπτώσεις φοροδιαφυγής", στις οποίες το βεβαιωμένο χρέος που δεν έχει καταβληθεί ξεπερνά τις 150.000 ευρώ. Έτσι είναι βέβαιο ότι σε όσες περιπτώσεις δεν υπάρχει ήδη δικαστική εκκρεμότητα για την οφειλή, οι υπόχρεοι για την καταβολή θα παραπέμπονται στην δικαιοσύνη με την διαδικασία των αυτοφώρου.

    Τα συνολικά χρέη των φυσικών και νομικών προσώπων που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των οικονομικών εισαγγελέων φέρονται να ανέρχονται στο ποσό των 37 δισ. ευρώ ενώ υπολογίζεται πως το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών φθάνει τα 41 δισ. Το χρέος αυτό οφείλεται στο Δημόσιο από συνολικά 900 χιλιάδες πρόσωπα, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων χρωστά ποσά μέχρι 150 χιλιάδες ευρώ ανά περίπτωση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 November 2011 - 13:29:33 UTC