Browse through our Interesting Nodes on Greek Foreign Affairs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-11-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμες διαβουλεύσεις για τη νέα κυβέρνηση
  • [02] Το ταξίδι του Τρένου στο Ρουφ συνεχίζεται...
  • [03] Αστεροειδής περνά απόψε κοντά από τη Γη
  • [04] Για δωροδοκία συνελήφθησαν υπάλληλοι του ΥΠΕΚΑ

  • [01] Κρίσιμες διαβουλεύσεις για τη νέα κυβέρνηση

    Σύντομα θα υπάρξει λύση στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, ανέφερε στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με την ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Ηλία Μόσιαλου, ο οποίος πρόσθεσε ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο της ΝΔ.

    Ο κ. Παπανδρέου δεν ζήτησε τις παραιτήσεις των υπουργών, ζήτησε, όμως, να είναι στη διάθεσή του όποια στιγμή τις χρειαστεί.

    Ως προς τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί μόλις υπάρξει συμφωνία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο οποίο θα μετάσχουν όσοι επιθυμούν.

    Εκεί ο πρωθυπουργός θα υποβάλει την παραίτησή του και την παραίτηση της κυβέρνησης και θα ανακοινώσει το νέο πρόσωπο. Αμέσως μετά ο κ. Σαμαράς θα ανακοινώσει τη συμφωνία του στο πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού.

    Στη συνέχεια ο νέος πρωθυπουργός θα κινήσει τις διαδικασίες σχηματισμού της νέας κυβέρνησης, ορκωμοσίας και θα ζητήσει την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

    Εν τω μεταξύ, επιστολή με πέντε υπογραφές αναμένει το Eurogroup για να εκταμιεύσει την έκτη δόση.

    Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, οι Ευρωπαίοι εταίροι αναμένουν τις επόμενες ώρες κοινή επιστολή με τις υπογραφές του Γιώργου Παπανδρέου, του Αντώνη Σαμαρά, του νέου πρωθυπουργού, του νέου υπουργού Οικονομικών και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου, με την οποία θα δεσμεύονται ότι θα υλοποιηθεί η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου για να προχωρήσουν στην εκταμίευση της έκτης δόσης.

    "Το θέμα του πρωθυπουργού πρέπει να κλείσει άμεσα. Περιμένουμε τις ανακοινώσεις", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1.Οκ. Μιχελάκης πρόσθεσε ότι θα συμμετάσχουν και πολιτικά στελέχη στη νέα κυβέρνηση.

    [02] Το ταξίδι του Τρένου στο Ρουφ συνεχίζεται...

    "Το τρενάκι, που άραξε πριν από 15 χρόνια στις ράγες ενός έρημου και εγκαταλελειμμένου σταθμού, "ταξίδεψε" πολλούς επιβάτες, έκανε στάση σε σπουδαίους σταθμούς, αγκομάχησε, κατηφόρισε, ανηφόρισε, διέσχισε τοπία γνωστά και τοπία άγνωστα και έγινε ένας μικρός αλλά εκτυφλωτικός φάρος πολιτισμού για να φωτίσει τα έσω και τα έξω σκοτάδια μας", είπε σήμερα η Τατιάνα Λύγαρη, μιλώντας για τα 15 χρόνια που γιόρτασε η Αμαξοστοιχία - Θεάτρου, το Τρένο στο Ρουφ, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης.

    Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Μίκης Θεοδωράκης.

    "Δύσκολα βγαίνω από το σπίτι μου, καθώς τα πόδια μου δεν με σηκώνουν, αλλά όλο αυτό που συμβαίνει εδώ είναι μια αχτίδα ελπίδας σε αυτό το χάος που υπάρχει γύρω μας", τόνισε ο μουσικοσυνθέτης. "Έχουμε χαθεί μέσα στα ομόλογα και στους αριθμούς. Πίσω από τα νούμερα κρύβονται απελπισίες και άνθρωποι δυστυχισμένοι. Με τόση απαξίωση που υπάρχει σήμερα, φοβάμαι πως θα έρθει πολύ σύντομα το τέλος της τέχνης", συμπλήρωσε.

    "Από άγνοια", ξεκίνησα όλο αυτό το εγχείρημα, "δεν είχα ιδέα", τώρα που έμαθα αν με ρώταγαν αν θα το επιχειρούσα ξανά, θα έλεγα όχι, γιατί ήταν και είναι πάρα πολλά τα εμπόδια. Εκείνο όμως που δεν θα σταματήσω ποτέ να πιστεύω, είναι πως ο πολιτισμός είναι αυτός που θα μας σώσει από τις μεγάλες κρίσεις", εξήγησε η Τατιάνα Λύγαρη.

    Για τα δεκαπεντάχρονα του Τρένου στο Ρουφ, που παραμένει "ακόμα στην ...εφηβεία", μίλησεκαιο Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο οποίος ευχήθηκε "να συνεχίσει τα ταξίδια του, όχι πάνω στις ράγες, αλλά στις σιδηροτροχιές της φαντασίας μας".

    [03] Αστεροειδής περνά απόψε κοντά από τη Γη

    Ένας αστεροειδής με μέγεθος ίσο με ένα αεροπλανοφόρο θα περάσει σήμερα το βράδυ πολύ κοντά από τη Γη, χωρίς όμως να υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης με τον πλανήτη μας, όπως ανακοίνωσε η NASA στον ιστότοπό της, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για τον μεγαλύτερο αστεροειδή που πλησιάζει τη Γη σε τόσο μικρή απόσταση απο το 1976.

    Το ουράνιο αυτό σώμα, που έχει μήκος 400 μέτρα και έχει ονομαστεί 2005 YU55, θα βρίσκεται στο πιο κοντινό σημείο με τη Γη στη 01:28 ώρα Ελλάδας, τα ξημερώματα της Τετάρτης, καθώς θα περάσει σε απόσταση 324.600 χιλιομέτρων (0,85 φορές η απόσταση Γης-Σελήνης).

    Ο αστεροειδής βρίσκεται σε μία τροχιά που τον κάνει να περνά ανά τακτά διαστήματα δίπλα από τη Γη, τον Άρη και την Αφροδίτη, όμως δεν έχει πλησιάσει τόσο τη Γη εδώ και "τουλάχιστον 200 χρόνια", σύμφωνα με τη NASA.

    Η επόμενη φορά που ένας αστεροειδής θα πλησιάσει τόσο τον πλανήτη μας θα είναι το 2028, σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία.

    Οι ερασιτέχνες αστρονόμοι θα μπορέσουν να παρατηρήσουν τον αστεροειδή μόνο με τη χρήση τηλεσκοπίου.

    [04] Για δωροδοκία συνελήφθησαν υπάλληλοι του ΥΠΕΚΑ

    Συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω δύο υπάλληλοι του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για δωροδοκία, κατόπιν καταγγελίας ιδιοκτήτη εστιατορίου, όπου είχαν πάει για έλεγχο.

    Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, στους δύο υπαλλήλους επιβάλλεται η πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης, δηλαδή της απόλυσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 November 2011 - 15:29:34 UTC