Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-11-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός
  • [02] Το διάβασμα με τους γονείς κάνει καλό, σύμφωνα με έρευνα του ΟΟΣΑ
  • [03] "Ο χρόνος μέσα από ρολόγια περασμένων αιώνων"
  • [04] Σε 36 μήνες η εξόφληση των προστίμων για όλα τα αυθαίρετα
  • [05] Ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία του Εθνικού Φορέα Έρευνας Υδρογονανθράκων

  • [01] Στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός

    Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα γίνει στις6 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, την ώρα που κορυφώνεται η αγωνία αναφορικά με το όνομα του νέου πρωθυπουργού και τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

    Χθες, ο πρωθυπουργός παρέμεινε μέχρι αργά το βράδυ στο γραφείο του στην Βουλή συνεργαζόμενος με τους στενούς του συνεργάτες, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, και τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, Νίκο Αθανασάκη.

    Tο ενδεχόμενο να ηγηθεί του νέου κυβερνητικού σχήματος ο Λουκάς Παπαδήμος φαίνεται πως δεν θα ευωδοθεί, σύμφωνα τουλάχιστον με τηλεγράφημα του Ρόιτερς, το οποίο, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αναφέρει ότι "η υποψηφιότητα του Λ. Παπαδήμου προσκρούει σε προβλήματα που προκύπτουν και από τις δύο πλευρές (κυβέρνησης και αντιπολίτευσης)".

    Εν τω μεταξύ, ο Απόστολος Κακλαμάνης τόνισε ότι είχε συμφωνηθεί μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά να στηριχθεί η δική του υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία.

    Ωστόσο, διευκρίνισε ότι το συγκεκριμένο σχέδιο "σκόνταψε" τελικώς σε πρόσωπα, τα οποία δεν προσδιόρισε.

    Διαβάστε επίσης:

    Παρέμβαση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου

    Επιστολή με πέντε υπογραφές αναμένει το Eurogroup για να εκταμιεύσει την 6η δόση

    Ντ. Μπακογιάννη: "Ως το απόγευμα, να βρεθεί πρωθυπουργός ισχυρός και με κύρος"

    Πρωθυπουργό υψηλού κύρους χρειάζεται η χώρα, δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου

    Γ. Ραγκούσης: Η νέα κυβέρνηση πρέπει να είναι κανονική" για να απομακρύνουμε τον κίνδυνο

    [02] Το διάβασμα με τους γονείς κάνει καλό, σύμφωνα με έρευνα του ΟΟΣΑ

    Τη σημαντική συμβολή που μπορούν να έχουν οι γονείς στις σχολικές επιδόσεις των παιδιών τους αναδεικνύουν στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), που επεξεργάστηκαν οι ειδικοί του διεθνούς προγράμματος αξιολόγησης μαθητών του Oργανισμού (PISA).

    Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της σχετικής έρευνας, που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, οι 15χρονοι μαθητές οι οποίοι διάβαζαν με τους γονείς τους στην πρώτη τάξη του δημοτικού σχολείου, εμφανίζουν καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με τους μαθητές που ξεκίνησαν τη μαθητική τους ζωή με λίγη ή καθόλου βοήθεια από τους δικούς τους γονείς. Όπως επισημαίνεται, μάλιστα, στη σχετική έκθεση οι καλές επιδόσεις των μαθητών που έχουν βοήθεια από τους γονείς τους, δεν σχετίζονται με το οικονομικό επίπεδο ή το κοινωνικό υπόβαθρο της οικογένειας.

    Ειδικότερα, οι 15χρονοι μαθητές των οποίων οι γονείς δήλωσαν ότι διάβαζαν με τα παιδιά τους «κάθε μέρα ή σχεδόν κάθε μέρα» -ή «μια ή δυο φορές την εβδομάδα»- εμφάνισαν πολύ καλύτερες επιδόσεις στα αξιολογικά τεστ του προγράμματος PISA σε σχέση με τους μαθητές οι γονείς των οποίων διάβαζαν σχολικά ή και εξωσχολικά βιβλία με τα παιδιά τους «ποτέ ή σχεδόν ποτέ» ή μόνο «μία ή δύο φορές την εβδομάδα».

    [03] "Ο χρόνος μέσα από ρολόγια περασμένων αιώνων"

    Είναι φτιαγμένα από ελατήρια, εκκρεμή, αλυσίδες ή ειδικά βαρίδια και διακοσμημένα περίτεχνα με ξύλο, μάρμαρο, μπρούντζο, γυαλί ή ακόμη και με αλάβαστρο. Πάνω από 1.000 ρολόγια χειρός, τσέπης, επιδαπέδια, επιτραπέζια ή εκκρεμή από την Ελλάδα και άλλες βαλκανικές και ευρωπαϊκές χώρες, περιλαμβάνονται στη συλλογή του Ηλία Σεϊταρίδη, ενός ανθρώπου που γοητεύτηκε από τους μηχανισμούς τους και αποφάσισε να ξεκινήσει να τα συλλέγει.

    Το πιο παλιό απόκτημα του κ. Σεϊταρίδη είναι ένα ασημένιο χειροποίητο ρολόι του 1800 που απέκτησε από παλιατζίδικο της Θεσσαλονίκης.

    "Το 95% των ρολογιών που έχω στη συλλογή μου είναι χειροποίητα. Πρόκειται για μοναδικά κομμάτια, το κάθε ένα από τα οποία έχει τη δική του ιδιαιτερότητα", σημειώνει ο κ. Σεϊταρίδης.

    Εκατό ρολόγια από τη συλλογή του κ. Σεϊταρίδη εκτίθενται στην Μητρόπολη Κίτρους και Κατερίνης. Η έκθεση, που έχει τίτλο"Ο χρόνος μέσα από ρολόγια περασμένων αιώνων",θα διαρκέσει ως τις 2 Δεκεμβρίου και το κοινό μπορεί να την επισκέπτεται καθημερινά, από τις 9 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα ως τις 8.30 το βράδυ.

    [04] Σε 36 μήνες η εξόφληση των προστίμων για όλα τα αυθαίρετα

    Σε 36 μήνες καθόρισε την εξόφληση των προστίμων για όλα τα αυθαίρετα, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης κάνοντας δεκτή σχετική τροποποίηση.

    Κατά τον νόμο 4014 / 2011 (για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων) η εξόφληση των προστίμων στις αυθαίρετες κατοικίες είχε οριστεί στους 30 μήνες και στους 36 μήνες για τα κτίρια άλλης χρήσης.

    [05] Ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία του Εθνικού Φορέα Έρευνας Υδρογονανθράκων

    Yπεγράφη από τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομίας, Ευάγ. Βενιζέλο, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μ. Χρυσοχοϊδη, και τον υφυπουργό Ενέργειας, Ι. Μανιάτη, το Προεδρικό Διάταγμα για τη δημιουργία του Εθνικού Φορέα Έρευνας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ Α.Ε.).

    Το ΠΔ προωθείται για έλεγχο από το Συμβούλιο της Επικρατείας και, στη συνέχεια, για υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

    Ο φορέας θα είναι ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία "Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων ΑΕ" (ΕΔΕΥ ΑΕ), με σκοπό την άσκηση και διαχείριση, για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου, των αποκλειστικών δικαιωμάτων του στην αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της χώρας, καθώς και τη διαχείριση, τον έλεγχο και την παρακολούθηση των σχετικών συμβάσεων που συνάπτονται ή έχουν συναφθεί στο παρελθόν από το Δημόσιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 9 November 2011 - 15:29:33 UTC