Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-11-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επέστρεψε ο εγκέλαδος στην πόλη Βαν της Τουρκίας
  • [02] Όλες οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να υιοθετήσουν το ευρώ, λέει ο Μ. Μπαρόζο
  • [03] Προφυλακίστηκε για 40 ημέρες στην ΠΓΔΜ ο Μάκης Ψωμιάδης
  • [04] Με μεγάλη πτώση έκλεισε η συνεδρίαση στη Νέα Υόρκη
  • [05] Σεισμός 5,7 βαθμών στην πόλη Βαν της Τουρκίας

  • [01] Επέστρεψε ο εγκέλαδος στην πόλη Βαν της Τουρκίας

    Τουλάχιστον 18 κτίρια, αναμέσά τους και δύο ξενοδοχεία, κατέρρευσαν στην ανατολική Τουρκία μετά τον σεισμό των 5,7 βαθμών που σημειώθηκε νότια της πόλης Βαν, στα σύνορα με το Ιράν, όπως μετέδωσε η τουρκική κρατική τηλεόραση.

    Το τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber μετέδωσε ότι πολλοί άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στα ερείπια και ότι τα σωστικά συνεργεία τους αναζητούν.

    Εξάλλου σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV στην πόλη Βαν κατέρρευσε ένα εξαώροφο ξενοδοχείο, στο οποίο διέμεναν κυρίως δημοσιογράφοι και μέλη του τουρκικού Ερυθρού Σταυρού, όμως η τηλεόραση πρόσθεσε ότι ακόμη δεν έχει πληροφορίες για θύματα.

    Ο σεισμός σημειώθηκε στις 21:23 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), το επίκεντρό της ήταν στην περιοχή Εντρεμίτ, περίπου 26 χιλιόμετρα νότια της Βαν, και είχε εστιακό βάθος 4,8 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το ινστιτούτο.

    Λιγότερο από τρεις εβδομάδες πριν είχε σημειωθεί στην ίδια περιοχή σεισμός μεγέθους 7,6 βαθμών με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περίπου 600 άνθρωποι.

    [02] Όλες οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να υιοθετήσουν το ευρώ, λέει ο Μ. Μπαρόζο

    "Όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να υιοθετήσουν το ευρώ ως νόμισμα" δήλωσε σήμερα από το Βερολίνο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

    Το ενιαίο νόμισμα είναι "η καρδιά της ΕΕ", συμπλήρωσε ο κ. Μπαρόζο και η ένταξη στο ευρώ ή η προσπάθεια ένταξης μίας χώρας σε αυτό θα πρέπει να ορίζει την ΕΕ.

    Παράλληλα,ο Μ. Μπαρόζο απεύθυνε έκκληση στις χώρες που είναι επιφυλακτικές απέναντι σε μία μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση να μην εμποδίσουν όσες επιθυμούν να προχωρήσουν σε αυτό το δρόμο.

    Μόλις ξεπεραστεί η τωρινή κρίση "στόχος μας δεν θα πρέπει να είναι να αποκατασταθεί η προηγούμενη κατάσταση, αλλά να προχωρήσουμε προς κάτι καινούργιο και καλύτερο", πρόσθεσε ο Μπαρόζο "(...) μία ένωση σταθερότητας, αλλά και αλληλεγγύης".

    "Αν η πολιτική μας θέληση είναι αρκετή, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι η πιο μεγάλη αναδυόμενη δύναμη του κόσμου" κατέληξε.

    [03] Προφυλακίστηκε για 40 ημέρες στην ΠΓΔΜ ο Μάκης Ψωμιάδης

    Ο ανακριτής του πρωτοδικείου των Σκοπίων αποφάσισε το βράδυ της Τετάρτης την προφυλάκιση του Μάκη Ψωμιάδη για διάστημα 40 ημερών, κατά το οποίο πρέπει να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες για την έκδοσή του στις ελληνικές αρχές, δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δικαστικές πηγές στα Σκόπια.

    Ο Μάκης Ψωμιάδης, εις βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ, συνελήφθη από την αστυνομία των Σκοπίων σήμερα το μεσημέρι, ενώ βρισκόταν σε καφετέρια κοντά στο κέντρο των Σκοπίων.

    Τον φυγόδικο εντόπισαν υπάλληλοι του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, οι οποίοι και ειδοποίησαν την αστυνομία των Σκοπίων για το σημείο στο οποίο βρισκόταν ο καταζητούμενος από την Ιντερπόλ.

    [04] Με μεγάλη πτώση έκλεισε η συνεδρίαση στη Νέα Υόρκη

    Με μεγάλη πτώση έκλεισε σήμερα η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εξαιτίας των φόβων για την κρίση χρέους της Ιταλίας.

    Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 11.780,94 μονάδες, έχοντας χάσει 389,24 μονάδες, ή -3,20%.

    Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας έπεσε στις 2.621,65 μονάδες, μειωμένος κατά 105,84 μονάδες ή -3,88%.

    Τέλος, ο δείκτης Standard & Poor's 500, που είναι ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε στις 1.229,10 μονάδες, με πτώση 46,82 μονάδων ή -3,67%.

    [05] Σεισμός 5,7 βαθμών στην πόλη Βαν της Τουρκίας

    Σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών σημειώθηκε σήμερα 16 χιλιόμετρα νότια της πόλης Βαν, στην ανατολική Τουρκία, σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, ενώ η τουρκική τηλεόραση μετέδωσε ότι κατέρρευσαν ένα ξενοδοχείο και ένα κτίριο γραφείων.

    Ο σεισμός σημειώθηκε στις 21:23 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και είχε εστιακό βάθος 4,8 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το ινστιτούτο.

    Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber μετέδωσε ζωντανές εικόνες από τουλάχιστον δύο κτιρία που κατέρρευσαν και από σωστικά συνεργεία που έψαχναν για τυχόν εγκλωβισμένους στα ερείπια. Πανικόβλητοι οι κάτοικοι της Βαν έτρεχαν στους δρόμους της πόλης, ενώ ασθενοφόρα έσπευδαν να βοηθήσουν τα θύματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 9 November 2011 - 21:29:32 UTC