Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-11-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προς κυβέρνηση ευρείας συμμετοχής, υπό τον Μόντι, η Ιταλία
  • [02] Αντ. Σαμαράς: Οι εκλογές θα γίνουν άμεσα
  • [03] "Χρυσάφι" για Βίντιτς προσφέρει η Ρεάλ Μαδρίτης
  • [04] Ικανοποίηση από τον ΛΑΟΣ για την επιλογή Παπαδήμου
  • [05] Αλ. Τσίπρας: Ωμή αλλοίωση της λαϊκής κυριαρχίας
  • [06] ΚΚΕ: "Ο λαός πρέπει να ανατρέψει τη νέα κυβέρνηση"
  • [07] Δηλώσεις εμπορικών φορέων για τη νέα Κυβέρνηση
  • [08] Κ. Μίχαλος: Τελείωσε μια περίοδος πολιτικής αβεβαιότητας
  • [09] ΣΕΒ: Η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι η τελευταία ελπίδα της χώρας

  • [01] Προς κυβέρνηση ευρείας συμμετοχής, υπό τον Μόντι, η Ιταλία

    Οι πιθανότητες να αναλάβει την πρωθυπουργία της Ιταλίας ο οικονομολόγος Μάριο Μόντι δείχνουν να αυξάνονται σημαντικά. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Μόντι μπορεί να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης τη Δευτέρα, μετά τις καθοριστικές διαβουλεύσεις που θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο.

    Η κυβέρνηση Μόντι με τα μέχρι τώρα δεδομένα, μπορεί να υποστηριχθεί από την κεντροδεξιά του Μπερλουσκόνι --που δεν τάσσεται, πλέον, υπέρ της λύσης των πρόωρων εκλογών--, από το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα και από τον κεντρώο Τρίτο Πόλο.

    Συνεχίζουν να εκφράζουν την αντίθεσή τους η Λέγκα του Βορρά, ο κεντροαριστερός πρώην εισαγγελέας Αντόνιο Ντι Πιέτρο του κόμματος Ιταλία των Αξιών και ένα μέρος των βουλευτών του Μπερλουσκόνι με επικεφαλής τον υπουργό Υποδομών, Αλτέρο Ματεόλι. Ο Μπερλουσκόνι προσπαθεί, όμως, να τους μεταπείσει.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι η μεγάλη πλειοψηφία των μελών της νέας κυβέρνησης δεν θα είναι πολιτικοί αλλά τεχνοκράτες, με μόνη εξαίρεση, πιθανώς, το υπουργείο Εξωτερικών --ενδέχεται να το αναλάβει ο σοσιαλιστής Τζουλιάνο Αμάτο-- και την συμμετοχή του Τζάνι Λέτα, στενού συνεργάτη και "άλτερ έγκο" του Μπερλουσκόνι και σημερινού υφυπουργού παρά την προεδρία της κυβέρνησης.

    Μιλώντας χθες στο Βερολίνο, ο Μόντι, τόνισε, μεταξύ άλλων: "πρέπει να δώσουμε νέα ώθηση στην ανάπτυξη, βάζοντας στην άκρη τα εμπόδια. Δεν υπάρχει μεγάλη διάσταση απόψεων, σχετικά με το τι πρέπει να γίνει".

    Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι Financial Times, ο πρώην επίτροπος της Ιταλίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπογράμμισε, επίσης, ότι "στην Ιταλία πρέπει να γίνει τεράστια δουλειά, αφαιρώντας σταθερά προνόμια από συγκεκριμένες κατηγορίες".

    [02] Αντ. Σαμαράς: Οι εκλογές θα γίνουν άμεσα

    Ισχύει η συμφωνία που έγινε την περασμένη Κυριακή στην Προεδρία της Δημοκρατίας, είπε ο πρόεδρος ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στα γραφεία του κόμματος, μετά την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

    Ο κ. Σαμαράςπρόσθεσεότι θα γίνουν εκλογές άμεσα.

    [03] "Χρυσάφι" για Βίντιτς προσφέρει η Ρεάλ Μαδρίτης

    Η Ρεάλ Μαδρίτης κινείται για την απόκτηση του Νεμάνια Βίντιτς από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

    Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου, η Ρεάλ είναι έτοιμη να κάνει μια εντυπωσιακή πρόταση στους «κόκκινους διαβόλους», ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ για να πάρει τα δικαιώματα του Σέρβου κεντρικού αμυντικού.

    Ο αρχηγός της Μάντσεστερ έχει συμβόλαιο έως το 2014, αλλά η ομάδα της Μαδρίτης πιστεύει ότι θα μπορέσει να αποκτήσει τα δικαιώματα του στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο ή το καλοκαίρι.

    [04] Ικανοποίηση από τον ΛΑΟΣ για την επιλογή Παπαδήμου

    Ικανοποίηση επικρατεί στον ΛΑΟΣ για την επιλογή του Λουκά Παπαδήμου στην πρωθυπουργία της χώρας. Ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης, δήλωσε ότι κανένας πολιτικός αρχηγός δεν θα μετέχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα, ενώ εκτίμησε ότι η χώρα έχει έναν πρωθυπουργό που μπορεί να την εκπροσωπήσει επάξια στην Ευρώπη.

    Ο κ. Καρατζαφέρης, μιλώντας επίσης στην τηλεοπτική του εκπομπή, είπε ακόμη ότι τη λύση Παπαδήμου την είχε προτάξει εδώ και δυόμισι χρόνια, αφού, όπως είπε, από τις 20 Φεβρουαρίου του 2009, είχε πει στον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να προχωρήσει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας υπό τον κ. Παπαδήμο. "Πέρασαν τρία χρόνια για να δικαιωθεί η θέση μας. Φαντάζεστε εάν αυτό που γίνεται σήμερα, γινόταν τότε;", είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

    [05] Αλ. Τσίπρας: Ωμή αλλοίωση της λαϊκής κυριαρχίας

    Ωμή αλλοίωση της λαϊκής κυριαρχίας, χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τις σημερινές εξελίξεις, που κορυφώθηκαν με την συμφωνία στο πρόσωπο του Λουκά Παπαδήμου, ως νέου πρωθυπουργού.

    Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε, σε δήλωσή του, ότι η νέα κυβέρνηση και ο νέος πρωθυπουργός καλούνται να υλοποιήσουν μια πολιτική που δεν έχει δημοκρατική νομιμοποίηση. Και ως εκ τούτου, καταλληλότερος να αναλάβει αυτό το έργο είναι κάποιος που δεν έχει εκλεγεί και δεν έχει λογοδοτήσει στον ελληνικό λαό.

    Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι "οι φανατικότεροι υποστηρικτές του μνημονίου στη Βουλή, στα μέσα ενημέρωσης, αλλά και στα κυβερνητικά έδρανα, έδωσαν μάχη για να επιβάλουν αυτή την εξέλιξη" και πρόσθεσε ότι η επιλογή του Λ. Παπαδήμου αποτελεί για όλους αυτούς εγγύηση ότι θα συνεχιστεί, με μεγαλύτερη ένταση και συνέπεια, η ίδια πολιτική, που, μέχρι σήμερα, μας έχει καταστρέψει.

    Είναι πραγματικά τραγικό, υπογραμμίζει ο κ Τσίπρας, ότι τη στιγμή που η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου έχει ήδη καταρρεύσει, κάτω από τον πάταγο της ιταλικής κρίσης, ο νέος πρωθυπουργός να ζητά, στο όνομά της, νέες θυσίες.

    [06] ΚΚΕ: "Ο λαός πρέπει να ανατρέψει τη νέα κυβέρνηση"

    "Το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο Καρατζαφέρης έθεσαν επικεφαλής της κυβερνητικής τους σύμπραξης τον τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμο, αυτή είναι η επιθυμία της ελληνικής πλουτοκρατίας και της ΕΕ", αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ.

    "Απέναντι σ' αυτή τη μαύρη συμμαχία ο λαός πρέπει να αντιτάξει τη δικήτουεργατική - λαϊκή συμμαχία για να τους εμποδίσει και να τους ανατρέψει", τονίζεται στην ανακοίνωση.

    [07] Δηλώσεις εμπορικών φορέων για τη νέα Κυβέρνηση

    «Μετά από πενθήμερη αναμονή σχετικά με την επιλογή του προσώπου του νέου πρωθυπουργού, φαίνεται ότι η χώρα αποκτά την προοπτική να ξανατεθεί σε λειτουργία ο κρατικός μηχανισμός, ο οποίος εμφάνισε έντονα συμπτώματα παράλυσης τις τελευταίες ημέρες», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Γ. Κασιμάτης.

    «Η νέα κυβέρνηση της χώρας μας μπορεί να είναι μεταβατική, αλλά, τουλάχιστον, είναι κυβέρνηση κύρους και όχι βιτρίνας. Μετά την αβεβαιότητα των τελευταίων ημερών μπορούμε και πάλι να ελπίζουμε» σχολίασε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Β. Κορκίδης, ενώ στήριξη της πραγματικής οικονομίας αναμένει από τη νέα κυβέρνηση ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) κ. Δ. Ασημακόπουλος.

    [08] Κ. Μίχαλος: Τελείωσε μια περίοδος πολιτικής αβεβαιότητας

    «Σήμερα τελείωσε μια περίοδος πολιτικής αβεβαιότητας, μετά τη συμφωνία των κομμάτων για τη συγκρότηση μιας νέας κυβέρνησης υπό την προεδρεία του Λουκά Παπαδήμου. Τώρα αρχίζει μια νέα μεγάλη μάχη για τη σωτηρία της ελληνικής οικονομίας." Αυτό ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος, μετά τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών για τη νέα κυβέρνηση.

    Επίσης ανέφερε ότι η νέα κυβέρνηση οφείλει να ακούσει τις προτάσεις του επιχειρηματικού κόσμου και της αγοράς, προκειμένου οι όποιες αποφάσεις ληφθούν να συνδυάζουν μέτρα ανάπτυξης και δημοσιονομικής εξυγίανσης.

    Ως πρώτα δείγματα γραφής, περιμένουμε να δούμε ένα νέο ενιαίο φορολογικό σύστημα, με μειώσεις συντελεστών και έναν αναπτυξιακό και νοικοκυρεμένο προϋπολογισμό, τόνισε ο Κ. Μίχαλος.

    [09] ΣΕΒ: Η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι η τελευταία ελπίδα της χώρας

    Τελευταία ελπίδα της χώρας χαρακτήρισε την επιλογή του Λουκά Παπαδήμου ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

    Η δήλωση του κ. Δασκαλόπουλου είναι η εξής: "Η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι, στη σημερινή οριακή συγκυρία, η τελευταία ελπίδα της χώρας.

    Αν οι Έλληνες πολίτες τη στηρίξουν και δεν αφήσουν τα μικροκομματικά και άλλα συμφέροντα να την υπονομεύσουν, μπορεί να γίνει μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας από τα ερείπια, που αφήνει το καθεστώς της μεταπολίτευσης.

    Αποστολή της είναι να αποκαταστήσει το κύρος του ελληνικού κράτους έναντι όλων, αλλά και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την αναμόρφωση της οικονομίας και την αναβάθμιση της πολιτικής ζωής".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 November 2011 - 17:29:34 UTC