Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-11-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Γιούνκερ αποκλείει την αποβολή μελών από την ευρωζώνη
  • [02] Απέτυχαν οι προσπάθειες διάσωσης του Phobos - Grunt
  • [03] Περισσότερα από 800 νοσήματα σχετίζονται με παθήσεις δοντιών- στοματικής κοιλότητας
  • [04] Άνοδος στο άνοιγμα του χρηματιστηρίου στην Αθήνα
  • [05] Σταθεροποιητικές τάσεις στο άνοιγμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων
  • [06] Τους 17 έφτασαν οι νεκροί από το σεισμό της Τετάρτης στην Τουρκία
  • [07] Οι παραβάτες του νόμου, εκτός από την κοινωνία, «χαλάνε» και τη δική τους υγεία
  • [08] Ανυποχώρητη η κυβέρνηση της Αυστραλίας στο θέμα των τσιγάρων

  • [01] Ο Γιούνκερ αποκλείει την αποβολή μελών από την ευρωζώνη

    Ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ απέκλεισε σήμερα τη δυνατότητα αποβολής οποιασδήποτε χώρας από την ευρωζώνη, λέγοντας πως μια τέτοια ενέργεια δεν είναι δυνατή βάσει των ευρωπαϊκών συνθηκών.

    "Αποκλείω την υπόθεση της αποβολής μιας χώρας από τη ζώνη του ευρώ, στην πραγματικότητα η συνθήκη δεν έχει εργαλεία που να μας επιτρέπουν να το κάνουμε", δήλωσε ο Γιούνκερ σε συνέντευξή του στο πορτογαλικό τηλεοπτικό δίκτυο TV1 που μετεδόθηκε αργά χθες Πέμπτη το βράδυ.

    Ο Γιούνκερ, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Πορτογαλία για να συζητήσει με πορτογάλους αξιωματούχους τη διάσωση της οικονομίας της χώρας, δήλωσε προς το TV1 ότι είναι σίγουρος πως η σημερινή συμμετοχή στην ευρωζώνη δεν θα μεταβληθεί τα επόμενα χρόνια.

    "Πιστεύω ότι σε 10 χρόνια όλες οι χώρες της ζώνης του ευρώ θα εξακολουθούν να έχουν το ευρώ", δήλωσε. "Είμαι πεπεισμένος ότι σε 10 χρόνια η ευρωζώνη θα έχει περισσότερα μέλη".

    Ο Γιούνκερ δήλωσε ακόμη πως θεωρεί ότι είναι "παράλογο" να πιστεύει κανείς ότι η Ευρώπη είναι μια περιοχή χωρισμένη ανάμεσα σ' αυτά που αποκάλεσε "έναν ενάρετο βορρά και έναν μη ενάρετο νότο".

    [02] Απέτυχαν οι προσπάθειες διάσωσης του Phobos - Grunt

    Υπάρχουν πολύ μικρές πιθανότητες για τη διάσωση του διαστημικού σκάφους Phobos-Grunt , του πρώτου διαστημικού οχήματος που εκτοξεύεται από τη Ρωσία τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, το οποίο, αντί να πάρει κατεύθυνση προς τον πλανήτη Αρη, παρέμεινε σε τροχιά γύρω από τη Γη, δήλωσε σήμερα πηγή της ρωσικής υπηρεσίας διαστήματος.

    Το διαστημικό σκάφος Phobos-Grunt εκτοξεύθηκε τη νύκτα της Τρίτης προς την Τετάρτη με πύραυλο Zenit από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ , στο Καζακστάν.

    Ομως ετέθη σε τροχιά γύρω από τη Γη, αντί να προωθηθεί με τη βοήθεια των πρόσθετων κινητήρων του προς τον Φόβο, τον δορυφόρο του Αρη.

    Στόχοςτης αποστολής ήταν να διευκρινισθεί εάν ο Φόβος είναι ένας αστεροειδής που έχει παγιδευθεί στην τροχιά του Αρη ή εάν αυτό το μικρό ουράνιο σώμα , διαμέτρου 18 χιλιομέτρων, έχει αποσπασθεί από το σώμα του κόκκινου πλανήτη.

    Το σχέδιο του Phobos-Grunt είναι η πρώτη απόπειρα της Ρωσίας να πραγματοποιήσει διαπλανητική αποστολή μετά την αποτυχία, τον Νοέμβριο 1996, της αποστολής του διαστημοπλοίου Mars 96, το οποίο έπεσε στον Ειρηνικό Ωκεανό

    [03] Περισσότερα από 800 νοσήματα σχετίζονται με παθήσεις δοντιών- στοματικής κοιλότητας

    Περισσότερα από 800 νοσήματα , ανάμεσα στα οποία τα καρδιακά, τα εγκεφαλικά, ο σακχαρώδης διαβήτης, τα λεμφώματα αλλά και η στυτική δυσλειτουργία, σχετίζονται με τις παθήσεις των δοντιών και της στοματικής κοιλότητας.

    Πληθώρα επίσης συστηματικών νοσημάτων εντοπίζονται αρχικά ή και αποκλειστικά στη στοματική κοιλότητα. Συχνά οι ενδοστοματικές τους αλλοιώσεις προηγούνται των αλλοιώσεων σε άλλα σημεία του σώματος.

    «Η έγκαιρη διάγνωση αυτών των νοσημάτων από τον οδοντίατρο μπορεί όχι μόνο να οδηγήσει στην αποτελεσματική τους αντιμετώπιση, αλλά σε πολλές περιπτώσεις να σώσει και την ίδια τη ζωή του ασθενή. Η καλή στοματική υγιεινή είναι σε πολλές περιπτώσεις βασικός παράγοντας καλής έκβασης σοβαρών νόσων ορισμένων ασθενών.

    Για παράδειγμα, σε ασθενείς με πνευμονία, η βελτίωση της στοματικής υγιεινής και η κατάλληλη οδοντιατρική θεραπεία, βρέθηκε ότι μειώνει τα ποσοστά θνησιμότητας από τη νόσο» επισήμανε ο καθηγητής στοματολογίας στην Οδοντιατρική Σχολή του ΑΠΘ, Αναστάσιος Μαρκόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου με αφορμή το 31ο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο με θέμα «Οδοντιατρική και γενική υγεία: Μια αμφίδρομη σχέση, που θα πραγματοποιηθεί 11-13 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

    [04] Άνοδος στο άνοιγμα του χρηματιστηρίου στην Αθήνα

    Ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στον τραπεζικό κλάδο.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 766,11 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 0,51%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,750 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,12%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,38% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 0,32 %.

    Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης υψηλά κέρδη καταγράφουν οι μετοχές του Τ.Τ (+17,87%), της Alpha Bank(+7,62%) και της Εθνικής (+5,39%).

    Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (+2,31%), των Πρώτων Υλών (+1,69%) και των Τηλεπικοινωνιών (+1,47%).

    Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι δείκτες των Τροφίμων (-0,99%) και του Πετρελαίου(-0,75%).

    Ανοδικά κινούνται 31 μετοχές, 10 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές.

    Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:T Bank+29,33%, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο +17,87%, Sciens +16,43% και Atebank+13,67%.

    Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές:Paperpack -8,33%, Τιτάν (πο) -3,85%, Μαθιός Πυρίμαχα -3,53% και Δομική Κρήτης -3,28%.

    [05] Σταθεροποιητικές τάσεις στο άνοιγμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων

    Με ελαφρά άνοδο άρχισαν σήμερα οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Ο δείκτης DAX ενισχύθηκε κατά 0,23% και διαμορφώθηκε στις 5.881,49 μονάδες.

    Με ελαφρά άνοδο άνοιξε και το χρηματιστήριο του Παρισιού. Ο δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε κατά 6,32 μονάδες και διαμορφώθηκε στις 3.070,33 μονάδες.

    Μικρή πτώση στις συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Ο δείκτης FTSE-100 υποχώρησε κατά 0,07% και διαμορφώθηκε στις 5.541,55 μονάδες.

    Ανοδος 0,80% καταγράφεται στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, καθώς η ιταλική Γερουσία ετοιμάζεται να εγκρίνει τα οικονομικά μέτρα για τη μείωση του δημοσίου χρέους και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για τις οποίες η ιταλική ηγεσία έχει δεσμευθεί απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    [06] Τους 17 έφτασαν οι νεκροί από το σεισμό της Τετάρτης στην Τουρκία

    Διασώστες στην Τουρκία ανέσυραν πέντε πτώματα σήμερα το πρωί από τα συντρίμμια, με αποτέλεσμα να αυξηθούν σε 17 οι νεκροί από τον σεισμό μεγέθους 5,6 βαθμών που έπληξε τη χώρα, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

    Εκσκαφείς χρησιμοποιήθηκαν στα ερείπια δύο ξενοδοχείων στην ανατολική τουρκική πόλη Βαν, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει πλέον πιθανότητα να βρεθούν άλλοι επιζώντες από το σεισμό της Τετάρτης.

    "Τα μηχανήματα δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν όσο υπάρχουν άνθρωποι ζωντανοί (κάτω από τα ερείπια)", είχε δηλώσει χθες το βράδυ ένας από τους επικεφαλής των διασωστών, ο Νετζμετίν Κοτσαμάν.

    [07] Οι παραβάτες του νόμου, εκτός από την κοινωνία, «χαλάνε» και τη δική τους υγεία

    Οι άνθρωποι που στη ζωή τους κατ' επανάληψη έχουν αψηφήσει το νόμο και έχουν κάνει διάφορες παραβάσεις και εγκληματικές πράξεις, δεν διαταράσσουν μόνο το κοινωνικό σώμα, αλλά και τον δικό τους οργανισμό, με συνέπεια να έχουν χειρότερη υγεία από μια ηλικία και μετά, σύμφωνα με μια νέα βρετανο-αμερικανική επιστημονική έρευνα.

    Οι ερευνητές των πανεπιστημίων Κάρντιφ στην Ουαλία και Τέξας στις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον καθηγητή Τζόναθαν Σέφερντ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό για θέματα εγκληματολογίας και υγείας «Criminal Behaviour and Mental Health», σύμφωνα με το BBC, μελέτησαν τις περιπτώσεις 400 ανδρών και βρήκαν ότι η υγεία των υπότροπων παραβατών επιδεινωνόταν συνήθως μετά τα 40 έτη τους. Οι άνθρωποι αυτοί ήταν πιο πιθανό να μπουν σε νοσοκομείο ως μεσήλικες και ακόμα ήταν 13 φορές πιθανότερο να μείνουν ανάπηροι κάποια στιγμή. Από το δείγμα των 400 ατόμων που μελετήθηκαν, το 62% δεν είχε παραβεί ποτέ το νόμο, το 24% μόνο στην εφηβεία, ενώ το 14% ήσαν χρόνιοι παραβάτες.

    [08] Ανυποχώρητη η κυβέρνηση της Αυστραλίας στο θέμα των τσιγάρων

    Με προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο απειλούν οι καπνοβιομηχανίες την αυστραλιανή κυβέρνηση, μετά την ψήφιση νομοσχεδίου για περιορισμούς στον τρόπο διάθεσης των προϊόντων καπνού.

    ''Είμαστε αποφασισμένοι και αν χρειαστεί θα σας αντιμετωπίσουμε και στα δικαστήρια'', ήταν η απάντηση της υπουργού Υγείας, Νίκολα Ρόξον.

    Η νέα κόντρα ξέσπασε μετά τη θετική ψηφοφορία της αυστραλιανής γερουσίας για την εφαρμογή μίας από τις αυστηρότερες αντικαπνιστικές νομοθεσίες στον κόσμο. Σύμφωνα με το νέο νόμο (ψηφίστηκε γερουσία και έως το τέλος του έτους αναμένεται να ψηφιστεί και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων) η Αυστραλία θα επιβάλει ένα ομοιόμορφο λαδί πακέτο για όλες τις μάρκες τσιγάρων με γραφικά και προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο για την υγεία.

    Έντονη είναι η αντίδραση των καπνοβιομηχανιών που απειλούν ακόμα με προσφυγή στα δικαστήρια, ενδεχομένως και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 November 2011 - 9:29:52 UTC