Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-11-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εγκρίθηκαν και από την ιταλική Βουλή τα μέτρα λιτότητας
  • [02] Πλούσια τα κοιτάσματα στην ΑΟΖ της Κύπρου
  • [03] Α. Σαμαράς Μεταβατική και ειδικού σκοπού η κυβέρνηση
  • [04] Κλειστή για την κυκλοφορία η κοιλάδα των Τεμπών από τις 14 έως τις 25/11

  • [01] Εγκρίθηκαν και από την ιταλική Βουλή τα μέτρα λιτότητας

    Η ιταλική Βουλή ενέκρινε τον νόμο οικονομικής σταθερότητας που περιέχει πολλές από τις παρεμβάσεις που ζητήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να περιοριστεί η επέκταση της οικονομικής κρίσης που σοβεί στη χώρα και απειλεί το σύνολο της ευρωζώνης.

    Υπέρ ψήφισαν 380 βουλευτές, 26 κατά και 4 διάλεξαν την αποχή. Τα μέτρα υπερψηφίσθηκαν και από μεγάλο μέρος των βουλευτών της κεντροαριστεράς και της κεντρώας αντιπολίτευσης.

    Το απόγευμα συνεδριάζει για τελευταία φοράτο υπουργικό συμβούλιο. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει, πιθανώς, συνεδρίαση του μπερλουσκονικού κόμματος "Λαός της Ελευθερίας" και, κατόπιν, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, θα πρέπει, κατά το πρόγραμμα, να μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο για να παραιτηθεί.

    [02] Πλούσια τα κοιτάσματα στην ΑΟΖ της Κύπρου

    Πάνω από 3,5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, που ενεργειακά ισοδυναμούν με το απόθεμα του αργού πετρελαίου της Αλάσκας, εκτιμάται το φυσικό αέριο στην κυπριακή ΑΟΖ, σύμφωνα με τον καθηγητή Αντώνιο Φώσκολο, εμπειρογνώμονα για θέματα ορυκτών πόρων.

    Σε συνέντευξή του στην κυπριακή εφημερίδα "Φιλελεύθερος", ο κ. Φώσκολος, ο οποίος είναι σύμβουλος της καναδικής κυβέρνησης σε θέματα πετρελαϊκών ερευνών, δηλώνει ότι τα κοιτάσματα αυτά «θα αλλάξουν την οικονομία της Κύπρου».

    Ο εκ των ιδρυτών και πρώτων καθηγητών της Έδρας Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης σημειώνει ότι το λεγόμενο timing ήταν κατάλληλο. «Πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αντιμετωπίσει πολύ μεγάλη ενεργειακή κρίση το 2020. Η κρίση θα αρχίσει να εμφανίζεται δειλά από το 2015. Άρα τα κοιτάσματα της Κύπρου και εν γένει της Ανατολικής Μεσογείου και της Ελλάδας θα βοηθήσουν την Ευρώπη να αντιμετωπίσει την επερχόμενη ενεργειακή κρίση, κάτι που η Ρωσία δεν μπορεί να το κάνει μόνη της».

    Στο μεταξύ, στα όρια του κοιτάσματος "Αφροδίτη" στην Κυπριακή ΑΟΖ, υπολογίζουν οι υπεύθυνοι της πλατφόρμας "Noble Homer Ferrington" ότι θα φτάσει το γεωτρύπανο, το αργότερο τη Δευτέρα. Ήδη όλα γίνονται με εξαιρετικά μεγάλη προσοχή, με στόχο το γεωτρύπανο -που δεν θα ολοκληρώσει στο παρόν στάδιο της εργασίες του- να εισχωρήσει μόνο στα πρώτα 2-5 μέτρα, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος εισροής λάσπης. Θα ακολουθήσει σωλήνωση και το τελικό τσιμέντωμα.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες του "Φιλελευθέρου ", πριν το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, θα γίνει και δοκιμαστική καύση του δείγματος που θα ληφθεί από το βάθος των πρώτων μέτρων του κοιτάσματος, που ενδεχομένως να γίνει συμβολικά κατά την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

    Η δοκιμαστική καύση θα διαρκέσει μερικές ώρες και μετά θα διακοπεί, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της γεώτρησης.

    [03] Α. Σαμαράς Μεταβατική και ειδικού σκοπού η κυβέρνηση

    Ξεκάθαρο μήνυμα τόσο στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής του ομάδας της ΝΔ όσο και στους ψηφοφόρους του κόμματος στέλνει ο Αντώνης Σαμαράς, επισημαίνοντας πως το νέο κυβερνητικό σχήμα υπό τον Λουκά Παπαδήμο δεν συνιστά μια συγκυβέρνηση αλλά μια μεταβατική κυβέρνηση ειδικού σκοπού.

    Στην πρώτη του συνέντευξη που παραχώρησε μετά το καυτό εξαήμερο και τις έντονες διαβουλεύσεις, ο κ. Σαμαράς απαντά, μέσω της εφημερίδας Real News, σε όσους τον επικρίνουν πως αναγκάστηκε να αλλάξει στάση, τονίζοντας πως ήδη από τον περασμένο Ιούνιο και κάτω από πολύ λιγότερο οριακές συνθήκες είχε ταχθεί υπέρ μιας μεταβατικής κυβέρνησης ειδικού σκοπού.

    Ο Πρόεδρος της ΝΔ σπεύδει να διευκρινίσει πως δεν θα αμφισβητήσει αυτά που έχουν ήδη ψηφιστεί για την επόμενη χρονιά και δεν θα μπλοκάρει όλα όσα πρέπει να γίνουν. Ξεκαθαρίζει όμως πως θα διατηρήσει το δικαίωμα για αλλαγές.

    [04] Κλειστή για την κυκλοφορία η κοιλάδα των Τεμπών από τις 14 έως τις 25/11

    Διακόπτεται πλήρως λόγω εργασιών, από τη Δευτέρα και μέχρι τις 25 Νοεμβρίου, η κυκλοφορία των οχημάτων στην κοιλάδα των Τεμπών.

    Για το συγκεκριμένο διάστημα η κυκλοφορία θα διεξάγεται από παρακαμπτήριους, ενώ για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ στο τηλέφωνο 2410.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 12 November 2011 - 17:29:35 UTC