Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-11-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Εμπρός» για κατάληψη!
  • [02] Κατασχέθηκε φορτηγό με 700 κιλά χασίς, στη νέα εθνική οδό Αθηνών - Πατρών
  • [03] Η Ιαπωνία θα συνεχίσει να βοηθά την ΕΕ, υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός Νόντα
  • [04] Η ΕΕ θα έπιβάλει κυρώσεις σε 18 άτομα και θα παγώσει τα δάνεια προς τη Συρία
  • [05] Πέντε χρυσά ο Αμερικανός κολυμβητής Μ. Φελπς σε διεθνές γκραν πρι
  • [06] Ανοδικές τάσεις στο άνοιγμα του Χρηματιστηρίου
  • [07] Επτά λάθη στον υπολογισμό του ειδικού τέλους ακινήτων, σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ
  • [08] Άνοδος στο άνοιγμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων
  • [09] Δεν συνιστούν ιδιαίτερο πρόβλημα τα ιταλικά επιτόκια, εκτιμά ο Γ. Βάιντμαν
  • [10] Αυτοκτόνησε Αυστραλός κορυφαίος σχολιαστής και πρώην παίκτης του κρίκετ

  • [01] «Εμπρός» για κατάληψη!

    Στην κατάληψη του ιστορικού θεατρικού χώρου "Εμπρός" , με σκοπό την "ενεργοποίησή" του, προχώρησε η Κίνηση Μαβίλη, την περασμένη Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, για να καταθέσει με αυτόν τον τρόπο μια πιλοτική πρόταση ενός "εναλλακτικού" μοντέλου λειτουργίας πολιτιστικού χώρου.

    Με αυτήν την κίνηση πολιτιστικού ακτιβισμού, η "Κίνηση Μαβίλη", στο πλαίσιο της οποίας συσπειρώνονται νέοι, κυρίως, σκηνοθέτες και ηθοποιοί του θεάτρου, επιχειρεί να καταδείξει έναν εναλλακτικό και αυτοοργανωμένο τρόπο δράσης απέναντι στην "απουσία ενός χώρου για τις παραστατικές τέχνες που να προτείνει νέα μοντέλα δημιουργίας, έρευνας και ανταλλαγής, απεγκλωβισμένου από τις αναγκαιότητες της αγοράς και τους συνεπαγόμενους συμβιβασμούς που ορίζουν το καλλιτεχνικό τοπίο".

    Την περασμένη Παρασκευή ο Ανέστης Αζάς, η Γκίγκη Αργυροπούλου, ο Γιώργος Κολιός, ο Κώστας Κουτσολέλος, η Γεωργία Μαυραγάννη, ο Βασίλης Νούλας και η Αργυρώ Χιώτη (κίνηση Μαβίλη) κατέλαβαν τον ανεκμετάλλευτο- από το υπουργείο Πολιτισμού- χώρο του θεάτρου Εμπρός, προτείνοντας μια πιλοτική χρήση του χώρου, διάρκειας 12 ημερών.

    Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την ίδια μέρα, τόνισαν ότι σκοπεύουν να σεβαστούν πλήρως τον χώρο και στόχος τους είναι η δημιουργία ενός κέντρου συνάντησης και ανταλλαγής ιδεών, μεταξύ καλλιτεχνών αλλά και πολιτών, επάνω στην έρευνα.

    Άλλωστε, όπως εξηγούν σε ανακοίνωσή τους, "βασικά χαρακτηριστικά του σκεπτικού της ενέργειας είναι η συλλογική ανάληψη αποφάσεων, η συνεργασία σε οργανωτικό επίπεδο καλλιτεχνών, η αμφισβήτηση πεπατημένων προσεγγίσεων σε σχέση με τη καλλιτεχνική δημιουργία και τη λειτουργία ενός χώρου πολιτισμού".

    [02] Κατασχέθηκε φορτηγό με 700 κιλά χασίς, στη νέα εθνική οδό Αθηνών - Πατρών

    Μια μεγάλη παρτίδα χασίς βάρους εξακοσίων ενενήντα πέντε κιλών κατάσχεσε η αστυνομία στην Κόρινθο, ύστερα από βλάβη του φορτηγού ψυγείου με το οποίο μεταφερόταν.

    Συγκεκριμένα χθες το πρωί, φορτηγό ψυγείο, που οδηγούσε άγνωστος ακινητοποιήθηκε λόγω μηχανικής βλάβης στην νέα εθνική οδό Αθηνών - Πατρών. Αργότερα στο σημείο πήγαν αστυνομικοί της τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων, κι αφού διαπίστωσαν ότι ο οδηγός το είχε εγκαταλείψει πραγματοποίησαν έρευνα στον αποθηκευτικό χώρο του φορτηγού ψυγείου όπου βρήκαν και κατάσχεσαν είκοσι τρεις μεγάλους σάκους, που περιείχαν χασίς, συνολικού βάρους 695 κιλών.

    Στην συνέχεια διαπιστώθηκε ότι το φορτηγό είναι ιδιοκτησίας ενός 48χρονου, ο οποίος με την συνδρομή της ασφάλειας εντοπίστηκε και συνελήφθη σε χωριό της Κορίνθου.

    Ο 48χρονος θα οδηγηθεί αργότερα στον εισαγγελέα Κορίνθου, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την ασφάλεια Κορίνθου.

    [03] Η Ιαπωνία θα συνεχίσει να βοηθά την ΕΕ, υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός Νόντα

    Χονολουλού , ΗΠΑ 14/11/2011 09:27 (ΑΠΕ-ΜΠΕ - Γαλλ.πρακτ. )

    Ευρώπη-κρίση χρέους: Η Ιαπωνία θα συνεχίσει να βοηθά την ΕΕ, υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός Γιοσιχίκο Νόντα

    Η Ιαπωνία θα συνεχίσει να βοηθά τη ζώνη του ευρώ να ξεπεράσει την κρίση χρέους, διαβεβαίωσε ο Iάπωνας πρωθυπουργός Γιοσιχίκο Νόντα, χωρίς όμως να διευκρινίσει το επίπεδο συμμετοχής του Τόκιο στις υποχρεώσεις της ευρωπαϊκής διάσωσης.

    Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Χαβάη στη σύνοδο του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (Apec), ο Νόντα τόνισε πως είναι κυρίως θέμα των χωρών της ευρωζώνης να ξεπεράσουν τις δυσκολίες, προσθέτοντας ότι η τρίτη παγκόσμια οικονομία είναι έτοιμη να προσφέρει τη βοήθειά της.

    "Θέλουμε η Ευρώπη να...πέσει με τα μούτρα στη δουλειά. Είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των αγορών", τόνισε ο Νόντα.

    [04] Η ΕΕ θα έπιβάλει κυρώσεις σε 18 άτομα και θα παγώσει τα δάνεια προς τη Συρία

    Η Ευρωπαϊκή 'Ενωση αποφάσισε σήμερα να επεκτείνει τις κυρώσεις κατά του συριακού καθεστώτος σε 18 άτομα, στην πλειοψηφία τους στρατιωτικοί και να παγώσει τα ευρωπαϊκά δάνεια στη χώρα λόγω της συνέχισης της καταστολής των διαδηλώσεων, δήλωσε διπλωματική πηγή στις Βρυξέλλες.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, "μια προκαταρκτική συμφωνία" επετεύχθη όσον αφορά το θέμα αυτό ανάμεσα σε αντιπροσώπους χωρών της ΕΕ, η οποία θα πρέπει να επικυρωθεί επισήμως από τους ευρωπαίους υπουργούς Εξωτερικών που συναντώνται στις Βρυξέλλες.

    Τα μέτρα αυτά θα ληφθούν μετά την απόφαση του Αραβικού Συνδέσμου να αναστείλει τη συμμετοχή της Συρίας στις συνόδους και τα όργανά του. Ο παναραβικός οργανισμός προειδοποίησε ακόμα ότι μελετά τη σύσταση ενός μηχανισμού προστασίας των πολιτών στη Συρία.

    Εμπειρογνώμονες συναντώνται σήμερα στην έδρα του Αραβικού Συνδέσμου, στο Κάιρο, για το θέμα αυτό.

    Οι ευρωπαϊκές κυρώσεις στα 18 νέα άτομα αφορούν το πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων και απαγόρευση της εισόδου τους στην Ευρώπη.

    [05] Πέντε χρυσά ο Αμερικανός κολυμβητής Μ. Φελπς σε διεθνές γκραν πρι

    Ο Μάικλ Φέλπς φαίνεται πως αρχίζει να βρίσκει την φόρμα του και είναι έτοιμος να «σαρώσει» τα μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα γίνουν το ερχόμενο καλοκαίρι στο Λονδίνο. Ο Αμερικανός σούπερ σταρ της κολύμβησης, ολοκλήρωσε εντυπωσιακά την παρουσία του στο διεθνές γκραν πρι, που διεξήχθη στην Μινεσότα της Μινεάπολης, καθώς κατέκτησε πέντε χρυσά μετάλλια και έδειξε ότι επιστρέφει σε κορυφαίο επίπεδο.

    «Η παρουσία μου και οι νίκες εδώ,δείχνουν ότι τα πράγματα παίρνουν ξανά την σωστή κατεύθυνση. Πέρασε καιρός από τότε που κολυμπούσα έτσι στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Μένουν οκτώ μήνες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά θα περάσουν πολύ γρήγορα. Είμαι ευτυχής που μπορώ να κολυμπήσω όπως πριν», δήλωσε φανερά ικανοποιημένος ο Φελπς, που πρώτευσε στα 200μ. ελεύθερο, στα 100μ. πεταλούδα, στα 200μ. πεταλούδα, στα 100μ. ύπτιο και στην μικτή ατομική 4χ200μ.

    [06] Ανοδικές τάσεις στο άνοιγμα του Χρηματιστηρίου

    Ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 764,07 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 1,11%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 3,89 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,53%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,20% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημειώνει μικρή άνοδο 0,15%.

    [07] Επτά λάθη στον υπολογισμό του ειδικού τέλους ακινήτων, σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ

    Επτά λάθη στον υπολογισμό του ειδικού τέλους ακινήτων, που αυξάνουν την επιβάρυνση των φορολογούμενων και οδηγούν στη χρέωση παράλογων ποσών, εντόπισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).

    Η ΠΟΜΙΔΑ απηύθυνε σχετικό υπόμνημα προς το υπουργείο Οικονομικών και ζητά να καθοριστεί επειγόντως συγκεκριμένη διαδικασία άμεσης διόρθωσης των λαθών στους δήμους και στη μηχανογράφηση της ΔΕΗ, καθώς και συγκεκριμένη διαδικασία επιστροφής των αχρεωστήτως καταβληθέντων. Επισημαίνει δε ότι "οι πολίτες παραπέμπονται από τον ένα φορέα στον άλλο και συνθλίβονται κάθε μέρα στις συμπληγάδες των τριών Δ (Δήμοι-Δ.Ο.Υ.-ΔΕΗ) χωρίς να μπορούν να βρουν λύση ακόμη και στα πιο αυτονόητα προβλήματα".

    Μεταξύ των λαθών που αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ είναι οι λανθασμένες αντικειμενικές τιμές ζώνης, οι λανθασμένοι συντελεστές παλαιότητας, τα διπλάσια πλασματικά τετραγωνικά στα εκτός σχεδίου κτίρια κλπ.

    [08] Άνοδος στο άνοιγμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων

    Με άνοδο κατά 15,51 μονάδες (0,28%) άνοιξε σήμερα ο δείκτης FTSE στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 5.558,89 μονάδες.

    Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,64% στις 3.069,43 μονάδες.

    Στη Φραγκφούρτη, ο δείκτης DAX σημείωσε άνοδο κατά 0,66% και διαμορφώθηκε με τις πρώτες συναλλαγές στις 6.097,27 μονάδες.

    Το χρηματιστήριο του Μιλάνου άνοιξε με άνοδο κατά 1,59% στις 16.029 μονάδες μετά την ανάθεση της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης στον Μάριο Μόντι.

    [09] Δεν συνιστούν ιδιαίτερο πρόβλημα τα ιταλικά επιτόκια, εκτιμά ο Γ. Βάιντμαν

    Την αντίθεσή του σε περαιτέρω εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην κρίση κρατικού χρέους, με την ανάληψη του ρόλου του "δανειστή ύστατης καταφυγής" εξέφρασε ο πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ Γιένς Βάιντμαν, υποστηρίζοντας, με συνέντευξή του στους Financial Times, ότι τα ιταλικά επιτόκια "δεν συνιστούν ιδιαίτερο πρόβλημα".

    Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της Γερμανίας εκτίμησε, τη Δευτέρα, ότι το παρόν επίπεδο των ιταλικών επιτοκίων "δεν συνιστά ένα ιδιαίτερο πρόβλημα", μολονότι τούτα αναρριχήθηκαν την προηγουμένη εβδομάδα στο 7%, καθιστώντας μακροπρόθεσμα μη βιώσιμη την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων της χώρας.

    [10] Αυτοκτόνησε Αυστραλός κορυφαίος σχολιαστής και πρώην παίκτης του κρίκετ

    Μελβούρνη, Αυστραλία 14/11/2011 09:36 (ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Σ. Χατζημανώλη)

    Αυστραλία: Αυτοκτόνησε κορυφαίος σχολιαστής του κρίκετ και πρώην παίκτης του αθλήματος

    Ο κορυφαίος Αυστραλός σχολιαστής του κρίκετ και πρώην παίκτης του αθλήματος Πίτερ Ρέμπουκ αυτοκτόνησε, πέφτοντας από τον 6ο όροφο του ξενοδοχείου του στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής.

    Όπως επιβεβαίωσε η αστυνομία της Ν. Αφρικής ο 55χρονος δημοσιογράφος είχε περάσει από ανάκριση, λίγες ημέρες νωρίτερα, για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 November 2011 - 9:30:01 UTC