Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-11-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξεκινούν οι ιδιωτικοποιήσεις
  • [02] Διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ο Π. Καμμένος
  • [03] Στα 20,104 δισ. ευρώ το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού

  • [01] Ξεκινούν οι ιδιωτικοποιήσεις

    Με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων μεταβιβάστηκαν στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου.

    Σε αυτά περιλαμβάνονται οι συμμετοχές του Δημοσίου στις τράπεζες Εθνική, Alpha Bank, Πειραιώς, όπως και στον ΟΠΑΠ, τον Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ, περιφερειακά λιμάνια και αεροδρόμια.

    [02] Διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ο Π. Καμμένος

    "Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τίθεται", με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ, "ο βουλευτής και μέλος του κόμματος Πάνος Καμμένος".

    O κ. Καμμένος αρνήθηκε να δώσει την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου, παρότι η ηγεσία της ΝΔ είχε θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας και ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς είχε ζητήσει από τους βουλευτές του "να υπερψηφίσουν την κυβέρνηση τον σχηματισμό της οποίας προκάλεσε".

    Σύμφωνα με πηγές της λεωφόρου Συγγρού, από τη διατύπωση της ανακοίνωσης προκύπτει ότι ο κ. Καμένος παραμένει μέλος της ΝΔ.

    [03] Στα 20,104 δισ. ευρώ το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού

    Στα 20,104 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού το δεκάμηνο Ιανουάριος - Οκτώβριος 2011 σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Ο νέος στόχος (με βάση το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2012) για το έλλειμμα του δεκαμήνου προέβλεπε ότι θα διαμορφωθεί στα 20,362 δισ. ευρώ. Το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι το έλλειμμα ανέρχονταν σε 18,081 δισ. ευρώ.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών τα συνολικά έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού (Τακτικός και Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) είναι μειωμένα έναντι του νέου στόχου κατά 1,103 δισ ευρώ ενώ οι συνολικές δαπάνες παρουσιάζονται μειωμένες κατά 1,360 δισ ευρώ.

    Ειδικότερα τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 39,230 δισ. ευρώ και εμφανίζονται μειωμένα κατά 4,1% έναντι του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του 2010. Η υστέρηση των εσόδων οφείλεται σύμφωνα με το υπουργείο κυρίως στη μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη, κατά την περίοδο σύνταξης του προϋπολογισμού, ύφεση, στις μειωμένες εισπράξεις από παρακράτηση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά το τρέχον έτος λόγω της ευνοϊκότερης φορολόγησης και της μείωσης των εισοδημάτων, στις καθυστερήσεις είσπραξης των φορολογικών εσόδων που προέκυψαν από την απεργία του προσωπικού της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, στη μετάθεση, λόγω καθυστερήσεων στις διαδικασίες είσπραξης ορισμένων εσόδων από την εκχώρηση αδειών και δικαιωμάτων του Δημοσίου στο απομένον δίμηνο του έτους και τέλος, στις αυξημένες επιστροφές φόρων λόγω συμψηφισμού εκκρεμοτήτων παρελθόντων ετών.

    Το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι η υστέρηση των εσόδων θα αντιμετωπισθεί στο τελευταίο δίμηνο του έτους με την απόδοση των φορολογικών ρυθμίσεων που περιέχονται στους εφαρμοστικούς νόμους του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2011 - 2015.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 November 2011 - 19:29:34 UTC