Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-11-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι πρώτοι βιονικοί φακοί επαφής υπόσχονται...
  • [02] Ποινική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος του Κ. Γιαννίκου
  • [03] Εκτόξευση δανειακού κόστους στην Ισπανία για την άντληση 3 δισ.ευρώ
  • [04] Οι λεπτοί άνθρωποι κινδυνεύουν περισσότερο μετά από χειρουργική επέμβαση
  • [05] Συνεδριάζει η διακομματική επιτροπή για τις αλλαγές στο Λύκειο
  • [06] Γ. Άκερμαν: Ανυπολόγιστη θα είναι η ζημιά από ενδεχόμενη έξοδο Ελλάδας από το ευρώ
  • [07] Πρόστιμα συνολικού ύψους 1.052.500 ευρώ σε 77 επιχειρήσεις για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές
  • [08] Αύριο στο ΟΑΚΑ ΑΕΚ - Λεβαδειακός

  • [01] Οι πρώτοι βιονικοί φακοί επαφής υπόσχονται...

    Η προβολή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο μπροστά στα μάτια μας ήρθε πιο κοντά στην υλοποίησή της, χάρη στη δημιουργία των πρώτων βιονικών φακών επαφής που υπόσχονται να κάνουν ακριβώς αυτό: θα προβάλλουν ολογραφικές εικόνες στο κοντινό οπτικό πεδίο του ανθρώπου που τους φοράει σε στιλ Σβαρτσενέγκερ στην ταινία ''Εξολοθρευτής''!

    Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στις ΗΠΑ και του Ααλτο στην Φινλανδία, με επικεφαλής τον καθηγητή Μπάμπακ Πράβιτς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό μικρομηχανικής και μικρομηχανολογίας "Journal of Micromechanics and Microengineering" του Ινστιτούτου Φυσικής της Βρετανίας, σύμφωνα με το BBC, έκαναν πειράματα σε ζώα και απέδειξαν ότι οι ηλεκτρονικοί φακοί είναι ασφαλείς, καθώς δεν υπήρξαν παρενέργειες.

    Προς το παρόν, ο βιονικός φακός επαφής περιέχει μόνο ένα εικονοστοιχείο (pixel), όμως θεωρείται θέμα χρόνου να προστεθούν εκατοντάδες πίξελ στη συσκευή, οπότε οι φακοί θα είναι πλέον σε θέση να προβάλλουν στα μάτια του κατόχου τους ακόμα και σύντομα γραπτά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).

    Τέτοιοι φακοί θα μπορούσαν να βρουν ποικίλες εφαρμογές, όπως στα βιντεοπαιγνίδια και στα συστήματα πλοήγησης (navigation)ή, ακόμα, στην ιατρική, καθώς οι φακοί θα είναι δυνατό να συνδεθούν με βιοαισθητήρες στο σώμα του χρήστη, που θα προβάλλουν μπροστά στα μάτια του άμεσα ενημερωμένες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του (π.χ. το επίπεδο σακχάρου στο αίμα.

    Οι φακοί περιλαμβάνουν μία νανο-αντένα που συλλέγει ασύρματα ενέργεια από κάποια εξωτερική πηγή, καθώς και ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό κύκλωμα που αποθηκεύει την ενέργεια και την μεταφέρει σε ένα ''τσιπάκι''.

    [02] Ποινική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος του Κ. Γιαννίκου

    Ποινική δίωξη για μη καταβολή ΦΠΑ στο δημόσιο, σε βαθμό κακουργήματος, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του διευθύνοντος συμβούλου του τηλεοπτικού σταθμού ALTER Kώστα Γιαννίκου.

    Η κατηγορία αφορά στη μη απόδοση ΦΠΑ συνολικού ποσού 1,2 εκατ. ευρώ, για το διάστημα Ιανουαρίου έως και Οκτωβρίου του 2011.

    Ο Κ.Γιαννίκος παραπέμφθηκε στον 10ο τακτικό ανακριτή, όπου ενδέχεται να απολογηθεί σήμερα. Σύμφωνα με τον συνήγορό του, Ηλία Αναγνωστόπουλο, ο επιχειρηματίας δεν έπρεπε να συλληφθεί καθώς για την υπόθεση του ALTER, έχει ξεκινήσει η διαδικασία υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

    Το κανάλι φέρεται να έχει βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις, ύψους 380 εκ. ευρώ και μακροπρόθεσμες ύψους 170 εκατ. ευρώ. Τον περασμένο Αύγουστο, με απόφασή του, το Πολυμελές Πρωτοδικείο κίνησε τη διαδικασία για την υπαγωγή του καναλιού στο άρθρο 99.

    [03] Εκτόξευση δανειακού κόστους στην Ισπανία για την άντληση 3 δισ.ευρώ

    Στην άντληση ποσού σχεδόν 3 δισ. ευρώ, μέσω της έκδοσης τρίμηνων και εξάμηνων έντοκων γραμματίων, με ιδιαίτερα αυξημένο όμως κόστος, προχώρησε σήμερα η Ισπανία.

    Το υπουργείο Οικονομικών της χώρας προχώρησε σήμερα στη δημοπράτηση εντόκων γραμματίων, εξάμηνης και τρίμηνης διάρκειας, αντλώντας 2,978 δισ. ευρώ.

    Για τα τρίμηνα συμφώνησε να καταβάλει υπερδιπλάσιο επιτόκιο έναντι της τελευταίας αντίστοιχης δημοπρασίας, στις 25 Οκτωβρίου, ήτοι 5,11% έναντι 2,292% την τελευταία φορά, και για τα εξάμηνα 5,227% έναντι 3,302%, όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ισπανίας.

    [04] Οι λεπτοί άνθρωποι κινδυνεύουν περισσότερο μετά από χειρουργική επέμβαση

    Όσοι έχουν βάρος μικρότερο από το κανονικό και γενικότερα οι λεπτοί, είναι πιο πιθανό να πεθάνουν μετά από μία χειρουργική επέμβαση που θα κάνουν, σε σχέση με αυτούς που είναι υπέρβαροι και παχύσαρκοι, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Τζορτζ Στούκενμποργκ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό για θέματα χειρουργικής "Annals of Surgery", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν σχεδόν 190.000 ασθενείς που είχαν υποστεί επέμβαση σε διάφορα ιατρικά κέντρα και νοσοκομεία.

    Οι ασθενείς ταξινομήθηκαν σε πέντε κατηγορίες ανάλογα με το δείκτη σωματικής μάζας τους, δηλαδή την αναλογία του βάρους τους σε κιλά προς το τετράγωνο του ύψους τους σε μέτρα. Δείκτης κάτω του 18,5 δείχνει άνθρωπο με βάρος κάτω του φυσιολογικού, 18,5 έως 25 δείχνει κανονικό βάρος, 25 έως 30 υπέρβαρο και άνω του 30 παχύσαρκο.

    Διαπιστώθηκε ότι όσοι είχαν δείκτη κάτω του 23, ήσαν κατά 40% πιθανότερο να πεθάνουν μέσα στον επόμενο μήνα από το χειρουργείο (και αυτό άσχετα με την πάθησή τους), σε σχέση με όσους είχαν δείκτη 26-29. Το υψηλότερο ποσοστό θανάτου, από άποψη επιμέρους κατηγοριών επέμβασης, καταγράφηκε στις διαγνωστικές λαπαροσκοπήσεις.

    [05] Συνεδριάζει η διακομματική επιτροπή για τις αλλαγές στο Λύκειο

    Συνεδριάζει, από τις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Παιδείας, η διακομματική επιτροπή για τις αλλαγές στο Λύκειο. Συγκεκριμένα, τα θέματα που θα συζητήσουν αφορούν στα μαθήματα που υπάρχει πρόθεση να μειωθούν, αυτά που θα προστεθούν ως μαθήματα επιλογής, καθώς και η αύξηση των ωρών διδασκαλίας των βασικών μαθημάτων, στα οποία οι μαθητές πρέπει να εμβαθύνουν.

    Κι όλα αυτά καθώς προϋπόθεση και για την αλλαγή του συστήματος των πανελληνίων εξετάσεων από το 2013-14, είναι η εφαρμογή των αλλαγών στα λύκεια. Να σημειωθεί ότι, ήδη, στην πρώτη τάξη λυκείου εφαρμόζεται το νέο πρόγραμμα, το οποίο βασίζεται στην καινοτομία του project, που είναι οι συνθετικές εργασίες.

    Στη διακομματική επιτροπή στο υπουργείο Παιδείας συμμετέχουν, εκτός από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, οι Άρης Σπηλιωτόπουλος από τη ΝΔ, Μιχάλης Παντούλας από το ΠΑΣΟΚ, Παπανδρέου-Παπαδάκη Ουρανία από τον ΛΑΟΣ, Γρηγόρης Ψαριανός από τη Δημοκρατική Αριστερά, Κοντούλη Ιωάννα από τους Οικολόγους και Θανάσης Ζορμπάς από τη Δημοκρατική Συμμαχία.

    [06] Γ. Άκερμαν: Ανυπολόγιστη θα είναι η ζημιά από ενδεχόμενη έξοδο Ελλάδας από το ευρώ

    Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα προκαλούσε ανυπολόγιστη δευτερογενή ζημιά (σ.σ.: για την Ευρωζώνη) και θα καθιστούσε λιγότερο πιθανό να πληρώσει η χώρα τα χρέη της, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank κ. Γιόζεφ 'Ακερμαν.

    Δημοσίευμα του Ρόιτερ, με τίτλο "Η κρίση χρέους απλώνεται στο κέντρο της Ευρώπης", αναφέρει ότι η συζήτηση για το ενδεχόμενο διάσπασης της Ευρωζώνης έχει διευρυνθεί μεταξύ των αναλυτών, κυρίως των εκτός της Ευρωζώνης, καθώς η Γερμανία έχει απορρίψει τις περισσότερες από τις προβαλλόμενες ως λύσεις για την κρίση χρέους.

    Ερωτηθείς σε συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό BNR, αν μία διάσπαση της Ευρωζώνης θα προκαλούσε μίας μεγάλης κλίμακας ύφεση, ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας κ. Κέες ντε Γιάγκερ απάντησε θετικά. "Αυτό μπορεί να είναι μία συνέπεια της διάσπασης της Ευρωζώνης", δήλωσε χαρακτηριστικά.

    [07] Πρόστιμα συνολικού ύψους 1.052.500 ευρώ σε 77 επιχειρήσεις για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές

    Πρόστιμα συνολικού ύψους 1.052.500 ευρώ επιβλήθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή σε 77 επιχειρήσεις για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, διάθεση στην αγορά ανασφαλών προϊόντων και άλλες παραβιάσεις της νομοθεσίας για την προστασία των καταναλωτών.

    Μεταξύ άλλων,στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας COSMOTE και VODAFONE επιβλήθηκε πρόστιμο 300.000 ευρώ στην κάθε μία για χρήση αθέμιτης εμπορικής πρακτικής και αδιαφανών συμβατικών όρων κατά την εισαγωγή υπηρεσιών διαδικτύου. Οι εταιρείες προέβησαν στην αυτόματη εισαγωγή προγράμματος υπηρεσιών διαδικτύου στους κατόχους-συνδρομητές τους, χωρίς προηγουμένως να τους έχουν ενημερώσει επαρκώς για τον καινούριο τρόπο χρέωσης και για τους κινδύνους επιπλέον χρεώσεων που οι υπηρεσίες αυτές επιφυλάσσουν, ιδίως για τους συνδρομητές που κατέχουν συσκευές smart phone.

    [08] Αύριο στο ΟΑΚΑ ΑΕΚ - Λεβαδειακός

    Με την εξ΄αναβολής αναμέτρηση ΑΕΚ - Λεβαδειακός, ολοκληρώνεται αύριο στο ΟΑΚΑ, η πρεμιέρα του πρωταθλήματος στην Σούπερ Λίγκα. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 19:00 και η ΑΕΚ θέλει την νίκη, προκειμένου να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την βαθμολογική της θέση, ενώ οι Βοιωτοί θα παίξουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 November 2011 - 11:29:37 UTC