Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-11-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Πράσινο φως" για την εκταμίευση της 6ης δόσης
  • [02] Στο 6,1% θα φθάσει η ύφεση της ελληνικής οικονομίας το 2011, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ
  • [03] Αναστέλλουν τις συμβάσεις τους με τον ΟΠΑΔ όλοι οι ιδιώτες γιατροί
  • [04] Έργα φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών σε άδεια καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας
  • [05] Περιττά και ακριβά φάρμακα καταναλώνουν οι Ελληνες
  • [06] Σκληρά μέτρα ανακοινώνει ο Μόντι
  • [07] Η ΔΕΗ δεν πρέπει να περάσει σε ξένα χέρια, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας
  • [08] Εντοπισμός δουλεμπορικού με 84 λαθρομετανάστες στη Λευκάδα
  • [09] Δυσοίωνες προοπτικές για την αμερικανική οικονομία προβλέπει ο Fitch
  • [10] Πέθανε η μοναχοκόρη του Στάλιν σε ηλικία 85 ετών
  • [11] Επίθεση χούλιγκαν σε Σύνδεσμο Φιλάθλων του Ολυμπιακού, με έναν τραυματία

  • [01] "Πράσινο φως" για την εκταμίευση της 6ης δόσης

    Το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου αναμένεται να δώσουν σήμερα όπως όλα δείχνουν, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.

    Σε δηλώσεις του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέφερε πως δεν υπάρχει πλέον μεγάλη ανησυχία για το αν η τρόικα θα αποδεχθεί την επιστολή του αρχηγού της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά που στηρίζει το νέο πρόγραμμα στήριξης, καθώς και για το αν θα εγκριθεί η εκταμίευση της έκτης δόσης.

    Βέβαιος ότι οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης θα αποφασίσουν την καταβολή της 6ης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα, εμφανίστηκε και ο επίτροπος οικονομίας Ολι Ρεν.O Ολι Ρεν υπογράμμισε ακόμη, ότι είναι απαραίτητο για την Ελλάδα να αποκαταστήσει τη βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών της και να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της .Το θέμα θα εξετασθεί αύριο και στη συνεδρίαση του Εcofin.

    Στο μεταξύ, τη βούληση των Ηνωμένων Πολιτειών να συνδράμουν την Ευρώπη στην επίλυση της κρίσης χρέους υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη συνάντηση που είχε με αξιωματούχους της Ε.Ε. στο Λευκό Οίκο. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να καταρτίσουν ένα σχέδιο προκειμένου να αξιοποιήσουν τους οικονομικούς δεσμούς ΗΠΑ και Ε.Ε., ώστε να δώσουν ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

    Σε εξέλιξη είναι οι διαβουλεύσεις του γαλλογερμανικού άξονα για το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας για ασφυκτική εποπτεία των εθνικών προϋπολογισμών με αυστηρούς κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας, μέσω διακρατικών συμφωνιών.Το σχέδιο που προωθούν Σαρκοζί και Μέρκελ αναμένεται να ανακοινωθεί πριν τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, στις 9 Δεκεμβρίου.

    Δύο επιστολές απέστειλε χθές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, την πρώτη προς τους επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωζώνης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και την δεύτερη προς τους Ηγέτες των 26 κρατών - μελών της ΕΕ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, με τις οποίες διαβεβαιώνει ότι θα στηρίξει όλα τα απαραίτητα μέτρα και αποφάσεις, ώστε να υλοποιηθούν όσα αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.

    [02] Στο 6,1% θα φθάσει η ύφεση της ελληνικής οικονομίας το 2011, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ

    Το 6,1% θα φθάσει η ύφεση της ελληνικής οικονομίας το 2011 και το 3% το 2012, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) που περιλαμβάνονται στην εξαμηνιαία έκθεση του για τις προοπτικές των οικονομιών των χωρών - μελών του (economic outlook). Η ανάκαμψη προβλέπεται να έρθει το 2013 με ρυθμό 0,5%, υποκινούμενη από τις ευρείας κλίμακας διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, την αυξημένη εξωτερική ζήτηση, τη βελτιωμένη ανταγωνιστικότητα και τις μεγαλύτερες επενδύσεις. Ο Οργανισμός επισημαίνει, ωστόσο, ότι οι κίνδυνοι όσον αφορά τις προοπτικές είναι σημαντικοί και προς την αρνητική κατεύθυνση.

    Το δημοσιονομικό έλλειμμα εκτιμάται ότι θα μειωθεί φέτος στο 9% του ΑΕΠ και το 2012 το 7% του ΑΕΠ (από 10,8% του ΑΕΠ το 2010), για να υποχωρήσει το 2013 περαιτέρω στο 5,3% του ΑΕΠ. Η ανεργία προβλέπεται ότι θα φθάσει φέτος στο 16,6% από 12,5% πέρυσι, για να συνεχίσει να αυξάνεται στο 18,5% το 2012 και στο 18,7% το 2013. Η ασθενής οικονομική δραστηριότητα και η υψηλή ανεργία θα ωθήσουν τον πληθωρισμό σε πολύ χαμηλά επίπεδα - στο 1,1% το 2012 και 0,2% στο 2013 από 3% φέτος.

    Για να ενισχυθεί η αξιοπιστία και να διασφαλισθεί ότι θα αρχίσει νε μειώνεται σταθερά το δημόσιο χρέος, ο ΟΟΣΑ σημειώνει ότι πρέπει να συνεχισθεί η δημοσιονομική προσαρμογή και να εφαρμοσθούν, όπως έχουν προγραμματισθεί, οι διαρθρωτικές αλλαγές.

    [03] Αναστέλλουν τις συμβάσεις τους με τον ΟΠΑΔ όλοι οι ιδιώτες γιατροί

    Αναστέλλουν τις συμβάσεις τους με τον ΟΠΑΔ όλοι οι ιδιώτες γιατροί μετά από σχετική απόφαση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), αλλά και του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ), «εξαιτίας της υπερμετρα μεγάλης καθυστέρησης αποπληρωμής των οφειλομένων προς τους συμβεβλημένους γιατρούς (συνολικά 350.000.000)» . Ετσι οι ασφαλισμένοι του δημοσίου θα πληρώνουν από την τσέπη τους τις επισκέψεις που θα πραγματοποιούν στους γιατρούς.

    Ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του να μην παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες σε εκτέλεση της σύμβασης τους με τον ΟΠΑΔ, να προβούν στην υπογραφή δήλωσης επίσχεσης ιατρικών συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ από 1-12-2011, να προβούν στην ανάρτηση σχετικής ανακοίνωσης για την επίσχεση έξω από τα ιατρεία τους, ώστε να ενημερώνουν σαφώς και εγκαίρως τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ και να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους του Δημοσίου κόβοντας δελτίο παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους και εισπράττοντας από αυτούς τη νόμιμη αμοιβή.

    [04] Έργα φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών σε άδεια καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας

    Η οικονομική κρίση δεν γεννά μόνο προβλήματα και θλίψη, αλλά και ιδέες. Πρωτότυπες ιδέες, για να καλυφθεί το γκρίζο και να ρετουσάρει το ζοφερό περιβάλλον που κυριαρχεί στις μέρες μας. Μια τέτοια ιδέα είχαν και στο δήμο Αθηναίων, με την ευκαιρία των γιορτών των Χριστουγέννων, που ειδικά για φέτος αναμένεται να είναι για το κέντρο της πόλης μία πρωτόγνωρη εμπειρία, δεδομένης της οικονομικής κατάστασης και της κρίσης της αγοράς.

    Έτσι, από τις 17 Δεκεμβρίου και μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, 20 με 25 άδεια καταστήματα του κέντρου της Αθήνας - κυρίως στις οδούς Σταδίου και Σόλωνος-, θα «ζωντανέψουν» με έργα νέων καλλιτεχνών της εικαστικής τέχνης και με τίτλο «Τέχνη στις Βιτρίνες». Δηλαδή, στις βιτρίνες των κλειστών καταστημάτων αντί να κυριαρχεί το άδειο, οι ξεχασμένες κούκλες, οι σπασμένες προθήκες, θα παρουσιαστούν εικαστικά έργα των φοιτητών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.

    Μία ενδιαφέρουσα ιδέα που προβάλει νέους ανθρώπους της τέχνης και της δημιουργίας και όχι τα αντιαισθητικά πρότυπα ενός άκρατου νεοπλουτισμού και η ανάδειξη μιας υπερφίαλης κοινωνίας, όπως εκείνα τα φωταγωγημένα μεταλλικά πανύψηλα και άχαρα χριστουγεννιάτικα δέντρα.

    Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το εμπορικό επιμελητήριο και την πανελλήνια ομοσπονδία ιδιοκτητών ακινήτων και σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων.

    [05] Περιττά και ακριβά φάρμακα καταναλώνουν οι Ελληνες

    Ακριβά και περισσότερα φάρμακα απ? ότι χρειάζεται συνταγογραφούν οι γιατροί, απαντά η πλειοψηφία των πολιτών, που σε ποστοστό 84% δηλώνει ότι υπάρχει πολυφαρμακία και αυτή οφείλεται στους γιατρούς κατά 50%, στους ασθενείς 24% στις φαρμακευτικές εταιρίες19% και 4% στους φαρμακοποιούς. Σε ποσοστό 92% θεωρεί ότι οι φαρμακευτικές εταιρίες επηρεάζουν τους γιατρούς για να προωθούν περισσότερο τα ακριβότερα φάρμακα και το 95% ότι η Πολιτεία θα έπρεπε να ελέγχει τη συνταγογράφηση των γιατρών.

    Τα στοιχεία προκύπτουν από την πανελλαδική έρευνα Hellas Health IV για την Υγεία των Ελλήνων, που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής τον προηγούμενο μήνα, σε δείγμα 1008 ατόμων.

    Σύμφωνα με την έρευνα, ένας στους τέσσερις Έλληνες, παίρνει συνταγογραφούμενα φάρμακα από τον φαρμακοποιό του χωρίς συνταγή γιατρού, στις μισές περιπτώσεις από αυτές (50%), το φάρμακο το έχει συστήσει ο φαρμακοποιός, στους 4 από τους 10 (41%), το έχει συστήσει ο γιατρός και σε ποσοστό 8% το έχει συστήσει φίλος ή γνωστός.

    Σε ποσοστό 80% οι πολίτες θεωρούν ότι η πολυφαρμακία μπορεί να μειωθεί με τον έλεγχο της συνταγογραφίας των γιατρών, το 35% με τη διακοπή έμμεσων ή άμεσων «δώρων» από τις φαρμακευτικές εταιρίες στους γιατρούς, το 32% με τον έλεγχο των πωλήσεων στα φαρμακεία, το 26% με την καθιέρωση πρωτοκόλλων συνταγογράφησης, το 10% με την αύξηση της ιδίας συμμετοχής του ασθενή και το 9% με τη μείωση των κυκλοφορούντων φαρμάκων.

    Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που κατέγραψε η έρευνα είναι η ελλιπής ενημέρωση για τα φάρμακα που παίρνουν, καθώς ένας στους δύο δεν γνωρίζει εάν υπάρχουν αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων που ενδεχομένως καταναλώνει, δύο στους δέκα δεν θεωρούν ότι είναι καλά ενημερωμένοι, ενώ το 13% δεν γνωρίζει καλά τις οδηγίες για το πως πρέπει να χρησιμοποιούν τα φάρμακά τους.

    Επίσης οι εννιά στους δέκα πετούν στα σκουπίδια τα ληγμένα ή αχρησιμοποίητα φάρμακα που έχουν σπίτι.

    [06] Σκληρά μέτρα ανακοινώνει ο Μόντι

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, μετά την ολοκλήρωση του χθεσινού υπουργικού συμβουλίου, δημοσιοποίησε τον κατάλογο των υφυπουργών και αναπληρωτών υπουργών της κυβέρνησής του.

    Πρόκειται για είκοσι πέντε, συνολικά, υφυπουργούς ή αναπληρωτές υπουργούς.

    Οπως και οι δεκατρεις υπουργοί της κυβέρνησης Μόντι (συν πέντε άνευ χαρτοφυλακίου) είναι, όλοι τους, τεχνοκράτες.

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός, αποφάσισε να διευρύνει την κυβερνητική του ομάδα και με έναν ακόμα υπουργό: τον Φιλίππο Πατρόνι Γρίφφι, που αναλαμβάνει το υπουργείο Δημόσιας διοίκησης.

    Ο πρωθυπουργός Μόντι, πριν παρουσιάσει στους δημοσιογράφους την λίστα τον νέων μελών της κυβέρνησης, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, για να λάβει το επιβεβλημένο >>πράσινο φως<< της Προεδρίας, αλλά και να εκθέσει στον πρόεδρο Ναπολιτάνο τις πρωτοβουλίες, με τις οποίες θα πρέπει να αντιμετωπισθεί η οικονομική κρίση.

    Οι υφυπουργοί και ο υπουργός Δημόσιας διοίκησης, πρόκειται να ορκισθούν σήμερα το πρωί στις δέκα, τοπική ώρα, στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο.

    Μεταξύ των άλλων, στην ομάδα των νέων συνεργατών του Μάριο Μόντι, συμπεριλαμβάνονται : ο πρώην εκπρόσωπος του ΟΗΕ στην Ιταλία, Στάφφαν Ντε Μιστούρα, η ιθύνουσα του Aspen Institute, Μάρτα Ντασσού (υφυπουργοί Εξωτερικών) και ο τριανταπετάχρονος καθηγητής των Οικονομικών του πανεπιστημίου Luiss, Μισέλ Μαρτόνε, ο οποίος αναλαμβάνει αναπληρωτής υπουργός Εργασίας.

    Η ιταλική κυβέρνηση θα πρέπει, τώρα, να επικεντρωθεί στην λεπτομερή προετοιμασία της "δέσμης" οικονομικών μέτρων, που πρόκειται να παρουσιασθεί στις 5 Δεκεμβρίου.

    [07] Η ΔΕΗ δεν πρέπει να περάσει σε ξένα χέρια, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας

    "Εσείς εδώ δίνετε έναν αγώνα για λογαριασμό ολόκληρου του ελληνικού λαού. Αυτό το οχυρό δεν πρέπει να πέσει. Η ΔΕΗ δεν πρέπει να περάσει σε ξένα χέρια", είπε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι "αυτό το οικονομικό, αλλά και ηθικό έγκλημα δεν πρέπει να συντελεστεί".

    "Εμείς θα δώσουμε μάχη. Θα δώσουμε μάχη με όλους τους εργαζόμενους. Και θα ήθελα να πω ότι το τελευταίο διάστημα έχουμε και κάποιες νίκες. Εξαιτίας βεβαίως και των δικών σας αγώνων ήδη αυτοί οι οποίοι επέβαλαν αυτό το αντιλαϊκό, το παράνομο, το αντισυνταγματικό χαράτσι, τρέμουν στην ιδέα ότι θα πάνε να εφαρμόσουν τους νόμους που οι ίδιοι ψήφισαν. Διότι έστω και ένα νοικοκυριό να μείνει δίχως ρεύμα, θα πληρώσουν τις συνέπειες αυτών των επιλογών και στα ελληνικά και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια", ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφέρθηκε στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντή, που πήρε απάντηση από τον Ευρωπαίο επίτροπο ότι είναι παράνομο να κόβεις το ρεύμα σε οποιοδήποτε νοικοκυριό, μόνο και μόνο επειδή δεν πλήρωσε ένα χαράτσι το οποίο δεν έχει και καμία σχέση με το αντίτιμο του ρεύματο".

    Ο κ.Τσίπρας τάχθηκε κατά της πολιτικής που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση και δήλωσε ότι "βασικός στόχος αυτής της πολιτικής που γίνεται για τη σωτηρία της χώρας είναι η εσωτερική υποτίμηση. Δηλαδή, μειώσεις μισθών και συντάξεων, περικοπές, διεύρυνση της ανεργίας όπου στην Κοζάνη η ανεργία είναι 1 στους 3. Και ταυτόχρονα εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Η δημόσια περιουσία της χώρας, την οποία έχουν αποτιμήσει σε 125 δισ., ενώ είναι δεκαπλάσιας αξίας με μια πρόχειρη εκτίμηση. Και θέλουν προκειμένου να σωθούμε να εκποιηθεί αυτή η περιουσία και να σταματήσει η χώρα να έχει τη δυνατότητα στα πάγια έσοδα και τα οφέλη που πρέπει να έχει από τη διαχείριση αυτής της περιουσίας. Είναι σα να έχει καταφέρει κανείς μετά από κόπους μιας ολόκληρης ζωής να έχει ένα διαμέρισμα 200.000 ευρώ το οποίο να το νοικιάζει κάπου και να έχει μια μηνιαία απολαβή 500 ευρώ τα οποία είναι απαραίτητα για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις απαιτήσεις και οι τοκογλύφοι του ζητάνε προκειμένου να τους ξεχρεώσει να το πουλήσει 40.000, στο 1/5 της αξίας του και να σταματήσει να έχει και τη μηνιαία απολαβή των 500 ευρώ. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με τη δημόσια περιουσία. Αν αυτό δεν είναι λεηλασία, τότε τι άλλο θα μπορούσε να ονομαστεί λεηλασία;"

    [08] Εντοπισμός δουλεμπορικού με 84 λαθρομετανάστες στη Λευκάδα

    Στο λιμάνι του Αστακού οδηγήθηκε δουλεμπορικό ιστιοφόρο σκάφος, με 84 μη νόμιμους μετανάστες, το οποίο εντοπίστηκε, χθες, από πλωτό του Λιμενικού Σώματος Λευκάδας να πλέει στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των νήσων Εχινάδες.

    Το σκάφος, που φέρει σημαία ΗΠΑ, δεν διέθετε ναυτιλιακά έγγραφα και σύμφωνα με πληροφορίες προορισμός του ήταν η Ιταλία.

    Τα τρία μέλη του πληρώματος συνελήφθησαν, ενώ προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Λιμεναρχείο Λευκάδας.

    [09] Δυσοίωνες προοπτικές για την αμερικανική οικονομία προβλέπει ο Fitch

    O αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch ανέφερε με ανακοίνωσή του ότι, διατηρεί για την πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ τη βαθμολόγηση με 'Ααα'.

    Ομως συγχρόνως κατέστησε σαφές ότι "έχει ολοένα μικρότερη εμπιστοσύνη στο ότι είναι πλέον δυνατόν να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα", για τον κρατικό προϋπολογισμό των Ην. Πολιτειών, "ώστε να είναι βιώσιμα τα δημόσια οικονομικά των ΗΠΑ".

    Ο οίκος τόνισε, παράλληλα, ότι αν τίποτε δεν αλλάξει σχετικώς κατ'ουσίαν, τότε "επιφυλλάσσεται" τη δική του αξιολόγηση για την προοπτική της αμερικανικής οικονομίας, απο "σταθερή" σήμερα, να την μετατρέψει σε "αρνητική", εν καιρώ.

    [10] Πέθανε η μοναχοκόρη του Στάλιν σε ηλικία 85 ετών

    Η μοναχοκόρη του Γιόζεφ Στάλιν πέθανε από καρκίνο του παχέος εντέρου την περασμένη Τρίτη στις ΗΠΑ, όπου βρισκόταν εξόριστη από το 1967, γράφουν οι New York Times.

    Η Σβετλάνα Σταλίνα, το τελευταίο εν ζωή από τα παιδιά του Στάλιν, γεννήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1926, έζησε μια ζωή σαν ρωσικό μυθιστόρημα και πέθανε ανώνυμη μέσα στη μιζέρια στο Ουισκόνσιν, επισημαίνει η εφημερίδα.

    Στη διάρκεια της ζωής της άλλαξε πολλές φορές το όνομά της προσπαθώντας να σβήσει κάθε σχέση με τον πατέρα της. Μετά δύο γάμους και το θάνατο του Στάλιν το 1953 πήρε το επώνυμο της μητέρας της και ονομαζόταν Σβετλάνα Αλιλούγεβα.

    Το 1967 με την δικαιολογία ότι ήθελε να μεταφέρει την τέφρα του ινδού συντρόφου της, τον οποίο είχε γνωρίσει στην Σοβιετική Ένωση, διέφυγε στην Ινδία και από εκεί ζήτησε άσυλο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Το 1970 έγινε Λάνα Πίτερς μετά το σύντομο γάμο της με τον αρχιτέκτονα Γουίλιαμ Γουέλσι Πίτερς.

    Σε συνέντευξή της που δημοσιεύθηκε το 2010 στην Wisconsin State Journal, είχε δηλώσει πως είναι "πολύ ευτυχισμένη" που βρίσκεται σε αυτήν την περιοχή και εξομολογήθηκε πως "Ο πατέρας της της κατέστρεψε τη ζωή".

    [11] Επίθεση χούλιγκαν σε Σύνδεσμο Φιλάθλων του Ολυμπιακού, με έναν τραυματία

    Ένα άτομο μαχαιρώμενο και ζημιές σε πέντε σταθμευμένα αυτοκίνητα, είναι το εποτελεσμα επίθεσης χούλιγκαν σε Σύνδεσμο Φιλάθλων του Ολυμπιακού, χτες το απόγευμα, στη συμβολή των οδών Δροσοπούλου και Ανάφης στην Κυψέλη.

    Οι δράστες, που επέβαιναν σε περίπου 20 δίκυκλα, επιτέθηκαν στον σύνδεσμο, ο οποίος ήταν κλειστός, με μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα προξενώντας υλικές ζημιές.

    Φεύγοντας, κάποιοι επιτέθηκαν σε νεαρό, ο οποίος παρακολουθούσε τη σκηνή έξω από παρακείμενο περίπτερο, τον χτύπησαν και τον τραυμάτισαν με μαχαίρι, χωρίς να έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής αν είχε σχέση με την ομάδα του Ολυμπιακού.

    Ο τραυματίας διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ενώ οι δράστες αναζητούνται.

    Η αστυνομία αποδίδει την επίθεση, στον "πόλεμο" μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του ΠΑΟ, που έχει ξεσπάσει εδώ και αρκετό καιρό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 November 2011 - 7:29:36 UTC