Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-11-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γαστρονομική πρωτεύουσα του κόσμου το Τόκιο
  • [02] Αφιέρωμα στον Γούντι Άλεν στο Ίδρυμα Κακογιάννη
  • [03] Ανακαλύψτε τα "μυστικά" του κρασιού μέσω... δορυφόρου!
  • [04] Θλάση ο Λυμπερόπουλος

  • [01] Γαστρονομική πρωτεύουσα του κόσμου το Τόκιο

    Το Τόκιο διατήρησε τον τίτλο της γαστρονομικής πρωτεύουσας του κόσμου καθώς σήμερα ο οδηγός Michelin του απένειμε περισσότερα αστέρια από οποιαδήποτε άλλη πόλη για πέμπτη συναπτή χρονιά.

    Τα εστιατόρια του Τόκιο απέσπασαν επίσης περισσότερες διακρίσεις σε σχέση με τον περασμένο χρόνο, καθώς 16 από αυτά έλαβαν τρία αστέρια με τον οδηγό να τα χαρακτηρίζει ως εστιατόρια "με ξεχωριστή κουζίνα, που αξίζουν μία επίσκεψη". Πέρυσι ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 14 ενώ, συγκριτικά στο Παρίσι φέτος βραβεύτηκαν με αστέρι δέκα εστιατόρια.

    Από τα βραβευθέντα εστιατόρια του Τόκιο, τα 14 έχουν ιαπωνική κουζίνα και τα δύο γαλλική.

    Στην έκδοση του οδηγού για το 2012 που κυκλοφόρησε σήμερα και αφορά την ιαπωνική πρωτεύουσα, την Γιοκοχάμα και την όμορή της, παραθαλάσσια περιοχή Σονάν, το εστιατόριο του Τόκιο με σούσι, "Yoshitake", βρίσκεται για πρώτη φορά πρώτο στη λίστα.

    Το εστιατόριο "Koan" στην περιοχή Σονάν, που συμπεριλαμβάνεται για πρώτη χρονιά, βρίσκεται επίσης στη λίστα με τρία αστέρια, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των εστιατορίων που έλαβαν τρία αστέρια στις περιοχές Γιοκοχάμα-Σονάν σε 17.

    Το εστιατόριο "Ryugin" αναβαθμίστηκε αποσπώντας τρία αστέρια από δύο που είχε πέρυσι. Ένα κορεατικό εστιατόριο στο Τόκιο, το "Moranbong", εισήλθε στη λίστα με δύο αστέρια κι έγινε το καλύτερο κορεατικό εστιατόριο στον κόσμο, σύμφωνα με τον οδηγό.

    Από τα 247 εστιατόρια με αστέρι του Τόκιο, τα 52 έλαβαν δύο αστέρια και τα 179 ένα. Συγκριτικά, το Παρίσι έχει μόνο 70 εστιατόρια με αστέρι στον οδηγό που εκδίδει η γαλλική εταιρία κατασκευής ελαστικών.

    Τα βραβεία αυτά θεωρούνται πολύ σημαντικά στην Ιαπωνία, μία από τις χώρες με την μεγαλύτερη μανία για το φαγητό στον κόσμο.

    Ο πρώτος κατάλογος της Michelin για εστιατόρια, με στόχο τότε τους οδηγούς αυτοκινήτων, κυκλοφόρησε από την ομότιτλη εταιρία το 1900 και το σύστημα αξιολόγησης με τα αστέρια εγκαινιάστηκε τη δεκαετία του '20.

    [02] Αφιέρωμα στον Γούντι Άλεν στο Ίδρυμα Κακογιάννη

    Πενία τέχνας κατεργάζεται. Έτσι, στο βαρύ κλίμα της εποχής, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κακογιάννη, καθιερώνει μία άτυπη Κινηματογραφική Λέσχη, με ελεύθερη είσοδο, κάθε Τετάρτη στις 9:30 το βράδυ.

    Αρχής γενομένης από την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, με ένα μικρό αφιέρωμα στον Γούντι Αλεν, σε κάποιες από τις κορυφαίες κωμωδίες του: «Ζητείται εγκέφαλος για ληστεία» (1969), «Μπανάνες» (1971), «Τα Πάντα Γύρω από το Σεξ» (1972), «Ο Υπναράς» (1973).

    Επιπλέον, σπουδαστές του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, στις 14 και 21 Δεκεμβρίου, δίνουν, μικρές τζάζ συναυλίες, προθερμαίνοντας το κοινό για την εισαγωγή του στον κόσμο των "κλασικών" ταινιών του Γούντι Άλεν.

    [03] Ανακαλύψτε τα "μυστικά" του κρασιού μέσω... δορυφόρου!

    Θεσσαλονίκη, Ελλάδα 29/11/2011 13:51 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Θεσσαλονίκη: Μέσω δορυφόρου αποκαλύπτονται τα "μυστικά" του κρασιού

    Μπορεί μέχρι πρότινος ο αμπελουργός, αλλά και ο οινοποιός να καταλάβαιναν ότι έφτασε η ώρα του τρύγου, συνδυάζοντας γνώσεις και εμπειρίες αιώνων, που περνούν από γενιά σε γενιά, σήμερα, όμως, η τεχνολογία έρχεται να τους «λύσει» τα χέρια, προσφέροντάς τους εργαλεία για μια αμπελουργία ακριβείας και υψηλών προδιαγραφών.

    Πρόκειται για το καινοτόμο, γαλλικής προέλευσης, υπερσύγχρονο «εργαλείο» διαχείρισης αμπελώνων, που βασίζεται στην επεξεργασία, με εξειδικευμένο λογισμικό, δορυφορικών εικόνων της περιοχής του, καθώς και τη διαμόρφωση ολοκληρωμένων δράσεων προς την κατεύθυνση της αμπελουργίας ακριβείας.

    Το «εργαλείο» αυτό, που φέρει την επωνυμία «Oenoview», θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη χώρα μας, στις 3 Δεκεμβρίου, από το ελληνικό οινοποιείο «Οινοφόρος» του Άγγελου Ρούβαλη, που το υιοθέτησε φέτος. Η παρουσίαση θα γίνει στο πλαίσιο της διοργάνωσης του «Χάρτη των Γεύσεων», που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη.

    Το «Oenoview» μετρά τέσσερα χρόνια ζωής και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας ανθρώπων που ξέρουν από δορυφόρους (όπως η Astrium Services, θυγατρική της ευρωπαϊκής αεροδιαστημικής EADS) και ανθρώπων που ξέρουν από αμπέλια και κρασιά (όπως το Συνεταιριστικό Ινστιτούτο Οίνου, Institut Cooperatif du Vin ICV, της Γαλλίας).

    Η υιοθέτηση του «Oenoview» από το ελληνικό οινοποιείο «Οινοφόρος» του Άγγελου Ρούβαλη στοχεύει στο θεαματικό εξορθολογισμό της παραγωγής και στη δημιουργία «μεγάλων» κρασιών, με προοπτικές διεθνούς καριέρας, όπως δήλωσε ο ίδιος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Η καινοτόμος αυτή τεχνολογία, εφαρμόστηκε επί ελληνικού εδάφους, σε έκταση 200 στρεμμάτων, στις πλαγιές της Αιγιαλείας, ορεινά του Αιγίου και οι πρώτες δορυφορικές φωτογραφίσεις του αμπελώνα ελήφθησαν στις 31/8 και 1/9.

    [04] Θλάση ο Λυμπερόπουλος

    Επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές εκτιμήσεις για τον τραυματισμό του Νίκου Λυμπερόπουλου. Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο επιθετικός της ΑΕΚ έδειξαν ότι έχει υποστεί θλάση πρώτου βαθμού στον δεξιό δικέφαλο κι έτσι τώρα θα ακολουθήσει πρόγραμμα φυσιοθεραπείας.

    Φυσικά σήμερα δεν γυμνάστηκε, όπως και ο Φαμπιάν Βάργκας λόγω γριπώδους ίωσης. Ο Χοσέ Κάρλος έχει υποστεί μια κάκωση στο δεξί γόνατο και έκανε ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Παντελής Καφές ακολούθησε πρόγραμμα φυσιοθεραπείας. Τέλος, ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν συνέχισε τις ασκήσεις ενδυνάμωσης.

    Στο μεταξύ, όπως αποφάσισε ο Νίκος Κωστένογλου, ο Νίκος Καράμπελας, ο οποίος συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό, θα εκτίσει την ποινή του στον αγώνα με την Δόξα Δράμας την 15η αγωνιστική.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 November 2011 - 13:29:30 UTC