Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-11-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εις σάρκα μία 5 ασφαλιστικά Ταμεία
  • [02] Ψυχωτικός ο δράστης των επιθέσεων στη Νορβηγία
  • [03] "Αυλαία" μετά από 38 χρόνια για το θέατρο "Δημήτρης Ποταμίτης"

  • [01] Εις σάρκα μία 5 ασφαλιστικά Ταμεία

    Την ενοποίηση 5 ασφαλιστικών Ταμείων και τη δραστική περικοπή των επικουρικών συντάξεων προωθεί με νέο νόμο, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, μετά την ολοκλήρωση των αναλογιστικών μελετών που ανέδειξαν πρόβλημα βιωσιμότητας στο σύνολο σχεδόν των φορέων που παρέχουν επικουρική ασφάλιση.

    Το μέτρο ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας κατά τη σημερινή του συνάντηση με δημοσιογράφους και τόνισε ότι, αν δεν ληφθούν μέτρα, όλα τα επικουρικά Ταμεία, το ένα μετά το άλλο, θα οδηγηθούν σε βάθος χρόνου σε αναστολή πληρωμών.

    Πρόκειται για τα επικουρικά Ταμεία του ΙΚΑ (ΕΤΕΑΜ), των Τραπεζών (ΕΤΑΤ), των Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ), των ΔΕΚΟ (ΤΑΥΤΕΚΩ), και το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ).

    Οι μειώσεις θα κυμανθούν από 10% έως 20% και σε 15 % μεσοσταθμικά, ενώ οι μεγαλύτερες περικοπές θα γίνουν στα ταμεία των τραπεζών και των ΔΕΚΟ, που εμφανίζουν αθροιστικά μεγάλα ελλείμματα και υψηλά ποσοστά αναπλήρωσης. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Ταμείου Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα το οποίο, σύμφωνα με τις μελέτες, δεν θα μπορεί να καταβάλει συντάξεις μετά το 2018, ενώ το ποσοστό αναπλήρωσης στις επικουρικές που χορηγεί φθάνει το 67%. Δεν θα υπάρξουν πάντως μειώσεις για επικουρικές συντάξεις με ποσοστό αναπλήρωσης κάτω του 20%.

    Ο κ. Κουτρουμάνης τόνισε, ότι η επόμενη διετία θα είναι «εφιαλτική» και ανέφερε, ότι ενώ τα επικουρικά ταμεία δεν εμφανίζουν μεγάλες αποκλίσεις στις δαπάνες, έχουν μεγάλα ελλείμματα λόγω του υψηλού ποσοστού αναπλήρωσης. Το 25% των επικουρικών του ΙΚΑ είναι κάτω από 150 ευρώ, αλλά η μέση επικουρική σύνταξη είναι περί τα 250 ευρώ με 16 χρόνια ασφάλισης.

    Τα επικουρικά ταμεία παρέχουν συντάξεις σε ένα εκατομμύριο ασφαλισμένους και το συνολικά ταμειακά τους ελλείμματα είναι 850 εκατ. ευρώ. Μόνο το έλλειμμα του επικουρικού του ΙΚΑ (ΕΤΕΑΜ) φθάνει στα 650 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, η ενοποίηση αποτελεί υποχρέωση και θέση ευθύνης προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των ταμείων με χρονικό ορίζοντα το 2060.

    [02] Ψυχωτικός ο δράστης των επιθέσεων στη Νορβηγία

    Οι διορισμένοι από το δικαστήριο ψυχίατροι που κλήθηκαν να αποφανθούν για την ποινική ευθύνη του Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο δράστης των επιθέσεων της 22ας Ιουλίου στη Νορβηγία ήταν ψυχωτικός και συνεπώς ποινικά ανεύθυνος, ανακοίνωσε σήμερα η νορβηγική εισαγγελία.

    Ο δεξιός εξτρεμιστής ανέπτυξε με τον καιρό "παρανοϊκή σχιζοφρένεια", δήλωσε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ο εισαγγελέας Σβέιν Χόλντεν, επικαλούμενος τα συμπεράσματα της έκθεσης που παρέδωσαν σήμερα οι δύο εμπειρογνώμονες ψυχίατροι.

    "Το συμπέρασμα είναι πως είναι παράφρων", δήλωσε ο Χόλντεν. "Ζει στο δικό του απατηλό σύμπαν και οι σκέψεις και οι πράξεις του κυβερνώνται απ' αυτό το σύμπαν".

    Οι εισαγγελείς διευκρίνισαν πως η εν λόγω ψυχιατρική εκτίμηση σημαίνει ότι ο Μπράιβικ δεν θα κλειστεί στη φυλακή, αλλά σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα.

    "Αν το τελικό συμπέρασμα είναι ότι ο Μπέρινγκ Μπράιβικ ήταν ανεύθυνος, θα ζητήσουμε από το δικαστήριο στο τέλος της δίκης να υποβληθεί σε υποχρεωτική ψυχιατρική θεραπεία", δήλωσε κατά τη συνέντευξη η εισαγγελέας Ίνγκα Μπέγερ Ενγκ, διευκρινίζοντας ότι η θεραπεία αυτή μπορεί να είναι "ισόβια".

    [03] "Αυλαία" μετά από 38 χρόνια για το θέατρο "Δημήτρης Ποταμίτης"

    Την αυλαία του κλείνει οριστικά, μετά από τριάντα οκτώ χρόνια μεγάλης πορείας, το θέατρο «Δημήτρης Ποταμίτης». Έτσι λίγο πριν το λουκέτο, θα πραγματοποιηθεί η παράσταση "Abnormal" της Πτούσκινα Ναντιέζντα Μιχάιλοβνα με τη Μαρία Αλιφέρη και το Γιώργη Κοντοπόδη, σε σκηνοθεσία Προμηθέα Αλειφερόπουλου.

    Η παράσταση θα πραγματοποιείται έως και την Κυριακή 25 Δεκεμβρίου, ανήμερα Χριστουγέννων. Η πλοκή του σύγχρονου αυτού έργου, διαδραματίζεται στη Ρωσία μετά την Περεστρόικα, όπου όλα έχουν αλλάξει και δύο "Abnormal" ήρωες, άγνωστοι μεταξύ του -μέχρι τη στιγμή που συναντιούνται-, προσπαθούν να εισχωρήσουν, ο ένας στη ζωή του άλλου.

    Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη (λαϊκή απογευματινή):19:15, Πέμπτη: 21:15

    Παρασκευή: 21:15, Σάββατο: 21:15, Κυριακή: 19:15.

    Τιμές εισιτηρίων: 17ευρώ (γενική είσοδος), λαϊκή απογευματινή: 15ευρώ (φοιτητικό). Κάθε Πέμπτη ειδική προσφορά τα δύο άτομα πληρώνουν ένα εισιτήριο (17 ευρώ).

    Το θέατρο «Δημήτρης Ποταμίτης» ήταν το πρώτο θέατρο που δημιουργήθηκε στην Αθήνα εκτός κέντρου, το 1973 από τον αείμνηστο Δημήτρη Ποταμίτη ως «Θέατρο Έρευνας», ενώ το 2004 πήρε τη σημερινή του ονομασία από το Γιώργη Κοντοπόδη και τον Αλέξανδρο Λιακόπουλο, που ανέλαβαν από κοινού τη διεύθυνση του χώρου.

    Σύντομα θα ανακοινωθεί ο καινούργιος χώρος που θα στεγάσει τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες του Γιώργη Κοντοπόδη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 November 2011 - 15:29:28 UTC