Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-12-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμη η επόμενη βδομάδα για την ελληνική οικονομία
  • [02] Ο Μεντβέντεφ απέρριψε τα αιτήματα των διαδηλωτών
  • [03] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τη Δευτέρα στον Πειραιά λόγω πολιούχου
  • [04] Συνελήφθη νέος υποστηρικτής ακροδεξιάς οργάνωσης στη Γερμανία
  • [05] Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας

  • [01] Κρίσιμη η επόμενη βδομάδα για την ελληνική οικονομία

    Ιδιαίτερα κρίσιμη και καθοριστική για την πορεία της οικονομίας χαρακτηρίζεται η εβδομάδα που αρχίζει αύριο καθώς από τη μια πλευρά ξεκινούν οι διαβουλεύσεις με εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων, το λεγόμενο PSI, με στόχο τη μείωση του χρέους κατά 100 δισ. ευρώ και από την άλλη φτάνει στην Αθήνα το κλιμάκιο της τρόϊκας για την οριστικοποίηση της νέας δανειακής σύμβασης και του νέου προγράμματος προσαρμογής.

    Σε ότι αφορά το PSI, οι συνομιλίες για το οποίο θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί σε περίπου ένα μήνα, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εκτιμούν ότι έχει διαμορφωθεί ένα θετικό κλίμα, μετά και τις διευκρινίσεις των Ευρωπαίων ηγετών στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, οι οποίοι διευκρίνισαν, και περιέχεται στα συμπεράσματα, ότι το ελληνικό PSI είναι «μοναδική και εξαιρετική περίπτωση».

    Την ίδια ώρα, η ελληνική οικονομία μπαίνει και πάλι από αύριο στο μικροσκόπιο της τρόικας, οι εκπρόσωποι της οποίας θα εξετάσουν όλες τις παραμέτρους και κυρίως την πορεία των εσόδων-εξόδων, η οποία σύμφωνα και με επίσημα πλέον χείλη δεν είναι η καλύτερη δυνατή, αφού παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί, παρατηρείται και νέα υστέρηση των εσόδων του κράτους, η οποία εν πολλοίς οφείλεται στη μεγάλη ύφεση, που για το 2011 θα αγγίξει το 6%, γεγονός που φέρνει πιο κοντά το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων.

    Οι έλεγχοι του υψηλόβαθμου κλιμακίου της τρόικας θα περιστραφούν και σε άλλα καίρια θέματα, για τα οποία η ελληνική κυβέρνηση είχε δεσμευτεί να υλοποιήσει, αλλά μέχρι στιγμής έχουν γίνει ελάχιστα. Πρόκειται για τα εργασιακά, όπου αναμένεται να ασκηθούν πιέσεις για επιπλέον δραστικές παρεμβάσεις στις Συλλογικές Συμβάσεις και στο θέμα της εργασιακής εφεδρείας και των απολύσεων, για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και άλλα.

    [02] Ο Μεντβέντεφ απέρριψε τα αιτήματα των διαδηλωτών

    Η ρωσική κυβέρνηση δεν θα αποδεχθεί τα αιτήματα των διαδηλωτών, που υποστηρίζουν πως οι εκλογές της περασμένης εβδομάδας έχουν νοθευτεί, ώστε να διεξαγάγει μια νέα ψηφοφορία, ανακοίνωσε σήμερα στη σελίδα του στο Facebook, ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

    "Δεν υποστηρίζω καμία από τις δηλώσεις ή τις εκκλήσεις που έγιναν στις συγκεντρώσεις", είπε, αναφερόμενος στις χθεσινές διαδηλώσεις που συγκέντρωσαν πάνω από 100.000 ανθρώπους στη Μόσχα, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

    Τα αιτήματα των διαδηλωτών περιελάμβαναν επίσης την αποφυλάκιση όλων των πολιτικών κρατουμένων και την παραίτηση των εκλογικών αξιωματούχων, ιδίως του Βλαντίμιρ Τσούροφ, επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής.

    Ωστόσο, ο Μεντβέντεφ είπε πως έδωσε εντολή να γίνει αναθεώρηση όλων των εκθέσεων από τα εκλογικά τμήματα προκειμένου να διαπιστωθεί αν ήταν σύμφωνες με την εκλογική νομοθεσία.

    Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, η Ενωμένη Ρωσία, το κόμμα του Μεντβέντεφ και του πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν, κέρδισε λίγο κάτω από το 50% στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Δεκεμβρίου, ποσοστό αρκετό για να διατηρήσει τον έλεγχο της κυβέρνησης, αλλά σημαντικά μειωμένο σε σύγκριση με την υποστήριξη που απολάμβανε προηγουμένως.

    Ο Βαλτίνιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως σέβεται τις απόψεις των διαδηλωτών.

    [03] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τη Δευτέρα στον Πειραιά λόγω πολιούχου

    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο του Πειραιά θα ισχύσουν αύριο, Δευτέρα, λόγω λιτάνευσης της εικόνας του πολιούχου, Αγίου Σπυρίδωνα.

    Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά, από τις 7 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στο κέντρο της πόλης, ενώ από τις 09.30 έως τις 13.00 θα διακοπεί η κυκλοφορία επί της Ακτής Μιαούλη, στο τμήμα από την οδό Μπουμπουλίνας μέχρι και τη λεωφόρο Βασιλέως Γεωργίου.

    Η Τροχαία Πειραιά, με ανακοίνωσή της, καλεί τους οδηγούς να ακολουθήσουν τις υποδείξεις των τροχονόμων και να τηρήσουν τα προσωρινά μέτρα που θα ληφθούν.

    [04] Συνελήφθη νέος υποστηρικτής ακροδεξιάς οργάνωσης στη Γερμανία

    Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε σήμερα έναν 36χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται να παρείχε υποστήριξη στην ακροδεξιά εγκληματική οργάνωση που πραγματοποίησε τουλάχιστον δέκα δολοφονίες και η ανακάλυψη της οποίας τον περασμένο μήνα συγκλόνισε τη χώρα.

    Η αστυνομία της Σαξονίας τον συνέλαβε στην κατοικία του σε αυτό το κρατίδιο στο ανατολικό τμήμα της χώρας, αναφέρει μια ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας στην ιστοσελίδα της. Ο άνδρας, ο Ματίας Ντ., φέρεται να παρείχε επιμελητειακή υποστήριξη στη νεοναζιστική ομάδα NSU, κυρίως δίνοντας το όνομά του για την ενοικίαση δύο διαμερισμάτων.

    Άλλοι τρεις άνδρες έχουν συλληφθεί τις τελευταίες εβδομάδες στο πλαίσιο αυτής της υπόθεσης, επίσης ως ύποπτοι για την παροχή υποστήριξης στις δραστηριότητες της οργάνωσης. Το περιοδικό Der Spiegel αναφέρεται σήμερα στην ηλεκτρονική του έκδοση στη σύλληψη ενός ακόμη προσώπου, μιας γυναίκας, που ήταν στο στόχαστρο των αρχών, σύλληψη που ανεβάζει στους επτά το συνολικό αριθμό των υπόπτων.

    Η ύπαρξη της NSU ανακαλύφθηκε τον περασμένο μήνα. Αποτελείτο από τρία ενεργά μέλη, δύο άνδρες οι οποίοι πέθαναν στη συνέχεια και μια γυναίκα που σήμερα κρατείται. Διέπραξε από το 2000 έως το 2006 τουλάχιστον δέκα δολοφονίες σε ολόκληρη τη χώρα, εννέα από τις οποίες ξένης καταγωγής καταστηματαρχών, κυρίως Τούρκων.

    [05] Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας

    Σε αγώνες για την 13η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    Ξάνθη-Λεβαδειακός 1-1

    ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 3-1

    AEK-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

    Αστέρας Τρίπολης-Άρης 1-0

    Παναιτωλικός-ΟΦΗ 1-0


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 11 December 2011 - 17:29:30 UTC