Read the Latest International Press Articles Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-12-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χριστούγεννα στο Μουσείο Ακρόπολης
  • [02] Η Γκίλαρντ αμείβεται καλύτερα από τον Ομπάμα
  • [03] Η κλήρωση της φάσης των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ
  • [04] Συνάντηση Παπαδήμου - Παπανδρέου, το απόγευμα στη Βουλή
  • [05] Άνοδος στο Χρηματιστήριο σε ποσοστό 0,79%

  • [01] Χριστούγεννα στο Μουσείο Ακρόπολης

    Υπάρχει καλύτερος τρόπος να υποδεχθεί κανείς τις γιορτές, από το να απολαύσει υπέροχη μουσική, χριστουγεννιάτικα κεράσματα και όλα αυτά με θέα τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό; Τρία απογεύματα, στις 22, 23 και 29 Δεκεμβρίου, το Μουσείο Ακρόπολης υπόσχεται μαγικές στιγμές, υποδεχόμενο με όλα τα παραπάνω τους επισκέπτες του.

    Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, στις 5 μ.μ., στον εξώστη του δευτέρου ορόφου με θέα στην Αίθουσα των Αρχαϊκών Αγαλμάτων, το Μουσείο θα παρουσιάσει συνθέσεις του βραβευμένου μουσικού Μάριου Στρόφαλη, που αποτελούν νοσταλγική περιήγηση σε πολιτισμικά λιμάνια των λαών της νότιας Ευρώπης. Παίζουν οι Μάριος Στρόφαλης (πιάνο), Βαγγέλης Βεργωτής (ακορντεόν), Alfred Shtuni (βιολί) και Αλέξανδρος Μποτίνης (βιολοντσέλο).

    Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, στις 5 μ.μ., στο ισόγειο του Μουσείου με θέα το αέτωμα του Εκατομπέδου, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσει αποσπάσματα από την όπερα «Κάρμεν», του Ζορζ Μπιζέ (Βαρύτονος: Νίκος Καραγκιαούρης), την εισαγωγή από την οπερέτα «Η Νυχτερίδα», του Γιόχαν Στράους (Σοπράνο: Βάσια Ζαχαροπούλου), την εισαγωγή από τον «Μαγικό αυλό» και Ντουέτο από την όπερα «Ντον Τζιοβάνι», του Μότσαρτ και αποσπάσματα από το μπαλέτο «Ο Καρυοθραύστης», του Τσαϊκόφσκι. Η Μουσική Διεύθυνση είναι του Ανδρέα Τσελίκα.

    Τέλος, την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, στις 5 μ.μ., στον εξώστη του δευτέρου ορόφου, με θέα στην Αίθουσα των Αρχαϊκών Αγαλμάτων, το Audio String Quartet, θα παρουσιάσει μουσική κλασική, ρομαντική και νεορομαντική. Παίζουν οι 'Αλφρεντ Στούνι (βιολί), Λαέρτης Κοκολάνης (βιολί), Γιώργος Γαϊτάνος (βιόλα) και Ρία Αναστασίου (τσέλο).

    Το εστιατόριο του Μουσείου Ακρόπολης θα είναι ανοιχτό τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου και κάθε Παρασκευή θα παραμένει ανοιχτό ως τα μεσάνυχτα. Οι επισκέπτες του Μουσείου θα μπορούν να απολαύσουν τη θέα της φωτισμένης Ακρόπολης με επιλεγμένες ελληνικές γεύσεις.

    Την Παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς (24 και 31 Δεκεμβρίου), το Μουσείο θα λειτουργήσει με μειωμένο ωράριο από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ. Όπως κάθε χρόνο, το Μουσείο θα παραμείνει κλειστό την πρώτη και την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων (25 και 26 Δεκεμβρίου), όπως και την ημέρα της Πρωτοχρονιάς (1 Ιανουαρίου).

    [02] Η Γκίλαρντ αμείβεται καλύτερα από τον Ομπάμα

    Χριστουγεννιάτικο μποναμά έλαβαν η Αυστραλή πρωθυπουργός, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όλοι οι υπουργοί, σκιώδεις υπουργοί, βουλευτές και γερουσιαστές του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου.

    Ανεξάρτητη επιτροπή τους χορήγησε γενναίες μισθολογικές αυξήσεις. Ο μισθός της πρωθυπουργού, Τζούλια Γκίλαρντ, αυξήθηκε 31% και έφτασε τις 481.000 δολάρια το χρόνο, από 367.000 που ήταν έως τώρα.

    Έτσι η Αυστραλή πρωθυπουργός έχει μεγαλύτερο μισθό από τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα και τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέϊβιντ Κάμερον

    Αύξηση 31% κέρδισε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τόνι Αμποτ του οποίου ο ετήσιος μισθός έφτασε τις 342.250.

    Ο μισθός ενός βουλευτή αυξήθηκε από 140.910 σε 185.000 το χρόνο και ενός σκιώδη υπουργού από 140.910 σε 231.250 το χρόνο.

    Οι νέες αμοιβές των Αυστραλών πολιτικών θα κοστίσουν στους φορολογούμενους της Αυστραλίας 20 εκατομμύρια δολάρια έξτρα ετησίως.

    [03] Η κλήρωση της φάσης των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ

    Νιόν, Ελβετία 16/12/2011 13:24 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Ποδόσφαιρο-Τσάμπιονς Λιγκ: Η κλήρωση της φάσης των «16»

    Τη Λιόν θα αντιμετωπίσει ο ΑΠΟΕΛ στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως προέκυψε από την κλήρωση που έγινε σήμερα στη Νιόν. Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί στο «Ζερλάν» και η ρεβάνς στη Λευκωσία, πλεονέκτημα που εξασφάλισε η κυπριακή ομάδα κατακτώντας την πρώτη θέση του ομίλου της.

    Το σπουδαιότερο ζευγάρι που ανέδειξε η κληρωτίδα είναι αυτό μεταξύ της Μίλαν και της Αρσεναλ, ενώ η κάτοχος του τίτλου Μπαρτσελόνα θα αντιμετωπίσει τη Λεβερκούζεν.

    Τα ζευγάρια της φάσης των «16»:

    Λιόν (Γαλλία) - ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)

    Νάπολι (Ιταλία) - Τσέλσι (Αγγλία)

    Μίλαν (Ιταλία) - Αρσεναλ (Αγγλία)

    Βασιλεία (Ελβετία) - Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)

    Λεβερκούζεν (Γερμανία) - Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

    ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) - Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

    Ζενίτ Αγ.Πετρούπολης (Ρωσία) - Μπενφίκα (Πορτογαλία)

    Μαρσέιγ (Γαλλία) - Ιντερ (Ιταλία)

    Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν στις 14, 15, 21 και 22 Φεβρουαρίου και οι ρεβάνς στις 6, 7, 13 και 14 Μαρτίου.

    [04] Συνάντηση Παπαδήμου - Παπανδρέου, το απόγευμα στη Βουλή

    Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, θα έχει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, στις 4 το απόγευμα, στο γραφείο του στη Βουλή.

    Θα προηγηθεί συναντηση του πρωθυπουργού με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γ. Καμίνη.

    [05] Άνοδος στο Χρηματιστήριο σε ποσοστό 0,79%

    Σε υψηλότερα επίπεδα, με χαμηλό τζίρο, κινείται η χρηματιστηριακή αγορά.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 12:45 διαμορφώνεται στις 665,33 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 0,79%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 9,532 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,84%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 1,00% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 0,73%.

    Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Πειραιώς (+4,10%), της Εθνικής (+3,82%), της Coca Cola 3E(+2,55%) και της Eurobank(+1,80%).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 16 December 2011 - 11:29:28 UTC