Browse through our Interesting Nodes for Internet Searching Tools & Sources Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-12-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Προέχει η υλοποίηση του κυβερνητικού έργου"

  • [01] "Προέχει η υλοποίηση του κυβερνητικού έργου"

    "Όλα θα παιχτούν τον Ιανουάριο", καθώς αυτό που κρίνεται είναι πολύ σημαντικό και, αν βρεθούμε εκτός ευρώ, "είναι να κλαιγόμαστε", εκτιμάται, σύμφωνα με πληροφορίες, από την κυβέρνηση. Ενδεικτικό της κρισιμότητας είναι η παραπομπή στις δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι για τις επιπτώσεις από την ενδεχόμενη έξοδο μιας χώρας από την Ευρωζώνη.

    Ο στόχος της κυβέρνησης, "σχηματικά" περιγράφεται ως σταθεροποίηση της κατάστασης "στο σημείο που έχουμε φθάσει" και διασφάλιση των απαραίτητων κεφαλαίων από το εξωτερικό, ώστε να ομαλοποιηθεί η περαιτέρω πορεία των μεταρρυθμίσεων και της οικονομικής κατάστασης της χώρας.

    Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, η παρούσα κατάσταση περιγράφεται στην κυβέρνηση ως "εσωτερική υποτίμηση" κατά 30%, η οποία, αν η χώρα είχε δικό της νόμισμα, θα ήταν της τάξεως του 50%, με ταυτόχρονη ανυπαρξία των απαραίτητων κεφαλαίων για επενδύσεις και ανάπτυξη.

    Σε ό,τι αφορά την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι το πρόβλημα δεν συνίσταται τόσο στους μισθούς, όσο στην εισφοροδιαφυγή, η οποία δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στα ασφαλιστικά ταμεία.

    Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση προτάσσει, πάση θυσία, όπως λέγεται χαρακτηριστικά από αρμόδιες πηγές, την υλοποίηση του έργου της, το οποίο αφορά τα νομοσχέδια για τις επικουρικές συντάξεις, τη Δικαιοσύνη, το φορολογικό, τα "κλειστά" επαγγέλματα και το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο ενδέχεται να κατατεθεί σύντομα.

    Ειδικά το ζήτημα των επικουρικών συντάξεων, συνιστά, σύμφωνα με πληροφορίες, μείζον ζήτημα και χαρακτηριστικά αναφέρεται το ΝΑΤ στο οποίο ανήκουν 15.000 εν ενεργεία εργαζόμενοι και 75.000 συνταξιούχοι. Στην κυβέρνηση εκτιμούν, με αφορμή αυτό το παράδειγμα, ότι αν δεν προχωρήσει η ενοποίηση ταμείων, στο ΝΑΤ θα πρέπει να υπάρξει μείωση των επικουρικών συντάξεων κατά 80%.

    Ο χρόνος της κυβέρνησης προσδιορίζεται από την ολοκλήρωση του έργου της, ενώ και τα μέτρα που θα πάρει αυτή η κυβέρνηση συνδέονται με την υλοποίηση των στόχων της.

    Στο μεταξύ, η ΝΔ απορρίπτει τη μείωση των επικουρικών συντάξεων που προτείνει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, δηλώνει ότι δεν θα στηρίξει νέα μέτρα σε βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων και καταγγέλλει τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ την τελευταία διετία για "καταλήστευση των επικουρικών ταμείων".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 20 December 2011 - 15:29:21 UTC