Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-12-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα σημαντικότερα επιστημονικά επιτεύγματα του 2011
  • [02] Ένοπλη ληστεία χρηματαποστολής στον Νέο Κόσμο
  • [03] Υπέρ της "ποσοτικής χαλάρωσης" από την ΕΚΤ τάχθηκε ο Μπίνι Σμάγκι
  • [04] Τουλάχιστον 30 νεκροί από εκρήξεις αυτοκινήτων στη Συρία
  • [05] Η κλήρωση για την 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας
  • [06] Τα πολυαναμενόμενα από τους καταναλωτές "γκάτζετ" του 2012
  • [07] Υπογραφή δανείου 2.5 δισ. ευρώ, από τη Ρωσία προς την Κύπρο
  • [08] Ο Τ. Ερντογάν κατηγορεί τη Γαλλία για "γενοκτονία" στην Αλγερία
  • [09] Βρέθηκε ζωντανή μια 14χρονη που είχε χαθεί μετά το τσουνάμι του 2004
  • [10] Ο Τούρκος πρεσβευτής αναχώρησε από το Παρίσι

  • [01] Τα σημαντικότερα επιστημονικά επιτεύγματα του 2011

    Μια διεθνής κλινική δοκιμή που έδειξε ότι τα φάρμακα κατά του AIDS μπορούν να είναι το ίδιο αποτελεσματικά με τα προφυλακτικά στην παρεμπόδιση της διάδοσης του ιού HIV, κρίθηκε η σημαντικότερη επιστημονική ανακάλυψη στον κόσμο για το 2011 από το έγκριτο περιοδικό «Science», που κάθε χρόνο δημοσιεύει τον σχετικό απολογισμό. Την επιλογή των δέκα σημαντικότερων επιτευγμάτων κάνει ο κυριότερος επιστημονικός φορέας των ΗΠΑ, η Αμερικανική Ένωση για την Προώθηση της Επιστήμης (AAAS), η οποία εκδίδει και το «Science».

    Η έρευνα για το AIDS, που άρχισε το 2007 και αφορούσε 1.763 ετεροφυλόφιλα ζευγάρια, στα οποία ο ένας σύντροφος είχε τον ιό και ο άλλος όχι, έδειξε ότι οι ασθενείς που έγκαιρα λαμβάνουν αντι-ιικά φάρμακα, μειώνουν τον κίνδυνο ετεροφυλόφιλης μετάδοσης του ιού κατά 96%. Εδώ και χρόνια, οι επιστήμονες είχαν προτείνει ότι τα αντι-ιικά φάρμακα κατά του HIV, που δίνονται σε ασθενείς με AIDS, θα μπορούσαν επίσης να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο μετάδοσης της νόσου σε σεξουαλικούς συντρόφους που δεν είναι φορείς του ιού. Η νέα έρευνα (με την κωδική ονομασία ΗΡΤΝ 052) αποδείχνει ακριβώς αυτό, ανοίγοντας νέες στρατηγικές πρόληψης.

    Η ανακάλυψη, με επικεφαλής τον Μάιρον Κοέν της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Β.Καρολίνα, που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό «New England Journal of Medicine» τον Αύγουστο, χαρακτηρίστηκε ορόσημο προόδου στην 30χρονη μάχη κατά της θανατηφόρου νόσου, η οποία έχει μολύνει περίπου 33 εκατ. ανθρώπους διεθνώς και σκότωσε 1,8 εκατ. το 2009.

    Τα άλλα εννέα επιτεύγματα του έτους, τα οποία συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, είναι τα εξής:

    - Το κατόρθωμα του ιαπωνικού διαστημικού σκάφους «Χαγιαμπούσα», το οποίο ξεπέρασε τις σοβαρές τεχνικές δυσκολίες που του παρουσιάστηκαν και κατάφερε, έστω και με τρία χρόνια καθυστέρηση, να φέρει πίσω στη Γη δείγμα από την επιφάνεια του αστεροειδούς «Ιτοκάβα». Η σχετική ανάλυση έδειξε, μεταξύ άλλων, ότι ο ηλιακός «άνεμος» αποχρωματίζει τους αστεροειδείς, καθώς επίσης ότι οι πιο κοινοί μετεωρίτες που ανευρίσκονται στον πλανήτη μας (οι χονδρίτες), προέρχονται από τέτοιους μεγαλύτερους αστεροειδείς όπως ο «Ιτοκάβα».

    - Μετά από μελέτες το 2010 που είχαν δείξει ότι οι Ευρωπαίοι και οι Ασιάτες έχουν κληρονομήσει το 2% έως 6% του DNA τους από τους Νεάντερταλ μετά προφανώς από επιμιξίες, νέες αναλύσεις φέτος έδειξαν ότι η επιμιξία με τους ανθρώπους των σπηλαίων ενίσχυσε το ανοσοποιητικό σύστημα των σύγχρονων ανθρώπων, ενώ προέκυψαν νέα στοιχεία στη Ν.Αφρική ότι ο ικανός στην κατασκευή εργαλείων Αυστραλόπιθηκος sediba είναι ο άμεσος πρόγονός μας.

    - Ιάπωνες ερευνητές απεικόνισαν για πρώτη φορά τη δομή του «Φωτοσυστήματος 2», μιας φωτοσυνθετικής πρωτεΐνης που χρησιμοποιούν τα φυτά για να διασπάσουν το νερό σε άτομα υδρογόνου και οξυγόνου. Η ανακάλυψη μπορεί μελλοντικά να διευκολύνει την παραγωγή «καθαρής» ενέργειας.

    - Οι αστρονόμοι, χρησιμοποιώντας το τηλεσκόπιο Κεκ της Χαβάης, εντόπισαν δύο «παρθένα» νέφη αερίου υδρογόνου, τα οποία φαίνεται να έχουν την ίδια αρχική χημική σύνθεση με αυτήν που εκτιμάται ότι υπήρχε κατά τα πρώτα χρόνια μετά το αρχικό «Μπιγκ Μπανγκ» της δημιουργίας. Μια άλλη ομάδα ανακάλυψε ένα άστρο χωρίς σχεδόν καθόλου μέταλλα, όπως ήσαν τα πρώτα άστρα στο σύμπαν, πράγμα που δείχνει ότι πιθανότατα, παρά την βίαιη φύση του σύμπαντος, διατηρούνται στο «βαθύ» διάστημα αρχέγονες «νησίδες» που έχουν διατηρήσει την πρωτογενή σύστασή τους.

    - Οι επιστήμονες έριξαν νέο φως στις ευμεγέθεις μικροβιακές κοινότητες που ζουν στο ανθρώπινο σώμα και συμβιώνουν μαζί μας (το λεγόμενο «μικροβίωμα»). Η έρευνα, μεταξύ άλλων, έδειξε ότι ο κάθε άνθρωπος έχει μια «δική του» κυρίαρχη κατηγορία βακτηρίων στο έντερό του, από τα οποία άλλα προτιμούν το κρέας και τις πρωτεΐνες και άλλα είναι φυτοφάγα.

    - Η προσπάθεια δημιουργίας του πρώτου αποτελεσματικού εμβολίου για την ελονοσία σημείωσε σημαντική πρόοδο μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων αποτελεσμάτων μιας μεγάλης κλινικής δοκιμής που έδειξε ότι μειώνει στο μισό περίπου τον κίνδυνο μόλυνσης.

    - Πολλές ήσαν το 2011 οι ανακαλύψεις νέων παράξενων εξωπλανητών, κυρίως χάρη στο διαστημικό τηλεσκόπιο «Κέπλερ» της NASA. Ξεχώρισαν μία ομάδα έξι μεγάλων πλανητών σε τροχιά γύρω από το άστρο Κέπλερ-11, σε απόσταση περίπου 2.000 ετών φωτός από τη Γη, καθώς επίσης ο εντοπισμός δέκα «ορφανών» πλανητών που δεν φαίνεται να περιφέρονται γύρω από κανένα «μητρικό» άστρο, ενός πλανήτη που έχει δύο ήλιους και ενός άλλου που περιφέρεται με αντίστροφη φορά από τη φορά του άστρου του.

    - Η ανακάλυψη από χημικούς νέων συνθετικών πορωδών ορυκτών, των ζεολίθων, οι οποίοι μπορούν να έχουν σωρεία πρακτικών εφαρμογών, όπως νέου τύπου απορρυπαντικά για τα πλυντήρια και νέες διαδικασίες καθαρισμού στη βιομηχανία (πετρελαίου, αερίου κ.α.).Οι νέοι ζεόλιθοι είναι φθηνότεροι, πιο λεπτοί και πιο κατάλληλοι για την επεξεργασία και κάθαρση μεγάλων οργανικών μορίων.

    - Στον τομέα της βιολογίας, ξεχώρισε η ανακάλυψη ότι η απομάκρυνση των παλαιών κυττάρων (που έχουν πάψει πια να διαιρούνται) μπορεί να επιβραδύνει τα συμπτώματα της γήρανσης. Τα σχετικά πειράματα με ποντίκια έδειξαν ότι ο «καθαρισμός» του οργανισμού από τα γερασμένα κύτταρα μπορεί να καθυστερήσει την εμφάνιση καταρράκτη ή μυϊκής αδυναμίας. Η διάρκεια ζωής των πειραματόζωων δεν επιμηκύνθηκε, αλλά η ποιότητα ζωής τους βελτιώθηκε.

    [02] Ένοπλη ληστεία χρηματαποστολής στον Νέο Κόσμο

    Μεγάλο χρηματικό ποσό είναι η λεία ένοπλης ληστείας σε χρηματαποστολή που έγινε στις εννέα το πρωί στην έξω από την Εθνική Τράπεζα στην οδό Λαγουμιτζή 74 στο Νέο Κόσμο.

    Δύο άγνωστοι που ήταν οπλισμένοι με πιστόλια και κρατούσαν βαριοπούλα., ακινητοποίησαν τον υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας τη στιγμή που βγήκε από θωρακισμένο όχημα και έμπαινε στην τράπεζα του άρπαξαν ένα κουτί με τα χρήματα και διέφυγαν με μοτοσικλέτα.

    [03] Υπέρ της "ποσοτικής χαλάρωσης" από την ΕΚΤ τάχθηκε ο Μπίνι Σμάγκι

    Υπέρ της πολιτικής της "ποσοτικής χαλάρωσης" από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα , εφόσον προκύψει κίνδυνος αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη, τάχθηκε το απερχόμενο μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Financial Times.

    "Δεν καταλαβαίνω τις, κατά κάποιο τρόπο, θρησκευτικές συζητήσεις σχετικά με την ποσοτική χαλάρωση", δήλωσε ο κ. Σμάγκι που αποχωρεί στο τέλος του έτους από την ΕΚΤ, προσθέτοντας ότι τέτοιες πολιτικές (που σημαίνουν τη δημιουργία χρήματος και την αγορά ομολόγων από τις κεντρικές τράπεζες) έχουν ακολουθηθεί στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, όταν οι κεντρικές τράπεζες τους διέβλεψαν κινδύνους αποπληθωρισμού.

    Ο Ιταλός αξιωματούχος σημείωσε ότι η ΕΚΤ δεν βλέπει επί του παρόντος κινδύνους αποπληθωρισμού (μείωσης του γενικού επιπέδου των τιμών), προσθέτοντας: "Αλλά, αν οι συνθήκες αλλάξουν; Δεν θα έβλεπα κανένα λόγο να μη χρησιμοποιηθεί μία τέτοια πολιτική, προσαρμοσμένη στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Ευρωζώνης".

    Οι Financial Times σημειώνουν ότι τα στελέχη της ήταν μέχρι πρότινος απρόθυμα να κάνουν σχόλια για την "ποσοτική χαλάρωση" ως μέσου στήριξης της ανάπτυξης, ενώ τονίζουν ότι τα σχόλια του κ. Σμάγκι υποδηλώνουν ότι η δυνατότητα χρήσης αυτής της πολιτικής έχει συζητηθεί στην ΕΚΤ.

    Ο κ. Σμάγκι τόνισε τη σημασία αποφασιστικής δράσης από τους κεντρικούς τραπεζίτες. Δεν απέκλεισε την αύξηση των παρεμβάσεων της ΕΚΤ στις αγορές κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, ενδεχομένως με την ανακοίνωση ενός ορίου για τις αποδόσεις των ομολόγων τους ή ενός spread (διαφοράς) μεταξύ της απόδοσης των γερμανικών ομολόγων και των άλλων κρατικών ομολόγων.

    Η γερμανική κεντρική τράπεζα έχει αντιταχθεί στο μέτρο αυτό, υποστηρίζοντας ότι θα παραβίαζε τη θεσμοθετημένη στην ΕΕ απαγόρευση χρηματοδότησης κρατικών ελλειμμάτων από τις κεντρικές τράπεζες. Σε μία προφανή απάντησή του στους γερμανούς συναδέλφους του, ο κ. Σμάγκι δήλωσε ότι όσοι ασκούν πολιτική δεν πρέπει "να κρύβονται πίσω από τους νομικούς για να αποφύγουν τη δράση".

    [04] Τουλάχιστον 30 νεκροί από εκρήξεις αυτοκινήτων στη Συρία

    Τουλάχιστον 30 άνθρωποι, οι περισσότεροι πολίτες αλλά και στρατιώτες, σκοτώθηκαν σήμερα και 55 τραυματίστηκαν από την έκρηξη δύο παγιδευμένων αυτοκινήτων με στόχο δύο κτίρια των υπηρεσιών ασφαλείας στη Δαμασκό, μετέδωσε η τηλεόραση του Λιβάνου Al-Manar και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι εκρήξεις συγκλόνισαν την πρωτεύουσα.

    Πλάνα από την έκρηξη έδειξαν έναν σωρό από συντρίμμια και νοσηλευτές να σκεπάζουν με κουβέρτες ματωμένα πτώματα.

    Ένας εικονολήπτης του Ρόιτερς δεν κατάφερε να πλησιάσει στον τόπο των επιθέσεων γιατί δεν του επιτράπηκε, όμως το οπτικό υλικό που μεταδόθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο έδειξε εικόνες με καπνό να βγαίνει από τα κτίρια, τρύπες στα κτίρια και καμένα απομεινάρια αυτοκινήτων.

    [05] Η κλήρωση για την 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας

    Τα «ζευγάρια» που προέκυψαν για την 5η φάση του κυπέλλου Ελλάδας, μετά την σχετική κλήρωση που διεξήχθη σήμερα στις εγκαταστάσεις της ΕΠΟ, στο Πάρκο Γουδή, είναι τα εξής:

    Ολυμπιακός-Θρασύβουλος

    Πανιώνιος-Παναθηναϊκός

    Ατρόμητος-Αρης

    Κέρκυρα-Δόξα Δράμας

    Ξάνθη-Πανσερραϊκός

    Εθνικός Αστέρας ή ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

    Παναιτωλικός-ΟΦΗ

    ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης

    Οι αγώνες είναι νοκ-άουτ θα διεξαχθούν στις 11 και 18 Ιανουαρίου.

    [06] Τα πολυαναμενόμενα από τους καταναλωτές "γκάτζετ" του 2012

    Το 2012 αναμένεται να είναι μια χρονιά στη διάρκεια της οποίας πολλά "καυτά" προϊόντα και συσκευές θα εμφανιστούν, έλκοντας την προσοχή -και... ελαφραίνοντας τα πορτοφόλια- των καταναλωτών, ιδίως όσων έχουν μανία να πρωτοπορούν και να δοκιμάζουν πρώτοι τα νέα "γκάτζετ".

    Αν και ορισμένες εταιρείες τεχνολογίας σκοπίμως δεν έχουν αποκαλύψει τα σχέδια τους για το νέο έτος, ώστε να αιφνιδιάσουν τον ανταγωνισμό, πολλές έχουν ήδη είτε προαναγγείλει επισήμως, είτε διαρρεύσει (θέλοντας και μη) τι έχουν στα σκαριά, ενώ διάχυτες, όπως πάντα, είναι και οι μη επιβεβαιωμένες φήμες.

    Ακολουθεί μια επιλογή, που έκανε ένας από τους έγκυρους και εξειδικευμένους στην τεχνολογία διαδικτυακούς τόπους, ο CNET.com. Η κατάταξη των προϊόντων δεν γίνεται με αξιολογική, αλλά με τυχαία σειρά.

  • Windows 8: Το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft αναμένεται να εμφανιστεί σε δοκιμαστική έκδοση (beta) πριν την άνοιξη και το τελικό προϊόν να βγει στην αγορά έως το τέλος του 2012.

  • Κινητά τέταρτης γενιάς: (4G) Μέσα στο επόμενο έτος θα εμφανιστούν στην αγορά, από διάφορους κατασκευαστές, πολύ περισσότερες συσκευές με μεγαλύτερες ευρυζωνικές δυνατότητες.

  • Νέο λογισμικό Android 4 (με την ευφάνταστη κωδική ονομασία "Ice Cream Sandwich") για έξυπνα κινητά τηλέφωνα (smartphones).

  • Ultrabooks: Νέα κατηγορία μικρών φορητών υπολογιστών που θα αντικαταστήσουν τα Netbooks, προσφέροντας ίδιες δυνατότητες με λιγότερα χρήματα.

  • Nintendo Wii U: Μια νέα προσπάθεια της ιαπωνικής εταιρείας να τραβήξει το ενδιαφέρον των φίλων των παιγνιδιών (games) με ένα νέο σύστημα, που θα διαθέτει νέου τύπου χειριστήριο με ενσωματωμένη οθόνη αφής, η οποία θα επιτρέπει στον παίκτη να συνεχίζει να παίζει ακόμα και αν η οθόνη της τηλεόρασης κλείσει. Η νέα παιχνιδο-κονσόλα θα υποστηρίζει υψηλή ανάλυση 1080p και θα είναι συμβατή με τα αξεσουάρ και το λογισμικό των βιντεο-παιγνιδιών των προηγούμενων μοντέλων Wii.

  • Sony Playstation Vista: Η επόμενη φορητή παιχνιδομηχανή της ιαπωνικής εταιρείας με οθόνη αφής, γραφικά καλύτερα από αυτά του PS3 και δυνατότητες ασύρματης σύνδεσης τρίτης γενιάς (3G).

  • iPad mini: Αναμένεται (αλλά όχι σίγουρα) μια μινιατούρα του δημοφιλούς iPad της Apple με οθόνη επτά ιντσών.

  • iPhone 5: Αναμένεται να εμφανιστεί είτε το καλοκαίρι είτε το φθινόπωρο, με νέο σχεδιασμό και πιθανότατα με υποστήριξη για δίκτυα τέταρτης γενιάς (4G).

  • Apple iTV: O Στιβ Τζομπς πέθανε το 2011, αλλά η πανταχού παρούσα εταιρεία του θα διεισδύσει πλέον και στην τηλεοπτική αγορά με μια νέα συσκευή που υπόσχεται να φέρει τα πάνω κάτω για μια ακόμη φορά.

  • iPad 3: Πιθανώς να παρουσιαστεί λίγο πριν την άνοιξη, με οθόνη μεγαλύτερης ανάλυσης.

  • Νέας γενιάς φορητών υπολογιστών MacBook Pro και Air, με νέο σχεδιασμό. Το Air ίσως βγει σε έκδοση 15 ιντσών και γίνει ακόμα πιο λεπτό.

  • Kindle Fire 2: Ο πετυχημένος εμπορικά "ηλεκτρονικός αναγνώστης" (e-reader) της Amazon θα έχει συνέχεια με βελτιωμένα χαρακτηριστικά, ενώ είναι πιθανό η εταιρεία -που μπαίνει στο μάτι της Apple- να βγάλει μια ταμπλέτα δέκα ιντσών, αρκετά φθηνότερη από το iPad.

  • Nook Tablet 2: Η Barnes & Noble θα εμφανίσει, πιθανώς το φθινόπωρο, μια βελτιωμένη έκδοση του έγχρωμου e-reader της Nook, βασικού ανταγωνιστή του Kindle της Αmazon.

    [07] Υπογραφή δανείου 2.5 δισ. ευρώ, από τη Ρωσία προς την Κύπρο

    Υπογράφτηκε σήμερα, στη Μόσχα, μεταξύ του Κύπριου υπουργού Οικονομικών, Κίκη Καζαμία, και του υφυπουργού Οικονομικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Sergey Storchak, η διακρατική συμφωνία δανείου της Κυπριακής Δημοκρατίας ύψους 2.5 δισ. ευρώ.

    Επίσημη ανακοίνωση στη Λευκωσία, αναφέρει ότι η πρώτη δόση του δανείου θα καταβληθεί πριν τις 31 Δεκεμβρίου του 2011.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη δόση θα είναι της τάξης των 590 εκ. ευρώ.

    Το ίδιο ποσό θα δοθεί ως δεύτερη δόση τον Φεβρουάριο και η τελευταία δόση 1.320 εκ.ευρώ θα δοθεί τον προσεχή Μάρτιο.

    [08] Ο Τ. Ερντογάν κατηγορεί τη Γαλλία για "γενοκτονία" στην Αλγερία

    Κωνσταντινούπολη, Τουρκία 23/12/2011 12:43 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ.Πρακτ.)

    Τουρκία: Ο πρωθυπουργός Ερντογάν κατηγορεί τη Γαλλία για "γενοκτονία" στην Αλγερία

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα τη Γαλλία ότι διέπραξε "γενοκτονία" στην Αλγερία, αντιδρώντας έτσι στην ψήφιση χθες από τους Γάλλους βουλευτές στη γαλλική Εθνοσυνέλευση νομοσχεδίου που ποινικοποιεί την αμφισβήτηση της γενοκτονίας των Αρμενίων του 1915, την οποία η Άγκυρα αρνείται.

    "Εκτιμάται ότι 15% του πληθυσμού της Αλγερίας σφαγιάστηκε από τους Γάλλους από το 1945. Πρόκειται για μια γενοκτονία", δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου αναφερόμενος στις βιαιότητες που διαπράχθηκαν κατά τη διαδικασία της ανεξαρτησίας της Αλγερίας από τη γαλλική κυριαρχία, μεταξύ 1945 και 1962.

    Ο Ερντογάν είπε ακόμη ότι ο Νικολά Σαρκοζί προσπαθεί να κερδίσει ψήφους υποδαυλίζοντας την ισλαμοφοβία και την τουρκοφοβία. Ποντάρει στο "μίσος για τον μουσουλμάνο και τον Τούρκο" έχοντας εκλογική σκοπιμότητα, τόνισε ο Ερντογάν.

    [09] Βρέθηκε ζωντανή μια 14χρονη που είχε χαθεί μετά το τσουνάμι του 2004

    Μια 14χρονη από την Ινδονησία που θεωρήθηκε ότι είχε χάσει τη ζωή της από το τσουνάμι που έπληξε την Νοτιοανατολική Ασία το 2004 και ισοπέδωσε την επαρχία Άτσεχ, βρέθηκε ζωντανή και επανενώθηκε με την οικογένειά της, όπως είπε ο παππούς της.

    Η επτάχρονη τότε Μέρι Γιουλάντα, γνωστή και ως Γουάτι, εξαφανίστηκε όταν το τσουνάμι σχεδόν εξαφάνισε την συνοικία όπου διέμενε στο δυτικό Άτσεχ.

    Μετά από ημέρες άκαρπων ερευνών, οι γονείς της εγκατέλειψαν τις ελπίδες να την βρουν ζωντανή.

    Η Γουάτι επέζησε και επί επτά χρόνια την μεγάλωνε μια γυναίκα η οποία την υποχρέωνε να ζητιανεύει, είπε ο παππούς της Ιμπραήμ.

    "Η εγγονή μου ήταν υποχρεωμένη να ζητιανεύει μέχρι αργά το βράδυ. Όταν δεν μπορούσε να εξασφαλίσει αρκετά χρήματα, την χτυπούσαν", είπε ο ίδιος.

    [10] Ο Τούρκος πρεσβευτής αναχώρησε από το Παρίσι

    Ο πρεσβευτής της Τουρκίας στο Παρίσι Ταχσίν Μπουρτσούογλου αναχώρησε σήμερα το πρωί από τη Γαλλία, μια μέρα μετά το πάγωμα από την Άγκυρα της στρατιωτικής και πολιτικής της συνεργασίας με το Παρίσι, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της διπλωματικής αποστολής Ενγκίν Σολάκογλου.

    "Ο πρεσβευτής επέστρεψε για διαβουλεύσεις. Μαζί με την οικογένειά του πήρε την πτήση των 07:40'" (08:40' ώρα Ελλάδος) και θα είναι στην Τουρκία το απόγευμα, δήλωσε ο Σολάκογλου την επομένη της ψήφισης από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση νομοσχεδίου που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων.

    Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε εντολή την Πέμπτη για την αναστολή των διμερών επισκέψεων, την ανάκληση για διαβουλεύσεις του πρεσβευτή της Τουρκίας στη Γαλλία και πρόσθεσε ότι "οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τη Γαλλία, καθώς και όλες οι στρατιωτικές δραστηριότητες με τη χώρα αυτή, ακυρώνονται" ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την ψήφιση του νομοσχεδίου.

    Το Παρίσι "λυπάται" για τις αποφάσεις της Τουρκίας, δήλωσε αργάτο βράδυ της Πέμπτηςο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Αλέν Ζιπέ καλώντας την Άγκυρα να μην "αντιδρά με υπερβολικό τρόπο".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 23 December 2011 - 11:29:56 UTC