Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-12-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Για συνεργασία Πολιτείας - Εκκλησίας συζήτησαν Παπαδήμος - Ιερώνυμος
  • [02] Ο ηθοποιός Ρόμπερτ Ντε Νίρο έγινε πατέρας για έκτη φορά
  • [03] Σχεδόν 22.000 άτομα βρίσκονται ήδη στη Μόσχα στη διαδήλωση της αντιπολίτευσης
  • [04] Αφγανιστάν: Έντεκα ανθρακωρύχοι σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε σήραγγα ορυχείου
  • [05] Για πρώτη φορά μετά από 42 χρόνια γιορτάζεται η επέτειος της ανεξαρτησίας της χώρας

  • [01] Για συνεργασία Πολιτείας - Εκκλησίας συζήτησαν Παπαδήμος - Ιερώνυμος

    Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος αντάλλαξε ευχές, αλλά είχε και την ευκαιρία να συζητήσει θέματα της Εκκλησίας της Ελλάδος, με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ Ιερώνυμο με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Παπαδήμος συζήτησε με τον αρχιεπίσκοπο τους τρόπους με τους οποίου η πολιτεία μπορεί να συνεργαστεί με την Εκκλησία και να την συνδράμει στο έργο της, καθώς και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τόσο της Αρχιεπισκοπής όσο και της Εκκλησίας.

    Επίσης ο πρωθυπουργός και ο αρχιεπίσκοπος συζήτησαν την στήριξη των πρωτοβουλιών κοινωνικού χαρακτήρα με στόχο την στήριξη ασθενέστερων ομάδων, δράσεις οι οποίες τις επόμενες μέρες θα γίνουν πιο συγκεκριμένες, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός.

    Από την μεριά του ο αρχιεπίσκοπος είπε ότι τα θέματα της Εκκλησίας διακρίνονται στα θέματα της Αρχιεπισκοπής και σε εκείνα της Εκκλησίας της Ελλάδος γενικότερα.

    Σε ότι αφορά τα πρώτα, όπως δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος συζήτησε με τον πρωθυπουργό για την κρίση στη γειτονιά, την οικογένεια, και τις δυνατότητες βοήθειας και συμπαράστασης στους ανθρώπους.

    Όπως είπε ο κ Ιερώνυμος για τα προβλήματα της Εκκλησίας συμφωνήθηκε με τον πρωθυπουργό να υπάρξει συνάντηση του κ. Παπαδήμου με αντιπροσωπεία της Ιεράς Συνόδου, ώστε να συζητηθούν τα ζητήματα αυτά.

    [02] Ο ηθοποιός Ρόμπερτ Ντε Νίρο έγινε πατέρας για έκτη φορά

    Ο ηθοποιός Ρόμπερτ Ντε Νίρο και η σύζυγός του Γκρέις Χαϊτάουερ απέκτησαν ένα κοριτσάκι μέσω παρένθετης μητέρας, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός τους.

    Η νεογέννητη Έλεν Γκρέις Χαϊτάουερ Ντε Νίρο είναι το δεύτερο παιδί του 68χρονου Ντε Νίρο και της 56χρονης Χαϊτάουερ. Οι δύο τους παντρεύτηκαν το 1997 και έχουν και ένα γιο, τον Έλιοτ, που γεννήθηκε ένα χρόνο αργότερα.

    Ο Ντε Νίρο έχει άλλα τέσσερα παιδιά: ένα 35χρονο γιο και μια υιοθετημένη κόρη 40 ετών από την πρώην σύζυγό του, την Νταϊάν Άμποτ, και δύο δίδυμα 16χρονα αγόρια με την πρώην φίλη του, Τούκι Σμιθ.

    [03] Σχεδόν 22.000 άτομα βρίσκονται ήδη στη Μόσχα στη διαδήλωση της αντιπολίτευσης

    Σχεδόν 22.000 άνθρωποι βρίσκονταν ήδη στο κέντρο της Μόσχας λίγο μετά από τις 12:00 ώρα Ελλάδος, την ώρα που είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει η σημερινή διαδήλωση της ρωσικής αντιπολίτευσης, ανέφερε ανακοίνωση της αστυνομίας.

    Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ, καταγγέλλοντας τις νοθείες στις βουλευτικές εκλογές, τις οποίες κέρδισε το κόμμα Ενωμένη Ρωσία , προκαλώντας ένα κίνημα διαμαρτυρίας χωρίς προηγούμενο από την άνοδο του Βλαντιμίρ Πούτιν στην εξουσία το 2000.

    Στην προηγούμενη διαδήλωση της αντιπολίτευσης στις 10 Δεκεμβρίου είχαν συγκεντρωθεί από 50.000 μέχρι 80.000 άτομα.

    Ο συγγραφέας Μπόρις Ακούνιν ήταν από τους πρώτους που μίλησε στο πλήθος.

    "Θέλετε ο Πούτιν να είναι και πάλι πρόεδρός μας" ρώτησε τους διαδηλωτές, οι οποίοι φώναξαν "Όχι!".

    Στη διαδήλωση συμμετείχε και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Αλεξέι Κούντριν, ο οποίος ζήτησε τη διεξαγωγή νέων εκλογών.

    "Πρέπει να διοργανωθούν πρόωρες εκλογές" δήλωσε ο κ. Κούντριν, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, σημειώνοντας ότι οι τελευταίες εκλογές σημαδεύτηκαν από τις νοθείες υπέρ του κόμματος του Βλαντιμίρ Πούτιν.

    [04] Αφγανιστάν: Έντεκα ανθρακωρύχοι σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε σήραγγα ορυχείου

    Έντεκα ανθρακωρύχοι σκοτώθηκαν σήμερα στο βόρειο Αφγανιστάν, όταν κατέρρευσε η σήραγγα στην οποία βρίσκονταν.

    Ο κυβερνήτης της επαρχίας Μπαγκλάν, Μουνίσι Αμπντούλ Ματζίντ, είπε ότι το δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή Τσεναράκ της περιφέρειας Ναχρίν. "Και οι έντεκα έβγαζαν κάρβουνο ότι κατέρρευσε η οροφή της σήραγγας μέσα στην οποία βρίσκονταν", είπε.

    Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, δεν υπάρχουν επιζώντες.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν το ορυχείο λειτουργούσε νόμιμα, με άδεια της κυβέρνησης. Ο κυβερνήτης ανέφερε πάντως ότι δεν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τους εργαζόμενους.

    [05] Για πρώτη φορά μετά από 42 χρόνια γιορτάζεται η επέτειος της ανεξαρτησίας της χώρας

    Οι Λίβυοι ετοιμάζονται να γιορτάσουν σήμερα την 60ή επέτειο από την ανεξαρτησία της χώρας τους, για πρώτη φορά μετά από 42 χρόνια αφού ο εορτασμός αυτός απαγορευόταν από το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι.

    Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο έχει ανακηρύξει δημόσια αργία τη σημερινή ημέρα. Γιορτές σχεδιάζονται σε όλη τη χώρα αλλά η σημαντικότερη, επίσημη τελετή, θα γίνει το απόγευμα στην πρωτεύουσα Τρίπολη.

    Στις 24 Δεκεμβρίου 1951 η Λιβύη ανακήρυξε την ανεξαρτησία της ως συνταγματική μοναρχία υπό τον βασιλιά Ιντρίς αλ-Σανούσι, έναν από τους ηγέτες της αντίστασης κατά της ιταλικής κατοχής. Ο βασιλιάς Ιντρίς ανατράπηκε το 1969 από το στρατιωτικό πραξικόπημα του Καντάφι, ο οποίος επέτρεπε να γιορτάζεται μόνο η ημέρα του πραξικοπήματος.

    Η νέα ηγεσία της Λιβύης κατάργησε την απλή, πράσινη σημαία του Καντάφι και επανέφερε την τρίχρωμη (μαύρο, πράσινο, κόκκινο) σημαία της εποχής της μοναρχίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 24 December 2011 - 11:29:22 UTC