Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-12-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρωτοχρονιά με άστατο καιρό
  • [02] Στο πλευρό των εργαζόμενων...ο καιρός!

  • [01] Πρωτοχρονιά με άστατο καιρό

    Διατηρούνται και σήμερα οι χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, ενώ ο υδράργυρος στην Αττική δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 9 βαθμούς Κελσίου.

    Ο καιρός θα παρουσιάσει μικρή βελτίωση αύριο, ωστόσο από την Πέμπτη αναμένονται ξανά χαμηλές θερμοκρασίες και έντονες νεφώσεις. Οι άνεμοι παραμένουν βόρειοι με βαθμιαία εξασθένηση ενώ τις πρωινές ώρες σημειώνεται παγετός.

    Ο καιρός θα παραμείνει άστατος και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ξεκινώντας από την Παρασκευή όπου θα παρατηρηθούν τοπικές βροχές αλλά και καταιγίδες στα νότια της χώρας.

    Επίσης, θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα ο υδράργυρος με παγετό και τσουχτερό κρύο.

    [02] Στο πλευρό των εργαζόμενων...ο καιρός!

    Ο καιρός χαλάει πολύ πιο συχνά κατά τις εργάσιμες μέρες της εβδομάδας, παρά τα Σαββατοκύριακα και τις άλλες αργίες του χρόνου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία για πρώτη φορά διαπιστώνει μια τέτοιου είδους συσχέτιση ανάμεσα στις ανθρώπινες δραστηριότητες και στον καιρό. Η νέα μελέτη πάντως έρχεται σε αντίθεση με μια παλαιότερη γερμανική, που είχε καταλήξει στο ακριβώς αντίθετο συμπέρασμα, ότι ο καιρός είναι χειρότερος τα Σαββατοκύριακα παρά μεσοβδόμαδα.

    Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα περιστατικά ιδιαίτερα κακού καιρού, με καταιγίδες, θύελλες, χαλάζι κλπ., είναι πολύ συχνότερα μεσοβδόμαδα παρά τα Σαββατοκύριακα, ιδιαίτερα κατά τα καλοκαίρια.

    Όπως εκτιμούν, υπάρχουν κατά μέσο όρο 20% περισσότερα συμβάντα πολύ άσχημου καιρού κατά τις εργάσιμες μέρες και 20% λιγότερα τα Σαββατοκύριακα. Το φαινόμενο αποδίδεται στις επιπτώσεις που έχουν οι ανθρώπινες δραστηριότητες -και οι σχετικές απελευθερώσεις χημικών ουσιών στην ατμόσφαιρα- όταν οι άνθρωποι δουλεύουν, ενώ όταν κατά τις αργίες μειώνονται αισθητά οι ανθρωπογενείς εκπομπές αερίων και άλλων αερομεταφερόμενων σωματιδίων, π.χ. από τις εξατμίσεις των οχημάτων, τότε χαλάει σπανιότερα ο καιρός.

    Η έρευνα δείχνει ότι το φαινόμενο δεν εμφανίζεται εξίσου σε όλες τις περιοχές (π.χ. είναι αισθητό στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, αλλά όχι στη δυτική) και οι αμερικανοί ερευνητές εκτιμούν ότι το πρόβλημα του κακού καιρού εντείνεται στο βαθμό που οι τοπικές κλιματολογικές συνθήκες ευνοούν την αύξηση της υγρασίας στην ατμόσφαιρα εξαιτίας της απελευθέρωσης των αερίων και σωματιδίων που ''γεννούν'' οι άνθρωποι κατά τις μέρες που εργάζονται.

    Όμως η νέα μελέτη έρχεται σε αντίθεση με μια παλαιότερη γερμανική, του 2007, η οποία είχε καταλήξει στο ακριβώς αντίθετο συμπέρασμα. Τότε οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Μετεωρολογίας και Κλιματικής Έρευνας της Καρλσρούης είχαν συμπεράνει ότι τα Σαββατοκύριακα είναι γενικά πιο βροχερά λόγω μεγαλύτερης υγρασίας σε σχέση με τις εργάσιμες μέρες της εβδομάδας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 27 December 2011 - 9:29:23 UTC