Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-12-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα αύξηση στα όρια ηλικιας συνταξιοδότησης
  • [02] «Ιαβέρης», στην επόμενη ταινία του ο Ράσελ Κρόου
  • [03] Οι γάτες αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης αλλεργιών στους ενήλικες
  • [04] Βυθίστηκε το τουρκικό πλοίο βορειοδυτικά της Σάμου
  • [05] Αναμένουν τον Κοντρέρας για την τελική συζήτηση στον ΠΑΟΚ
  • [06] "Ευάλωτα" στους χάκερς τα κινητά τηλέφωνα GSM
  • [07] Η Βενεζουέλα θα αφαιρεί δωρεάν τα εμφυτεύματα στήθους της PIP
  • [08] Ξεκίνησε πάλι η δίκη του Μουμπάρακ

  • [01] Νέα αύξηση στα όρια ηλικιας συνταξιοδότησης

    Από έξι μήνες έως και 3 χρόνια αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης από την 1η Ιανουαρίου του 2012, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ασφαλιστικού νόμου του 2010 (3863/2010).

    Τα νέα όρια ηλικίας αφορούν τους ασφαλισμένους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα ενώ εξαιρούνται, όσοι ασφαλίστηκαν για πρώτη φορά πριν από το 1983.

    Στο Δημόσιο, η αναπροσαρμογή του ορίου συνταξιοδότησης θα ολοκληρωθεί το 2013 και στον ιδιωτικό τομέα το 2015. Μετά από την ημερομηνία αυτή, για τη συνταξιοδότηση θα απαιτείται η συμπλήρωση 40 χρόνων ασφάλισης και του 65ου έτους της ηλικίας.

    Με το νέο έτος για να πάρουν πλήρη σύνταξη οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου, θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει 37 έτη ασφάλισης (αύξηση ορίου κατά 1 έτος) και την ηλικία των 59 ετών (από τα 58 που ίσχυε μέχρι εφέτος).

    Από τον Ιανουάριο του 2012, αυξάνονται σταδιακά οι ασφαλιστικές εισφορές για τον OΓA και το ΕTAA.

    Από την 1η Ιανουαρίου θα ισχύσουν και οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις Οι μειώσεις θα κυμαίνονται μεσοσταθμικά από 15% έως 20% και θα φθάσουν ως το 45% σε επικουρικά Ταμεία που εμφανίζουν μεγάλα ελλείμματα και υψηλά ποσοστά αναπλήρωσης. Παράλληλα θα διατηρηθεί η ειδική παρακράτηση τύπου ΛAΦKA.

    Μειώσεις προβλέπονται και στα εφάπαξ, έτσι ώστε οι καταβαλλόμενες εισφορές να αντιστοιχούν στις παροχές.

    [02] «Ιαβέρης», στην επόμενη ταινία του ο Ράσελ Κρόου

    Έχει υποδυθεί στο παρελθόν έναν Ρωμαίο μονομάχο, έναν βραβευμένο με Νόμπελ επιστήμονα, έναν πρωταθλητή του μποξ, καθώς και τον Ρομπέν των Δασών. Τώρα ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, Ράσελ Κρόου, ετοιμάζεται να υποδυθεί ένα ακόμα σημαντικό ρόλο, στην καινούρια ταινία εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα του Βίκτορος Ουγκό ''Οι άθλιοι''.

    Ο 47χρονος ηθοποιός έπρεπε να περάσει από μια διαδικασία διάρκειας τριών μηνών για να καταφέρει να ''εξασφαλίσει'' το ρόλο του επιθεωρητή Ιαβέρη. Στο πλευρό του θα βρίσκεται και ο Αυστραλός ηθοποιός, Χιού Τζάκμαν, παίζοντας τον κεντρικό ήρωα της ιστορίας, Γιάννη Αγιάννη.

    ''Ανυπομονώ να κάνω αυτήν την ταινία και να παίξω μαζί με τον Χιου Τζάκμαν'' δήλωσε ο Κρόου.

    Το φιλμ ''Οι άθλιοι'' -με παραγωγό τον Κάμερον Κρόου- έκανε πρεμιέρα το 1985 και θεωρείται ένα από τα πιο πετυχημένα μιούζικαλ όλων των εποχών.

    Τα γυρίσματα της ταινίας θα ξεκινήσουν στην Βρετανία τον επόμενο Φεβρουάριο, και αναμένεται να βρίσκεται στους κινηματογράφους τον Δεκέμβριο.

    Πριν όμως φορέσει το διάσημο καπέλο του επιθεωρητή Ιαβέρη, ο Ράσελ Κρόου περνάει τον περισσότερο χρόνο του στο γυμναστήριο καθώς ετοιμάζεται να παίξει τον πατέρα του Σούπερμαν στην ταινία ''Man of Steel''.

    [03] Οι γάτες αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης αλλεργιών στους ενήλικες

    Μπορεί ένα γατάκι στο σπίτι όχι μόνο να φέρνει χαρά στα παιδιά, αλλά επίσης να τα προστατεύει από μελλοντικές αλλεργίες, όμως δεν ισχύει το ίδιο για τους γονείς και γενικότερα για τους ενήλικους. Όπως δείχνει μια νέα ιταλική επιστημονική έρευνα, η παρουσία γάτας μέσα στο σπίτι σχεδόν διπλασιάζει τον κίνδυνο να εμφανίσουν οι ενήλικες αλλεργία, με συνέπεια να αρχίσουν να έχουν δύσπνοια, να φτερνίζονται, να έχουν φαγούρες κλπ.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Μάριο Ολιβιέρι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βερόνα, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό για θέματα αλλεργιών και κλινικής ανοσολογίας "Journal of Allergy and Clinical Immunology", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, αναφέρουν ότι όσοι ενήλικες έχουν ήδη άσθμα ή αλλεργίες, αντιμετωπίζουν πρόσθετο κίνδυνο από την παρουσία γάτας μέσα στο σπίτι τους και ιδίως στην κρεβατοκάμαρά τους.

    Οι Ιταλοί επιστήμονες μελέτησαν πάνω από 6.000 ενήλικους Ευρωπαίους για διάστημα εννέα ετών, παίρνοντας δείγματα αίματος στην αρχή και στο τέλος της έρευνας. Κανείς από τους συμμετέχοντες δεν είχε αντισώματα κατά των γατών στην αρχή της μελέτης, συνεπώς δεν διέθετε ευαισθητοποίηση απέναντί τους (η ευαισθητοποίηση είναι συνήθως ο προάγγελος των συμπτωμάτων της αλλεργίας).

    Περίπου 5% των ατόμων που διέθεταν κατοικίδια γάτα, απέκτησαν τέτοια αντισώματα μέσα στα εννέα χρόνια της έρευνας, έναντι 3% όσων στην πορεία δεν απέκτησαν γάτα στο σπίτι τους. Το 40% όσων απέκτησαν ευαισθητοποίηση, δήλωσαν ότι εμφάνιζαν συμπτώματα αλλεργίας όταν βρίσκονταν κοντά στις γάτες, τετραπλάσιο ποσοστό σε σχέση με όσους δεν είχαν αντισώματα κατά των γατών.

    Οι ερευνητές συμπέραναν ότι όσοι ενήλικες είχαν γάτες ως παιδιά, είχαν πολύ μικρότερο κίνδυνο να ευαισθητοποιηθούν αργότερα και να εμφανίσουν αλλεργία εξαιτίας μιας γάτας, σε σχέση με όσους αποκτούσαν γάτα για πρώτη φορά ως ενήλικες.

    [04] Βυθίστηκε το τουρκικό πλοίο βορειοδυτικά της Σάμου

    Δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής θαλάσσια ρύπανση από τη βύθιση του τουρκικού φορτηγού πλοίου «Dogu Haslaman» σε βάθος χιλίων μέτρων περίπου, στη θαλάσσια περιοχή 18 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σάμου, εντός του FIR Αθηνών.

    Το πλοίο που μετέφερε λίπασμα και είχε αναχωρήσει από την Ουκρανία με προορισμό το Ισραήλ, εγκαταλείφθηκε από το πλήρωμά του το οποίο παραλήφθηκε από παραπλέον τουρκικό πλοίο.

    Στην περιοχή κατά τη χθεσινή επιχείρηση έσπευσαν δύο σκάφη του λιμενικού σώματος και ένα ελικόπτερο super puma.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κατά την άφιξη του ελικοπτέρου στο σημείο, το 12μελές πλήρωμα που είχε ήδη μεταφερθεί με σωστική λέμβο σε παραπλέον τουρκικό φορτηγό πλοίο, αρνήθηκε την παροχή βοήθειας από τους διασώστες του ελικοπτέρου.

    Την όλη επιχείρηση παρακολουθούσε διακριτικά σκάφος του πολεμικού ναυτικού.

    [05] Αναμένουν τον Κοντρέρας για την τελική συζήτηση στον ΠΑΟΚ

    Μέσα στο επόμενο διήμερο αναμένεται από την Χιλή ο αμυντικός του ΠΑΟΚ Πάμπλο Κοντρέρας, προκειμένου να συζητήσει με τους διοικούντες την προοπτική της αποδέσμευσης του ώστε να συνεχίσει στην Κόλο- Κόλο με την οποία φέρεται να έχει συμφωνήσει για να συνεχίσει και να κλείσει την καριέρα του. Στο "Δικέφαλο του Βορρά" θεωρούν πως ο παίκτης δεν έχει λάβει καμμιά διαβεβαίωση περί απελευθέρωσης του. Δεν κρύβουν, παράλληλα, πως το υψηλό συμβόλαιό του είναι "πονοκέφαλος" για την ομάδα, που πρέπει στους επόμενους μήνες να μειώσει θεαματικό τον προϋπολογισμό της ώστε να μην έχει προβλήματα από την αρμόδια επιτροπή της UEFA, που παρακολουθεί την οικονομική υγεία των ομάδων και εκδίδει το πιστοποιητικό Financial Fair Play ως προϋπόθεση συμμετοχής τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

    Στο διήμερο που ακολουθεί αναμένεται και ο Βραζιλιάνος Σπαντάσιο, που θα λύσει το συμβόλαιο της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ για οικονομικούς λόγους.

    [06] "Ευάλωτα" στους χάκερς τα κινητά τηλέφωνα GSM

    Δισεκατομμύρια χρήστες κινητών τηλεφώνων σε όλο τον κόσμο κινδυνεύουν να βρεθούν ανά πάσα στιγμή "όμηροι" των χάκερ, οι οποίοι είναι σε θέση να αποκτήσουν εξ αποστάσεως τον πλήρη έλεγχο σχεδόν κάθε συσκευής GSM, επειδή είναι ανεπαρκές το επίπεδο ασφάλειας των δικτύων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

    Αυτή την προειδοποίηση απηύθυνε ένας ειδικός σε θέματα ασφάλειας, ο Κάρστεν Νολ, επικεφαλής των εργαστηρίων έρευνας Security Research Labs με έδρα το Βερολίνο.

    Σύμφωνα με τη βρετανική "Ντέιλι Μέιλ", ο Κ. Νολ μιλώντας σε συνέδριο "καλών" χάκερ για ζητήματα κυβερνο-ασφάλειας στη γερμανική πρωτεύουσα, είπε ότι οι χάκερ έχουν την τεχνική δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνο του χρήστη, χωρίς αυτός να το καταλάβει, για να κάνουν τις δικές τους κλήσεις και να στείλουν τα δικά τους γραπτά μηνύματα, καθώς επίσης μπορούν να εγγραφούν σε υπηρεσίες επί πληρωμή, ανεβάζοντας στα ύψη τον λογαριασμό του ανυποψίαστου χρήστη.

    Ο Γερμανός ερευνητής ανακοίνωσε επίσης ότι όχι μόνο είναι δυνατό να "κρυφακούσει" κανείς τις συνομιλίες μέσω κινητού ή να διαβάσει τις ανταλλαγές γραπτών μηνυμάτων, αλλά επίσης μπορεί να ακούσει τα φωνητικά μηνύματα στον τηλεφωνητή του χρήστη. Το πιο ανησυχητικό, όπως απέδειξε, είναι ότι αυτό είναι εφικτό με μια ξεπερασμένη συσκευή κινητού τηλεφώνου ηλικίας επτά ετών και με λογισμικό ήδη δωρεάν διαθέσιμο στο διαδίκτυο.

    Η τεχνολογία GSM είναι η πιο ευρέως διαδεδομένη στον κόσμο και χρησιμοποιείται από περίπου τέσσερα δισεκατομμύρια συσκευές, καλύπτοντας περίπου το 80% της παγκόσμιας αγοράς κινητής τηλεφωνίας.

    [07] Η Βενεζουέλα θα αφαιρεί δωρεάν τα εμφυτεύματα στήθους της PIP

    Το υπουργείο Υγείας της Βενεζουέλας ανακοίνωσε πως τα εμφυτεύματα στήθους PIP θα αφαιρούνται δωρεάν στα κρατικά κέντρα υγείας.

    "Οι γυναίκες που επιθυμούν να αφαιρέσουν τα εμφυτεύματα της εταιρίας Poly Implant Prothese μπορούν να απευθύνονται στα κρατικά νοσοκομεία που διαθέτουν τμήμα πλαστικής χειρουργικής", δήλωσε η υπουργός Υγείας της χώρας Εουτζένια Σάντερ και πρόσθεσε πως τα εμφυτεύματα δεν θα αντικαθίστανται.

    Σύμφωνα με την υπουργό τα εμφυτεύματα ΡΙΡ χρησιμοποιούνται με παράνομο τρόπο στη Βενεζουέλα. Η ίδια πάντως δεν διευκρίνισε πόσες είναι οι γυναίκες που έχουν προσθέσει τα συγκεκριμένα εμφυτεύματα.

    Κάθε χρόνο στη Βενεζουέλα πραγματοποιούνται 40.000 πλαστικές επεμβάσεις στήθους.

    [08] Ξεκίνησε πάλι η δίκη του Μουμπάρακ

    Η δίκη του έκπτωτου προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, ο οποίος κατηγορείται για την δολοφονία διαδηλωτών και για κατάχρηση εξουσίας, ξεκίνησε πάλι σήμερα ύστερα από καθυστερήσεις σχεδόν τριών μηνών.

    Ο 83χρονος Μουμπάρακ μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στην Αστυνομική Ακαδημία στα περίχωρα του Καΐρου.

    Ο Μουμπάρακ, οι δύο γιοί του, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και ανώτατοι αξιωματικοί της αστυνομίας αντιμετωπίζουν μια σειρά από κατηγορίες μεταξύ των οποίων και συμμετοχή στην δολοφονία εκατοντάδων διαδηλωτών και διαφθορά στη διάρκεια των τριών δεκαετιών που βρίσκονταν στην εξουσία.

    Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τις οικογένειες των διαδηλωτών, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια των 18ήμερων ταραχών που οδήγησαν στην απομάκρυνση του Μουμπάρακ, κατέθεσαν αίτημα ζητώντας την αντικατάσταση του προεδρεύοντος δικαστή Άχμεντ Ρεφαάτ και των δύο άλλων δικαστών. Το αίτημα αυτό απορρίφθηκε.

    Οι δικηγόροι κατήγγειλαν ότι οι δικαστές δεν τους έδωσαν τον απαραίτητο χρόνο για να υποβάλουν ερωτήσεις κατά την εμφάνισή του στο δικαστήριο στον στρατάρχη Μοχάμεντ Χουσέιν Ταντάουι, ο οποίος είναι επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου των Ενόπλων Δυνάμεων, που κυβερνά την Αίγυπτο από τις 11 Φεβρουαρίου, που παραιτήθηκε ο Μουμπάρακ.

    Ο επιχειρηματίας Χουσέιν Σάλεμ, στενός συνεργάτης του Μουμπάρακ, δικάζεται ερήμην.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 28 December 2011 - 9:29:26 UTC