Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο 4,9% το επιτόκιο των εντόκων γραμματίων
  • [02] "Όλοι μαζί θα τα βγάλουμε πέρα"
  • [03] Σύλληψη Απ. Γκλέτσου για άνοιγμα παράδρομου στην εθνική οδό
  • [04] Στήριξη στη Λευκωσία
  • [05] Στάσεις εργασίας στις συγκοινωνίες

  • [01] Στο 4,9% το επιτόκιο των εντόκων γραμματίων

    Στο 4,9% διαμορφώθηκε το επιτόκιο στη σημερινή δημοπρασία των εξάμηνων εντόκων γραμματίων, στην οποία το δημόσιο άντλησε 1,95 δισ. ευρώ. Το επιτόκιο στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία ήταν 4,82%.

    Πληθωρισμός

    Στο 5,2% αυξήθηκε ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο 2010, από 4,9% τον Νοέμβριο. Σε μέσα επίπεδα πέρυσι, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 4,7% έναντι 1,2% που ήταν σε μέσα επίπεδα το 2009.

    Εξάλλου, μείωση κατά 25% εμφάνισε το έλλειμμα του Προϋπολογισμού σε Ταμειακή βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία σε ταμειακή βάση που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος.

    Συστημικού χαρακτήρα η κρίση στην ευρωζώνη

    Διαβεβαιώσεις προς το επενδυτικό κοινό σχετικά με το δημόσιο χρέος της χώρας παρέσχε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, αποδίδοντας την επιτοκιακή ψαλίδα μεταξύ των ελληνικών και των γερμανικών ομολόγων σε ευρύτερες αναταράξεις της αγοράς παρά στην ύπαρξη πραγματικού κινδύνου στάσης πληρωμών, επισημαίνεται στον διαδικτυακό τόπο του αμερικανικού δικτύου.

    "Τα περιθώρια (spreads) παραμένουν εκεί που βρίσκονται εξαιτίας των γενικότερων αναταράξεων στις ευρωπαϊκές αγορές", δήλωσε ο κ.Παπακωνσταντίνου στο CNBC σήμερα.

    "Όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι αυτό είναι ένα συστημικό θέμα για την Ευρώπη", πρόσθεσε.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] "Όλοι μαζί θα τα βγάλουμε πέρα"

    Οι εξελίξεις στην ΕΕ, το ταξίδι του Γ. Παπανδρέου στην Τουρκία και κοινωνικά θέματα, συζητήθηκαν στη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό.

    Οπως δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και για τη σημαντική συμβολή της Ελλάδας στη λήψη αποφάσεων που θα οδηγήσουν σε σταθερότητα και ανάπτυξη την ΕΕ, μέσα από μια ισχυρή οικονομική διακυβέρνηση.

    Μεταξύ των ευρωπαϊκών θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και το ευρωομόλογο.

    Ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για τη χάραξη μιας νέας πορείας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με εμβάθυνσή τους, και με στόχο την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων.

    Στη σαφή γλώσσα που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός στη σύνοδο των Τούρκων πρέσβεων στο Ερζερούμ, αναφέρθηκε ο Κ. Παπούλιας, υποδεχόμενος τον Γιώργο Παπανδρέου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Στη συζήτηση τέθηκαν και κοινωνικά θέματα και, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, στόχος το 2011, μέσα από τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση, είναι μια κοινωνία ευνομούμενη με κοινωνική δικαιοσύνη και ασφάλεια και να μπει η οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά.

    Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι "όλοι μαζί θα τα βγάλουμε πέρα".

  • ** Το απόγευμα, συνεδριάζει το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, υπό τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα.

  • ** Ο κ. Πεταλωτής, ανακοίνωσε ότι εντός του μήνα θα υπάρχει μια προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τα εθνικά θέματα, όπου ο πρωθυπουργός θα κάνει με τον «ευκρινέστερο και αναλυτικότερο» τρόπο ενημέρωση για τα εθνικά θέματα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Σύλληψη Απ. Γκλέτσου για άνοιγμα παράδρομου στην εθνική οδό

    Στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας κρατείται ο δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, εις βάρος του οποίου έχει ασκηθεί δίωξη, μετά το άνοιγμα του παράδρομου στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος των διοδίων της Πελασγίας.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Στήριξη στη Λευκωσία

    Το Βερολίνο θα κάνει ό,τι μπορεί για να ξεπεραστεί ο διαμελισμός της Κύπρου, διαβεβαίωσε η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.

    Σε δήλωση μετά τη συνάντησή της με τον Κύπριο πρόεδρο η κ. Μέρκελ απευθυνόμενη στον κ. Χριστόφια τόνισε: "Εκτιμούμε το θάρρος και τις πρωτοβουλίες σας για λύση του Κυπριακού". Ταυτόχρονα, η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε ότι η τουρκική πλευρά "δεν ανταποκρίνεται στα δικά σας βήματα για έναν συμβιβασμό".

    Η λύση του Κυπριακού πρέπει να προέλθει από τον κυπριακό λαό με τη βοήθεια των Ηνωμένων Εθνών, είπε η κ. Μέρκελ και πρόσθεσε ότι θα μιλήσει και με την ηγεσία της Τουρκίας.

    Επίσης, επεσήμανε ότι η Γερμανία θέλει να βοηθήσει στη συνεργασία ΝΑΤΟ - ΕΕ και ότι τάσσεται υπέρ της συνέχισης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, ανεξάρτητα, όπως σημείωσε, με την τελική τους μορφή.

    "Στη Γερμανία, συμφέρει η λύση του Κυπριακού και η εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων", υπογράμμισε.

    Σε ερώτηση για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, η Α. Μέρκελ τόνισε ότι "όσο η Τουρκία δεν εφαρμόζει το πρωτόκολλο της Άγκυρας, δεν μπορεί να κλείσει κανένα κεφάλαιο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και δεν έχει κλείσει κανένα μέχρι τώρα, ενώ υπάρχουν οκτώ κεφάλαια,τα οποία ούτε καν μπορούν να ανοίξουν".

    Ο Δημήτρης Χριστόφιας χαρακτήρισε την επίσκεψη Μέρκελ στην Κύπρο "ιστορικό ορόσημο" και τόνισε ότι στη συζήτησή τους η καγκελάριος επέδειξε "συγκινητικό ενδιαφέρον" για την Κύπρο.

    Ο κ. Χριστόφιας δήλωσε ότι επενδύει στη φιλία με την κ. Μέρκελ και στη στήριξη της Γερμανίας μέχρι την απαλλαγή της Κύπρου από την κατοχή και τον εποικισμό.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Στάσεις εργασίας στις συγκοινωνίες

    Νέες κινητοποιήσεις πραγματοποιούν, έως και την Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που διαφωνούν με την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών, που προωθεί η κυβέρνηση.

    Αύριο οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3:30 το απόγευμα, ενώ οι συνάδελφοί τους στα τρόλεϊ θα κάνουν στάση εργασίας 11 με 3 το απόγευμα. Τόσο τα λεωφορεία όσο και τα τρόλεϊ θα ακινητοποιηθούν εντελώς την Πέμπτη 12 του μηνός, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία.

    Το Μετρό αύριο θα μείνει ακινητοποιημένο για πάνω από 8 ώρες. Συγκεκριμένα, το Σωματείο των Ηλεκτροδηγών ανακοίνωσε στάσεις εργασίας από 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 8 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

    Για την Πέμπτη, τα Σωματεία της Αττικό Μετρό, έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία, αν δεν υπάρξει συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις τους.

    Προειδοποίηση Ρέππα

    Αυστηρή προειδοποίηση στους εργαζόμενους, αλλά και στις διοικήσεις των εταιριών που αποτελούν το πλέγμα των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, απηύθυνε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Δημήτρης Ρέππας.

    Κάλεσε τους εργαζόμενους να μη δείχνουν τη γροθιά τους απέναντι στην κοινωνία, γιατί με τις κινητοποιήσεις τους πλήττονται οι λιγότερο εύποροι, τους ζήτησε να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να καταλάβουν ότι το προσωπικό τους συμφέρον δεν μπορεί να επικαλύπτει το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου.

    "Δεν θα γίνει επίταξη στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς", δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 January 2011 - 15:30:28 UTC