Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρούγκμαν: Το ευρω-ομόλογο θα ισχυροποιήσει την Ευρώπη
  • [02] Θέματα τουριστικής ανάπτυξης της Αττικής στην συνάντηση Γερουλάνου-Σγουρού
  • [03] Εκθεση στο Λούβρο για τον Μέγα Αλέξανδρο και την αρχαία Μακεδονία
  • [04] Σήμερα αναμένονται στην Αθήνα οι σοροί των δύο ναυτικών του πλοίου Aegean Angel
  • [05] Κίνητρα για επισκευές κατοικιών
  • [06] Νέος κύκλος συλλήψεων
  • [07] Αποφασίζουν για τις κινητοποιήσεις
  • [08] Στο επίκεντρο οι χωματερές
  • [09] Εκθέσεις στο αεροδρόμιο
  • [10] Εκατοντάδες τα θύματα
  • [11] Οικονομική... απιστία ο»Ώ

  • [01] Κρούγκμαν: Το ευρω-ομόλογο θα ισχυροποιήσει την Ευρώπη

    «Μπορεί η Ευρώπη να σωθεί?» διερωτάται ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν με εκτενές άρθρο του στην ηλεκτρονική έκδοση της «Νιου Γιορτ Τάιμς», υποστηρίζοντας ότι η πρόταση για έκδοση κοινού Ευρωομολόγου κινείται προς την κατεύθυνση ισχυροποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Ο κ. Κρούγκμαν αναφέρεται σε «βαθιά οικονομική κρίση» στην Ευρώπη, σημειώνοντας τις προοπτικές που υπάρχουν αυτή την στιγμή.

    Αφού κάνει ιστορική αναδρομή για το πώς ξεκίνησε η ιδέα για ευρωπαϊκή ενοποίηση και στη συνέχεια το εγχείρημα για ενιαίο νόμισμα, επαναλαμβάνει την άποψη ότι, για καθαρά «τεχνικούς και πρακτικούς» λόγους, το ενιαίο νόμισμα ήταν, από τη γέννησή του, «καταδικασμένο σε αποτυχία», όπως υπογραμμίζει.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Θέματα τουριστικής ανάπτυξης της Αττικής στην συνάντηση Γερουλάνου-Σγουρού

    Θέματα τουριστικής ανάπτυξης της Αττικής, αλλά και ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και ΥΠΠΟΤ συζήτησαν ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό. Στο επίκεντρο βρέθηκε μεταξύ άλλων το πρόγραμμα Athens Every Week του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού που στόχο έχει να αναδείξει όχι μόνο την Αθήνα αλλά ολόκληρη την Αττική ως προορισμό, θέματα που έχουν σχέση με την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου, αλλά και τη Μαραθώνια διαδρομή.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Εκθεση στο Λούβρο για τον Μέγα Αλέξανδρο και την αρχαία Μακεδονία

    Με 668 μάρτυρες της τέχνης, της ιστορίας και της -2.500 χρόνων- ζωής της, η Μακεδονία ταξιδεύει στο κέντρο της Ευρώπης.

    «Au Royanne de l Alexandre le grand - La mac?doine Antigue» (Στο Βασίλειο του Μ. Αλεξάνδρου - Η αρχαία Μακεδονία) είναι ο τίτλος της μεγάλης έκθεσης που θα αναπτυχθεί το τετράμηνο από τον Οκτώβριο του 2011 ως τον Ιανουάριο του 2012 στην κεντρική αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου του Λούβρου, στο Παρίσι.

    «Οι Γάλλοι -και πολλοί άλλοι Ευρωπαίοι- γνωρίζουν πως ο Μέγας Αλέξανδρος ξεκίνησε από την Ελλάδα, όχι όμως και τη Μακεδονία. Δεν γνωρίζουν ότι η Μακεδονία, γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, είναι μέρος της Ελλάδας ανέκαθεν. Η έκθεση θα είναι μια καταπληκτική ευκαιρία να γνωρίσουν οι κάθε εθνικότητας επισκέπτες του Μουσείου του Λούβρου τον Μέγα Αλέξανδρο, την καταγωγή και τη διαχρονικότητα του μύθου του», έλεγε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται για πολλοστή φορά τους τελευταίους μήνες για την προετοιμασία της έκθεσης, η επιμελήτριά της και διευθύντρια του τμήματος Ελληνικών και Ρωμαϊκών Αρχαιοτήτων του Μουσείου του Λούβρου, Σοφί Ντεσάμπ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Σήμερα αναμένονται στην Αθήνα οι σοροί των δύο ναυτικών του πλοίου Aegean Angel

    Σήμερα αναμένεται να φθάσουν στο αεροδρόμιο «Ελεύθεριος Βενιζέλος» οι σοροί των δύο αδικοχαμένων Ελλήνων ναυτικών του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου Aegean Angel.

    Σημειώνεται ότι το δεξαμενόπλοιο στις 30/12/2010 έπεσε σε μεγάλη θαλασσοταραχή στον Ατλαντικό, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους όταν χτυπήθηκαν από κύμα ο 47χρονος πλοίαρχος Δημήτρης Μποζώνης και ο 33χρονος Α' μηχανικός Αθανάσιος Παπαγεωργίου.

    Οι σοροί των δύο ναυτικών μόλις φτάσουν στο αεροδρόμιο θα μεταφερθούν στο νεκροτομείο Πειραιά, για νεκροψία -νεκροτομή.

    Η κηδεία του Α' μηχανικού, Αθανάσιου Παπαγεωργίου, θα γίνει το Σάββατο από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κερατέας και την ίδια ημέρα στο Γ' Νεκροταφείο Νίκαιας του πλοιάρχου, Δημήτρη Μποζώνη.

    Σύμφωνα με την πλοικτήτρια εταιρεία, ο 34χρονος Κύπριος υποπλοίαρχος Αντώνης Ιωάννου, που είχε τραυματισθεί στο ναυτικό δυστύχημα και νοσηλευόταν στην πόλη Χάμιλτον των ΗΠΑ, είναι πολύ καλά στην υγεία του, έχει εξέλθει από το νοσοκομείο και σύντομα αναμένεται να επιστρέψει στην πατρίδα του.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Κίνητρα για επισκευές κατοικιών

    Με διευρυμένα κριτήρια υπαγωγής, προκηρύσσεται την 1η Φεβρουαρίου το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ' Οίκον», μέσω του οποίου θα δίνονται επιδοτήσεις και άτοκα ή χαμηλότοκα δάνεια για παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στα σπίτια (αντικατάσταση κουφωμάτων, καυστήρων, μονώσεις, κλπ).

    Η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, και ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Παναγιώτης Ρήγας, υπέγραψαν, χθες, την απόφαση για την προκήρυξη, που προβλέπει ότι η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται μέχρι τις 31 Μαρτίου, δηλαδή για δύο μήνες.

    Σύμφωνα με την απόφαση, τα σπίτια που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, θα βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης έως 1.750 ευρώ ανά τετραγωνικό (από 1.500, που ήταν η αρχική εξαγγελία), ενώ αλλαγές έγιναν και στα εισοδηματικά κριτήρια με στόχο, όπως αναφέρεται, να δοθεί η δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες να ενταχθούν στο πρόγραμμα. Έτσι, οι κατηγορίες των δικαιούχων διαμορφώνονται ως εξής:

    Οι τράπεζες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, συμφώνησαν στους όρους αυτούς και θα δίνουν τα άτοκα ή χαμηλότοκα δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις (προσημείωση ακινήτου) είναι οι Άλφα, Εθνική, Πειραιώς και EFG Eurobank - Ergasias. Η εθνική και κοινοτική συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι 396 εκατ. ευρώ, ενώ στόχος είναι να εισφέρουν οι τράπεζες άλλα 800 εκατ. ευρώ, ώστε οι συνολικές επενδύσεις να φθάσουν στο 1,2 δισ. ευρώ.

    Μέχρι 15.000 ευρώ μπορούν να λάβουν, ως άτοκο / χαμηλότοκο δάνειο ή επιδότηση, οι ιδιοκτήτες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ Οίκον για να προχωρήσουν σε ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους.

    Για την υποστήριξη των πολιτών, τόσο κατά για το στάδιο υποβολής αίτησης στο πρόγραμμα, όσο και κατά την υλοποίηση του έργου, λειτουργεί, γραμμή αρωγής χρηστών (helpdesk) στο 210 9797400. Ο Οδηγός εφαρμογής και τα έντυπα του Προγράμματος βρίσκονται αναρτημένα στο διαδικτυακό τόπο http://exoikonomisi.ypeka.gr/.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Νέος κύκλος συλλήψεων

    Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των τεσσάρων συλληφθέντων για την υπόθεση της τρομοκρατίας.

    Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, πρόκειται για τέσσερα άτομα σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης από τον ανακριτή Θεσσαλονίκης για συνέργεια σε εμπρηστική επίθεση στη ΔΕΗ Θεσσαλονίκης, στις 13 Οκτωβρίου του 2010. Για την υπόθεση αυτή είχε συλληφθεί ένας δεκαεννιάχρονος ο οποίος είχε προφυλακιστεί, ενώ την επόμενη ημέρα εκδόθηκαν τα εντάλματα για τους άλλους τέσσερις.

    Στις κατβ οίκον έρευνες που έγιναν στο Βύρωνα και στον Ταύρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα πιστόλι των 9 χιλιοστών, μία γεμιστήρα των 10 φυσιγγίων, 3 φορητοί υπολογιστές, 5 USB, 2 εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, μονωτικές ταινίες, λαμπτήρες, χειρόγραφες σημειώσεις, 4 κινητά τηλέφωνα, κλειδιά, σετ εργαλείων με κολλητήρι, κατσαβίδια και άλλα αντικείμενα.

    Όλα τα κατασχεθέντα μεταφέρθηκαν και εξετάζονται στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας.

    Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται για να διαπιστωθεί αν οι συλληφθέντες έχουν σχέση με τη δράση συγκεκριμένης τρομοκρατικής οργάνωσης.

    Τη Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, εξάλλου, ξεκινά ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που θα συνεδριάζει στις φυλακές Κορυδαλλού, η δίκη για την πρώτη δικογραφία, που αφορά τους «Πυρήνες» με κατηγορούμενους 13 νεαρούς, εκ των οποίων οι τέσσερις παρέμεναν ασύλληπτοι.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] Αποφασίζουν για τις κινητοποιήσεις

    Αποφασισμένοι να απαντήσουν θετικά στην πρόσκληση για διάλογο που απηύθυνε ο υπουργός Μεταφορών Δ. Ρέππας, φέρονται οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

    Ήδη, οι συνδικαλιστές στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ δήλωσαν ότι δεν θα αφήσουν καμία ευκαιρία να πάει χαμένη και θα προσέλθουν στον διάλογο, εφόσον υπάρξει επίσημη πρόσκληση, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση κινούνται, σύμφωνα με πληροφορίες και οι συνάδελφοί τους στις άλλες εταιρίες.

    Σήμερα συνεδριάζει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, προκειμένου να λάβει αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

    Την Πέμπτη στη Βουλή, σημειώθηκε σφοδρή «σύγκρουση», μεταξύ του υφυπουργού Μεταφορών Σπ. Βούγια και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνη, στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησής του για τις αστικές συγκοινωνίες, με τον ερωτώντα βουλευτή να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι νομοθετεί πραξικοπηματικά και τον υφυπουργό να επισημαίνει, πως πρόκειται για βιώσιμη και δίκαιη λύση προς όφελος του κοινού και των συγκοινωνιών.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [08] Στο επίκεντρο οι χωματερές

    Συνάντηση με τον Επίτροπο Περιβάλλοντος Γιάνες Ποτότσνικ θα έχουν, σήμερα, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης και η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, με θέμα τους παράνομους χώρους υγειονομικής ταφής στην Ελλάδα.

    Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του αρμόδιου Επιτρόπου, η συνάντηση αφορά στη διαδικασία προσφυγής της Επιτροπής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις παράνομες χωματερές, οι οποίες εξακολουθούν να λειτουργούν στην Ελλάδα κατά παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας για τα απόβλητα.

    Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Οκτωβρίου η Επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση, καλώντας την Ελλάδα να συμμορφωθεί με προηγούμενη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σχετικά με τις παράνομες χωματερές, υπενθυμίζοντας ότι το 2005 το Δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα, διότι δεν έλαβε επαρκή μέτρα για την παύση λειτουργίας όλων των παράνομων χωματερών.

    Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία που διαθέτει η Επιτροπή, εξακολουθούν να λειτουργούν περίπου 316 παράνομες χωματερές και 429 βρίσκονται ακόμα σε διαδικασία αποκατάστασης. Συνεπώς, η Επιτροπή τον περασμένο Οκτώβριο απηύθυνε συμπληρωματική προειδοποιητική επιστολή, τονίζοντας ότι αν οι ελληνικές αρχές δεν ενεργήσουν, ενδέχεται να προσφύγει εκ νέου στο Δικαστήριο και να ζητήσει την επιβολή χρηματικών προστίμων.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [09] Εκθέσεις στο αεροδρόμιο

    Σε ένα σύγχρονο μουσείο για εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, μετατρέπεται ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, μετά τη συνεργασία του με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, στο πλαίσιο της οποίας σε ειδικό εκθεσιακό χώρο του αεροδρομίου θα παρουσιάζονται ανά περιόδους αποσπάσματα από μεγάλες περιοδικές εκθέσεις ή από τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου.

    Η πρώτη παρουσίαση αφορά στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με τίτλο "Σκηνές από την Καθημερινή Ζωή στην Αρχαιότητα", η οποία θα διαρκέσει από τις 17 Ιανουαρίου έως τις 30 Απριλίου 2011.

    Η έκθεση προσκαλεί τον επισκέπτη σ' ένα συνοπτικό ταξίδι στο χώρο και το χρόνο. Ξεκινώντας από τον κόσμο των θεών, των ηρώων και του Έρωτα, ο θεατής συνεχίζει την περιήγησή του στον κόσμο των ανθρώπων και παρακολουθεί τις δραστηριότητες των γυναικών στον ιδιωτικό χώρο, και των ανδρών στον ιδιωτικό και τον δημόσιο χώρο, τη θρησκευτική και την επέκεινα ζωή, στο βασίλειο του Κάτω κόσμου.

    Η παρουσίαση της έκθεσης «Σκηνές από την Καθημερινή Ζωή στην Αρχαιότητα» θα πραγματοποιηθεί στο επίπεδο αφίξεων του αεροδρομίου (είσοδος 1) ενώ ο χώρος είναι προσβάσιμος για όλους τους επιβάτες και επισκέπτες του αεροδρομίου και παραμένει ανοικτός καθημερινά και καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [10] Εκατοντάδες τα θύματα

    Τουλάχιστον 432 πολίτες έχουν χάσεις τη ζωή τους, από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Βραζιλία.

    Τα σωστικά συνεργεία αγωνίζονται να φτάσουν στις περιοχές που έχουν αποκοπεί από τις καταστροφικές πλημμύρες και τις κατολισθήσεις.

    Τόνοι λάσπης και νερού, σε μια από τις χειρότερες φυσικές καταστροφές που έχουν σημειωθεί στη χώρα εδώ και δεκαετίες, έχουν σαρώσει την ορεινή περιοχή Σεράνα, κοντά στο Ρίο ντε Ζανέιρο, παρασέρνοντας δρόμους, σπίτια και ξεκληρίζοντας ολόκληρες οικογένειες.

    Η πόλη Νόβα Φριμπούργκ, 140 χιλιόμετρα βορείως του Ρίο, είναι αυτή που επλήγει περισσότερο από τις βροχοπτώσεις με 201 νεκρούς, ενώ η Τερεζόπολη, 100 χιλιόμετρα από το Ρίο, μετρά 175 θανάτους και η γειτονική της Πετρόπολι 39 θανάτους. Σε μια μικρή πόλη στην ίδια περιοχή, την Σουμιντούρο οι νεκροί έφτασαν έως τώρα τους 17, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [11] Οικονομική... απιστία

    Οικονομική... απιστία διαπράττουν τρεις στους δέκα Αμερικανούς καθώς λένε συστηματικά ψέματα στο έτερον ήμισύ τους για τα χρήματα που κερδίζουν, μια πρακτική που συχνά οδηγεί στο διαζύγιο, όπως έδειξε μια δημοσκόπηση.

    Η διαδικτυακή δημοσκόπηση της εταιρείας Harris Interactive, που έγινε σε δείγμα 2.019 ενηλίκων, έδειξε ότι το 31% των ζευγαριών που έχουν κοινό "ταμείο" κρύβουν μετρητά ή τραπεζικούς λογαριασμούς ή τα χρέη τους. "Η οικονομική απιστία ίσως να γίνει το νέο πρότυπο", ανέφερε η εταιρεία Forbes.com, που παρήγγειλε τη δημοσκόπηση σε συνεργασία με το Εθνικό Ταμείο Οικονομικής Εκπαίδευσης (NEFE).

    Το ένα τρίτο των ερωτηθέντων απάντησε ότι έχουν εξαπατηθεί από το σύντροφό τους. Γυναίκες και άνδρες λένε ψέματα στον ίδιο βαθμό και για τα ίδια πράγματα, κάτι όμως που "προκαλεί μεγάλη ζημιά στη σχέση", όπως είπε ο επικεφαλής του NEFE, Τεντ Μπεκ.

    Το 16% των ζευγαριών που διέπραταν "οικονομική απιστία" οδηγήθηκαν στο διαζύγιο και το 11% σε προσωρινή διάσταση.

    Το συχνότερο ψέμα (58%) είναι το κρύψιμο μετρητών. Το 54% έκρυψε μια "μικρή" αγορά που έκανε, το 30% ένα "φουσκωμένο" λογαριασμό, το 16% μια σημαντική αγορά και το 15% έναν τραπεζικό λογαριασμό. Σχεδόν ένας στους δέκα (11%) έκρυψε τα χρέη του ή δεν είπε την αλήθεια για το ύψος του μισθού του.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 14 January 2011 - 7:30:21 UTC