Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στάσεις εργασίας των εκπαιδευτικών
  • [02] Προθεσμία για να απολογιθούν
  • [03] Αποφασίζουν για τις κινητοποιήσεις ο»Ώ

  • [01] Στάσεις εργασίας των εκπαιδευτικών

    Στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις, στις κατά τόπους διευθύνσεις εκπαίδευσης, έχουν προγραμματίσει για σήμερα οι εκπαιδευτικοί, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή τους για τις συγχωνεύσεις σχολείων.

    Το Υπουργείο Παιδείας με σημερινή ανακοίνωσή του αναφέρεται στη δημιουργία Σχολικών Κέντρων και πολυδύναμων σχολικών μονάδων, που δρομολογεί με αυστηρά παιδαγωγικά κριτήρια που υπηρετούν τον μαθητή και την εκπαιδευτική κοινότητα.

    Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, "βασικοί στόχοι του εγχειρήματος είναι η ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, ο εξορθολογισμός στη διασπορά των σχολικών μονάδων και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών, ώστε να διευκολύνεται και να υποστηρίζεται η εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας για όλους τους μαθητές της επικράτειας."

    Πιο συγκεκριμένα το Υπουργείο τονίζει ότι "οι βασικοί παιδαγωγικοί στόχοι του νέου οργανωτικού σχεδιασμού είναι να υπάρχει ένας δάσκαλος ανά τάξη στα Δημοτικά σχολεία, καθώς και ικανός αριθμός μαθητών ανά τάξη. Τα οφέλη που προκύπτουν είναι ότι με τον τρόπο αυτό διευκολύνεται η οργάνωση των Πολυδύναμων Σχολικών Κέντρων σε Ολοήμερα Σχολεία, υποστηρίζεται η λειτουργία τμημάτων ένταξης και ενισχυτικής διδασκαλίας και υλοποιούνται επαρκέστερα και αρτιότερα καινοτόμες δράσεις και πρωτοποριακά προγράμματα διδασκαλίας."

    Σχετικά με τα κριτήρια επιλογής σχολικών μονάδων, "στη διαδικασία συνενώσεων προσμετρούνται τα δημογραφικά στοιχεία κάθε περιοχής (ρυθμός μείωσης των μαθητών), η χιλιομετρική απόσταση που καλείται να διανύσει κάθε μαθητής (όχι παραπάνω από 10 χιλιόμετρα ή μετακίνηση μισής ώρας σε συνάρτηση με το γεωγραφικό ανάγλυφο και τις καιρικές συνθήκες της κάθε περιοχής), καθώς και οι κτιριακές υποδομές (εγκαταστάσεις, εξοπλισμός κ.α.) στο σχολείο μετακίνησης. Στο πλαίσιο αυτό, οι νέες πολυδύναμες σχολικές δομές, οι οποίες επιλέγονται βάσει των αρτιότερων κτιριακών εγκαταστάσεων- υποδομών, θα λειτουργήσουν ως Ενιαία Σχολική Μονάδα και όχι ως παράρτημα. "

    Όμως, αυστηρά είναι και τα κριτήρια του Υπουργείου, βάσει των οποίων γίνονται εξαιρέσεις σχολικών μονάδων, "λαμβάνοντας υπόψη την ιδιομορφία του γεωγραφικού ανάγλυφου, αλλά και του πλήθους των δυσπρόσιτων, απομακρυσμένων και νησιωτικών περιοχών της χώρας μας, ο σχεδιασμός θέτει αυστηρά κριτήρια στην επιλογή των σχολικών μονάδων που συνενώνονται και αυτών που εξαιρούνται. Συγκεκριμένα, εξαιρούνται από το πρόγραμμα συνενώσεων τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των απομονωμένων και απομακρυσμένων ορεινών και νησιώτικων περιοχών της χώρας, στις οποίες οι αποστάσεις, οι καιρικές και οι συγκοινωνιακές συνθήκες δεν διασφαλίζουν τις παιδαγωγικές προϋποθέσεις για την ασφαλή και άνετη μεταφορά των μαθητών."

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Προθεσμία για να απολογιθούν

    Προθεσμία για τις 14 Φεβρουαρίου ζήτησαν και έλαβαν από τους Εφέτες Ανακριτές οι τέσσερις κατηγορούμενοι ως μέλη της οργάνωσης "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" που κλήθηκαν σε απολογία για την υπόθεση της αποστολής παγιδευμένων με εκρηκτικά πακέτων προς πρεσβείες και ξένους ηγέτες.

    Οι Γεράσιμος Τσάκαλος, Παναγιώτης Αργυρού, Χάρης Χατζημιχελάκης, Γιώργος Καραγιαννίδης και Αλέξανδρος Μητρούσιας έλαβαν προθεσμία ώστε να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που συνέταξαν οι ανακριτές της υπόθεσης, ο Χάρης Χατζημιχελάκης φέρεται ως "διευθύνων την οργάνωση", ενώ του αποδίδεται οργανωτικός ρόλος στην αποστολή των πακέτων-βομβών.

    Ο Χάρης Χατζημιχελάκης με δήλωσή του σε διαδικτυακή σελίδα ενημέρωσης έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για ενέργειες της οργάνωσης.

    Στο "φως" νέα στοιχεία

    Νέα ευρήματα που δίνουν άλλες διαστάσεις στο θέμα της τρομοκρατίας, που βρίσκεται, σε εξέλιξη προέκυψαν από την έρευνα που συνεχίζεται στο σπίτι της οδού Κορδελιού και Φορμίωνος στο Βύρωνα.

    Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, εκτός από το πιστόλι και διάφορα άλλα αντικείμενα που βρέθηκαν χθες, σήμερα βρέθηκαν ένα πολεμικό τουφέκι Καλάζνικοφ με σιγαστήρα, 100 φυσίγγια των 7,62 χιλιοστών για το συγκεκριμένο όπλο, 120 φυσίγγια των εννέα χιλιοστών, δελτία ταυτότητας, πιστωτικές κάρτες, σφραγίδες κενά δελτία φοιτητικών ταυτοτήτων, χρήματα και άλλα αντικείμενα.

    Όλα μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας για διερεύνηση.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Αποφασίζουν για τις κινητοποιήσεις

    Αποφασισμένοι να απαντήσουν θετικά στην πρόσκληση για διάλογο που απηύθυνε ο υπουργός Μεταφορών Δ. Ρέππας, φέρονται οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

    Ήδη, οι εργαζόμενοι στο Μετρό αποφάσισαν να αναστείλουν τις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, για όσο χρόνο διαρκέσει ο δημόσιος διάλογος για το θέμα των αστικών συγκοινωνιών, αποδεικνύοντας έτσι και εμπράκτως, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, ότι δεν ευθύνονται οι ίδιοι για την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού. Διευκρινίζουν, πάντως, ότι σε περίπτωση που ο διάλογος αποβεί άκαρπος ισχύει η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για κινητοποιήσεις και θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για την υλοποίησή τους.

    Οι συνδικαλιστές στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ δήλωσαν ότι δεν θα αφήσουν καμία ευκαιρία να πάει χαμένη και θα προσέλθουν στον διάλογο, εφόσον υπάρξει επίσημη πρόσκληση, ενώ σήμερα συνεδριάζει και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, προκειμένου να λάβει αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

    Χθες, στη Βουλή, σημειώθηκε σφοδρή «σύγκρουση», μεταξύ του υφυπουργού Μεταφορών Σπ. Βούγια και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνη, στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησής του για τις αστικές συγκοινωνίες, με τον ερωτώντα βουλευτή να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι νομοθετεί πραξικοπηματικά και τον υφυπουργό να επισημαίνει, πως πρόκειται για βιώσιμη και δίκαιη λύση προς όφελος του κοινού και των συγκοινωνιών.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 14 January 2011 - 11:30:14 UTC