Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε τρεις μηνιαίες δόσεις ο ΦΠΑ
  • [02] Επεισόδια στον Αγ. Παντελεήμονα
  • [03] Επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση
  • [04] Κινητοποιήσεων συνέχεια ο»Ώ

  • [01] Σε τρεις μηνιαίες δόσεις ο ΦΠΑ

    Ανάσα στην αγορά αναμένεται να δώσει η ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση και η οποία προβλέπει την καταβολή του ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες σε τρεις μηνιαίες δόσεις.

    Το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει να συμπεριλάβει στο φορολογικό νομοσχέδιο τη σχετική διάταξη, η οποία θα προβλέπει ότι τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα καταβάλλουν το 40% του ΦΠΑ με την υποβολή της περιοδικής δήλωσης, το 30% τον επόμενο μήνα και το υπόλοιπο 30% το μεθεπόμενο.

    Πρόκειται για ρύθμιση που ανταποκρίνεται σε πάγιο αίτημα της αγοράς και αναμένεται να φέρει ανακούφιση, αφού λόγω της κρίσης υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας στον επιχειρηματικό κόσμο.

    Σήμερα, ο ΦΠΑ καταβάλλεται ανάλογα με την κατηγορία της επιχείρησης ως εξής: όσοι τηρούν βιβλία Γ' κατηγορίας υποβάλλουν δήλωση ΦΠΑ και καταβάλλουν το φόρο κάθε μήνα, ενώ όσοι έχουν βιβλία Α' και Β' κατηγορίας του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων τον καταβάλλουν κάθε τρεις μήνες.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών το νέο μέτρο θα εφαρμοστεί από τον Ιούλιο του 2011 όταν θα το επιτρέπει το νέο TAXIS.

    Στο μεταξύ, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών οριστικοποίησαν το νέο έντυπο E-1 της φορολογικής δήλωσης, το οποίο και αναμένεται να αποσταλεί το επόμενο διάστημα στους φορολογούμενους, προκειμένου να το υποβάλουν στην εφορία την Ανοιξη. Στο έντυπο Ε-1 της νέας δήλωσης ενσωματώνονται σε νέους κωδικούς οι αλλαγές που επήλθαν στη φορολογία το 2010 και αφορούν τα τεκμήρια διαβίωσης για αυτοκίνητα, ακίνητα, δίδακτρα και οικιακούς βοηθούς, επίσης προβλέπεται διάταξη που ζητά από τους φορολογούμενους (κυρίως τους ελεύθερους επαγγελματίες) να επιβεβαιώσουν εάν υπέπεσαν σε φορολογικές παραβάσεις κατά το 2010 καθώς σύμφωνα με την διάταξη της νομοθεσίας για παραβάσεις πάνω από 1.200 ευρώ (μη κοπή αποδείξεων, έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων κλπ) θα τους αφαιρείται το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος.

    Επίσης, στο νέο έντυπο υπάρχει νέος κωδικός, όπου θα εγγραφούν τα εισοδήματα που μέχρι πέρυσι φορολογούνταν αυτοτελώς (αθλητές κ.α.) προκειμένου πλέον να φορολογηθούν με βάση τη νέα φορολογική κλίμακα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Επεισόδια στον Αγ. Παντελεήμονα

    Δύο συλλήψεις και 13 προσαγωγές έγιναν χθες το απόγευμα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα από την αστυνομία, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν στην οδό Αχαρνών.

    Τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν οι συγκεντρωθέντες στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, περίπου 300 άτομα, επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό φραγμό με ξύλα και άλλα αντικείμενα για να επιτεθούν στα άτομα που πραγματοποιούσαν αντιρατσιστικό συλλαλητήριο. Η πορεία, που είχε ξεκινήσει από τα Προπύλαια είχε φτάσει στο σημείο που είχαν παραταχθεί οι αστυνομικές δυνάμεις όταν οι συγκεντρωθέντες, σύμφωνα με την αστυνομία, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με σκοπό να περάσουν για να τους επιτεθούν.

    Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων ακόμα και μπροστά στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα και απομάκρυνε τους συγκεντρωθέντες ενώ ο εισαγγελέας που ήταν παρών ζήτησε από τους επικεφαλής του αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου να μην προχωρήσουν προς την πλατεία, όπου είχαν σκοπό να πραγματοποιήσουν συναυλία, για λόγους δημόσιας τάξης.

    Οι συμμετέχοντες στην αντιρατσιστική πορεία δέχτηκαν τις οδηγίες και γύρισαν στην Ομόνοια, όπου και διαλύθηκαν.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση

    Επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς επαναβεβαιώνοντας παράλληλα ότι θα συνεχίσει να κινείται σε αντιμνημονιακή γραμμή με βάση της αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού.

    «Αν είμαστε κόμμα λαϊκό είναι γιατί κοιτάμε τις φτωχές τάξεις» διακήρυξε, από το βήμα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα, ο πρόεδρος της ΝΔ και προέταξε το "τρίπτυχο Ανάπτυξη Ανταγωνιστικότητα Κοινωνική Συνοχή ως τον μόνο δρόμο για να βγει η χώρα από την κρίση".

    Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε ότι «η ΝΔ δείχνει το νέο της πρόσωπο και βρίσκει απήχηση στον ελληνικό λαό όπως δείχνει το γεγονός ότι μόλις μέσα σε ένα χρόνο, και ενώ προέρχεται από βαριά ήττα, κατάφερε να εκμηδενίσει την διαφορά από τον αντίπαλό της». Επανέλαβε ότι η χώρα μπορεί να βγει από την κρίση μόνο με ανάπτυξη και εξέφρασε την κατηγορηματική του αντίθεση στις οριζόντιες περικοπές που επιβάλλει η κυβέρνηση στον Δημόσιο Τομέα και στην μείωση των χαμηλών εισοδημάτων.

    Ο κ. Σαμαράς καταφέρθηκε εναντίον της κυβέρνησης λέγοντας ότι «οι περισσότεροι συμφωνούν, εντός και εκτός Ελλάδας, ότι αυτή η Πολιτική του Μνημονίου με τίποτα δεν μας βγάζει από τη σημερινή κατάσταση. Και ότι έχει οδηγήσει τη χώρα, πράγματι, σε αδιέξοδο» και πρόσθεσε ότι η αποφασιστικότητα που έδειξε η ΝΔ με το «όχι στο μνημόνιο δικαιώθηκε». Υποστήριξε ότι η δική του «εναλλακτική πρόταση για έξοδο από την κρίση με Ανάκαμψη και Ανάπτυξη και όχι με ύφεση μας βγάζει από το σημερινό αδιέξοδο» και πρόσθεσε ότι όλο και περισσότεροι συμφωνούν με αυτό.

    Αντίθετα, όπως είπε, «η κυβέρνηση σκοτώνει την Ανάπτυξη, με την ασφυξία που επιβάλλει, τορπιλίζει την Ανταγωνιστικότητα, με την κατακόρυφη αύξηση των φόρων και επιπλέον, διαλύει την κοινωνική συνοχή, με την υποβάθμιση των εισοδημάτων και κυρίως όσων δεν ευθύνονται για την τωρινή κρίση. Και με την άνοδο της ανεργίας, χτυπάει πια την κάθε οικογένεια στην Ελλάδα».

    Απάντηση κυβερνητικού εκπροσώπου

    «Πρέπει επιτέλους να αντιληφθούμε όλοι ότι με απλουστευτικές και ανυπόστατες αναλύσεις δεν λύνονται τα μεγάλα προβλήματα του τόπου», τόνισε ο Γ. Πεταλωτής, απαντώντας στον Α. Σαμαρά.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Κινητοποιήσεων συνέχεια

    Αβέβαιο είναι το μέλλον του διαλόγου μεταξύ του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σχετικά με το προωθούμενο νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες.

    Το Συντονιστικό Όργανο της Επιτροπής Αγώνα έχει αποφασίσει να προσέλθουν οι εργαζόμενοι στο διάλογο, χωρίς όμως να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει για την επόμενη εβδομάδα, με εξαίρεση τους εργαζόμενους στο Μετρό, που ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν τις απεργίες όσο κρατάει ο δημόσιος διάλογος.

    Από την πλευρά του, το υπουργείο έχει καταστήσει σαφές ότι διάλογος με ομηρία των εκατοντάδων χιλιάδων επιβατών που χρησιμοποιεί καθημερινά τις αστικές συγκοινωνίες, δεν μπορεί να γίνει, ξεκαθαρίζοντας ότι η πόρτα του θα είναι ανοιχτή μόνο σε όσους δεν απεργούν.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 16 January 2011 - 5:30:15 UTC