Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξενοδοχεία μόνο για ενήλικες και στην Ελλάδα
  • [02] Σκάνδαλο με γιατρούς του ΕΣΥ ο»Ώ

  • [01] Ξενοδοχεία μόνο για ενήλικες και στην Ελλάδα

    Ανοιχτά μόνο για ενήλικες άνω των 18 ετών είναι πλέον πολλά ξενοδοχεία ανά τον κόσμο, προσφέροντας ένα ειδικό τουριστικό προϊόν για χιλιάδες τουρίστες, που ταξιδεύουν χωρίς παιδιά και επιθυμούν ήσυχες διακοπές, μακριά από τη χαρούμενη παιδική «φασαρία».

    Ανάμεσα στην ειδική αυτή ομάδα τουριστών περιλαμβάνονται νεόνυμφοι, άνθρωποι χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις και νέοι γονείς, οι οποίοι θέλουν να απολαύσουν λίγες ημέρες ρομαντικών διακοπών.

    «Πιάνοντας» την τάση που ξεκίνησε στις παρυφές του Κόλπου του Μεξικού, τα πρώτα ξενοδοχεία του είδους για την Ελλάδα λειτουργούν εδώ και λίγα χρόνια στην Κέρκυρα και την Κρήτη, στη Μύκονο (όπου υπάρχουν αρκετές μικρές μονάδες μόνο για ζευγάρια), τη Σαντορίνη, τη Ρόδο, τη Σκιάθο και αλλού.

    Πάντως, το ειδικό αυτό ξενοδοχειακό προϊόν, που κερδίζει ολοένα περισσότερους οπαδούς, δεν είναι ακόμη τόσο διαδεδομένο στην Ευρώπη, όσο στην Αμερική, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια μάρκετινγκ της «Aquis Hotels & Resorts», Ράνια Δεϊμέζη.

    Ποιες υπηρεσίες προσφέρει, όμως, ένα τέτοιο ξενοδοχείο; «Στο "Agios Gordios", που λειτουργεί ως ξενοδοχείο ενηλίκων από το 2008, έχουμε προχωρήσει στον σχεδιασμό και λειτουργία αρκετών εγκαταστάσεων, απαραίτητων για την αρτιότερη προσφορά αυτού του προϊόντος, όπως κέντρο αναζωογόνησης, γήπεδα τένις, εστιατόρια, αλλά και ειδικές θεματικές βραδιές, επισημαίνει η κα Δεϊμέζη.

    Η ζήτηση του εξειδικευμένου αυτού ξενοδοχειακού προϊόντος αυξάνεται διαρκώς. Η πλειοψηφία των ατόμων που ταξιδεύουν χωρίς παιδιά προέρχονται από χώρες, όπως Γερμανία, Αγγλία και Γαλλία αλλά και από τα σκανδιναβικά κράτη.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Σκάνδαλο με γιατρούς του ΕΣΥ

    Έξι γνωστοί γιατροί του ΕΣΥ θα καταστούν τις αμέσως προσεχείς ημέρες κατηγορούμενοι από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για κακουργηματικές κατηγορίες που αφορούν χρηματισμό τους από την εταιρία ορθοπεδικών ειδών «De Puy International» , θυγατρικής της Johnson & Johnson με έδρα τη Βρετανία, για την γνωστή υπόθεση των ορθοπεδικών υλικών που προωθούσαν σε Δημόσια Νοσοκομεία της Αθήνας και της επαρχίας.

    Μετά από πολύμηνη δικαστική έρευνα που ξεκίνησε το 2009 και διενεργείται από Εισαγγελέα Εφετών για το σκάνδαλο , η Εισαγγελία Εφετών παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των έξι ορθοπεδικών για τις κατηγορίες της δωροδοκίας σε βάρος του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για άλλους γιατρούς και για στελέχη της εταιρίας.

    Οι έξι γιατροί που σύντομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν ενώπιον του ανακριτή που θα αναλάβει την υπόθεση, ελέγχθηκαν από το ΣΔΟΕ και σε λογαριασμούς τους εντοπίστηκαν τεράστια χρηματικά ποσά που δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν από τα δηλωθέντα εισοδήματα τους. Όπως φαίνεται να προκύπτει από στοιχεία της έρευνας, οι ορθοπεδικοί προωθούσαν τα προϊόντα της επίμαχης εταιρίας εξασφαλίζοντας για τους ίδιους ως «δώρο καλής συνεργασίας» το 23 έως 30% της αξίας τους, το οποίο η εταιρία κάλυπτε με αντίστοιχη υπερκοστολόγηση. Έτσι το «δώρο» των γιατρών τελικώς πληρώνονταν από το Ελληνικό Δημόσιο. Ενδεικτικό των ποσών που αποκόμιζαν οι γιατροί για κάθε «προώθηση» είναι ότι για ένα συγκεκριμένο μόσχευμα για την σπονδυλική στήλη το ελληνικό δημόσιο πλήρωνε 70 χιλιάδες ευρώ εκ των οποίων το 30% πήγαινε σε ιατρικές τσέπες.

    Το λεγόμενο «σκάνδαλο De Puy» ξεκίνησε στην Βρετανία - μετά από εσωτερικό έλεγχο από την Αμερικανική μητρική εταιρία για «μαύρα ταμεία» - όπου και αποκαλύφθηκε ότι η εταιρία μοίραζε «δωράκια» σε ιατρεία και νοσοκομεία της χώρας για να «προτιμώνται» τα προϊόντα της. Ήδη πρώην μεγαλοστέλεχος της εταιρίας είναι υπόλογος στην αγγλική δικαιοσύνη για διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών επί το πλείστον σε Έλληνες γιατρούς. Μεγάλο μέρος του βρετανικού φακέλου έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών και η Εισαγγελική λειτουργός που χειρίζεται την έρευνα επεξεργάζεται τα στοιχεία καθώς το «μαύρο χρήμα» της εταιρίας φαίνεται να κινήθηκε κυρίως προς την Ελλάδα και την Πολωνία. Στο πλαίσιο της έρευνας της, δόθηκε εντολή από το Εφετείο και έγιναν δεκάδες έφοδοι σε χώρους εμπλεκομένων προσώπων ενώ έχουν ανοιχτεί τραπεζικοί λογαριασμοί περισσότερων από 30 «μεγαλογιατρών».

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 January 2011 - 17:30:11 UTC