Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πανελλαδική δημοσκόπηση για τα "κλειστά" επαγγέλματα
  • [02] Στο 1 δισ. β¬ υπολογίζει το έλλειμμα των Ταμείων η ΑΔΕΔΥ
  • [03] "Κατακρεουργηθήκαμε από τον ίδιο βάρβαρο"
  • [04] Στη μάχη του Κυπέλλου ο»Ώ

  • [01] Πανελλαδική δημοσκόπηση για τα "κλειστά" επαγγέλματα

    Πανελλαδική δημοσκόπηση για τα "κλειστά" επαγγέλματα παρήγγειλε το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να γνωρίζει την άποψη της κοινής γνώμης. Η απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι "προχωράμε στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, πέρα από το πολιτικό κόστος", αναρτήθηκε σήμερα στο διαδίκτυο. Με βάση τη συγκεκριμένη απόφαση, η πανελλαδική αυτή έρευνα, θα γίνει με τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε 1.000 άτομα, 18 ετών και άνω, με απλή τυχαία δειγματοληψία από αρχείο τηλεφώνων του ΟΤΕ. Το δείγμα θα είναι αναλογικό της κατανομής του πληθυσμού έρευνας, ως προς περιφέρεια, φύλο και ηλικία.

    Η δημοσκόπηση ανατέθηκε στην εταιρία Metron Analysis, και το κόστος ανέρχεται σε 8.000 ευρώ πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ. Η εταιρία πρέπει να έχει ολοκληρώσει την έρευνα και να έχει αποστείλει τα αποτελέσματα στο υπουργείο Οικονομικών, εντός 10 εργάσιμων ημερών από την έναρξη των συνεντεύξεων.

    Στην απόφαση του κ. Παπακωνσταντίνου ορίζεται, επίσης, ότι ευθύνες της εταιρίας είναι, ο σχεδιασμός του ερωτηματολογίου, η δειγματοληψία, η διεξαγωγή των τηλεφωνικών συνεντεύξεων, η επεξεργασία και ο λογικός έλεγχος των ερευνητικών δεδομένων, η ανάλυση των δεδομένων και η παραγωγή της τελικής αναφοράς. Το υπουργείο θα έχει εγκρίνει εκ των προτέρων το ερωτηματολόγιο. Η δαπάνη θα βαρύνει τις πιστώσεις του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Οικονομικών.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Στο 1 δισ. β¬ υπολογίζει το έλλειμμα των Ταμείων η ΑΔΕΔΥ

    Στην επιστολή που απέστειλε η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων, ζητώντας συνάντηση με τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, αναφέρει ότι το πρωτογενές έλλειμμα στο Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων ανέρχεται ήδη στα 800 εκατ. ευρώ, στο Μετοχικό Ταμείο σε περίπου 150 εκατ. ευρώ για το 2011, που μπορεί σύμφωνα με πληροφορίες να υπερβεί και τα 200 εκατ. ευρώ και 17 εκατ. ευρώ στο ΤΕΑΔΥ.

    Το Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων έχει ήδη πρόβλημα ρευστότητας. Σήμερα εκκρεμούν πάνω από 35.000 αιτήσεις για εφάπαξ και όσοι υπάλληλοι αποχωρούν σήμερα θα το λάβουν, στην καλύτερη περίπτωση, μετά από τρία χρόνια. Το έλλειμμα του Ταμείου αυξάνεται κατά 300 εκατ. ευρώ το χρόνο και με τα σημερινά δεδομένα, το 2015 θα πλησιάζει τα 2 δισ. και το 2017 μπορεί να έχει ξεπεράσει τα 2,5 δισ. ευρώ.

    "Το πρόβλημα θα γίνει εκρηκτικό το 2017", σημειώνει μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Σπύρος Παπασπύρος, "οπότε και ωριμάζουν τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα δυο γενεών δημοσίων υπαλλήλων, της γενιά της δεκαετίας του '70 και εκείνης του '80. Πρόκειται για έναν αριθμό 100.000 περίπου υπαλλήλων. Αν ξεπεραστεί αυτό το σημείο η επόμενη μαζική έξοδος από την εργασία αναμένεται μεταξύ των ετών 2025 και 2030 οπότε και η κατάσταση των Ταμείων θα έχει λογικά ομαλοποιηθεί χωρίς βέβαια να υπολογίζουμε τον αστάθμητο παράγοντα, δηλαδή την αναλογία εργαζομένων και συνταξιούχων που δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί με τη διαρκή μείωση των προσλήψεων" προσθέτει ο κ. Παπασπύρος.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] "Κατακρεουργηθήκαμε από τον ίδιο βάρβαρο"

    Ο Κάρολος Παπούλιας μιλώντας στον Αρμένιο πρόεδρο Σερζ Σαρκισιάν τόνισε: "Κατακρεουργηθήκαμε από τον ίδιο βάρβαρο". Επίσης ευχήθηκε η Άγκυρα να ανταποκριθεί στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την οικοδόμηση μιας νέας σχέσης.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ακόμη ότι αν η Ελλάδα δεν είχε "το οικονομικό βάρος της ισορροπίας των εξοπλισμών, δεν θα είχε ανάγκη το ΔΝΤ" και συνέχισε: "Δίνουμε τα περισσότερα χρήματα από όλους τους συμμάχους μας στους εξοπλισμούς και αυτό είναι άδικο για έναν ειρηνικό λαό. Ελπίζουμε όμως".

    Από την πλευρά του ο κ. Σαρκισιάν αναφέρθηκε και αυτός στην Τουρκία, κάνοντας λόγο για "δύσκολους γείτονες και δύσκολα προβλήματα", για γείτονες οι οποίοι "συνεχίζουν να ομιλούν με τον τόνο της θέσης ισχύος, συνεχίζουν, όπως πάντα, να διεκδικούν τα πάντα και πάρα πολύ γρήγορα μάλιστα".

    Στις αδυναμίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίες αναδείχθηκαν από την δημοσιονομική κρίση, στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, στο Κυπριακό, αλλά και στο ζήτημα του Ναγκόρνο Καραμπάχ αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, προσφωνώντας τον Αρμένιο ομόλογό του Σερζ Σαργκιζιάν κατά το επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του.

    Ο κ. Παπούλιας αναφερόμενος στην Τουρκία τόνισε ότι "είναι απαράδεκτο για μια χώρα που επιδιώκει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κλείνει τα σύνορα και να δημιουργεί συνθήκες αποκλεισμού και οικονομικής ασφυξίας".

    Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λόγο για πρόβλημα εισβολής και κατοχής, το οποίο, σημείωσε, αποτελεί ουσιαστικό εμπόδιο στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία.

    Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέδωσε για μία ακόμη φορά ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Ο Πρόεδρος της Αρμενίας αναφέρθηκε εκτενώς στους μακραίωνους δεσμούς φιλίας του αρμενικού με τον ελληνικό λαό και χαρακτήρισε την επίσκεψή του στην Αθήνα βάση για την δυναμική ανάπτυξη μιας πολύπλευρης διμερούς συνεργασίας.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Στη μάχη του Κυπέλλου

    Με τις πρώτες αναμετρήσεις για την προημιτελική φάση, συνεχίζεται το κύπελλο Ελλάδας.

    Σημαντικό προβάδισμα για πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας απέκτησε ο Ολυμπιακός Βόλου. Έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα από το 25ο λεπτό, μετά την αποβολή του Παρασκευαΐδη, η ομάδα του Σάκη Τσιώλη επικράτησε 2-0 εκτός έδρας της Κέρκυρας και απέκτησε το «πάνω χέρι» στην υπόθεση πρόκριση ενόψει της ρεβάνς της 6ης φάσης, που θα γίνει στις 3 Φεβρουαρίου στο Πανθεσσαλικό. Τα τέρματα για την ομάδα της Μαγνησίας σημείωσαν οι Μόνχε (26`-πέναλτι) και Μαρτίν (80`). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νικητής της αναμέτρησης θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό τον Ατρόμητο ή τον Διαγόρα.

    Την Τετάρτη, ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί στο αθηναϊκό ντέρμπι την ΑΕΚ, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, ενώ ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ, σε μία αναμέτρηση με τους «ερυθρόλευκους» να είναι φαβορί για την νίκη.

    Οι πρώτοι προημιτελικοί, θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη με τον Ατρόμητο να υποδέχεται τον Διαγόρα, που αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του θεσμού και τους Περιστεριώτες να θέλουν να εξασφαλίσουν ένα σκορ ασφαλείας.

    Στους πρώτους αγώνες για την 6η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    Κέρκυρα-Ολυμπιακός Βόλου 0-2

    Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 19/1

    Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 19/1

    Ατρόμητος Αθηνών-Διαγόρας 20/1

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 18 January 2011 - 19:30:13 UTC