Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το πολυνομοσχέδιο για την Υγεία
  • [02] Δράσεις για μείωση της ανεργίας ο»Ώ

  • [01] Το πολυνομοσχέδιο για την Υγεία

    «Ομπρέλα» κάτω από την οποία θα βρίσκονται συνολικά οι υπηρεσίες Υγείας της χώρας, με στόχο να αναβαθμιστεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, προβλέπει το νομοσχέδιο, που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο.

    Υπό τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) θα βρίσκονται στο εξής οι κλάδοι Υγείας, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με τις μονάδες του, καθώς και τα νοσοκομεία βραχείας νοσηλείας του ΙΚΑ, οι κλάδοι Υγείας του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ, όσον αφορά τις παροχές, ενώ στον Οργανισμό υπάγεται και ο ΟΠΑΔ.

    Με το νομοσχέδιο ανοίγει ο δρόμος για τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων.

    Σε ό,τι αφορά τους φαρμακοποιούς, το πολυνομοσχέδιο προωθεί την πλήρη απελευθέρωση με πληθυσμιακά όρια. Προβλέπει τη δυνατότητα συνάσκησης του επαγγέλματος περισσοτέρων τού ενός φαρμακοποιού στο ίδιο φαρμακείο και δίνει τη δυνατότητα λειτουργίας στα φαρμακεία τα Σάββατα και τα απογεύματα Δευτέρας και Τετάρτης. Υποχρεώνει τους ιδιοκτήτες φαρμακείων να απασχολούν έναν φαρμακοποιό ανά τρεις βοηθούς και δίνει τη δυνατότητα για ίδρυση νέων φαρμακείων σε ακτίνα 200 μέτρων από νοσοκομεία και άλλες μονάδες του ΕΣΥ και των ασφαλιστικών ταμείων, με τον όρο ότι τα νέα φαρμακεία δεν θα είναι περισσότερα από τον διπλάσιο αριθμό όσων ήδη λειτουργούν. Επίσης, μειώνει και το πληθυσμιακό όριο για την ίδρυση νέων φαρμακείων από ένα ανά 1.500 κατοίκους, σε ένα ανά 1.000 κατοίκους.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Δράσεις για μείωση της ανεργίας

    Μέσα στο επόμενο δίμηνο θα προκηρυχθούν τα Τοπικά Ολοκληρωμένα προγράμματα που θα αφορούν εργαζόμενους και ανέργους σε όλη την Ελλάδα και τα οποία προβλέπεται να σχεδιαστούν σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς ώστε να στοχεύουν σε συγκεκριμένες ανάγκες της τοπικής οικονομίας, δήλωσε η υπουργός Εργασίας Λ. Κατσέλη, μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα αναπτυχθούν και οι πολιτικές της κοινωφελούς εργασίας που θα εφαρμοσθούν μέσω ενδιαμέσων φορέων όπως οι Δήμοι και οι Μ.Κ.Ο.

    Η υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι το υπουργείο μπορεί να διαθέσει για την υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών μέσω του ΟΠΑΔ περί τα 100 εκατ. ευρώ και ελπίζει ότι σε συνεργασία με τα άλλα υπουργεία και φορείς θα συγκεντρωθεί ένας "κουμπαράς" 300 εκατ. ευρώ.

    "Η διατήρηση θέσεων εργασίας, σ' αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο, η ένταξη όσο περισσότερων ανέργων στην αγορά εργασίας και η κοινωνική προστασία αποτελούν πρωταρχικούς στόχους των πολιτικών αυτού του Υπουργείου", τόνισε η Υπουργός Εργασίας και προανήγγειλε ότι εντός των επομένων ημερών θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση του ΣΕΠΕ και την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας, και ως το τέλος του μηνός το νομοσχέδιο για την Κοινωνική Οικονομία.

    Χρήσιμη και εποικοδομητική χαρακτήρισαν τη συνάντηση οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γιώργος Παναγόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στο νομοσχέδιο για την αναβάθμιση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, για το οποίο είπε ότι αποτελούσε πάγιο αίτημα της Συνομοσπονδίας Ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος τόνισε την αναγκαιότητα τέτοιων συναντήσεων την ανάγκη για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας. Στη σημασία της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών αναφέρθηκαν ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής κ. Γιάννης Ρέτσος και ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Βασίλης Κορκίδης.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 19 January 2011 - 19:30:14 UTC