Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τέρμα η σπατάλη στο φάρμακο
  • [02] Digi-content: Επενδυτικά σχέδια 40 εκ. β¬
  • [03] "Απαιτείται ετοιμότητα" ο»Ώ

  • [01] Τέρμα η σπατάλη στο φάρμακο

    Η επιτάχυνση των διαδικασιών και η αξιολόγηση του τρόπου διαχείρισης της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό.

    Στη σύσκεψη συμμετείχαν η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος και η γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αθηνά Δρέττα.

    Το ζήτημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως «ίσως το μεγαλύτερο δημόσιο έργο στην Ελλάδα, όχι από την οικονομική άποψη, αλλά από την τεχνική του πλευρά», χωρίζεται σε τρία στάδια με πρώτο εκείνο της ανάπτυξης του λογισμικού και της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος, που ήδη έχει γίνει στον ΟΑΕΕ.

    Επίσης, η πρώτη φάση του έργου περιλαμβάνει το «τεύχος προκήρυξής» του.

    Η δεύτερη φάση του έργου αφορά την επέκταση της συνταγογράφησης στα ασφαλιστικά ταμεία και θεωρείται ότι έως την 1η Μαΐου θα έχουν ενταχθεί στο σύστημα το ΙΚΑ, ο ΟΠΑΔ και ο ΟΓΑ.

    Η τρίτη και τελευταία φάση του έργου σηματοδοτεί την πλήρη ανάπτυξή του με την ένταξη σε αυτό των νοσοκομείων, των ιδιωτικών κλινικών, των ιδιωτικών γιατρών και των αγροτικών ιατρείων, συμπεριλαμβανομένων και των παραϊατρικών και διαγνωστικών εξετάσεων.

    Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, μόλις παραληφθεί το «τεύχος προκήρυξης» του έργου, θα εξεταστεί αν αυτό καλύπτει τα Υπουργεία Εργασίας και Υγείας, ο τρόπος χρηματοδότησης του -εκτιμάται ότι μεγάλο μέρος θα προέλθει από κονδύλια του ΕΣΠΑ- και ο τρόπος επιλογής του αναδόχου με διαγωνισμό ή ΣΔΙΤ.

    Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος είναι η ηλεκτρονική συνταγογράφηση να εφαρμοστεί πλήρως από την 1η Ιανουαρίου 2012, καθώς και η εξοικονόμηση 1 δισ. ευρώ από σπατάλες στα φάρμακα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Digi-content: Επενδυτικά σχέδια 40 εκ. β¬

    Συνολικά 355 επενδυτικά σχέδια, συνολικού προϋπολογισμού 40,57 εκατ. ευρώ, υποβλήθηκαν, μέσω της ηλεκτρονικής διαδικασίας για τη δράση "digi-content", η οποία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου. Η δράση αφορά την ενίσχυση της δημιουργίας δυναμικού και πλούσιου ελληνικού ευρυζωνικού περιεχομένου από ελληνικές επιχειρήσεις, σχεδιάστηκε από την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και υλοποιείται από την εταιρία "Ψηφιακές Ενισχύσεις ΑΕ".

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο μέσος προϋπολογισμός των επενδυτικών σχεδίων ανήλθε στις 114.297 χιλ. ευρώ. Όλες οι επιχειρήσεις, που υπέβαλαν επενδυτικά σχέδια, ενημερώθηκαν άμεσα για τη βαθμολογία τους, η οποία προκύπτει αυτόματα, με αντικειμενικά κριτήρια.

    Σε ό,τι αφορά την Περιφερειακή κατανομή των υποβληθέντων επενδυτικών σχεδίων, η ζήτηση διαφοροποιείται. Επιχειρήσεις από την Αττική παρουσίασαν τη μεγαλύτερη ζήτηση, με 212 επενδυτικά σχέδια, που αντιστοιχούν σε συνολικό προϋπολογισμό 27 εκατ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας το διατιθέμενο προϋπολογισμό κατά 150%. Ικανοποιητική συμμετοχή παρουσιάστηκε και από επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας (35 επενδυτικά σχέδια), καθώς και από τις οκτώ Περιφέρειες του Προγράμματος "Ψηφιακή Σύγκλιση" (Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Βόρειο Αιγαίο, Δυτική Ελλάδα, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ιόνια νησιά, Κρήτη), με ηλεκτρονικές υποβολές 88 επενδυτικών σχεδίων.

    Τα επενδυτικά σχέδια, που υποβλήθηκαν, προέρχονται από εκδοτικούς οίκους (διάθεση βιβλίων σε ψηφιακή μορφή και πολλαπλές πλατφόρμες), επιχειρήσεις παραγωγής ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού ενημερωτικού περιεχομένου (διάθεση με ψηφιακά μέσα), εκδοτικές επιχειρήσεις (διάθεση ενημερωτικού περιεχομένου, μέσω πολλαπλών ψηφιακών συσκευών), εκδότες επιστημονικών και πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, αλλά και πληθώρα άλλων ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] "Απαιτείται ετοιμότητα"

    Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την προετοιμασία της χώρας για την αντιμετώπιση ενδεχόμενου μεταναστευτικού κύματος εξαιτίας των ταραχών στην Αίγυπτο.

    Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι αρχηγοί της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού Σώματος, καθώς και ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

    Ο κ. Παπουτσής δήλωσε ότι "προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος κίνδυνος, αλλά χρειάζεται προετοιμασία και ετοιμότητα".

    Γι' αυτό το λόγο, τόνισε ο υπουργός, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι σε στεριά και θάλασσα από αστυνομία και λιμενικό και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι έλεγχοι ταυτοπροσωπίας που θα γίνονται σε όλους τους επιβάτες των πλοίων.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 31 January 2011 - 19:30:15 UTC