Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ακριβότερα εισιτήρια από σήμερα Video
  • [02] Συμπληρωματικό σημείωμα για περαίωση
  • [03] Μέσω τραπεζών οι πληρωμές του ΙΚΑ
  • [04] Δεκαπέντε τα θύματα του ιού Η1Ν1
  • [05] Τέρμα η σπατάλη στο φάρμακο
  • [06] Εξοικονόμηση κατ' Οίκον από σήμερα
  • [07] "Απαιτείται ετοιμότητα"
  • [08] Ο Λάνθιμος στο Εθνικό
  • [09] Χάνουν δυνάμεις
  • [10] Η "Ολυμπιάς" στη Ν.Υόρκη ο»Ώ

  • [01] Ακριβότερα εισιτήρια από σήμερα Video

    Από σήμερα ισχύουν νέες αυξημένες τιμές στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών.

    Όσοι έχουν παλιά εισιτήρια, μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν έως τις 14 του μηνός και από εκεί και πέρα μπορούν να τα ανταλλάξουν σε ενάμιση μήνα με ισόποσης αξίας νέα εισιτήρια.

    Διαμαρτυρία καταναλωτών για αυξήσεις στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών

    Δυσβάσταχτες είναι για την πλειοψηφία των χρηστών των αστικών συγκοινωνιών οι αυξήσεις στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών (μηνιαίες ή ετήσιες). Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδος σημειώνοντας ότι το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων ''χωρίς καμία μελέτη αλλά και χωρίς καμία μέριμνα για τον πολίτη, καταργεί τις μηνιαίες και ετήσιες κάρτες οι οποίες εκδίδονται αποκλειστικά για τον ΗΣΑΠ (ηλεκτρικό) κόστους 25 ευρώ (οι μηνιαίες) - 250 ευρώ (οι ετήσιες) ή για το ΜΕΤΡΟ κόστους 30 ευρώ (οι μηνιαίες) - 300 ευρώ (οι ετήσιες) και αναγκάζει τον χρήστη που αποκλειστικά χρησιμοποιούσε αυτά τα δυο μέσα μεταφοράς, να προμηθευτεί κάρτες των 45 ευρώ μηνιαίως ή 450 ευρώ ετησίως, που αφορούν κάρτες για όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς''.

    Η ένωση σημειώνει ότι σύμφωνα με τα νέα τιμολόγια, οι περίπου 6.000 εργαζόμενοι που μεταβαίνουν καθημερινά στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ή στις γύρω περιοχές ''προκειμένου να εργασθούν, θα πρέπει να πληρώνουν εάν θελήσουν να μετακινηθούν με το Μετρό, 8 ευρώ εισιτήριο μονής διαδρομής, ή 140 ευρώ μηνιαία κάρτα, ή 1.000 ευρώ ετήσια κάρτα''.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Συμπληρωματικό σημείωμα για περαίωση

    Συμπληρωματικό σημείωμα για την περαίωση θα λάβουν οι φορολογούμενοι για τους οποίους προέκυψαν διαφορές συγκριτικά με τον αρχικό υπολογισμό του φόρου για το κλείσιμο των υποθέσεων τους.

    Αυτό προβλέπεται σε απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Δ. Κουσελά στην οποία αφού υπενθυμίζεται ότι στο νόμο για την περαίωση προβλέπεται η δυνατότητα έκδοσης διορθωτικών εκκαθαριστικών σημειωμάτων, διευκρινίζεται προς τις εφορίες ότι το ποσό του φόρου που θα προκύπτει από αυτά θα πρέπει να καταβληθεί από τον φορολογούμενο εντός 10 ημερών από την κοινοποίηση του εκκαθαριστικού συμπληρωματικού σημειώματος.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Μέσω τραπεζών οι πληρωμές του ΙΚΑ

    Μέσω τραπεζών θα γίνονται στο εξής οι πληρωμές του ΙΚΑ στους ασφαλισμένους. Με απόφαση του Δ.Σ του ΙΚΑ, η οποία ελήφθη σε εφαρμογή των διατάξεων του ασφαλιστικού νόμου, ορίζεται ως υποχρεωτική από την 1-1-2011, η πληρωμή των παροχών ασθενείας μέσω πίστωσης τραπεζικών λογαριασμών ή των ΕΛΤΑ.

    Η διαδικασία για τη χορήγηση των παροχών παραμένει η ίδια, καθώς και η κατάθεση των απαραίτητων, κάθε φορά, δικαιολογητικών. Το μόνο που αλλάζει είναι ο τρόπος πληρωμής.

    Σύμφωνα με την απόφαση, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει προσκομίσουν στα Τμήματα Παροχών ή στο Τμήμα Μητρώου του Υποκαταστήματος του τόπου κατοικίας τους τα εξής δικαιολογητικά:

    1. Τον αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου -ΑΜΑ - που προκύπτει είτε από το βιβλιάριο υγείας είτε από Απόσπασμα Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισης.

    2. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου και φωτοτυπία.

    3. Το πρωτότυπο Τραπεζικό βιβλιάριο και φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του.

    Σε περίπτωση που δεν διαθέτει ο ασφαλισμένος βιβλιάριο τράπεζας, θα πρέπει να προσκομίσει παραστατικό που εκτυπώνεται από την τράπεζα στο οποίο αποτυπώνεται καθαρά ο αριθμός του λογαριασμού, τα στοιχεία του δικαιούχου και τα στοιχεία της Τράπεζας. Εάν δεν μπορεί να προσέλθει ο ίδιος ο ασφαλισμένος, η δήλωση τραπεζικού λογαριασμού μπορεί να υποβληθεί από εξουσιοδοτημένο άτομο.

    Οι δικαιούχοι οφείλουν, εφόσον δεν έχουν ανοίξει λογαριασμό σε ένα από τα Πιστωτικά Ιδρύματα ή ΕΛΤΑ, που μετέχουν στα ΔΙΑΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Α.Ε. (ΔΙΑΣ ΑΕ), να το γνωστοποιήσουν στην αρμόδια Υπηρεσία του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ (Τμήμα Παροχών ή Τμήμα Μητρώου του Υποκαταστήματος τόπου κατοικίας τους).

    Για τους συνταξιούχους που ήδη έχουν ανοίξει λογαριασμό για την καταβολή της σύνταξής τους, θα ισχύει ο ίδιος λογαριασμός, καθώς και για τους απασχολούμενους σε οικοδομοτεχνικά έργα, η πίστωση γίνεται στους λογαριασμούς που καταβάλλεται το αδειοδωρόσημο.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Δεκαπέντε τα θύματα του ιού Η1Ν1

    Άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω του ιού Α(Η1Ν1) τις τελευταίες τρεις ημέρες, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό αριθμό των θυμάτων της γρίπης σε 15, ενώ κατά το ίδιο χρονικό διάστημα 16 άτομα εισήχθησαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), εξαιτίας επιπλοκών που εμφάνισαν.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα, έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ νοσοκομείων όλης της χώρας συνολικά 81 άτομα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Τέρμα η σπατάλη στο φάρμακο

    Η επιτάχυνση των διαδικασιών και η αξιολόγηση του τρόπου διαχείρισης της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό.

    Στη σύσκεψη συμμετείχαν η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος και η γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αθηνά Δρέττα.

    Το ζήτημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως «ίσως το μεγαλύτερο δημόσιο έργο στην Ελλάδα, όχι από την οικονομική άποψη, αλλά από την τεχνική του πλευρά», χωρίζεται σε τρία στάδια με πρώτο εκείνο της ανάπτυξης του λογισμικού και της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος, που ήδη έχει γίνει στον ΟΑΕΕ.

    Επίσης, η πρώτη φάση του έργου περιλαμβάνει το «τεύχος προκήρυξής» του.

    Η δεύτερη φάση του έργου αφορά την επέκταση της συνταγογράφησης στα ασφαλιστικά ταμεία και θεωρείται ότι έως την 1η Μαΐου θα έχουν ενταχθεί στο σύστημα το ΙΚΑ, ο ΟΠΑΔ και ο ΟΓΑ.

    Η τρίτη και τελευταία φάση του έργου σηματοδοτεί την πλήρη ανάπτυξή του με την ένταξη σε αυτό των νοσοκομείων, των ιδιωτικών κλινικών, των ιδιωτικών γιατρών και των αγροτικών ιατρείων, συμπεριλαμβανομένων και των παραϊατρικών και διαγνωστικών εξετάσεων.

    Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος είναι η ηλεκτρονική συνταγογράφηση να εφαρμοστεί πλήρως από την 1η Ιανουαρίου 2012, καθώς και η εξοικονόμηση 1 δισ. ευρώ από σπατάλες στα φάρμακα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Εξοικονόμηση κατ' Οίκον από σήμερα

    Από σήμερα μέχρι τις 31 Μαρτίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν στις τράπεζες Άλφα, Εθνική, Πειραιώς και Eurobank - Ergasias αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ' Οίκον, που παρέχει επιδοτήσεις, άτοκα και χαμηλότοκα δάνεια για βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης κατοικιών.

    Αναλυτικότερα, στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν κατοικίες που:

    -Χρησιμοποιούνται ως κύρια ή πρώτη δευτερεύουσα κατοικία.

    -Βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης έως 1750 ευρώ ανά τετραγωνικό.

    -Χτίστηκαν με οικοδομική άδεια που εκδόθηκε πριν τις 31 Δεκεμβρίου 1979, δηλαδή χωρίς μελέτη θερμομόνωσης.

    -Έχουν ελεγχθεί από ενεργειακό επιθεωρητή και έχουν καταταχθεί, με βάση το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης, σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Δ.

    Πρόσθετη προϋπόθεση για τα διαμερίσματα είναι να έχουν αυτονομία θέρμανσης ενώ για να ενταχθεί μια πολυκατοικία θα πρέπει:

    -Τουλάχιστον το 50 % των ιδιοκτησιών να χρησιμοποιούνται ως κύρια ή πρώτη δευτερεύουσα κατοικία. Στην περίπτωση αυτή θεωρούνται ως επιλέξιμα και τα λοιπά διαμερίσματα που χρησιμοποιούνται ως εξοχική ή άλλη δευτερεύουσα κατοικία.

    -Να υποβληθούν αιτήσεις από τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων αλλά και τον διαχειριστή ή άλλο εκπρόσωπό τους.

    -Να εκδοθεί πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης για το σύνολο του κτιρίου.

    Οι επενδύσεις που εντάσσονται στο πρόγραμμα και μπορούν να επιδοτηθούν είναι:

    -Η τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου, συμπεριλαμβανομένου του δώματος, της στέγης και της πιλοτής.

    -Αντικατάσταση κουφωμάτων.

    -Τοποθέτηση συστημάτων σκίασης.

    -Αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού χρήσης.

    Ο μέγιστος επιλέξιμος προϋπολογισμός είναι 15.000 ευρώ ανά ιδιοκτησία. Αυτό σημαίνει ότι αν ο ιδιοκτήτης κάνει μεγαλύτερες δαπάνες, οι επιδοτήσεις ή άλλου είδους ενισχύσεις θα υπολογίζονται με πλαφόν τις 15.000 ευρώ.

    Το ΥΠΕΚΑ έχει δημιουργήσει ειδική ιστοσελίδα με πληροφοριακό υλικό για το πρόγραμμα (http://exoikonomisi.ypeka.gr). Λειτουργεί επίσης help desk στο τηλέφωνο 210-9797400.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [07] "Απαιτείται ετοιμότητα"

    Eυρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή και με τη συμμετοχή της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και του Λιμενικού Σώματος, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, προκειμένου να εξεταστούν οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα μας από τις εξελίξεις στην Αίγυπτο, την Τυνησία και την Αλγερία και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα αντιμετώπισης πιθανών μεταναστευτικών ροών στην Ελλάδα.

    Ο κ. Παπουτσής δήλωσε ότι "προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος κίνδυνος ανησυχίας, αλλά χρειάζεται προετοιμασία και ετοιμότητα".

    Γι' αυτό το λόγο, τόνισε ο υπουργός, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι σε στεριά και θάλασσα από αστυνομία και λιμενικό και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι έλεγχοι ταυτοπροσωπίας που θα γίνονται σε όλους τους επιβάτες των πλοίων.

    Τόνισε, ωστόσο, ότι αν υπάρξει πιθανή ροή μεταναστών στη χώρα, θα είναι υπό καθεστώς διεθνούς προσωρινής προστασίας όπως προβλέπει ο νόμος.

    Ο κ. Παπουτσής αναφέρθηκε και στις 17 επιτροπές εξέτασης αιτήσεων για πολιτικό άσυλο που ξεκίνησαν χθες σε δεύτερο βαθμό τη λειτουργία τους, λέγοντας ότι υπάρχει πολιτική βούληση για αξιολόγηση αν και οι αιτήσεις είναι πάρα πολλές. Ηδη εκκρεμούν 46.000.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [08] Ο Λάνθιμος στο Εθνικό

    Μετά τον Κυνόδοντα, που σάρωσε τα βραβεία στα μεγάλα ευρωπαϊκά κινηματογραφικά φεστιβάλ και διεκδικεί το βραβείο Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, ο Γιώργος Λάνθιμος έρχεται στο Εθνικό θέατρο και σκηνοθετεί τον «Πλατόνοφ» του Αντόν Τσέχοφ, στη σύγχρονη διασκευή του Ντέιβιντ Χέαρ και σε μετάφραση της Έφης Γιαννοπούλου.

    Μαζί του θα έχει ένα δυναμικό και ταλαντούχο καστ με επικεφαλής τον Άρη Σερβετάλη, που ερμηνεύει τον Πλατόνοφ, και την πρόσφατα βραβευμένη στο Φεστιβάλ Βενετίας, Αριάν Λαμπέντ.

    Η παράσταση κάνει πρεμιέρα στη Νέα Σκηνή - «Νίκος Κούρκουλος» στις 10 Φεβρουαρίου.

    Στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, που σκηνοθετεί ο Γιώργος Λάνθιμος, η δράση εκτυλίσσεται σε έναν σύγχρονο χώρο, που μοιάζει με αίθουσα άσκησης και δοκιμασίας. Οι ήρωες κινούνται στον οριοθετημένο αυτό χώρο, συναντιούνται, συζητούν, λογομαχούν, χορεύουν. Μέσα από τη σωματική έκφραση και τους περιορισμούς της, αναδύονται σιγά σιγά οι σχέσεις, τα συναισθήματα, η βία και η ένταση των χαρακτήρων του έργου.

    Τα σκηνικά επιμελείται η Άννα Γεωργιάδου, τα κοστούμια ο Θάνος Παπαστεργίου και η Βασιλεία Ροζάνα, τους φωτισμούς ο Θύμιος Μπακατάκης και την κίνηση η Αμάλια Μπένετ.

    Στην παράσταση, που θα διαρκέσει έως τις 27 Μαρτίου, πρωταγωνιστούν οι Άρης Σερβετάλης, Μαρία Πρωτόπαππα, Αγγελική Παπούλια, Μάνος Βακούσης, Θανάσης Δήμου, Βασίλης Καραμπούλας, Έλενα Τοπαλίδου, Ανδρέας Κωνσταντίνου και Αριάν Λαμπέντ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [09] Χάνουν δυνάμεις

    Εννέα μονάδες πίσω από το αντιπολιτευόμενο κόμμα των Εργατικών, φέρνει τους Συντηρητικούς, στη Βρετανία, δημοσκόπηση που διενεργήθηκε λίγες μέρες μετά από την παραίτηση του υπεύθυνου Επικοινωνίας του πρωθυπουργού Ντ. Κάμερον, εξαιτίας της πρωτοβουλίας του να επιχειρεί να χαράζει τηλεφωνικά πολιτική "γραμμή ".

    Οι Εργατικοί σημειώνουν άνοδο 3 μονάδων, στη δημοσκόπηση και βρίσκονται επικεφαλής με ποσοστό 43%, με τους Συντηρητικούς να ακολουθούν με 34% και απώλεια 2 μονάδων και τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, τους νεόκοπους κυβερνητικούς εταίρους των Συντηρητικών, σταθερούς στο 10%.

    Η μέτρηση που έλαβε χώρα τη χρονική περίοδο 28-30 Ιανουαρίου, δίνει το ευρύτερο Εργατικό προβάδισμα από το 2006, που η συγκεκριμένη εταιρία μετρήσεων άρχισε τις δημοσκοπήσεις για λογαριασμό της εφημερίδας " Ιντιπέτεντ ".

    Είναι ίσως χαρακτηριστικό των ευρημάτων, της μέτρησης ότι τα 2/3 των ερωτηθέντων κρίνουν ως επιπόλαια την επιλογή του Κάμερον να τοποθετήσει ως Διευθυντή Επικοινωνίας του, τον Άντι Κούλσον πρώην διευθυντή της εφημερίδας τα " Νέα του Κόσμου ".

    Ο Κούλσον παραιτήθηκε στις 21 Ιανουαρίου, υποστηρίζοντας ότι το συνεχιζόμενο παραλήρημα για υποτιθέμενη τηλεφωνική πολιτική χάραξη γραμμής, την περίοδο που κατείχε το πόστο του διευθυντή της εφημερίδας, τον παρεμπόδιζε τώρα από την εκτέλεση των καθηκόντων του.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [10] Η "Ολυμπιάς" στη Ν.Υόρκη

    Όνειρο μιας ομάδας Ελληνοαμερικανών είναι η τριήρης Ολυμπιάς να περάσει μπροστά από το Άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη και να συμμετάσχει στους εορτασμούς για την επέτειο της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας, στις 4 Ιουλίου 2012.

    Ο καταγόμενος από τη Χίο ναυτιλιακός πράκτορας Μάρκος Μαρινάκης ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «όλο και περισσότερος κόσμος στηρίζει την προσπάθειά μας, ενώ δημοσιεύματα και αναφορές σε αμερικανικά ΜΜΕ προβάλλουν την ιστορία της τριήρους, αναδεικνύοντας έτσι τον ελληνικό πολιτισμό».

    Ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε ότι «το δημοσίευμα στην εφημερίδα "Γουόλ Στριτ Τζέρναλ" και οι σχετικές αναφορές από τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς στις ΗΠΑ έδωσαν απρόσμενη διάσταση στο γεγονός».

    Ο γνωστός ομογενής, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος των Ηνωμένων Χιακών Σωματείων Αμερικής και του Συλλόγου Καρδαμυλιωτών Νέας Υόρκης, επισήμανε ότι πρόκειται για την τριήρη Ολυμπιάς που ανακατασκευάστηκε το 1987 και αποτελεί το μόνο σε λειτουργία πλοίο του είδους του και το οποίο έκανε την τελευταία «επίσημη εμφάνισή» του στο λιμάνι του Πειραιά το βράδυ της 11ης Αυγούστου του 2004, μεταφέροντας την Ολυμπιακή Φλόγα. Από τότε, κατόπιν απόφασης του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, στεγάζεται ως έκθεμα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Πάρκου Ναυτικής Παράδοσης στην Αθήνα, δίπλα στο ιστορικό θωρηκτό «Αβέρωφ».

    Για τη μεταφορά του στη Νέα Υόρκη έχει δημιουργηθεί το «Trireme Trust USA» για το σχεδιασμό του «Trireme in New York», στο οποίο προεδρεύει ο κ. Μαρινάκης. Βασικός στόχος, όπως σημείωσε, «είναι η προβολή της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς και η περαιτέρω σύσφιξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων».

    Το κόστος συντήρησης του πλοίου και συνολικά αυτού του εγχειρήματος υπολογίζεται να φτάσει τα τρία εκατομμύρια δολάρια και μέχρι τώρα έχουν συγκεντρωθεί σχεδόν 600 χιλιάδες δολάρια. Σύμφωνα με τους διοργανωτές της όλης προσπάθειας, η τριήρης χρειάζεται καταρχήν 275 χιλιάδες για επισκευές, ενώ θα πρέπει να μεταφερθεί στο λιμάνι της Νέας Υόρκης με φορτηγό πλοίο και να «ναυτολογηθούν» κωπηλάτες.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 February 2011 - 7:30:27 UTC