Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ΕΕ στηρίζει την Αίγυπτο για ένα καλύτερο μέλλον
  • [02] Αυξάνεται η ελαστική εργασία
  • [03] Εξουδετέρωση παγιδευμένου φακέλου
  • [04] Επιδείνωση καιρού ο»Ώ

  • [01] Η ΕΕ στηρίζει την Αίγυπτο για ένα καλύτερο μέλλον

    Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση χαρακτήρισε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση την απόφαση του Χόσνι Μουμπάρακ να μην είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, αλλά σημείωσε ότι η νέα κυβέρνηση του αιγύπτιου προέδρου δεν είναι αντιπροσωπευτική.

    Σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Κάθριν Άστον υπογραμμίζει επίσης ότι η ΕΕ προτίθεται να υποστηρίξει τον αιγυπτιακό λαό στην αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος.

    Παράλληλα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι προτίθεται "να ενισχύσει τη βοήθειά της" στην Αίγυπτο για να τη βοηθήσει να πραγματοποιήσει μια πολιτική μετάβαση.

    Το αιγυπτιακό κοινοβούλιο διέκοψε τις συνεδριάσεις του μέχρι την επανεξέταση των αποτελεσμάτων των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών, που χαρακτηρίσθηκαν από κατηγορίες για νοθεία και βία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Mena.

    "Ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Φάτι Σορούρ επιφόρτισε τον γενικό γραμματέα του κοινοβουλίου Σάμι Μαχράν να έλθει σε επαφή με την ανώτατη εκλογική επιτροπή για να λάβει τα ονόματα των βουλευτών εναντίον των οποίων έχουν εκδοθεί δικαστικές αποφάσεις". Η αιγυπτιακή δικαιοσύνη έχει ακυρώσει τα εκλογικά αποτελέσματα σε μία σειρά εκλογικών περιφερειών, μετά τις εκλογές της 28ης Νοεμβρίου και 5ης Δεκεμβρίου.

    Τα επίσημα μέσα ενημέρωσης της Αιγύπτου μετέδωσαν τη χαλάρωση του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας από σήμερα . Συγκεκριμένα, η έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας ορίζεται για τις 17.00 (τοπική ώρα) αντί 15.00 που ίσχυε μέχρι σήμερα και το τέλος ισχύος των μέτρων ορίζεται για τις 07.00, αντί των 08.00 που ίσχυε μέχρι σήμερα.

    Το πρακτορείο Mena διευκρινίζει ότι η απόφαση ελήφθη από τον πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ.

    Η πρόσβαση στο Ιντερνετ αποκαταστάθηκε τουλάχιστον μερικώς σήμερα στο Κάιρο, έπειτα από διακοπή πέντε ημερών, σύμφωνα με δημοσιογράφους και χρήστες του Δικτύου. Δεν έγινε δυνατόν να επιβεβαιωθεί η έκταση της αποκατάστασης της πρόσβασης στο Ιντερνετ.

    Βίαιες συγκρούσεις με περίπου 10 τραυματίες μέχρι στιγμής ξέσπασαν σήμερα στο Κάιρο ανάμεσα σε χιλιάδες οπαδούς του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ και σε διαδηλωτές που ζητούν την αποχώρησή του, χωρίς να επέμβουν οι ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις που είναι παρούσες στην περιοχή, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Οι διαδηλωτές συγκρούονταν με ξύλα και ρίχνοντας πέτρες γύρω από άρματα μάχης που φρουρούν τις εισόδους στην πλατεία, χωρίς οι στρατιωτικοί να παρεμβληθούν μεταξύ των αντιπάλων. Οι συγκρούσεις ξέσπασαν αφού όλο το πρωί υπήρχε μεγάλη ένταση.

    H χθεσινή ανακοίνωση του προέδρου της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, ότι θα παραμείνει στην εξουσία έως τις προεδρικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, απορρίφθηκε από τις εκατοντάδες χιλιάδες των συγκεντρωμένων διαδηλωτών στο κέντρο του Καΐρου, ζητώντας την άμεση αποχώρησή του από την εξουσία.

    Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ ανακοίνωσε, χθες, ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, και θα εργαστεί τους τελευταίους μήνες της θητείας του για να γίνει η μεταβίβαση της εξουσίας, στην επίσημη ομιλία του προς το έθνος, που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

    Ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, προσωπικότητα της αιγυπτιακής αντιπολίτευσης, απέρριψε τις δηλώσεις του Χόσνι Μουμπάρακ ως "κόλπο" για να παραμείνει στην εξουσία, ενώ οι διαδηλωτές της Πλατείας Ταχρίρ δεσμεύθηκαν ότι θα παραμείνουν στους δρόμους μέχρι την αποχώρηση του αιγύπτιου προέδρου. "Δεν θα φύγουμε εμείς. Αυτός θα φύγει", φώναζαν τη νύκτα.

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκρινε ανεπαρκή την ανακοίνωση του προέδρου της Αιγύπτου Χόνσι Μουμπάρακ, δηλώνοντας ότι η άμεση αποχώρηση είναι η μόνη επιλογή που μπορεί ικανοποιήσει τις διεκδικήσεις του λαού του.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε μετά το διάγγελμα ότι είπε στον Χόσνι Μουμπάρακ, ότι μία διαδικασία πολιτικής μετάβασης, ειρηνική και ήρεμη, πρέπει να αρχίσει "τώρα" στην Αίγυπτο και πρόσθεσε ότι θα ήταν ευτυχής να προσφέρει τη συνδρομή των ΗΠΑ στην Αίγυπτο κατά τη διαδικασία αυτή.

    Οι Βρετανία επανέλαβε την έκκληση προς τις αιγυπτιακές αρχές να προχωρήσουν σε "μία πραγματική, αισθητή και πλήρη" αλλαγή, σύμφωνα με ανακοίνωση του Φόρειν Όφις.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Αυξάνεται η ελαστική εργασία

    Μειωμένες κατά 211.804, εμφανίζονται το 2010 οι νέες συμβάσεις απασχόλησης οι οποίες κατατέθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία δράσης του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας για το 2010. Οι επιχειρήσεις οι οποίες κατέθεσαν συμβάσεις πλήρους απασχόλησης παρουσιάζονται μειωμένες κατά 52.888 σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, ενώ ταυτόχρονα παρατηρείται αύξηση της μερικής απασχόλησης κατά 57.330 (67,50%) και 16.959 της εκ περιτροπής απασχόλησης, σε σχέση με το 2009.

    Ακόμη, οι υπάρχουσες συμβάσεις πλήρους απασχόλησης που έχουν μετατραπεί σε μερικής απασχόλησης, είναι κατά 5.573 αυξημένες σε σύγκριση με το 2009 επίσης αυξημένες κατά 2.302 (27,88%), είναι όσες μετατράπηκαν σε συμβάσεις εκ περιτροπής απασχόλησης με συμφωνία εργαζομένου - εργοδότη και κατά 381 (4,61%), όσες μετατράπηκαν με μονομερή απόφαση του εργοδότη.

    Ταυτόχρονα και παρ' ότι το ΣΕΠΕ δεν διαθέτει το απαιτούμενο προσωπικό, κάτι που έχει επισημανθεί και από τους ελεγκτές της τρόικας, ο αριθμός των ελέγχων που πραγματοποίησαν οι επιθεωρητές εργασίας, εμφανίζεται το 2010 αυξημένος κατά 8,85% σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2009 και κατά 8,63% σε σχέση με αυτή του 2008. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ΣΕΠΕ υπηρετούν σήμερα 366 επιθεωρητές, έναντι 392 το 2009 και 439 το 2008.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Εξουδετέρωση παγιδευμένου φακέλου

    Παγιδευμένος με εκρηκτικά φάκελος εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη στη 1.35 το μεσημέρι στο υπουργείο Δικαιοσύνης από κλιμάκιο πυροτεχνουργών του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

    Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία, ο φάκελος έφθασε το πρωί με "κούριερ" από τη Νέα Ιωνία και είχε ως παραλήπτη τον ίδιο τον υπουργό.

    Σύμφωνα πάντα με τα ίδια στοιχεία, ως αποστολέας φέρεται η "Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Ασκούμενων Δικηγόρων".

    Οι υπάλληλοι θεώρησαν ύποπτο τον φάκελο και τον έβγαλαν έξω όταν τον είδαν, καλώντας ταυτόχρονα την αστυνομία.

    Το κλιμάκιο του ΤΕΕΜ έκανε ελεγχόμενη έκρηξη και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο μηχανισμός έχει ομοιότητες με αυτούς που είχαν αποσταλεί τον περασμένο Νοέμβριο σε πρεσβείες και άλλους στόχους, ενέργεια για την οποία συνελήφθησαν δύο άτομα. Ωστόσο, δεν έχει εξακριβωθεί αν εστάλη από τον ίδιο χώρο ή αν σχετίζεται με την προηγούμενη ενέργεια.

    Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Επιδείνωση καιρού

    Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινόμενων εξέδωσε η ΕΜΥ. Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα και από τα νοτιοδυτικά.

    Σήμερα, Τετάρτη 2-2-2011, από αργά το απόγευμα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο.

    Ισχυρές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου και της κεντρικής στερεάς.

    Αύριο, Πέμπτη 3-2-2011, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται τις πρωινές ώρες στην ανατολική και νοτια Πελοπόννησο, τη δυτική Κρήτη, τις δυτικές Κυκλάδες, βαθμιαία στην ανατολική στερεα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια (κυρίως τη νοτια), τις υπόλοιπες Κυκλάδες και την υπόλοιπη Κρήτη και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (από τη Χίο και νοτιότερα).

    Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της στερεάς, της Πελοποννήσου και πρόσκαιρα της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και της ηπείρου.

    Από το βραδυ παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.Βαθμιαία ενίσχυση των ανεμων στα ανατολικά που θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ.

    Την Παρασκευή, 4-2-2011, από τις πρωινές κιόλας ώρες οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα.Οι χιονοπτώσεις γρήγορα θα περιοριστούν στις ορεινές περιοχές της ανατολικής Στερεάς - Ευβοίας, ανατολικής Πελοποννήσου και Κρήτης. Από το μεσημέρι βαθμιαία εξασθένηση των θυελλωδών ανεμών.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 2 February 2011 - 13:30:15 UTC