Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χρ.Παπουτσής: "Βόμβα" το μεταναστευτικό
  • [02] Ελπίδες ζωής εκτός Γης ο»Ώ

  • [01] Χρ.Παπουτσής: "Βόμβα" το μεταναστευτικό

    "Το μεταναστευτικό είναι ένα τεράστιο θέμα για την ελληνική κοινωνία. Στην πραγματικότητα είναι μια 'βόμβα'. Αλλά είναι φαινόμενο που δεν είναι τοπικό, δεν είναι ελληνικό, αφορά το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και για αυτό το λόγο θέσαμε το θέμα στην ΕΕ, από την πρώτη στιγμή που αποφασίσαμε να αναδείξουμε το μεταναστευτικό ως μια πρώτη προτεραιότητα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη" τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Χρήστος Παπουτσής, κατά τον χαιρετισμό του στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

    Η Ελλάδα ζήτησε "να έρθει η Ευρώπη εδώ" και να συνδράμει με τον οργανισμό Frontex -και κυρίως με τις Δυνάμεις Ταχείας Επέμβασης- στα χερσαία μας σύνορα, ακριβώς για να δημιουργήσουμε έναν καθαρό συμβολισμό, ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τονίζοντας χαρακτηριστικά: "Ένα συμβολισμό δηλαδή, ότι η Ελλάδα -οι ελληνικές αρχές, η Ελληνική Αστυνομία, στα χερσαία σύνορα και το Λιμενικό στα θαλάσσια σύνορα της χώρας- με τη συνεργασία και τη συνδρομή του Frontex, προστατεύουμε, φυλάσσουμε τα ευρωπαϊκά σύνορα. Φέραμε δηλαδή, την Ευρώπη στα σύνορά της. Και ταυτόχρονα, αξιοποιώντας τόσο τη συνεργασία του Πολεμικού Ναυτικού, όσο και του Ελληνικού Στρατού, προσπαθούμε με κάθε τρόπο να δημιουργήσουμε μηχανισμούς, πρώτα απ' όλα παρακολούθησης, αλλά και μηχανισμούς υποδοχής παράνομων μεταναστών".

    Αναφερόμενος στα μέτρα αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, τόνισε ότι στον τομέα του επαναπατρισμού δεν υπάρχει η καλύτερη δυνατή συνεργασία με τα κράτη υποδοχής και τις εδώ πρεσβείες τους. Υπογράμμισε όμως, ότι είναι μεγάλο βήμα η σύναψη συμφωνίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας για την επανεισδοχή, κάτι το οποίο επετεύχθη πριν από μια εβδομάδα.

    "Σε τρεις εβδομάδες από τώρα, στις 24 Φεβρουαρίου, θα ψηφιστεί -ελπίζω να εγκριθεί χωρίς προβλήματα- από το Συμβούλιο των Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης" σημείωσε ο υπουργός.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Ελπίδες ζωής εκτός Γης

    Το διαστημικό τηλεσκόπιο "Κέπλερ" της NASΑ ανακάλυψε περισσότερους από 1.200 πιθανούς εξωπλανήτες, από τους οποίους οι 54 βρίσκονται στη λεγόμενη "κατοικήσιμη ζώνη" και μπορεί να φιλοξενούν ζωή. Πέντε από αυτούς τους εξωπλανήτες έχουν το μέγεθος περίπου της Γης.

    Σε κάθε περίπτωση, αυτές οι ανακαλύψεις θα πρέπει να μελετηθούν περαιτέρω και να επιβεβαιωθούν με επίγεια τηλεσκόπια και άλλους τρόπους μέσα στους επόμενους μήνες.

    Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τον καταιγισμό νέων στοιχείων που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το τηλεσκόπιο έχει εντοπίσει 170 ακόμα ηλιακά συστήματα, όπου περισσότεροι από ένας εξωπλανήτης περιφέρονται γύρω από το μητρικό άστρο τους. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, 115 άστρα βρέθηκαν να περιτριγυρίζονται από ένα ζεύγος πλανητών, 45 άστρα διαθέτουν τρεις πλανήτες, οκτώ άστρα έχουν σύστημα τεσσάρων πλανητών το καθένα, ένα έχει πέντε και ένα έξι πλανήτες (το "Κέπλερ"-11).

    Συνολικά, μέχρι σήμερα, το "Κέπλερ" έχει "δει" 68 πιθανούς εξωπλανήτες με μέγεθος σαν τη Γη, 288 περίπου διπλάσιους από τη Γη ("σούπερ-Γαίες"), 662 μεγαλύτερους με μέγεθος όσο ο Ποσειδώνας και 184 ακόμα πιο μεγάλους, αποδεικνύοντας την εντυπωσιακή ποικιλία που χαρακτηρίζει το σύμπαν.

    Το "Κέπλερ" έχει καρφωμένο το "βλέμμα" του σε ένα σταθερό σημείο που αντιστοιχεί στο ένα τετρακοσιοστό (1/400) του ουρανού, παρατηρώντας περίπου 156.000 άστρα και τα πιθανά πλανητικά συστήματά τους. Μέσα σε τέσσερις μόλις μήνες παρατηρήσεων, έχει ανακαλύψει 1.235 υποψήφιους εξωπλανήτες, δημιουργώντας ενθουσιασμό στους αστρονόμους, αλλά καιβ¦απελπισία, καθώς νιώθουν να κατακλύζονται από ένα απίστευτα μεγάλο όγκο στοιχείων που θα πρέπει να μελετήσουν, αν και, όπως είπαν, είναι πολύ αμφίβολο αν οι διαθέσιμοι επιστήμονες επαρκούν.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 February 2011 - 9:30:12 UTC