Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα"
  • [02] Παραιτήθηκε η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος στην Αίγυπτο
  • [03] "Θα ερευνηθούν τα πάντα"
  • [04] "Συμφωνία με τους πολίτες"
  • [05] Ο Πλούταρχος στο Σαν Ρέμο
  • [06] Χτύπημα από το "Δεν Πληρώνω" ο»Ώ

  • [01] "Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα"

    "Η Ελλάδα έχει κάνει το χρέος της και με το παραπάνω και αυτά που συζητήθηκαν δεν μεταφράζονται επβ ουδενί σε νέα μέτρα", τόνισε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, στις Βρυξέλλες, υπογραμμίζοντας ότι τις προτάσεις που τέθηκαν στη Σύνοδο, η Ελλάδα τις έχει ήδη εφαρμόσει σε ποσοστό 90%.

    Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον το πρόβλημα, αλλά μέρος της λύσης του οικονομικού προβλήματος της Ευρώπης και επισήμανε ότι εδώ και ένα χρόνο η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει τόσο τις δανειακές ανάγκες της χώρας όσο και το έλλειμμα αξιοπιστίας που άφησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τόνισε ότι κατάφερε να ανταπεξέλθει σε όλα αυτά τα προβλήματα.

    Ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε ικανοποιημένος από την προοπτική δημιουργίας ενός μόνιμου μηχανισμού οικονομικών κρίσεων, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα τάχθηκε από την πρώτη στιγμή υπέρ αυτής της προοπτικής. «Σήμερα η Ελλάδα έχει προτάσεις», ανέφερε ο πρωθυπουργός και εξέφρασε την ελπίδα μέσα στις επόμενες εβδομάδες να επιτευχθεί τελική συμφωνία, η οποία θα δώσει λύση, άπαξ δια παντός, στα προβλήματα των κρατικών χρεών των μελών της ευρωζώνης.

    Εξάλλου, ερωτηθείς για το ζήτημα της επιμήκυνσης του χρόνου απόσβεσης των δανείων προς την Ελλάδα, ο Γ. Παπανδρέου αφού σημείωσε ότι τη θεωρεί δεδομένη, εξέφρασε την ελπίδα να συνοδευτεί και με άλλες θετικές προτάσεις, όπως για παράδειγμα, η μείωση των επιτοκίων δανεισμού.

    Σε αναβολή της προγραμματισμένης για την Κυριακή επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Κάιρο οδήγησαν οι εξελίξεις στην Αίγυπτο. Όπως ανακοινώθηκε, μετά από σχετικές συνεννοήσεις με την αιγυπτιακή ηγεσία το ταξίδι του κ. Παπανδρέου αναβλήθηκε και θα πραγματοποιηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Παραιτήθηκε η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος στην Αίγυπτο

    Παραιτήθηκε η ηγεσία του κυβερνώντος Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος, ενώ χιλιάδες διαδηλωτές παραμένουν στην πλατεία Απελευθέρωσης (Ταχρίρ).

    Μεταξύ των μελών του εκτελεστικού γραφείου που παραιτήθηκε είναι και ο Γκαμάλ Μουμπάρακ, γιος του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ. Νέος γενικός γραμματέας είναι ο Χόσαμ Μπαντράουι, ο οποίος θεωρείται ότι ανήκει στη φιλελεύθερη πτέρυγα του κόμματος.

    Νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί ότι είχε παραιτηθεί και ο Χόσνι Μουμπάρακ από την αρχηγία του κυβερνώντος κόμματος, κάτι που διαψεύστηκε στη συνέχεια από το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Αραμπίγια.

    Στο μεταξύ, ο νέος αντιπρόεδρος της Αιγύπτου Όμαρ Σουλεϊμάν και οι επικεφαλής των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων εξετάζουν διάφορα σενάρια για τον περιορισμό της εξουσίας του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ και την απομάκρυνσή του από το προεδρικό μέγαρο, γράφουν οι Νιου Γιορκ Τάιμς.

    Η αμερικανική εφημερίδα, η οποία επικαλείται υψηλόβαθμους αξιωματούχους των ΗΠΑ και της Αιγύπτου, προσθέτει ότι αυτά τα σενάρια δεν προβλέπουν να ζητηθεί από τον Αιγύπτιο πρόεδρο να αποσυρθεί άμεσα.

    Ωστόσο, προβλέπουν τον σχηματισμό μιας μεταβατικής κυβέρνησης της οποίας θα ηγείται ο Σουλεϊμάν, ο οποίος θα διαπραγματευτεί με προσωπικότητες της αντιπολίτευσης για την τροποποίηση του αιγυπτιακού Συντάγματος κι άλλες μεταρρυθμίσεις.

    Το πρωί, δολιοφθορείς ανατίναξαν αγωγό στο βόρειο Σινά, ο οποίος τροφοδοτεί με φυσικό αέριο το Ισραήλ και την Ιορδανία, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου, χαρακτηρίζοντας την επίθεση αυτή "τρομοκρατική επιχείρηση".

    Μετά την επίθεση, η Ιορδανία ανακοίνωσε ότι η παροχή φυσικού αερίου από την Αίγυπτο αναμένεται να σταματήσει για μία εβδομάδα.

    Παράλληλα, ο ισραηλινός δημόσιος ραδιοσταθμός μετέδωσε ότι το Ισραήλ αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά την εισαγωγή αιγυπτιακού φυσικού αερίου. Εξάλλου, έκρηξη σημειώθηκε σε εκκλησία των χριστιανών Κοπτών στη Ράφα, κοντά στη μεθόριο της Αιγύπτου με τη Λωρίδα της Γάζας, αλλά μέχρι στιγμής τα αίτιά της παραμένουν άγνωστα.

    Η πολιτική μετάβαση στην Αίγυπτο πρέπει να γίνει με "τη μεγαλύτερη δυνατή ομαλότητα, αλλά το ταχύτερο δυνατόν", υπογράμμισε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, ενώ να αποσυρθεί το ταχύτερο δυνατό κάλεσε τον Μουμπάρακ ο Μπαραντέι.

    Υπέρ ενός διαλόγου μεταξύ των διαφόρων πλευρών στην Αίγυπτο για να εξέλθουν από το αδιέξοδο, τάχθηκε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] "Θα ερευνηθούν τα πάντα"

    Την ξεκάθαρη θέση πως για το σκάνδαλο της Siemens θα ερευνηθούν τα πάντα, ακόμα και η πιθανή ροή μαύρου χρήματος σε κομματικά ταμεία, διατυπώνει o υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα "RealNews".

    Ο υπουργός Εσωτερικών επισημαίνει πως κανείς δεν είναι υπεράνω ελέγχου, ούτε οι πρώην πρωθυπουργοί, ενώ προτάσσει την ανάγκη συναίνεσης την οποία, όπως λέει, έχει ανάγκη ο τόπος.

    Ο κ. Ραγκούσης χαρακτηρίζει επιβλαβή κάθε συζήτηση περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και κλείνει το ενδεχόμενο αυτό τονίζοντας πως οι εκλογές θα γίνουν το 2013. Ως αρμόδιος υπουργός, διαβεβαιώνει πως η αλλαγή του εκλογικού νόμου θα γίνει πράξη στην παρούσα Βουλή τονίζοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι ένας εκλογικός νόμος ο οποίος "θα ενισχύει την αυτονομία της πολιτικής και την ανεξαρτησία των βουλευτών, απέναντι σε συμφέροντα και την απαλλαγή τους από την πίεση των πελατειακών σχέσεων".

    Σχολιάζοντας τα πρόσφατα γεγονότα στη Νομική και το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα με τους λαθρομετανάστες, ο κ.Ραγκούσης στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, τονίζοντας πως η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, όπου τα δικαιώματά του τα διεκδικεί κανείς στο πλαίσιο του νόμου. "Ο νόμος θα εφαρμοστεί χωρίς εξαιρέσεις" δηλώνει χαρακτηριστικά, κατηγορώντας όσους ενεπλάκησαν στην υπόθεση της Νομικής, πως εξέθεσαν τη χώρα σε έναν ασύλληπτο κίνδυνο.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] "Συμφωνία με τους πολίτες"

    Υπέρ της υπογραφής ενός μνημονίου με τους πολίτες, στη βάση μιας συναντίληψης της πραγματικής κατάστασης, μακριά από εκβιαστικά διλήμματα και λαϊκισμούς, τάσσεται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξή του στον "Τύπο της Κυριακής".

    Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ζητά να υπάρξει μια ευρύτερη συνεννόηση του πολιτικού συστήματος με την κοινωνία, καθώς τότε μόνο, όπως τονίζει, θα υπάρξει ένα ισχυρό μέτωπο που θα μπορέσει να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση.

    Ο κ. Αβραμόπουλος ξεκαθαρίζει πως η οποιαδήποτε απόφαση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για τη δημοσιονομική εξυγίανση θα πρέπει να συνοδευτεί από σοβαρές πολιτικές ανάπτυξης της οικονομίας, την απασχόληση και την εξασφάλιση κλίματος αισιοδοξίας και προοπτικής που έχει ανάγκη η κοινωνία. Τονίζει μάλιστα πως η χώρα δεν αντέχει άλλα "πακέτα ασφυξίας", επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται πολιτικά, ούτε και συνταγματικά, να επιβάλλει στη χώρα οποιοδήποτε νέο μνημόνιο ή οποιαδήποτε παράταση του σημερινού.

    Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία, επισημαίνει πως το κόμμα ήδη ανατρέπει σταδιακά το πολύ αρνητικό αποτέλεσμα του 2009, προτείνοντας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση, πείθοντας μάλιστα τους πολίτες να συστρατευθούν σε μια εθνική υπόθεση.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Ο Πλούταρχος στο Σαν Ρέμο

    Η δοκιμασμένη στον χρόνο φωνή του Αλ Μπάνο και η λαϊκή φωνή του Γιάννη Πλούταρχου ενώθηκαν πριν λίγο καιρό σε μια μουσική συνεργασία που κάνει την δισκογραφική της έξοδο μέσα από Κυριακάτική εφημερίδα, με την οποία θα κυκλοφορήσει το νέο cd.

    Το σημαντικότερο γεγονός όμως που θα επισφραγίσει αυτή τη συνεργασία είναι η εμφάνιση του Γιάννη Πλούταρχου στο Θέατρο "Άριστον", στο Σαν Ρέμο της Ιταλικής Ριβιέρας. Πρόκειται για τον πρώτο Έλληνα τραγουδιστή που θα συμμετάσχει στο συγκεκριμένο φεστιβάλ τραγουδιού, όπου κάθε χρόνο εμφανίζονται σπουδαία ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

    Η μουσική διοργάνωση ξεκινά στις 15 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 19 του ίδιου μήνα, ενώ την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου, οι Ιταλοί θα γιορτάσουν τα 150 χρόνια της ένωσης της Ιταλίας. Εκεί ο Γιάννης Πλούταρχος και ο Αλ Μπάνο θα τραγουδήσουν μαζί με τη διεθνούς φήμης λυρική τραγουδίστρια Μονσερά Καμπαγιέ, ένα από τα δυσκολότερα σε εκτέλεση ιταλικά τραγούδια, το "Va pensiero" (από τα πιο γνωστά χορωδιακά κομμάτια της όπερας Ναμπούκο του Τζουζέπε Βέρντι).

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [06] Χτύπημα από το "Δεν Πληρώνω"

    Με συντονισμένη ενέργεια σε πολλούς σταθμούς του Μετρό, του ΗΣΑΠ, του Τραμ αλλά και σε λεωφορεία και Τρόλεϊ, "κτύπησε" πάλι, και μάλιστα με πρωτοφανή ένταση, το "κίνημα" του "Δεν πληρώνω", με αποτέλεσμα να γίνουν και καταστροφές, γεγονός που έχει προκαλέσει τον έντονο προβληματισμό των διοικήσεων των εταιριών.

    Συγκεκριμένα, από το πρωί, μέλη του αυτοαποκαλούμενου κινήματος "Δεν πληρώνω" επισκέφθηκαν τους περισσότερους σταθμούς των Μέσων Σταθερής Τροχιάς και τοποθέτησαν κόλλα στα ακυρωτικά μηχανήματα, προκειμένου αυτά να μπλοκαριστούν και να μη γίνεται η ακύρωση των εισιτηρίων. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, όπως καταγγέλθηκε, "ξήλωσαν" ολόκληρα τα μηχανήματα και τράπηκαν σε φυγή πριν προλάβουν οι ιδιωτικοί φύλακες των σταθμών να αντιδράσουν.

    Η ζημιά για τις επιχειρήσεις είναι μεγάλη, καθώς εκτός από την αποκατάσταση των ζημιών στα μηχανήματα, έχουν απώλεια εσόδων, από τη μη ακύρωση των εισιτηρίων.

    Ανάλογη κίνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, έκαναν και σε σταθμούς των διοδίων, μπλοκάροντας τους σταθμούς και ανοίγοντας τις μπάρες, ώστε τα αυτοκίνητα να περνούν ελεύθερα.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 5 February 2011 - 19:30:17 UTC