Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βραβεύτηκαν οι ταινίες "Inception" και "Social Network"
  • [02] Χρ. Παπουτσής:"Η χώρα δεν αντέχει όλους τους μετανάστες"
  • [03] Νέες κινητοποιήσεις αγροτών
  • [04] Ο Ντένις Κέλι στην Αθήνα
  • [05] Τα βλέμματα στην Τούμπα ο»Ώ

  • [01] Βραβεύτηκαν οι ταινίες "Inception" και "Social Network"

    Οι ταινίες "Inception" και "Social Network" τιμήθηκαν από το Συνδικάτο Αμερικανών Σεναριογράφων (WGA) με τα βραβεία καλύτερου πρωτότυπου και διασκευασμένου σεναρίου, αντίστοιχα.

    Ο Κρίστοφερ Νόλαν έγραψε το σενάριο και σκηνοθέτησε το "inception" με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο.

    Η ταινία ήταν υποψήφια μαζί με τον "Μαύρο Κύκνο", "Τα Παιδιά είναι Καλά", "The Fighter" και "Γείτονες...μέχρι Θανάτου".

    Ο Ααρον Σόρκιν κέρδισε το βραβείο καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου για την ταινία του Ντέιβιντ Φίντσερ που διηγείται την δημιουργία του Facebook και βασίζεται στο βιβλίο του Μπεν Μέζριχ.

    Οι άλλες ταινίες υποψήφιες για το βραβείο αυτό ήταν οι "I Love You Phillip Morris", "True Grit", "The Town" και "127 Ωρες".

    Είναι γνωστό πως τα βραβεία των συνδικάτων επαγγελματιών του Χόλιγουντ ουσιαστικά δείχνουν τους νικητές των Όσκαρ. Στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει εξαίρεση στον κανόνα, αφού στην κατηγορία διασκευασμένου σεναρίου υποψήφια για Όσκαρ είναι η ταινία "Ο Λόγος του Βασιλιά" που δεν συμπεριλαμβανόταν στις υποψηφιότητες του WGA, αφού ο σεναριογράφος της δεν είναι μέλος του συνδικάτου.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Χρ. Παπουτσής:"Η χώρα δεν αντέχει όλους τους μετανάστες"

    «Όλοι οι παράνομοι μετανάστες θα απελαθούν ή θα επαναπατριστούν εθελοντικά, διαδικασία που προβλέπει επιδότηση» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα», επισημαίνοντας ότι «η χώρα δεν αντέχει όλους τους μετανάστες που βρίσκονται εδώ».

    Σχολιάζοντας τα γεγονότα που συνέβησαν στη Νομική σχολή, ο κ. Παπουτσής τόνισε ότι «κάποιοι επεδίωκαν να δημιουργήσουν ένα μέτωπο στο οποίο να συμμετέχουν από τη μια πλευρά οι υπερασπιστές του ασύλου και οι αλληλέγγυοι των μεταναστών». Ταυτόχρονα, επέρριψε ευθύνες στο ΣΥΝ λέγοντας ότι «τις πόρτες της Νομικής τις κρατούσαν ανοικτές, στις 6.30 το πρωί της Κυριακής, οι νεολαίοι του ΣΥΝ», ενώ αναφορικά με τον πρύτανη, είπε ότι δεν θέλησε να υποβάλλει γραπτό αίτημα προς την αστυνομία για την φρούρηση της Νομικής και ζήτησε να απαγορευτεί η αναχώρηση των μεταναστών από τα Χανιά, κάτι το οποίο, όπως τόνισε, ήταν αδύνατον λόγω του χαρακτήρα της διοργάνωσης.

    Σχετικά με την τρομοκρατία ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι ανησυχεί ιδιαίτερα, γιατί υπάρχουν νέα παιδιά που έχουν κάνει επιλογή ζωής τη βία και την κατατρομοκράτηση της κοινωνίας. «Με προβληματίζει ότι είναι νέοι γεμάτοι μίσος γα το κοινωνικό και πολιτικό μας σύστημα», τόνισε και πρόσθεσε ότι όλοι οι τρομοκράτες δεν είναι γνωστοί: «όπως αποδεικνύεται, ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και νέοι που ουδέποτε στο παρελθόν είχαν εντοπιστεί να παρανομούν. Ας μη λέμε λοιπόν ότι έχει εξαρθρωθεί η τρομοκρατία και έχει μηδενιστεί ο κίνδυνος από το οργανωμένο έγκλημα».

    Για το κίνημα της «ανυπακοής», ο κ. Παπουτσής είπε ότι Β¨"η ανυπακοή είναι πολιτική δράση και χρειάζεται αποκάλυψη και πολιτική αντίδραση", υπογραμμίζοντας ότι «έχουν βαριές πολιτικές ευθύνες όσοι επενδύουν στο μπάχαλο. Όσοι προσφέρουν κάλυψη στη βία για να ψαρέψουν στα θολά νερά».

    Ταυτόχρονα, αναρωτήθηκε: «τι σημαίνει λοιπόν ανυπακοή; Τι σημαίνει "δεν πληρώνω, δεν πληρώνω" από τα διόδια μέχρι την εφορία; Πού το πάνε; Στην αποτυχία της προσπάθειας της κυβέρνησης και του λαού; Στο αδιέξοδο; Στη σύγκρουση και τη βία;».

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Νέες κινητοποιήσεις αγροτών

    Κινητοποιήσεις ξεκινούν από αύριο, Δευτέρα, αγρότες από τη Θεσσαλία και τη Βόρεια Ελλάδα, όπως αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή των συλλόγων τους, που συνεδρίασε αμέσως μετά τη συνάντηση-συζήτηση που είχαν στη Θεσσαλονίκη με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

    Η μορφή των κινητοποιήσεων δεν έγινε γνωστή, καθώς οι εκπρόσωποί τους αρνήθηκαν να απαντήσουν, όταν δέχτηκαν σχετική ερώτηση από δημοσιογράφους.

    Αν και παραδέχτηκαν ότι η ηγεσία του υπουργείου δείχνει να κατανοεί τα αιτήματά τους, ωστόσο, όπως είπαν, η συνάντηση που προηγήθηκε ήταν «άκαρπη».

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Ο Ντένις Κέλι στην Αθήνα

    Στις 10/2 έρχεται στην Αθήνα ο Ντένις Κέλι, συγγραφέας του έργου «Τα Ορφανά» που παρουσιάζεται στο θέατρο του Νέου Κόσμου και θα συζητήσει με το κοινό.

    Μία παράσταση που έχει κερδίσει κοινό και κριτικούς παρουσιάζεται στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Πρόκειται για «Τα Ορφανά» του Ντέννις Κέλλυ , ένα συγκλονιστικά επίκαιρο ψυχολογικό θρίλερ με πολιτικές διαστάσεις που θριάμβευσε στο Φεστιβάλ Εδιμβούργου το 2009, αποσπώντας δύο βραβεία, το Fringe First και το Herald Angel.

    «Είναι ένα έργο που συμβαδίζει με την εποχή μας και έχει να κάνει με θέματα που απασχολούν την κοινωνία σήμερα. Παρότι είναι γραμμένο από Βρετανό συγγραφέα και τοποθετημένο στο Λονδίνο, νομίζεις ότι γράφτηκε για την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και για άλλες τέτοιες γειτονιές, κυρίως στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις. Είναι ένα έργο που μιλάει για το πως ο φόβος οδηγεί στην βία και το αντίστροφο, πως η βία προκαλεί το φόβο. Πως δηλαδή ο φόβος μπορεί να οδηγεί έναν κόσμο στον ρατσισμό, απέναντι στον ξένο» αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σκηνοθέτης της παράστασης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος.

    «Τα Ορφανά είναι ένα έργο σχέσεων, όπου η βία έρχεται απέξω. Δεν υπάρχει σωματική βία επί σκηνής, όμως η ψυχολογική βία που ασκείται μεταξύ των ηρώων είναι πολύ πιο επώδυνη. Είναι πολύ σημαντικό πως αυτό που έρχεται απέξω καθορίζει τους ανθρώπους μέσα στο σπίτι» σημειώνει ο σκηνοθέτης.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] Τα βλέμματα στην Τούμπα

    Σημαντικά παιχνίδια περιλαμβάνει η δεύτερη μέρα της 21ης ημέρας του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Το σημαντικότερο ματς του προγράμματος θα διεξαχθεί στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης προέρχεται από τη νίκη επί του Ολυμπιακού και την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου και θέλει τους τρεις βαθμούς για να συνεχίσει την ανοδική πορεία της. Από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός θέλει μόνο τη νίκη για να συνεχίσει με αξιώσεις το «κυνήγι» του Ολυμπιακού και της πρώτης θέσης της βαθμολογίας.

    Σαφώς πιο εύκολο έργο θα έχει ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός, ο οποίος θα υποδεχθεί στον Πειραιά την Ξάνθη και είναι το λογικό φαβορί για τη νίκη.

    Συνοπτικά το σημερινό πρόγραμμα των αγώνων και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις:

    ΚΥΡΙΑΚΗ

    15:00 (Καβάλα) Καβάλα-Κέρκυρα NOVA 2

    15:00 (Ηράκλειο) Εργοτέλης-Πανιώνιος NOVA 3

    15:00 (Καραϊσκάκη) Ολυμπιακός-Ξάνθη NET

    17:15 (Βόλος) Ολυμπιακός Βόλου-Ατρόμητος NOVA 2

    19:30 (Τούμπα) ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός NOVA 1

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 6 February 2011 - 11:30:16 UTC