Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμφωνία για συνταγματικές μεταρρυθμίσεις
  • [02] Σήκωσαν τις μπάρες στα διόδια όλης της χώρας
  • [03] Τα βλέμματα στην Τούμπα ο»Ώ

  • [01] Συμφωνία για συνταγματικές μεταρρυθμίσεις

    Να συγκροτηθεί μία επιτροπή που θα προετοιμάσει, έως τον Μάρτιο, τις προτάσεις για τη συνταγματική μεταρρύθμιση, συμφώνησαν η αιγυπτιακή κυβέρνηση και η αντιπολίτευση προκειμένου να βρεθεί διέξοδος στην κρίση, μετά από συνομιλίες στις οποίες συμμετείχαν και οι ισλαμιστές Αδελφοί Μουσουλμάνοι.

    Ένα από τα θέματα που θα συζητήσουν επίσης κυβέρνηση και αντιπολίτευση είναι αυτό του τερματισμού της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ενώ αλλο ένα θέμα που θα συζητηθεί είναι αυτό της επέκτασης της ελευθερίας της πληροφόρησης μέσω διαδικτύου.

    Στο μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της Αιγύπτου Όμαρ Σουλεϊμάν απέρριψε σήμερα αίτημα της αντιπολίτευσης να αναλάβει τα καθήκοντα του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, δήλωσε ένας από τους αντιπολιτευόμενους που μετέχει στο διάλογο της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση.

    Στο μεταξύ, η ζωή στην Αίγυπτο προσπαθεί να ξαναβρεί τους κανονικούς της ρυθμούς, μετά από 13 ημέρες διαδηλώσεων. Το κέντρο του Καΐρου συνεχίζει να παραμένει κομμένο στα δύο, με τους διαδηλωτές να επιμένουν ακόμη και σήμερα - υπό βροχή και κάποιο σχετικό κρύο - να ζητούν την "εδώ και τώρα" παραίτηση του Χόσνι Μουμπάρακ. Όμως, στο υπόλοιπο Κάιρο, η ζωή ξαναθυμίζει σιγά - σιγά παλιές ημέρες. Το μποτιλιάρισμα επανήλθε στις παλιές, μεγάλες του δόξες, οι καθαριστές των δρόμων άρχισαν να μαζεύουν σκουπίδια, τα περισσότερα μαγαζιά άνοιξαν, παρά την μικρή έλλειψη τροφίμων και κάποιων βασικών ειδών και Η εμπορική κίνηση επανήλθε σημαντικά, ενώ άνοιξαν και οι τράπεζες, όπου σχηματίστηκαν τεράστιες ουρές.

    Ακόμη και η αστυνομία πήρε κανονικά πλέον τις θέσεις της στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, όπως ζήτησε, άλλωστε, και ο Αιγύπτιος υπουργός Εσωτερικών.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Σήκωσαν τις μπάρες στα διόδια όλης της χώρας

    Σε πανελλαδικό άνοιγμα των διοδίων προχώρησαν τα μέλη του κινήματος "Δεν Πληρώνω".

    Από την επιτροπή αγώνα της περιοχής του Ωρωπού, ο Στρατής Λουπάτατζης, ο οποίος παραβρέθηκε στο άνοιγμα των διοδίων των Αφιδνών, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «δεν διαπραγματευόμαστε για μείωση του αντιτίμου των διοδίων. Αυτό που ζητάμε είναι να καταργηθούν οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί και έχουν τη λογική της προπληρωμής. Πληρώνουμε τους φόρους στα καύσιμα και στα τέλη κυκλοφορίας για να γίνουν τα έργα, δεν θα προπληρώνουμε και τα διόδια».

    Από την πλευρά του, το μέλος του κινήματος «Πολίτες της Δυτικής Αθήνας» Δημήτριος Ντάβος, που βρέθηκε στο άνοιγμα των διοδίων της Αττικής οδού στη Φυλής, είπε ότι «δεν είναι ότι δεν θέλουμε να πληρώσουμε τα διόδια, αλλά οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί είναι καταχρηστικές και παράνομες. Δεν είναι δυνατόν να πληρώνεις για κάτι που δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα».

    Αναφερόμενος στην εταιρεία που εκμεταλλεύεται τα διόδια στην Αττική οδό σημείωσε ότι «αυτή συμμετείχε μβ ένα μικρό ποσοστό στην κατασκευή της και με την σύμβαση παραχώρησης που έχει γίνει και τις συνεχείς αυξήσεις, θα βγάλει τρελά κέρδη.

    Εξάλλου, πλήθος κόσμου και εκπρόσωποι φορέων, οι οποίοι αντιτίθενται στην καταβολή διοδίων, συγκεντρώθηκαν από τις 3 μμ, με αυτοκίνητα, νταλίκες και λεωφορεία στα διόδια Μαλγάρων Θεσσαλονίκης και Λεπτοκαρυάς Πιερίας, επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης.

    «Η συγκλονιστική συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση δείχνει ότι είμαστε ένα πλατύ κίνημα πολιτών που διεκδικούμε τα δικαιώματά μας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Νούλας, μέλος της Πρωτοβουλίας Πολιτών που συγκεντρώθηκαν στα διόδια των Μαλγάρων.

    Ελεύθερη είναι και η διέλευση των οχημάτων από τα διόδια της Λεπτοκαρυάς, όπου έχει συγκεντρωθεί κόσμος. Όπως ανέφερε το μέλος της εθελοντικής ομάδας δράσης Νομού Πιερίας Ηλίας Τσολακίδης, υπάρχει μία πρωτοφανής υποστήριξη των πολιτών στο κίνημα κατά της καταβολής διοδίων.

    Xθες, μέλη του "κινήματος" με συντονισμένες ενέργειες σε πολλούς σταθμούς του Μετρό, του ΗΣΑΠ, του Τραμ αλλά και σε λεωφορεία και τρόλεϊ τοποθέτησαν κόλλα στα ακυρωτικά μηχανήματα, προκειμένου αυτά να μπλοκαριστούν και να μη γίνεται η ακύρωση των εισιτηρίων.

    Η Ελλάδα δεν θα αποκτήσει "ταυτότητα ανομίας", δηλώνει σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή της Κυριακής", ο Δημήτρης Ρέππας, με αφορμή το "κίνημα" πολιτών που δεν πληρώνει σε διόδια και μέσα μαζικής μεταφοράς. Ξεκαθαρίζει πως προέχει "η απαξίωση της κοινωνικής αντίληψης του τζαμπατζή", ενώ υποστηρίζει την ανάγκη να υπάρξουν δραστικές αλλαγές οι οποίες μάλιστα, όπως τονίζει, "ξεβολεύουν κάποιους".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] Τα βλέμματα στην Τούμπα

    Σημαντικά παιχνίδια περιλαμβάνει η δεύτερη μέρα της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Το σημαντικότερο ματς του προγράμματος θα διεξαχθεί στην Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης προέρχεται από τη νίκη επί του Ολυμπιακού και την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου, και θέλει τους τρεις βαθμούς για να συνεχίσει την ανοδική πορεία της.

    Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός θέλει μόνο τη νίκη για να συνεχίσει με αξιώσεις το «κυνήγι» του Ολυμπιακού και της πρώτης θέσης της βαθμολογίας.

    Ο Ολυμπιακός διατήρησε -και ενδεχομένως να αυξήσει- την διαφορά ασφαλείας από τον Παναθηναϊκό, καθώς επικράτησε 1-0 της Ξάνθης στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» χάρη στο τέρμα που πέτυχε ο Φουστέρ στο 44ο λεπτό.

    Σε θέση πλέι οφ παρέμεινε η Καβάλα, καθώς επικράτησε 1-0 της Κέρκυρας, με γκολ του Νικουλάε στο 41ο λεπτό.

    Σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση της παραμονής του, έκανε ο Εργοτέλης, καθώς νίκησε 2-0 τον Πανιώνιο, που παραμένει σε δυσχερή θέση.

    Συνοπτικά το σημερινό πρόγραμμα των αγώνων και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις:ΚΥΡΙΑΚΗ

    17:15 (Βόλος) Ολυμπιακός Βόλου-Ατρόμητος NOVA 2

    19:30 (Τούμπα) ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός NOVA 1

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 6 February 2011 - 15:30:13 UTC