Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-02-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εβδομάδα ταλαιπωρίας για τους ασθενείς
  • [02] Τα εργασιακά στο "μικροσκόπιο" της τρόικας
  • [03] "Ζεσταίνουν" τα τρακτέρ οι αγρότες
  • [04] Σε έξαρση η γρίπη
  • [05] "Έφυγε" ο Γκάρι Μουρ ο»Ώ

  • [01] Εβδομάδα ταλαιπωρίας για τους ασθενείς

    Οι γιατροί του ΙΚΑ, αλλάζοντας την αρχική τους απόφαση για απεργία διαρκείας μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από σήμερα, Δευτέρα, έως και την Παρασκευή. Έως και την ερχόμενη Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου, απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά. Τριήμερη πανελλαδική απεργία που ξεκινά από αύριο, Τρίτη, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

    Οι γιατροί, που συνεχίζουν την κατάληψη του υπουργείου Υγείας, ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου για την Υγεία και κάνουν λόγο για απεργοσπαστικό μηχανισμό που στήνει το υπουργείο.

    Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ανακοίνωσε ότι για επείγουσες περιπτώσεις συνταγογράφησης, οι ασθενείς μπορούν - χωρίς οικονομική επιβάρυνση - να εξυπηρετηθούν από τους απεργούς γιατρούς στον χώρο κατάληψης του υπουργείου (Αριστοτέλους 17).

    Εξάλλου, κλειστά θα είναι τα φαρμακεία από σήμερα, Δευτέρα, έως και την Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου.

    Το κοινό θα εξυπηρετείται από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

    Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ -ΕΤΑΜ μπορούν να επιλέγουν από σήμερα ελεύθερα γιατρό

    Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, θα μπορούν από σήμερα, Δευτέρα, να επιλέγουν ελεύθερα οποιοδήποτε γιατρό, από το σύνολο των 20.000 περίπου γιατρών, που παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας στον ΟΑΕΕ και στον ΟΠΑΔ.

    Αργά χθες, στο Υπουργείο Εργασίας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κουτρουμάνη, και με τη συμμετοχή των διοικητών των τριών μεγάλων Ταμείων (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ).

    Στη σύσκεψη εξετάστηκαν λεπτομέρειες που αφορούν στον καλύτερο συντονισμό των Ταμείων, ενόψει της εφαρμογής από σήμερα, Δευτέρα, της απόφασης σύμφωνα με την οποία οι γιατροί του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ θα εξυπηρετούν και τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ.

    Οι λίστες των γιατρών του νομού Αττικής έχουν αναρτηθεί ήδη στην ιστοσελίδα και τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, και την Τρίτη θα δημοσιευτούν κατάλογοι ανά νομό στον επαρχιακό Τύπο.

    Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, όταν επισκέπτονται τους παραπάνω γιατρούς στα ιδιωτικά τους ιατρεία, θα επιδεικνύουν το βιβλιάριο ασφάλισής τους, ενώ τις πρώτες εβδομάδες της εφαρμογής του μέτρου και μέχρις ότου οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ παραλάβουν τα ατομικά τους συνταγολόγια, οι γιατροί του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ, θα συνταγογραφούν στα απλά συνταγολόγια που διαθέτουν, στα οποία θα αναγράφουν το όνομα, τον αριθμό μητρώου και το ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου καθώς και την ημέρα και ώρα εξέτασης, στοιχεία που επιβεβαιώνει ο ίδιος ο ασφαλισμένος ενυπόγραφα. Το σύνολο αυτών των δελτίων θα υποβάλλεται στο τέλος του μήνα στο ΙΚΑ και θα καταβάλλεται η ανάλογη αποζημίωση στο δικαιούχο γιατρό.

    Οι γιατροί του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ, που δεν επιθυμούν να παρέχουν υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, θα πρέπει να γνωστοποιήσουν την άρνησή τους εγγράφως ή ηλεκτρονικά στη Διοίκηση του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ (Αγίου Κωνσταντίνου 8, 104 31 Αθήνα, γραφείο Διοικητή, ηλεκτρονική διεύθυνση admika@ika.gr).

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [02] Τα εργασιακά στο "μικροσκόπιο" της τρόικας

    Η πορεία της υλοποίησης του πρόσφατου νόμου για τις συλλογικές συμβάσεις είναι στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει σήμερα, Δευτέρα, το κλιμάκιο των επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας.

    Οι εκπρόσωποι της «τρόικας» θεωρούν ότι δεν πρέπει να υπάρχουν εμπόδια στην υπογραφή των επιχειρησιακών ειδικών συμβάσεων και θα ζητήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, περαιτέρω διευκρινήσεις. Το τεχνικό κλιμάκιο που είχε επισκεφτεί το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας στις 28 Ιανουαρίου, είχε εκφράσει έντονο ενδιαφέρον σχετικά με την γνωμοδότηση του ΣΕΠΕ για την επιχειρησιακή σύμβαση της ΝΕΟΓΑΛ.

    Η «τρόικα» έχει ταχθεί υπέρ της μείωσης του κόστους εργασίας, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Έχει εκφράσει την αντίθεσή της με την άσκηση του δικαιώματος της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων, και έχει ζητήσει να ενθαρρύνεται η σύναψη ατομικών συμβάσεων εργασίας.

    Το Υπουργείο Εργασίας θεωρεί, πάντως, ότι το διάστημα το οποίο έχει διαρρεύσει από την ψήφιση του νόμου για τις εργασιακές σχέσεις και την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου είναι πολύ μικρό και επομένως είναι πρόωρο να εξαχθούν συμπεράσματα για την πορεία της εφαρμογής των επιχειρησιακών συμβάσεων.

    Στην ατζέντα της «τρόικας» βρίσκονται, επίσης, τα οικονομικά των ασφαλιστικών ταμείων, κυρίως των Επικουρικών και οι δαπάνες υγείας.

    Στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο, προβλέπεται ότι αν οι αξιολογήσεις της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής (ΕΑΑ) δείξουν ότι η προβλεπόμενη αύξηση των δημοσίων δαπανών για συντάξεις υπερβεί το όριο των 2,5 % του ΑΕΠ για την περίοδο 2009-2060, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει σε νέες αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα και να εξετάσει περεταίρω αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, ακόμη και μείωση των συντάξεων.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [03] "Ζεσταίνουν" τα τρακτέρ οι αγρότες

    Κινητοποιήσεις ξεκινούν από σήμερα, Δευτέρα, οι αγρότες της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας, μετά την «άκαρπη», όπως τη χαρακτήρισαν, συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στην οποία συζητήθηκαν τα ζητήματα που τους απασχολούν.

    Με τα τρακτέρ τους θα βγουν στους δρόμους, σήμερα το πρωί στις 11, οι αγρότες των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων του νομού Σερρών. Πρώτο σημείο συνάντησης των αγροτών θα είναι η διασταύρωση Σερρών -Σιδηροκάστρου, επί της Εθνικής Οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης. Οι αγρότες θα έχουν προορισμό τον παραμεθόριο σταθμό του Προμαχώνα, ενώ στις προθέσεις τους είναι να κλείσουν με τα τρακτέρ τους τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

    Στη Λάρισα, η επιτροπή αγροτών του νομού έχει απευθύνει προσκλητήριο προς τους αγρότες της περιοχής, να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, η οποία θα ξεκινήσει μετά τις 12 το μεσημέρι με προσυγκέντρωση στον κόμβο Γυρτώνης. Ανάλογα με την συμμετοχή θα υπάρξει και ανάλογη απόφαση, προκειμένου εν συνεχεία τα αγροτικά μηχανήματα να πορευτούν προς τα διόδια Μακρυχωρίου, με στόχο να σηκώσουν τις μπάρες των διοδίων, οι οποίες θα μείνουν ανοιχτές καθ΄ όλη τη διάρκεια της παραμονής των αγροτών. Ωστόσο, η κεντρική εισήγηση και ο προσανατολισμός είναι να μην κλείσουν οι δρόμοι. Τα αγροτικά μηχανήματα θα παραταχθούν εκατέρωθεν του οδοστρώματος.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [04] Σε έξαρση η γρίπη

    Δωρεάν θα γίνεται από τα φαρμακεία των Δημοσίων Νοσοκομείων και τα Κέντρα Υγείας, με απλή ιατρική συνταγή, η χορήγηση αντιϊκών, αναφέρει το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι «επειδή η δραστηριότητα της γρίπης αυξάνεται και αναμένεται να κορυφωθεί τις προσεχείς εβδομάδες, πέραν του ενδεδειγμένου εμβολιασμού και της τήρησης των κανόνων υγιεινής, η χορήγηση αντιϊκών σε ασθενείς όπου υπάρχουν οι κατάλληλες ενδείξεις πρέπει να ξεκινά το ταχύτερο δυνατόν».

    Τα θύματα του ιού της γρίπης Η1Ν1 έχουν φτάσει τα 33.

    Σημειώνεται ότι εάν δεν είναι δυνατή η άμεση προμήθεια της αντιϊκής αγωγής από τα φαρμακεία για τους ασθενείς που πληρούν τις ενδείξεις θεραπείας, η χορήγηση πραγματοποιείται δωρεάν από τα Φαρμακεία των Δημοσίων Νοσοκομείων και τα Κέντρα Υγείας με απλή ιατρική συνταγή.

    Συνάντηση εργασίας της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα, στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, με θέμα "Εποχική γρίπη 2010-2011: Η κατάσταση στην Ελλάδα".

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form

    ο»Ώ

    [05] "Έφυγε" ο Γκάρι Μουρ

    Πέθανε στην Ισπανία, όπου περνούσε τις διακοπές του, ο 58χρονος κιθαρίστας μουσικών ροκ και μπλουζ, Γκάρι Μουρ, όπως ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή, στο Λονδίνο, ο μάντατζέρ του.

    Ο Γκάρι Μουρ καταγόταν από το Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας (Ολστερ). Ο καλλιτέχνης κέρδισε ευρύτερη δημοσιότητα τον καιρό που συμμετείχε στην ορχήστρα σύγχρονης μουσικής, με την επωνυμία Thin Lizzy.

    Ομως εκτός αυτού, ο Γκάρι Μουρ έκανε και μία αξιοπρόσεκτη 'μοναχική' σταδιοδρομία, στο χώρο της μουσικής ψυχαγωγίας, αποκτώντας ένα "προσωπικό" μουσικό κοινό.

    Οι συνθήκες του θανάτου του μουσικού παραμένουν έως τώρα άγνωστες, καθώς ο μάνατζέρ του μιλώντας με τον Τύπο δεν θέλησε να αναφερθεί σε αυτές.

    More details on the subscriber's page of ANA-MPA | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 February 2011 - 5:30:15 UTC